آخرین اخبار حقوق بازنشستگان در سال ۹۹
اخبار حقوق بازنشستگان
آخرین اخبار حقوق بازنشستگان در سال ۹۹
در این صفحه، آخرین اخبار در خصوص حقوق و دستمزد بازنشستگان اعم از لشکری، کشوری، تامین اجتماعی و فرهنگیان عزیز قرارداده میشود و شما همراهان «استخدام ایران» میتوانید از طریق جداول زیر به بررسی آخرین وضعیت حداقل حقوق بازنشستگان دستیابید.
جدول حداقل حقوق و دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۹۹
اقلام حقوق | حداقل دستمزد (بر مبنای تومان) |
---|---|
حداقل دستمزد ماهانه بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۹۹ | ۱.۹۱۰.۴۲۷ |
همچنین بن بازنشستگان تامین اجتماعی از ۴۸ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان، حق اولاد از ۱۲ به ۱۵ هزار تومان، حق مسکن از ۲۲ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان، حق همسر از ۵۹ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان افزایش مییابد و در نهایت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین خواهد شد.
جدول حداقل حقوق و دستمزد بازنشستگان لشکری و کشوری سال ۹۹
اقلام حقوق | حداقل دستمزد (بر مبنای تومان) |
---|---|
حداقل دستمزد ماهانه بازنشستگان لشکری و کشوری در سال ۹۹ | ۲.۸۰۰.۰۰۰ |
جدول حداقل حقوق و دستمزد بازنشستگان فرهنگی در سال ۹۹
اقلام حقوق | حداقل دستمزد (بر مبنای تومان) |
---|---|
حداقل دستمزد بازنشستگان فرهنگی در سال ۹۹ | ۲.۸۰۰.۰۰۰ |
با بررسیهای صورت پذیرفته در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، بخش دولتی و فرهنگیان میزان حداقل حقوق این دسته از عزیزان مطابق جدول فوق مورد برای سال ۹۹ مورد بازبینی قرار گرفت.
یکسانسازی حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۰ محقق میشود
وزیر کار با بیان اینکه ما در فرآیند تعیین حداقل دستمزد کارگران مایل به سمت کارگران هستیم گفت: بخشی از یکسانسازی حقوق بازنشستگان اجرا شده و بخش دوم در سال ۱۴۰۰ اجرا خواهد شد.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، روزنامه شرق گفتوگویی با محمد شریعتمداری، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی انجام داده است که بخشهای مهم آن در ادامه از نظر میگذرد.
– در سال ۹۸ ما از طریق مذاکرات نمایندگان جامعه کارگری- کارفرمایی به یک سبد حداقل معیشتی برای خانوادههای دو سه نفره رسیدیم که آن چهارمیلیونو ۹۰۰ هزار تومان را برآورد میکرد.
– ما بهعنوان مدیران دولتی مجبوریم به آمارهای رسمی که در مراکز رسمی منتشر میشود، اتکا کنیم هرچند ممکن است مورد باور عامه نباشد.
زندگی با درآمد کمتر از شش میلیون تومان در تهران سخت است
– درباره زندگی حداقلی در تهران یا شهرستانی در دیگر نقاط کشور، ما حتما میزان هزینههای خانوار متفاوتی داریم.
– تقریبا همه شهرها الان بهصورت طبقهبندیشده در اختیار ما هستند و در برخی شهرها بهواسطه هزینه بالای مسکن شرایط سختتر است و در برخی شهرها به نسبت راحتتر. متوسط که میدهیم جامعه نمیتواند با آن ارتباط برقرار کند ولی این متوسط برخاسته از آمار و ارقامی است که از شهرهای مختلف میآید.
– اگر درباره تهران بخواهیم صحبت کنیم کمتر از شش میلیون تومان ما را با مشکلات جدی برای زندگی در این شهر روبهرو میکند ولی ممکن است همین عدد در یک شهرستان دیگر عدد کمتری باشد.
مایل به سمت کارگران هستیم
– ما در فرآیند تعیین حداقل دستمزد کارگران مایل به سمت کارگران هستیم.
– ما تلاش میکنیم که این دو گروه به توافق برسند. در این سهجانبهگرایی ماموریت دولت نزدیککردن دو جانب دیگر است.
– ما سال گذشته حدود ۶۰ درصد حداقل معیشت را پوشش دادیم که پوششی متناسب با حداقل معیشت است.
ایجاد نظام جامع رفاه اجتماعی یادگاری است که از این دوره باقی خواهد ماند
– من تصور نمیکنم این اقدامات نحیف و اندک ما در مقابل ملت بزرگ ما قابل ارزشگذاری باشد ولی در حد توان تلاش شده که ریلگذاریهایی شود.
– ایجاد نظام جامع رفاه اجتماعی یادگاری است که از این دوره باقی خواهد ماند.
– رهبر معظم انقلاب هم در جلسه شورای هماهنگی سران سه قوه دراینباره تاکید داشتند و الان مجمع تشخیص مصلحت نظام نیمی از مواد سیاستهای بخش رفاه را تصویب کرده و بهزودی هم بقیه مواد تصویب خواهد شد.
یکسانسازی حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۰ محقق میشود
– در زمینه همسانسازی حقیق بازنشستگان، هدف نزدیککردن حقوق بازنشستگان هر دو نسبت به ادوار گذشته است؛ یعنی استاد دانشگاهی که امسال بازنشست شده با استادی که پنج سال پیش بازنشست شده حقوق همتراز دریافت کنند و یکی هم تناسب با حقوق شاغلان مشابه است که تا حدود ۹۰ درصد آن را پوشش دهد.
– در بازنشستگی کشوری و لشکری این هدف محقق شد اما در تامین اجتماعی چون قانون گفته یکسوم را میتوان در این زمینه هزینه کرد طبیعتا بخشی از آن اجرا شد و بخش دوم در سال ۱۴۰۰ اجرا خواهد شد و طبیعتا رضایت این بخش را هم به طور کامل جذب خواهیم کرد.
با تایید بودجه این کار در سال آینده محقق خواهد شد.
منبع : خبرگزاری فارس
صدور احکام جدید همسان سازی حقوق بازنشستگان تا چند روز آتی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ضمن بیان اینکه با نظر مثبت دولت و مجلس مقرر شده ۹۰ هزار میلیارد تومان در قالب بند واو تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰ به سازمان پرداخت شود بابت رد دیون دولت به ماست گفت: محاسبات مرحله دوم همسان سازی حقوقها و تدوین فرمول ها در کانون بازنشستگی در جریان است تا طی چندروز آینده اعمال و مرحله دوم را اجرا کنیم.
به گزارش ایسنا، مصطفی سالاری در نشستی خبری با بیان اینکه در مردادماه جاری به پشتوانه ۳۲ هزار میلیارد تومان وصول مطالبات از دولت متناسب سازی را اجرا و احکام جدید صادر شدند و پرداختی ها صورت گرفت گفت: افزایش ما نسبت به اسفند ۹۸ حدود ۴۹ درصد بود. البته در مهرماه صندوق های بازنشستگی دیگر افزایش دوباره حقوق داشتند که اعتراضاتی را به دنبال داشت و فاصله ایجاد کرد و نیاز بود دوباره پیگیری کنیم تا متناسب سازی مرحله دوم را انجام دهیم.
وی ادامه داد: دقایق پیش از مجلس پیگیر بودم و نتیجه این بود که با نظر مثبت دولت و مجلس ۹۰ هزار میلیارد تومان در قالب
بند واو تبصره ۲ بودجه ۱۴۰۰ پرداخت شود که در صحن هم رای گرفته که بابت رد دیون دولت به ماست. محاسبات مرحله دوم و تدوین فرمول ها در کانون بازنشستگی در جریان است تا طی چندروز آینده اعمال و مرحله دوم را اجرا کنیم.
پرداخت علی الحساب همسان سازی حقوقها در اسفندماه / صدور احکام جدید ظرف چند روز آتی
سالاری افزود: اگر مقدمات طی چندروز آینده زمان ببرد، حتما علی الحساب پرداختی در اسفند بابت مرحله دوم داریم تا کارهای نرم افزاری و سایر اقدامات انجام شود و همه اینها ظرف چند روز انجام می شود.
وی اعلام کرد که تاریخ اجرا و احکام اول اسفند خواهد بود منتها علی الحساب خواهد بود و ظرف چندروز آینده صدور احکام را انجام می دهیم.
کدام بازنشستگان مشمول همسان سازی حقوقها می شوند؟
سالاری درباره اینکه آیا بازنشستگان ۹۹ شامل متناسب سازی مرحله دوم میشوند؟ گفت: طبق فرمول، برای مرحله اول چون در سال ۹۹ بودیم، کسانی که تا آخر سال ۹۸ بازنشسته میشدند را شامل می شد اما در سال ۱۴۰۰ بازنشستگان ۹۹ هم برای مرحله دوم متناسب سازی شامل میشوند و دغدغه نداشته باشند.
سالاری در ادامه در پاسخ به اینکه چه میزان از اعتبار مصوب بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی مربوط به متناسب سازی حقوق بازنشستگان است گفت: ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت رد دیون و پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی به تصویب رسیده و از لحاظ مالی این امکان را فراهم میکند که بتوانیم بخشی از این اعتبار را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان هزینه کنیم.
تامین اجتماعی عضویتی در شورای عالی کار ندارد
وی پیرامون پیشنهاد تامین اجتماعی برای افزایش دستمزد ۱۴۰۰ عنوان کرد: مرجع تصمیم گیر در این خصوص شورای عالی کار است و سازمان تامین اجتماعی حتی در آن عضویت ندارد به همین دلیل نمیتوانیم میزان دقیقی را پیش بینی و اعلام کنیم.
سالاری افزود: اما با توجه به میزان تورم و همچنین سبد هزینه خانوار باید افزایشها مشخص شود که اقدامی است سه جانبه که درآن تصمیم گیری میشود و قطعاً مصالح کلی جامعه کارگری مدنظر قرار میگیرد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از ابتدای ۱۴۰۰
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از اول سال ۱۴۰۰ اجرا میشود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در حاشیه رونمایی از طرح اورژانس کسب و کار کشور در جمع خبرنگاران گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از سال ۱۴۰۰ اجرا میشود.
وی افزود: در بحث همسانسازی حقوق سازمان تامین اجتماعی قدم به قدم جلو رفتیم که بعد از ۱۴ سال همسانسازی صورت گرفت و در مرداد ماه امسال ابتدا از بازنشستگان اجرا شد در قدم بعدی در صندوقهای بازنشستگی همسانسازی اتفاق افتاد و ۱۰۰ درصد منابع حاصل شده برای همسانسازی حقوق بازنشستگان انجام شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مذاکرهای که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده پیشبینی شده است که در قالب بند «و» تبصره ۲ لایحه بودجه پیشبینی شده و این لایحه در مجلس در حال رسیدگی است و جداول آن نیز شفاف و روشن شده است و با تصویب مجلس از اول سال ۱۴۰۰ این همسانسازی اجرا میشود و ادامه مسیر و گام جدیدی خواهد بود.
وی در مورد اینکه بین حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و حداکثر مستمری آنها چقدر خواهد بود گفت: هنوز مجلس تصویب نکرده است و بعد از مصوبه مجلس مشخص میشود؛ بنابراین همسانسازی حقوق و دستمزد روند طبیعی خود را طی میکند و در سایت صندوقهای بازنشستگی هم انجام شده است.
شریعتمداری همچنین در مورد تعیین حداقل مزد کارگران در شورای عالی کار گفت: امروز اولین جلسه شورای عالی کار برگزار میشود و روند بررسی با توجه به نرخ تورم در پایان سال بررسی میشود بنابراین نرخ تورم ماههای پایانی سال مانند بهمن و اسفند تعیینکننده است همچنین تورم انتظاری و پیشبینی بانک مرکزی از تورمی که در سال آینده روی میدهد برای تعیین حداقل دستمزد تعیینکننده است و به همین خاطر معمولا جلسات تعیین دستمزد تا روزهای پایانی سال طول میکشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در مورد اینکه گفته میشود آیا امکان افزایش ۳۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران وجود دارد گفت: جلسات شورای عالی کار هنوز تعیین تکلیف نکرده است و ارقامی که گفته میشود همهاش گمانهزنی است به هر حال در جلسات شورای عالی کار با حضور نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت حداقل دستمزد بررسی میشود دولت هم به طور جد معتقد است کارگران اصلیترین ستون تولید در کشور هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و جیب و درآمد آنها باید بتواند یک زندگی عزتمند برای آنها فراهم کند.
همچنین در این نشست حمید طیبی رئیس جهاد دانشگاهی کشور نیز گفت: امروز با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در زمینه علم و فناوری کمک میکنند اورژانس کسب و کار کشور در دانشگاه علم و فرهنگ راهاندازی شد و یکی از زمینههای موفق برای صیانت از کسب و کارهای کشور به شمار میرود.
وی همچنین در مورد دستاوردهای جدید موسسه تحقیقاتی رویان گفت: در یکشنبه هفته قبل با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری سه دستاورد خوب از پژوهشگران رویان رونمایی شد و همچنین موسسه رویان بر روی طرحی با استفاده از سلولهای بنیادی برای بازسازی بافتهای ریه در زمان درگیری با کرونا کار میکند و پروژههای دیگری دارند که باید از خود مسوولان رویان سوال کنید.
منبع : خبرگزاری دانشجو
طرح جدید مجلس برای الزام دولت به اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی، الزاماتی را برای دولت جهت اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان مشخص کردهاند.
احمد دنیامالی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با انتقاد از وضع معیشتی و رفاهی بازنشستگان، اظهار کرد: امروز بازنشستگان، وضعیت مناسبی از لحاظ معیشتی و رفاهی ندارند که باید اقدامات حمایتی از این قشر بیش از گذشته، صورت گیرد.
وی افزود: بازنشستگان در تمام سطوح، اعم از لشگری و کشوری و تامین اجتماعی باید مورد تکریم جامعه قرار گیرند، رسیدگی به وضع معیشتی و رفاهی بازنشستگان یکی از دغدغههای جدی نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است که طرحهایی نیز در این راستا تهیه و تدوین شده است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: رفع تبعیض میان بازنشستگان لشکری و کشوری با بازنشستگان تامین اجتماعی و نیز ضرورت بازنگری در متناسبسازی حقوق و مزایای بازنشستگان از جمله دغدغههای نمایندگان مجلس است که در قالب طرحی، برای رسیدگی به این مسائل، برنامهریزی و ضوابط آن مشخص شده است.
دنیامالی همچنین از طرح جدید تعدادی از نمایندگان مجلس برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در قالب برنامه ششم توسعه خبر داد و گفت: براساس این طرح، الزاماتی را برای اجرایی شدن این قانون در چارچوب برنامه ششم توسعه از سوی دولت مدنظر قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه طرح مجلس برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان بهصورت دوفوریتی تدوین شده است، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۴۰ تن از نمایندگان مجلس این طرح را امضا کردهاند که با اضافه شدن تعداد امضاها، این طرح در کمیسیون اجتماعی بهعنوان کمیسیون اصلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: طرح دوفوریتی مجلس برای اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان، چندی پیش در یکی از جلسات علنی اعلام وصول شده است که برای تصویب نیز، به رای اکثریت دوسوم نمایندگان مجلس نیاز دارد.
منبع : خبرگزاری تسنیم
ضرورت رسیدن به فرمولی واحد در متناسبسازی حقوق بازنشستگان
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور از نمایندگان بازنشستگان مشمول تامین اجتماعی دعوت کرد تا با برپایی جلسات فوری با مدیرعامل تامین اجتماعی برای رسیدن به فرمولی واحد در متناسب سازی حقوق خود کمک کنند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان یاد شده، «محمدباقر نوبخت» در جلسه با نمایندگان کانون بازنشستگان کارمندان دولت مشمول تامین اجتماعی ضمن استقبال از نقطه نظرات آنان برای اجرای هرچه بهتر قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین، گفت: امروز تعامل خوبی با تمامی کانونهای بازنشستگان تامین اجتماعی وجود دارد و ابراز امیدواری کرد تا بتوان به راه حل فوری در این زمینه دست یافت.
براساس این گزارش در جلسه مزبور تعدادی از نمایندگان کانونهای مربوطه از جمله: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، هلال احمر، بنیاد شهید و امور ایثارگران، مخابرات ایران، کمیته امداد امام (ره) و… مسایل و مشکلات خود در زمینه شیوه اجرای متناسبسازی حقوق و دستمزد بیان کردند و خواستار تشکیل کارگروهی برای رعایت عدالت در متناسب سازی حقوق کارمندان دولت بازنشسته مشمول تامین اجتماعی شدند.
همچنین،نمایندگان بازنشستگان خواستار آن شدند که تا فرصت باقی مانده تا پایان سال تمهیدی اندیشیده شود تا موضوع مابه التفاوتها اجرایی شود، تا از این راه بسیاری از این مشکلات برطرف شود.
بعلاوه، تامین منابع مورد نیاز برای ادامه متناسب سازی در سال آینده از دیگر مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
سپس رییس سازمان برنامه و بودجه کشور از نمایندگان بازنشستگان کارکنان دولت مشمول تامین اجتماعی دعوت کرد تا همچون سایر تشکلهای بازنشستگی لشگری و کشوری، با برپایی جلسات فوری(حداکثر تا پایان هفته جاری) با کارشناسان سازمان برنامه وبودجه و «مصطفی سالاری»، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به یک فرمول واحدی برای رفع مشکل اختلاف در نحوه پرداختهای طرح همسان سازی حقوق ودست مزد این کانون با سایر بازنشستگان کشوری ولشکری دستیابند.
وی در پایان گفت: پس از جمع بندی نهایی سند مربوطه امضا و به مورد اجرا درخواهد آمد تا این اختلاف در متناسب سازی برطرف شود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
کاهش ۶۳ درصدی قدرت خرید کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به کاهش ۶۳ درصدی قدرت خرید کارگران و بازنشستگان در سال جاری، گفت: درخواست ما افزایش حقوق متناسب با کاهش قدرت خرید بازنشستگان است.
حسن صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تعیین مزد ۱۴۰۰، اظهار داشت: اولین جلسه کمیته دستمزد تشکیل شده و پیشنهاد و نظر ما این است که معیار تعیین دستمزد سال آینده، سبد هزینه مصوب سال ۹۷ باشد.
وی گفت: بر اساس سبد هزینه تعریف شده در سال ۹۷، حداقل حقوق ۴ میلیون و ۹۳۰ هزار تومان برآورد شده بود که ملاک حقوق سال ۹۸ نیز قرار گرفت.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: با تورمی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد، بر اساس همان سبد هزینه خانوار، حداقل حقوق باید در سال آینده به ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برسد.
صادقی با اشاره به اینکه سبد هزینه خانوار مورد قبول گروه کارگری، کارفرمایی و دولت قرار گرفته بود، گفت: امسال نیز بنا داریم بر اساس همان سبد، حداقل دستمزدها را تعیین کنیم که امیدواریم مورد موافقت کلی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۸ متاسفانه به رغم تعیین سبد هزینه خانوار، حداقل حقوق یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بسته شد، اظهار داشت: بر این اساس، شاهد یک عقبماندگی حقوق بودیم که در تعیین دستمزد سال ۹۹ نیز تلاش شد این میزان جبران شود اما تورم افسارگسیخته، هر آنچه به عنوان افزایش حقوق تعیین شده بود، را بلعید و عملاً حقوق کارگران به نقطه صفر رسید.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با اشاره به اینکه در حال حاضر حقوق کارگران و بازنشستگان فقط ۳۷ درصد هزینههای زندگیشان را تامین میکند، افزود: ۶۳ درصد دچار عقبماندگی مزدی هستیم که شاخصهای سبد خانوار، این رقم را نشان میدهد به همین دلیل امسال هم پیشنهاد ما این بوده که تعیین مزد بر اساس سبد هزینههای خانوار تعیین شود.
به گفته صادقی، نادیده گرفتن نیازهای جامعه کارگری و تعیین حداقل حقوق برای معاش آنها باعث میشود بازدهی مطلوبشان پایین بیاید و این موضوع پیامدهای اجتماعی را برای نظام به دنبال دارد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ادامه داد: در گذشته بازنشستگان تامین اجتماعی گل سر سبد مزدبگیران صندوقها بودند اما به دلیل بههمریختن ورودی و خروجیها و عدم پرداخت بدهیهای دولت به این صندوق، عملاً به افرادی تبدیل شدند که کمترین حقوق را در جامعه دریافت میکنند این موضوع باعث شده که آژیر خطر سازمان تامین اجتماعی به صدا درآید.
وی با بیان اینکه یکی از دلایلی که باعث شده بازنشستگان و کارگران تامین اجتماعی کف خیابانها باشند و هر روز صدای اعتراضشان شنیده شود این است که حقوقشان کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد، گفت: دولت باید فکری اساسی برای افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان کند و کارفرما بر اساس سبد خانوار، مزد را تعیین کند و سفره بازنشستگان و کارگران که از کالاهای اساسی خالی شده، مجدداً رنگین شود. این موضوع مستلزم سازوکار علمی و منطقی و مبتنی بر واقعیت است.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری افزود: هر چه نیروی کار بازدهی مطلوبتری داشته باشد، بهتر میتواند فکر کند و در نهایت باعث افزایش تولید خواهد شد.
وی در خصوص قدرت خرید بازنشستگان گفت: در سال جاری نسبت به سال ۹۸ قدرت خرید بازنشستگان ۴۱.۷ درصد کاهش پیدا کرده البته از نظر حقوقی نیز ۲۱.۵ درصد از تورم عقب بودیم که در نهایت باعث میشود تا ۶۳ درصد قدرت خرید نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند.
صادقی تاکید کرد: اگر تمرکز را بر روی افزایش ۶۳ درصدی مزد قرار دهیم و میزان مزد متناسب با تورم و شناور باشد، در چنین شرایطی تا حدودی وضعیت دستمزدی کارگران و بازنشستگان بهبود پیدا میکند و آثار این موضوع در جامعه مشخص خواهد شد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: این اشتباه است که مزد ابتدای سال افزایش پیدا میکند اما تورم هر روز بیشتر میشود، در حالی که دستمزد ثابت مانده بنابراین باید اجازه دهیم مزد هم افزایش پیدا کند تا این دو با هم برابری داشته باشند.
منبع : خبرگزاری مهر
جدیدترین خبر از افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی
با نزدیک شدن به ماههای پایانی سال بحث اصلی میان مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی، افزایش حقوق آنان برای سال آینده میباشد.
مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در جدیدترین خبر خود در مورد افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۰ در گفتگویی ویژه اعلام کرد، سازمان تامین اجتماعی در سال جاری اقدامات بسیار موثری را برای بهبود وضعیت معشیت و درآمد مستمری بیگران سازمان تامین اجتماعی انجام داده است. وی در این باره گفت:
در مرداد ماه اولین دور متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری را اجرا کردیم، که پس از آن در مهرماه این اقدام عملیاتی شده و واریزی حقوق این عزیزان با رشدی مثبت مواجه شد. اما این افزایش حقوق بیشتر از افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بود که باید سعی بر پرکردن شکاف حاصله نماییم.
به همین منظور سازمان تامین اجتماعی از محل مطالبات انباشته شده خود از دولت مبلغ ۹۰ هزارمیلیارد تومان را دریافت خواهد کرد که از طریق آن بتواند میزان پرداختی حقوق مستمری بگیران و حداقلی بگیران سازمان تامین اجتماعی را افزایش داده و حقوق این قشر را بهبود بخشد.
این موضوع در راستای سخنان چند روز قبل دهقانکیا، رییس کانون بازنشستگان تهران بیان شد که اعلام کرده بود در صورتی که اگر مطالبات و بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی برای سال آینده پرداخت نشود، سازمان با معضلات جدی در نظام پرداختها مواجه خواهد شد.
ولی پیشتر اعلام کرده بود:
سقف حقوق حداقلی بگیران در سال جاری مبلغ ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده بود که این مبلغ با رقم حداقل هزینه سبد معیشت خانوار که مبلغ ۹ تا ۱۰ میلیون تومان است اختلاف معناداری دارد. وی گفت در سال گذشته رقم سبد هزینه خانوار را ۴ میلیون و ۹۴۶ هزار تومان تعیین کرده بودیم. که رقم حقوق حداقلی بگیران پوشش دهنده این رقم نبوده است. برای سال جاری نیز حداقل رقم سبد معیشتی بیش از ۸ میلیون تومان خواهد بود. تعیین رقمی کمتر از این میزان به طور جدی وضعیت زندگی بازنشستگان را تحت تاثیر قرار میدهد.
بازنشستگان زیادی در این مدت چشم انتظار تعیین سبد معیشت و هزینه خانوار هستند و امیدواریم با تعیین صحیح ارقام و با عنایت بر ارقام اعلامی در بودجه سال ۱۴۰۰ رقمی عادلانه برای افزایش حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی تعیین گردد.
سال ۱۴۰۰ حقوق بازنشستگان افزایش چشمگیری دارد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: با کمک دولت و مجلس امیدواریم سال آینده پرداخت خوبی برای بازنشستگان تامین اجتماعی داشته باشیم.
مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: در مرداد ماه مرحله اول متناسب سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کردیم و بعد از آن مجدد حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در مهرماه متناسب شد و همین افزایش مجدد حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری در مهر ماه، بیشتر از افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بود، به همین دلیل این شکاف باید پر شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: بر این اساس باید منابعی را داشته باشیم تا مرحله دوم متناسبسازی را انجام دهیم، در ابتدا باید ۹۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات انباشته شده تامین اجتماعی از دولت را دریافت کنیم که این موضوع موافقت دولت را به همراه دارد و باید در بودجه ۱۴۰۰ پیشبینی شود، ممکن است که این بدهی به صورت نقد نباشد در قالب شرکت و اموال هم باشد که اگر این طور هم باشد، مشکلی نیست.
وی افزود: دولت بابت حق بیمه برخی اقشار و اصناف یارانه در نظر گرفته و عهده دار آن است که باید به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و همین پرداختیها، انباشته شده است که طلب تامین اجتماعی از دولت است و قرار شده در سال ۱۴۰۰ به صورت جاری این بخش از مطالبه ما از دولت دریافت شود.
سالاری با اشاره به اینکه در هر دو زمینه پرداخت ۹۰ هزار میلیارد تومان و بدهی جاری دولت در سال ۱۴۰۰ به سازمان تامین اجتماعی که حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است، نظر مسئولان دولتی مثبت بوده است، ادامه داد: این دو اقدام تامین اجتماعی را توانمند میکند که به صورت پایدار متناسب سازی را در مرحله دوم انجام دهد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه کارگروهی تشکیل شده است، گفت: قرار است به اتفاق مسئولان کانون عالی فرمولهای متناسب سازی مرحله دوم را طراحی کنند، تا متناسب سازی حقوق بازنشستگان را براساس منابعی که در اختیارمان قرار میگیرد، انجام دهیم.
وی بیان کرد: از طرف دیگر بخشی از فاصلهها، از افزایش حقوق کارگری قرار است جبران شود و به دنبال آن حداقل بگیران سازمان تامین اجتماعی در سال آینده حقوقشان افزایش مییابد، این افزایش از طرف حقوق کارگری، فاصله بین صندوق ما و سایر صندوق ها را رفع خواهد کرد.
سالاری خاطرنشان کرد: با کمک دولت و مجلس امیدواریم سال آینده حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت مناسب پرداخت شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
آخرین وضعیت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰
علی اصغر بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: با وجود اینکه کلیات بودجه ۱۴۰۰ رد شد، اما از رئیس سازمان برنامه و بودجه این قول را گرفتیم که دوباره ۹۰ هزار میلیارد تومانی را که در لایحه قبلی برای سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته بودند، در لایحه جدید قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه این ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت رد دیون و بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی است، گفت: با این مبلغ همسان سازی حقوق برای سال ۱۴۰۰ تداوم پیدا میکند، جلسات مختلفی با نمایندگان مجلس، کمیسیون تلفیق داشتیم و اعلام کردیم که با اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری طی دو مرحله، تبعیض زیادی بین بازنشستگان کشوری و لشکری با تامین اجتماعی ایجاد شد.
بیات تصریح کرد: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با بازنشستگان کشوری و لشکری در اسفند ۹۸ در یک سطح بود، اما در حال حاضر میزان حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نسبت به حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خیلی بیشتر شده است و این ناعدالتی میان بازنشستگان است، مگر بازنشستگان تامین اجتماعی برای این مملکت زحمت نکشیدهاند که این میزان تبعیض وجود دارد؟
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی افزود: دولت از منابع بودجه عمومی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را همسان سازی کرد و باید بازنشستگان تامین اجتماعی را هم ببیند.
بیات گفت: در حال حاضر ۶۵ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل بگیر هستند که با اجرای متناسب سازی و اعمال ضریب سالیانه، بازنشسته حداقل بگیر تامین اجتماعی با ۳۰ سال سابقه، ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و با ۳۵ سال سابقه، ۳ میلیون تومان دریافت میکند.
وی با اشاره به اینکه در میزان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نسبت به بازنشستگان کشوری ۴۰ درصد عقب هستیم، ادامه داد: در جلساتی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه داشتیم پذیرفتند که تبعیض زیادی میان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری وجود دارد و قرار شد برای اجرای متناسب سازی مدلی طراحی کنیم و بودجهای را که برای اجرای آن مدل نیاز است، به سازمان برنامه و بودجه اعلام کنیم، این که دولت وجود این تبعیض را پذیرفته و دنبال رفع آن است، برای ما اهمیت دارد.
بیات با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده که تا پایان این برنامه بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی به طور کامل پرداخت کند، گفت: این اتفاق نیفتاده است و ۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و ۴۲ هزار میلیارد تومان بدهی جاری دولت به این سازمان است، قرار بود ۲۶ تعهدی که به گردن سازمان تامین اجتماعی افتاده است رفع شود تا این مبلغ بدهی برای دولت ایجاد نشود که این اتفاق هم نیفتاده است.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی بیان کرد: اگر در لایحه جدید ۹۰ هزار میلیارد تومان برای سازمان تامین اجتماعی در نظر گرفته و در سال ۱۴۰۰ پرداخت شود، شکاف حقوقی بین بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی کاهش مییابد و در این صورت نزدیک به بازنشستگان کشوری و لشکری میشویم.
وی خاطرنشان کرد: میزان حقوق بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی براساس دستمزد کارگران در همان سال مشخص میشود و اگر همکاران در شورای عالی کار رقم دستمزد را برای کارگران رقم معقولی تعیین کنند، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی هم همان رقم خواهد شد و با اجرای متناسب سازی هم دریافتی مناسبی در سال ۱۴۰۰ خواهند داشت.
بیات گفت: همچنین طبق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی میزان حقوق سایر سطوح هم براساس نرخ تورم محاسبه میشود، اگر سازمان تامین اجتماعی پیشنهادات خود را درباره حقوق بازنشستگان سایر سطوح اعلام کند و هیات وزیران هم بپذیرند با اجرای متناسب سازی میتوان به دریافتی بازنشستگان در سال آینده امیدوار بود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت تا پایان سال
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی: گفت: مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی را برای اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور دریافت کردیم.
علی اصغر بیات رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین اخبار از رفع ایراد احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور سازمان تامین اجتماعی، اظهار کرد: شرایط برای بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور با ۲۰ سال سابقه باید همانند بازنشستگان مشاغل عادی با ۳۰ سال سابقه باشد و بر اساس ۳۰ سال سابقه محاسبات متناسب سازی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در ابتدا اعلام کردند براساس میزان آورده بازنشستگان، متناسب سازی اجرا میشود، گفت: بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور با ۲۰ سال سابقه از بازنشستگان مشاغل عادی با ۳۰ سال سابقه، دریافتی کمتری داشتند، در حالی که نباید این اتفاق میافتاد چراکه باید محاسبات آنها شبیه به هم باشد.
رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی تصریح کرد: در نهایت با پیگیری کانون عالی بازنشستگان و جلسات متعدد با وزیر کار و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی را برای اصلاح احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور تامین اجتماعی دریافت کردیم.
بیات خاطرنشان کرد: پیش از پایان سال جاری احکام جدید برای اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان سخت و زیان آور صادر میشود و قصد داشتیم این فرآیند به صورتی طی شود که دیگر بازنشستگان مشاغل سخت اعتراضی نداشته باشند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ انجام خواهد شد
سخنگوی کمیسیون اجتماعی گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه قول داده که همسان سازی و رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی انجام شود.
علی بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برگشت لایحه بودجه ۱۴۰۰ به دولت و تکلیف پرداخت نود هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تامین اجتماعی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار کرد: خوشبختانه دولت در هر حال به پرداخت بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی اعتقاد داشته و متعهد است.
وی افزود: بنده پس از رد کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس با آقای سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی صحبت کردهام و وی بیان کرد رئیس سازمان برنامه و بودجه قول داده که بحث همسان سازی و رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی انجام شود.
بابایی کارنامی بیان کرد: دولت مکلف است که سالانه بخشی از بدهی خود را به سازمان اجتماعی بپردازد و این توافق بین دولت و مجلس صورت گرفته است.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی تصریح کرد: بازنشستگان نگران نباشند چرا که پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و همسان سازی حقوق بازنشستگان به مرور انجام خواهد شد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
اعمال تمام سوابق بیمهای در متناسبسازی بازنشستگان مشاغل سخت و زیان آور
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان تهران، از تصمیم مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای اعمال کلیه سوابق بیمهای بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور در محاسبه مبلغ متناسبسازی خبر داد.
علی دهقان کیا به خبرنگار ایلنا، گفت: «با پیگیری کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی و همکاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کلیه سوابق بیمهای بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور در محاسبه مبلغ متناسبسازی آنها اعمال میشود.»
به گفته رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان تهران؛ تا پیش از این، مبلغ متناسبسازی بازنشستگان مشاغل سخت و زیانآور بدون در نظر گرفتن «سنوات ارفاقی» محاسبه میشد.
بر اساس قانون تامین اجتماعی بیمهشدگانی که در مشاغل سخت و زیانآور اشتغال دارند، میتوانند با ۲۰ سال بیمهپردازی متوالی و ۲۵ سال بیمهپردازی متناوب بازنشسته شوند و به ترتیب از ۱۰ و ۵ سال سنوات ارفاقی به ازای پرداخت ۴ درصد مابهالتفاوت بیمهای بهرهمند شوند.
منبع : خبرگزاری ایلنا
دولت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان به وعدههای خود عمل کند
دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه گفت: دولت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اهتمام جدی داشته و به وعدههای خود عمل کند.
داود میرزائی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساوه با اشاره به ضرورت رعایت حفظ احترام و کرامت جامعه بازنشستگان و پیشکسوتان، اظهار کرد: دولت برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اهتمام جدی داشته و به وعدههای خود عمل کند.
وی افزود: افراد بازنشسته نیازمند حمایت بیشتر هستند تا دوران کهولت خود را با آرامش بیشتری سپری کنند.
دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل درب سازمان برنامه و بودجه اظهار کرد: این افراد در اعتراض به عدم اجرای همسانسازی حقوق خود تجمع کردند.
میرزائی بیان کرد: اخیراً بازنشستگان تامین اجتماعی مورد ظلم قرار گرفتهاند و بهرغم اینکه سازمان تامین اجتماعی و وزارت رفاه، تعاون و کار اجتماعی نسبت به دولتهای گذشته، اقدام بسزایی را در قالب متناسبسازی حقوق بازنشستگان انجام داد، اما به دلیل افزایش حقوق چشمگیر بازنشستگان لشگری و کشوری و تورم افسارگسیخته شیرینی آن، تلخ شد.
وی تصریح کرد: بازنشستگان تامین اجتماعی تبعیض و بیعدالتی را در نظام جمهوری اسلامی روا نمیدارند و تجمع روز گذشته در مقابل درب سازمان برنامه و بودجه فریاد مظلومیت و دادخواهی بود.
دبیر اجرائی خانه کارگر ساوه و زرندیه با اشاره به حضور نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه در میان تجمعکنندگان گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری، ۱۰۰ درصد انجام شده است و وی با توجه به در نظر گرفتن منابع مالی قابل ملاحظه در بودجه ۱۴۰۰، قول مساعد برای افزایش ۱۰۰ درصدی این قشر را دادند.
میرزائی اظهار امیدواری کرد؛ تا وعدههای رئیس برنامه و بودجه مبنی بر افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق بازنشستگان به ثمر بنشیند و دغدغه و مشکلات بازنشستگان و مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
منبع : خبرگزاری فارس
زمان واریز عیدی بازنشستگان اعلام شد
رئیس کانون بازنشستگی شهر تهران، زمان پرداخت عیدی بازنشستگان این سازمان را اعلام کرد.
علی دهقانکیا در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ضمن تاکید بر اینکه دولت باید توجه ویژهای را به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی داشته باشد، اظهار کرد: امیدواریم در لایحه بودجه سال آتی با تخصیص اعتبارات لازم شاهد اجرای کامل طرح متناسبسازی و همسانسازی باشیم.
وی درباره واریز عیدی برای بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی گفت: بنابر پیگیریها و وعده داده شده از سوی مسئولان سازمان تامین اجتماعی قرار است تا پایان بهمن ماه عیدی بازنشستگان واریز شود.
دهقانکیا افزود: بر همین اساس بازنشستگان تامین اجتماعی در بهمن ماه در دو مرحله دریافتی خواهند داشت یک مراحله مربوط به حقوق مستمری و دیگری مربوط به عیدی خواهد بود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران درباره میزان عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: رقم عیدی فعلاً شخص نیست و بهزودی از سوی دولت اعلام خواهد شد.
منبع : خبرگزاری تسنیم
حقوق بازنشستگان لشگری وکشوری ۲۵ درصد افزایش مییابد
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی از افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارمندان دولت و همچنین بازنشستگان لشگری وکشوری در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
حسینعلی حاجی دلیگانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا در خصوص جزئیات افزایش حقوق جامعه بازنشستگان لشگری وکشوری در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: براساس لایحه بودجه شرایط سال ۹۹ برای جامعه بازنشستگان ثابت و تصمیمی مبتنی بر ایجاد تغییرات اتخاذ نشده است.
وی افزود: اما به منظور افزایش مبلغ این اعتبار دیدگاههای متعددی از جانب نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد؛ دیدگاه نخست افزودن یک عدد ثابت برای شاغلان و بازنشستگان در سال ۱۴۰۰ بود.
حاجی دلیگانی ادامه داد: براساس این دیدگاه، برای هر مستمریبگیر دولت (شاغلان و بازنشستگان) یک عدد (از یک میلیون تا یک میلیون و۳۰۰ هزار تومان) درنظر گرفته شده است.
وی افزود: دیدگاه دوم نیز به مانند سال ۹۸ بر افزایش ۴۰۰ هزار تومانی برای این جمعیت تاکید میکرد؛ که با گذاشتن ۱۰ درصد از منابع به تناسب و به صورت پلکانی توسط دولت به این کارمندان و بازنشستگان اضافه شود.
عضو کمیسیون برنامه وبودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اما در نهایت دیدگاه سوم (افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارمندان دولت وبازنشستگان لشگری وکشوری) رای آورد و مصوب شد که برای جامعه بازنشستگان و همچنین شاغلان این اعتبار در سال ۱۴۰۰ اضافه شود.
به گزارش ایرنا، مطابق با تبصره ۱۲ لایحه بودجه سال ۹۹ افزایش ضریب حقوق گروههای مختلف حقوقبگیر در دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه وهمچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی، (به استثنای مشمولان قانون کار ایران) از قبیل کارکنان کشوری ولشکری، اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی وپژوهشی و قضات و افزایش حقوق بازنشستگان، وظیفهبگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی به میزان ۲۵ درصد است که ضریب ریالی آن به طور جداگانه توسط دولت تعیین میشود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
سقف پاداش بازنشستگی تعیین شد
رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مجلس گفت: کمیسیون تلفیق پیشنهاد دولت برای افزایش ۲۵ درصدی حقوق و مزایای کارکنان دولت را برای سال آینده تصویب کرد اما سقف پرداخت حقوق مدیران را از آنچه دولت پیشنهاد کرده بود کاهش داد.
وی ادامه داد: بر این اساس نمایندگان سقف حقوق را از ۲۱ برابر حداقل حقوق که پیشنهاد دولت بود به ۱۵ برابر حداقل حقوق کاهش دادند، البته کارانه پزشکان مشمول این بند نیست.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با بیان اینکه سقف پاداش بازنشستگی ۴۷۵ میلیون تومان تعیین شد، اظهار کرد: سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت به استثناء اعضای هیات علمی و قضات ۴ میلیون تومان تعیین شد.
زارع با تاکید بر اینکه منابع هدفمندی یارانه ها در لایحه بودجه سال آینده ۴۲۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود، گفت: با تصویب پیشنهادات دولت در بخش مصارف از جمله پخش و پالایش، پخش فرآورده های نفتی و شرکت ملی نفت، ارزش افزوده گاز طبیعی و عوارض مالیات بر ارزش افزوده فرآورده های نفتی حدود ۷۹ هزار میلیارد تومان از منابع کلی کسر شد.
وی تاکید کرد: کمیسیون تلفیق بودجه برای مابقی منابع درآمدی حاصل از هدفمندی یارانه ها هنوز تعیین تکلیف نکرده و قرار است، در جلسه بعدی این کمیسیون درباره بخش مصارف در حوزه های یارانه دارویی، حمایت معیشتی، کاهش فقر مطلق، سیاست جمعیتی خانواده، خرید تضمینی گندم، رزمندگان معسر و حوزه اشتغال آسیب دیده از کرونا و … تصمیم گیری های لازم را اتخاذ کند.
نماینده مردم آباده در مجلس گفت: همچنین براساس مصوبه این کمیسیون تسهیلاتی برای حوزه اشتغال با محوریت کشاورزی در نظر گرفته شد و وزارت امور اقتصاد و دارایی باید با محوریت کشاورزی و امنیت غذایی، ساخت مسکن، توسعه صنایع، حمل و نقل، حمایت از شرکت های دانش بنیان و تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی اقدامات لازم را در سال ۱۴۰۰ انجام دهد.
زارع تاکید کرد: براساس مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق بودجه، کلیه بانک ها و موسسات اعتباری موظف شدند تا در سال آینده ۹۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احداث و نوسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکن روستایی و در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت و همچنین ۲۰۰ هزار واحد مسکن شهری تخصیص دهند که دوره بازپرداخت این تسهیلات هم ۲۰ ساله تعیین شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه در بحث ایثارگران هم گفت: دولت موظف شد، نسبت به تبدیل وضعیت استخدامی کلیه افراد پیمانی، انجام کار معین، کارگری، شرکتی و روزمزد با طی مراحل گزینش بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون فرزندان ایثارگران اقدام کرده و آنها را استخدام رسمی کند.
زارع افزود: وزارت صمت نیز در سال آینده مکلف شد، برای تامین ۲۰ هزار خودروی ملی جانبازان و ایثارگران بالای ۲۵ درصد و دارای محدودیت های حرکتی جسمی و همچنین جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد با معرفی بنیاد شهید از طریق ایران خودرو و سایپا با تقسیط ۵ ساله اقدام کند.
وی تصریح کرد: بنیاد شهید هم می تواند ۵ هزار فقره وام مسکن از محل سهمیه ۱۴۰۰ خود برای ایثارگرانی که قبلا از تسهیلات استفاده کرده اما اکنون فاقد مسکن هستند، تامین کند. همچنین ایثارگرانی که در سنوات گذشته از این تسهیلات ارزان قیمت تا سقف ۲۵ میلیون تومان نیز بهره مند شده اند اگر تا پایان سال ۹۹ تسهیلات خود را تسویه کنند، می توانند از تسهیلات مسکن ارزان قیمت ایثارگران در سال آینده بهره مند شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، در پاسخ به سوالی درباره اینکه براساس اعلام رئیس بنیاد شهید، این سازمان در سال آینده با وجود ۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دچار مشکل خواهد شد و این کمیسیون چه تدبیری برای این موضوع اندیشیده است، گفت: پیشنهاداتی در حوزه مصارف تبصره ۱۴ برای ایثارگران وجود دارد و کمیته هدفمندی یارانه های کمیسیون تلفیق بودجه هم پیشنهادات خوبی در این مورد ارائه کرده است، بنابراین تلاش داریم تا بخشی از کسری بودجه بنیاد شهید را در سال ۱۴۰۰ جبران کنیم.
منبع : بازار کار
گره مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه باز میشود؟
تهران – ایرنا – متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که طی ماههای اخیر با کش وقوسهای فراوانی روبهرو بوده، به اعتقاد جمعی از بازنشستهها، با مشارکت در تصمیمگیریها، تشکیل کانون عالی کارمندان بازنشسته به همراه ارتقاء جایگاه سازمان تامین اجتماعی تحقق مییابد.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، متناسبسازی حقوق که این روزها به عنوان یکی از مطالبات اساسی جامعه بازنشسته کشور به شمار میرود، به گفته برخی بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۹۹ با نگاهی اجتماعی و متمرکز بر حداقلبگیران (اقشار ضعیف) انجام شده است.
طرحی که براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی باید هر ساله حقوق بازنشستگان را براساس تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی افزایش دهد و برای بازنشستگان لشکری وکشوری مشابه انجام پذیرد.
موضوعی که از مرداد ماه ۹۹ اجرا و ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به حقوق بازنشستگان کشور را افزایش داد. براساس این افزایش، بازنشستگان ۳۰ سال سابقه خدمت ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و بازنشستگان ۳۵ سال سابقه خدمت سه میلیون تومان دریافت میکنند.
افزایشی که به اعتقاد شماری از بازنشستگان این سازمان حداقلبگیران را به متوسطبگیران نزدیک کرد و نتوانست سبد معیشت بیمهپردازان متوسط بازنشسته را ترمیم کند.
عباس علی سلطانیکیا مدیر سابق طرح و برنامه پارک علم وفناوری و بازنشسته برتر کشوری منتخب سازمان تامین اجتماعی سال ۹۹ در این باره به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: مطابق با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، افزایش حقوق براساس نرخ تورم در هر سال باید افزایش یابد؛ در حال حاضر اما گروههای بیمهپرداز قشر متوسط از سال ۸۷ تا سال ۹۹، مطابق با بررسی کارشناسی ۴۵ درصد کمتر از نرخ تورم سالیانه افزایش حقوق داشتهاند.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۹۹ برای حداقلبگیران اعمال شد و قشر متوسط بیمهپرداز از این افزایش حقوق محروم ماند.
این بازنشسته تصریح کرد: در واقع براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، درصد افزایش حقوق بازنشستگان یکسان و هریک از بازنشستهها به تناسب پرداخت حق بیمه از افزایش حقوق برخوردار میشوند.
به اعتقاد بعضی مسئولان کشور نیز طرح همسانسازی حقوق برای بازنشستگان این سازمان نیازمند اصلاح است وباید مطابق با نرخ تورم هرسال افزایش یابد.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار نیز ۲۵ آذر ماه در این رابطه به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفته بود: همسانسازی حقوق یکی از مطالبات اساسی بازنشستگان تامین اجتماعی است که تصویب کلیت طرح نزدیک به ۱۴ سال در قانون برنامه ششم توسعه به طول انجامید.
وی با تاکید بر این که اما این طرح در سالهای اجرای قانون برنامه ششم توسعه نیز به مرحله اجرا نرسید، تصریح کرد: براساس پیگیریهای انجام گرفته در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان به منظور پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پیشبینی وسازمان تامین نیز با این مبلغ طرح متناسبسازی را آغاز کرد، اما میزان این افزایش در قیاس با سایر بازنشستگان کشور مکفی نبود.
به عقیده عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، در حقیقت اجرای این طرح ناقص بود و براساس بند (ب) ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه، سازمان تامین اجتماعی موظف است، نسبت به متناسبسازی حقوق بازنشستگان ومستمریبگیران اقدام وافزایش حقوق را براساس نرخ تورم هر ساله افزایش دهد.
بنابر اظهارات حاجی دلیگانی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز تلاش میکنند، در تصویب لایحه بودجه این قشر از جمعیت بازنشسته تامین اجتماعی را حمایت کنند.
سازمان تامین اجتماعی نیز افزایش حقوق بازنشستگان ومستمریبگیران را مطابق با ماده ۹۶ قانون این سازمان تایید کرده و معتقد است، حقوق این جمعیت باید براساس تورم هرسال افزایش یابد، اما پرداخت این حقوق، مستلزم تامین اعتبارات است.
مریم فروزان سرپرست اداره کل سازمان تامین اجتماعی در این باره به ایرنا گفته بود: «براساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، تحمیل هزینههای اقتصادی مازاد بر ارقام مندرج در قوانین بودجه سنواتی ممنوع است؛ بنابراین تامین وصول مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی مستلزم تامین اعتبارات است.»
سیروس شاه حسینی یکی از بازنشستگان تامین اجتماعی هم با اشاره به برگزاری برخی جلسات جامعه بازنشستگان با مسئولان این سازمان به خبرنگار ایرنا گفت: تحقق برخی مطالبات بازنشستهها در گرو پرداخت بدهی دولت به سازمان است.
به گفته وی، در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب داشته و اجرای متناسبسازی حقوق به عنوان مطالبه اصلی بازنشستهها نیازمند پرداخت این اعتبار است.
این بازنشسته اما معتقد است، ارتقاء جایگاه سازمان تامین اجتماعی، مشارکت جمعیت بازنشستگان در تصمیمگیریها، تشکیل کانون عالی کارمندان بازنشسته دولتی واستفاده از تجارب این قشر در کنار وصول کامل بدهیها میتواند بخش اعظمی از مطالبات بازنشستگان را تامین و همسانسازی حقوق را (به طور صحیح) به مرحله انجام برساند.
حال باید منتظر بود که حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تصویب لایحه بودجه، پرداخت بدهی دولت و اجرای کامل ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی توسط این سازمان بتواند گره طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را بگشاید.
منبع: خبرگزاری ایرنا
چگونگی اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان در ۱۴۰۰
پرونده همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری برای سال آینده بسته شد.سال آینده همسان سازی حقوق برای بازنشستگان کشوری و لشکری نداریم
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تیرماه سال جاری که متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به اجرا درآمد، افزایش چشمگیری در دریافتیهای بازنشستگان دیده نشد.
به دنبال آن علاوه بر اجرای همسان سازی در ابتدای سال ۹۹ برای بازنشستگان کشوری و لشکری، مهرماه سال جاری هم همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری به اجرا درآمد و حقوق این گروه از بازنشستگان افزایش چشمگیری یافت. همین مسئله باعث اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی شد و درخصوص این تبعیض در اجرای همسان سازی معترض شدند.
بعد از اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی از محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی درباره چرایی تفاوت در همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوریها و لشکریها پرسیدیم، وی در این باره گفت: تمامی خدمات به بازنشستگان براساس شرایط و ضوابط بیمهای خودشان در صندوق بازنشستگی مربوطه ارائه میشود. در سازمان تامین اجتماعی سهم کارگر، کارفرما و دولت داریم، اما در صندوق بازنشستگی کشوری فقط سهم دولت و کارمند داریم و سهم سومی وجود ندارد همچنین مجموعه پرداختهای در سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری با یکدیگر متفاوت بوده بر این اساس دریافتی آنها متفاوت خواهد بود.
شریعتمداری با بیان اینکه تلاش کردیم در هر گروه متناسب با شرایط خودشان تمام خدمات قابل ارائه را انجام دهیم، بیان کرد: به عنوان مثال بعد از اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با یک نیاز مواجه شدیم و آنها اعلام کردند مشاغل سخت و زیان آور هنگام متناسب سازی در نظر گرفته نشده است، بلافاصله مصوبه هیات امنا را کسب و این نقص را مرتفع کردیم تا در همسان سازی هم از حقوق قانونی خود برخوردار شوند.
برای سال ۱۴۰۰ همسان سازی حقوق بازنشستگان اجرا میشود؟
ابتدا از بازنشستگان کشوری آغاز میکنیم، سال آینده همسان سازی حقوق برای بازنشستگان کشوری و لشکری نداریم، به همین منظور اکبر افتخاری مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در گفتگو با خبرنگار ما میگوید: در بودجه سال آینده برای افزایش حقوق بازنشستگان کشوری، ۲۵ درصد افزایش حقوق پیش بینی شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری معتقد است، همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال جاری به طور کامل اجرا شد و برای سال آینده همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری نداریم چراکه با اجرای احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری، مبالغی افزایش یافته جزء پایه حقوق بازنشستگان محسوب شده است.
وی افزود: در اجرای احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری به یک مدلی رسیدیم که هرسال با افزایش حقوق شاغلان حقوق بازنشستگان هم افزایش خواهد یافت تا فاصلهای بین حقوق بازنشستگان و شاغلان ایجاد نشود. براساس این مدل حقوق بازنشستگان ۹۰ درصد حقوق شاغلان است و همسان سازی براساس این مدل حرکت میکند.
این شرایط برای بازنشستگان لشکری هم به همین صورت است و پرونده همسان سازی حقوق برای بازنشستگان کشوری و لشکری تا اطلاع ثانوی بسته شده است.
اما روز گذشته محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان تامین اجتماعی خبرهای خوشی داشت، وی در جمع خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت منابعی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در بودجه سال آینده لحاظ کرده است، گفت: اعتبارات برای همسانسازی حقوق بازنشستگان به میزان کافی در بودجه ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه بیان کرد: در بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هم دولت با توجه به بند (و) تبصره (۲) بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان منابع لحاظ کرده تا دولت ضمن رد دیون خود به سازمان تامین اجتماعی، این سازمان بتواند در راستای همسان سازی حقوق بازنشستگان خود اقدام کند. بازنشستگانی که در این روزها بسیار از میزان دریافتیهای خودشان ناراضی هستند.
هرچند دولت قرار بود امسال ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند تا این سازمان با استفاده از این منابع همسان سازی حقوق بازنشستگان خود را به اجرا درآورد درحالی که تنها ۳۲ هزار میلیارد تومان از دیون دولت به تامین اجتماعی در قالب ۹ شرکت دولتی پرداخت شد و حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی آنطور که باید و شاید افزایش نیافت.
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، میگوید: سال گذشته در کمیسیون تلفیق بودجه به تصویب رسید که دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و ۳۰ درصد این بودجه را سازمان برای اجرای متناسب سازی اختصاص دهد درحالی که از این ۵۰ هزار میلیارد فقط ۳۲ هزار میلیارد آن هم در قالب شرکت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شد.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران معتقد است اگر دولت بدهی خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند در متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشکل نخواهیم داشت و میتوانیم حقوق این دسته از بازنشستگان را نیز افزایش خوبی دهیم.
باتوجه به اینکه رئیس سازمان برنامه و بودجه خبرهای خوبی درخصوص پرداخت بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی داشت میتوان امیدوار بود برای سال آینده حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کمی از شرایط فعلی بهتر شود و افزایش مناسبی داشته باشد. امیدواریم سال ۱۴۰۰ سال خوبی برای بازنشستگان حوزه کارگری باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
افزایش ۲۵ درصدی حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان
رئیس جمهور گفت: اصول و چارچوب بودجه به گونهای است که میتواند برای سال آینده هم دستگیری بسیار خوبی برای قشر کم برخوردار داشته باشد. یکی از ویژگیهای بودجه سال آینده پیش بینی ۲۵ درصدی افزایش برای حقوق بگیران و بازنشستگان و هم برای مستمری بگیران است.
به گزارش ایمنا، حجت الاسلام و المسلمین صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت اظهار کرد: در ایام میلاد با سعادت حضرت عیسی مسیح (ع) هستیم که ایام مبارکی برای همه پیروان این پیامبر بزرگوار و همه مسیحیان هموطن ماست. جای تبریک برای بشریت است که این پیامبر، پیامبر صلح، دوستی و مهربانی بود. خوشحالیم آثار آن پیامبر بزرگ در زندگی و اذهان بخش بزرگی از بشریت تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه اخلاقی که در جوامع انسانی مشاهده میکنیم بخش بزرگی آن مدیون پیامبران آسانی و از جمله عیسی مسیح است، گفت: تولد و زندگی این پیامبر معجزه بود. این مسئله نشان میدهد بخش عمدهای از خداپرستی، خدمت به همنوعان است. بشارت پیامبر اسلام (ص) را او داد که به صورت صراحت در قرآن مجید آمده است.
رئیسجمهور ادامه داد: علیرغم فشارهایی که هم از ناحیه تحریم و جنگ اقتصادی در پیشرو داشتیم و هم از ناحیه ویروس کرونا که فشار بر مردم و دولت بود، ایثار، همکاری و همراهی مردم و خادمان مردم در دولت و قوای دیگر شاهد بودیم.
روحانی درباره بودجه ۱۴۰۰ تصریح کرد: این بودجه پیام مهمی برای جامعه داشت و جامعه این پیام را دریافت کرده است. پیام بودجه این بود که سال ۱۴۰۰ با امسال و سال قبل متفاوت خواهد بود؛ هم از نظر سیاسی، هم اقتصادی و هم در تحولات بودجه عمرانی که نشان میدهد که شرایط چگونه است و انتظار مردم را مثبت کرده و در سایه این انتظار مثبت، شاهد تحول مثبت در اقتصاد، کشاورزی و خدمات هستیم.
وی با بیان این که در شش ماهه اول سال رشد اقتصادی مثبت بوده است، گفت: تا پایان سال هم رشد اقتصادی علیرغم مشکلات مثبت خواهد بود و اولین اثر آن را در تورم آذرماه میبینیم که حرکت در تورم نقطه به نقطه شروع شده است و در مسیر مهار شتاب تورم خواهیم بود و آمار این ماه هم همین واقعیت را به ما نشان میدهد.
رئیسجمهور افزود: در بخش صنعت بیش از هزار و ۱۷۰ واحد صنعتی در ۹ ماهه اول امسال تحرک پیدا کرده و واحدهایی که راکد بوده فعال شده است و امیدوارم تا پایان سال این رقم به رقم سال گذشته نزدیک شود. در سال ۱۳۹۸، ۱۶۰۰ واحد صنعتی را فعال کردیم که امیدواریم در ماههای آینده شتاب بگیرد و به همان آمار سال گذشته نزدیک شویم.
روحانی ادامه داد: در زمینه بودجه جلسه خوبی را با رئیس مجلس و رئیس کمیسیون تلفیق و برخی از نمایندگان با معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه و تعدادی از وزیران داشتیم و با مباحثی که داشتیم، نظرات به هم نزدیکتر شد.
وی گفت: اصول و چارچوب بودجه به گونهای است که میتواند برای سال آینده هم دستگیری بسیار خوبی برای قشر کم برخوردار داشته باشد. یکی از ویژگیهای بودجه سال آینده پیش بینی ۲۵ درصدی افزایش برای حقوق بگیران و بازنشستگان و هم برای مستمری بگیران است.
رئیسجمهور افزود: از طرف دیگر صنعت نفت یک تحرک بسیار خوبی خواهد داشت و در بودجه کاملاً مشهود است که رقم تولید و صادرات نفت را با شرایط سال آینده پیش بینی کردیم و خود این یک تحرک بزرگی را در زمینه اقتصادی به وجود خواهد آورد. همچنین منابع مورد نیاز ارزی و ریالی که برای ما به وجود خواهد آورد.
روحانی اضافه کرد: ارزش پول ملی در بودجه سال آینده مدنظر بوده که حائز اهمیت است برای این که در سال آینده اقتصاد ثبات بیشتری شاهد باشد و امیدواریم بتوانیم با چابک سازی دولت و واگذاری سهام و توسعه بازار سرمایه که امسال نقش بسیار ارزشمندی برای شادابی اقتصاد بورس داشت.
وی ادامه داد: طبیعت بورس این است که فراز و نشیب دارد ولی در مجموع وقتی بورس را با یک سال گذشته مقایسه میکنیم معلوم است که در مجموع رشد خوبی داشته است و بازار بسیار مهمی برای جامعه است.
رئیسجمهور گفت: در جلسه دیروز در بسیاری از نقطه نظرات، نقطه نظر مشترک داشتیم و در برخی مواردی که مورد بحث و سوال بود به یک جمع بندی خوبی رسیدیم که امیدواریم که در کمیسیون تلفیق با حضور سازمان برنامه و بودجه بتوانیم بودجه را در زمان مناسب با تصویب نمایندگان دریافت کنیم و برای سال آینده برنامهریزی کنیم.
مردم در زمینه تولید و تهیه واکسن کرونا نگران نباشند
روحانی با اشاره به ابراز نگرانی در برخی رسانهها در زمینه کرونا گفت: ما در زمینه کرونا هیچ نگرانی برای آینده نداریم حتی برای تولید و تهیه واکسن. پا به پای دنیا در زمینه مقابله با این ویروس پیش رفتیم و حتی نسبت به بعضی کشورها حرکت ما مناسبتر و مثبتتری بود.
وی اضافه کرد: در هفتههای گذشته این موج سوم کنترل شد و ما شاهد بودیم که حدود ۵۰ درصد از فوتیهای ما کاهش پیدا کرد. در زمینه واکسن همه اقدامات انجام میگیرد و این بشارت را میدهم که هم بانک مرکزی و هم وزارت بهداشت و درمان برنامهریزی کردند تا هم واکسن از خارج در اختیار مردم قرار بگیرد و هم واکسن داخلی در ماههای آینده امیدواریم به تولید برسد.
رئیسجمهور ادامه داد: یکی از اهدافی که از آغاز دولت دنبال میکردیم و امسال بیشتر به آن توجه داریم بخش سلامت مردم است. در طول این هفت سال و چند ماه وقتی به آمار و ارقام نگاه میکنیم، توان ما و تختهای بیمارستانی ما نسبت به قبل از سال ۹۲، دو برابر شده است. یعنی حدود ۳۶ هزار تخت بیمارستانی جدید آماده شده و حدود ۵۰ درصد تختهای قدیمی ما به طور کامل بازسازی شده است.
روحانی خاطرنشان کرد: توانمندی سلامت در بخش بهداشت و درمان علاوه بر توسعهای به لحاظ فرستادن متخصصین به بخشهای و شهرستانهای دوردست و همچنین مراکز بهداشتی، در این دولت دو برابر کل تاریخ ایران خواهد بود. یعنی از ابتدای تاریخ ایران هر چه بوده، قبل از انقلاب از قرنهای گذشته تا سال ۹۲ از ۹۲ تا پایان دولت، این توانمندی به دو برابر افزایش پیدا میکند که این یکی از افتخارات ما است.
وی یادآور شد: هر مقدار تخت آی سی یو که در سال ۹۲ داشتیم، اکنون بیش از دو برابر شده است. الان حدود ۹ هزار ۵۰۰ تخت آی سی یو در اختیار داریم و بیش از ۲ برابر تعداد تختی است که ما در گذشته داشتیم.
رئیسجمهور با اشاره به تولید تجهیزات مورد نیاز در شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: در بخش داروسازی همینطور و در بخش تربیت استاد، تربیت پزشکی و متخصص و پرستار هم ما پیشرفت خوبی داشتیم.
روحانی یادآور شد: بسیار خوشحالیم که توانستیم در روز پرستار به همه پرستاران جامعه بشارت بدهیم که دریافتی آنها نسبت به یک سال گذشته، بیش از دو برابر شده یعنی آنچه که یک سال قبل دریافت میکردند اکنون نزدیک به دو و نیم برابر شده و اگر بخواهیم از ابتدای دولت در نظر بگیریم دریافتی پرستاران بیش از ۶ برابر شده است و به این معناست که دولت به بخش بهداشت و درمان و بار سنگینی که بر دوش آنهاست، توجه دارد و همه توانمان را در این زمینه بهکار خواهیم گرفت.
وی گفت: یکی از اهداف دولت در هفت ماه آینده پایان کار دولت تقویت بخش بهداشت و درمان خواهد بود هم به دلیل کرونا و هم به خاطر کل مسئله سلامت مردم که برای ما حائز اهمیت است.
رئیسجمهور نکته دوم را مسئله معیشت مردم عنوان کرد و افزود: من از همه رسانهها تقاضا میکنم به همه آمار و ارقام از ابتدای امسال توجه کنند. علیرغم مشکلات، فشار اقتصادی و علیرغم کرونا، دولت در این ۹ ماه با همه توانی که داشته به صحنه آمد تا آنهایی را که در این بخش کرونا آسیب دیدند را یاری کند.
روحانی اضافه کرد: ما صد هزار میلیارد تومان چه تسهیلات و چه بلاعوض در ماههای اولیه پیشبینی کردیم و آنها را عمدتاً پرداخت کردیم و مقدار کمی باقی مانده که پرداخت خواهیم کرد و این یک بخش از کار ما بود. به خاطر کرونا تلاش کردیم سهام عدالت فعال شود و دست و بال مردم باز شود و این کار بزرگی بود که انجام شد.
وی با بیان اینکه در این چند ماه اخیر یک حمایت معیشتی جدیدی برای آنهایی که از کرونا آسیب دیدهاند مشخص کردیم، گفت: حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در چهار ماهه پایان سال مورد حمایت معیشتی قرار میگیرند که ماه آذر را دریافت کردند، و سه ماه دیگر هم دریافت خواهند کرد. برای آنهایی که در کمیته امداد و بهزیستی هستند، ۱۲۰ هزار تومان برای هر نفر و برای بقیه ۱۰۰ هزار تومان پرداخت کردیم. این برای دولت بار سنگینی بود که به خاطر اینکه بتواند بخشی از مشکلات مردم در بخش معیشتی را حل کند، آن را تحمل کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: امسال همه توانمان را بهکار گرفتیم که مردم برای تهیه اجناس ضروری در زحمت مضاعف قرار نگیرند. البته فراز و نشیب هم داشتیم و متاسفانه در یکی دو ماه اخیر شرایط ما شرایط مناسبی نبود. وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و هم بانک مرکزی و سازمان برنامه بودجه که اینها را پشتیبانی میکردند همواره با همه توان در این صحنه بودند که به بازار ثبات ببخشند و امیدواریم در ماههای پیشرو و در سال آینده در بازار شاهد ثبات بیشتری باشیم.
هر روز بتوانیم تحریم را بشکنیم صهیونیسم و تندروها را شکست دادهایم
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود سلامت و معیشت را دو اصل مهم تا پایان دولت برشمرد و اظهار کرد: دولت همه توان خود را برای کاهش آثار جنگ اقتصادی از یکسو و پایان بخشیدن به تحریمهای ظالمانه به کار خواهد گرفت. هر روزی که بتوانیم که تحریم را بشکنیم، صهیونیسم، ارتجاع و تندروها را شکست دادهایم. این تحریم محصول صیهونیستها، مرتجعان و تندروهای آمریکا بود.
وی افزود: هر روز که پشت صیهونیستها را به خاک بمالیم؛ خوشحالتر میشویم. برخی میگویند یکی، دو روز عقبتر. شاید وضع آنها بهتر است. فشار تحریم روی مردم است و مردم روزانه آن را تحمل میکنند. برخی تاکید دارند آمریکا را تهذیب کرده و بگویند آمریکا خوب است و دولت بد است.
رئیسجمهور ادامه داد: دو موجود مجنون در تاریخ داشتیم که جنگ را بر مردم تحمیل کردند؛ یکی صدام بود و دیگری ترامپ. صدام جنگ نظامی و ترامپ جنگ اقتصادی را به ما تحمیل کردند. ما در جنگ نظامی دست به دست هم دادیم، متفق، متحد و یکصدا بودیم و صدام را شکست دادیم و روزی را دیدیم که آن مجنون به دار آویخته شد. سرنوشت ترامپ هم سرنوشت بهتری از صدام نخواهد داشت.
روحانی با بیان اینکه دیدیم ملت با مقاومت و ایستادگیشان کسانی که با غرور منتظر شکستن ملت بودند، آنها را شکاندند، ابراز داشت: نگذاشتیم این جنگ اقتصادی به هدف خود برسد. همانطور که رهبری گفتند اثر تحریم را کاهش داده و باید از بین ببریم. بزرگترین هدف این بود که تحریمها به هدف نرسد. هدف تحریم این بود که در همان سال اول به خیال خود پایان نظام را جشن بگیرند.
وی با اشاره به شکست آمریکا در مجامع بینالمللی علیه ایران بیان کرد: آنها منزوی شدند. هر وقت به سازمان ملل و مجامع بینالمللی آمدند، دوستان سنتیشان آنها را همراهی نکردند و اروپا هم حرفهای آنها را نپذیرفت. نگذاشتیم تحریم به اهداف خود برسد هر چند که مردم را آزار داد و باید تلاش کنیم آثار تحریم را کاهش دهیم.
رئیسجمهور اضافه کرد: اینکه امسال بتوانیم رشد اقتصادی مثبت داشته باشیم، معنای آن کاهش اثر تحریم است. اینکه امسال تولید را افزایش دهیم، معنای آن کاهش آثار تحریم است.
روحانی با تاکید بر اینکه در کنار سلامت و معیشت مردم، هدف سوم ما رونق و جهش تولید است، یادآور شد: باید تولید را بالا ببریم. امروز شاهد حرکتهای خوبی در زمینههای مختلف هستیم. شرکتهای دانشبنیان فعال هستند. سرمایهگذاریها در مسیر درست قرار گرفتهاند. در بخشهای مختلف روابط ما با همسایگان و کشورهای دنیا رو به رونق است.
سد خدا آفرین میتواند ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی ما را آبیاری کند
به گفته وی، جنگ قرهباغ منتهی شد به اینکه مرزهایی که در اشغال بودند، آزاد شوند. آزادی سرزمینهای جمهوری آذربایجان در تحرکات اقتصادی موثر بود که اولین آن، توافق در خصوص سد خدا آفرین بود که از برق و آب آن استفاده کنیم. این سد میتواند ۱۲۰ هزار هکتار سرزمین ما را آبیاری کند.
رئیسجمهور با اشاره به افتتاح راهآهن خواف – هرات هم گفت: در شرق هم آثار خوبی را شاهد بودیم. برای اولین بار با افغانستان از طریق ریل متصل شدیم. انشاالله این ریل به مزارشریف رسیده و به آسیای مرکزی و ازبکستان میرسد. در جنوب شرق هم حرکت خوبی شروع شد. دو مرز توافق شد که یکی افتتاح و دیگری در آینده بازگشایی خواهد شد. روابط ما هم در شرق، هم در غرب و هم در شمال و هم در جنوب رونق میگیرد.
روحانی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم دولت مبارزه با فساد و شفافیت است، گفت: کار این دولت در مبارزه با فساد و شفافیت را با گذشته مقایسه کنید. اولین کار بزرگ ما همین بود که فضای مجازی مناسب را در اختیار مردم، هم برای کسب و کار و هم اطلاعات قرار دادیم. اینکه وقتی بودجه را به نمایندگان تقدیم کردیم، به کل مردم هم تقدیم شد.
وی ادامه داد: این مسئله قبلاً نبوده است. شفافیت امروز برای این بود که همه فعالیتهای اقتصادی را در کنار مردم قرار دهیم. راه مبارزه با فساد شفافیت و مطلع بودن همه است. در زمینه دولت الکترونیک یکی از تلاشهای ما این است که دولت الکترونیک در بخشهای مختلف رشد کند.
راه مبارزه با فساد شفافیت است
رئیس جمهور ادامه داد: این مسئله قبلاً نبوده که همه مردم بتوانند بودجه را مشاهده کنند و در مورد آن بحث کنند. این کار بیسابقه بوده است که کل بودجه در اختیار مردم قرار بگیرد. شفافیتی که امروز هم در خدمات و هم در اطلاعات و این که ما بتوانیم همه فعالیتهای اقتصادی را از طریق فضای مجازی و از طریق دولت الکترونیک در اختیار مردم قرار دهیم راه مبارزه با فساد است. راه مبارزه با فساد شفافیت است و همه مطلع باشند و همه بدانند. همه بتوانند نقد و بیان کنند.
روحانی تاکید کرد: یکی از تلاشهای ما این است که تا پایان این دولت، دولت الکترونیک در بخشهای مختلف رشد کند که با این کار در سامانه تجارت، حمل و نقل، مالیات و انبارها تحولی بزرگی خواهد شد. مردم در آینده نزدیک خواهند دید که همه کالاهای موجود از روی کشتی گرفته تا انبارهای مختلف اطلاعات آنها در اختیار مردم است که این جلوی فساد را میگیرد و این را دنبال میکنیم.
وی افزود: ما در زمینه مبارزه با فساد چهار لایحه معروف به FATF را به مجلس ارائه کردیم که مجلس تصویب کرد و ۲ لایحه دیگر هنوز باقی مانده که دستور اخیر رهبر معظم انقلاب در این زمینه راهگشا است که آن بهترین راه مبارزه با فساد است یعنی جایی است که همه حرکتهای مالی و پولی را روشن میکند. ممکن است بعضیها خوششان نیاید اما این راه مبارزه با فساد است.
رئیسجمهور ادامه داد: با تاکید بر این که این دولت دو کار بزرگ انجام داد گفت: اول در زمینه موسسات اعتباری غیرمجاز بود. این موسسات غیرمجاز دکانهای فساد بودند که دولت برای بستن آنها هم از لحاظ مالی و هم از جهات دیگر هزینههای سنگینی تحمل کرد.
روحانی افزود: کار دومی که این روزها تکمیل و نهایی شده است موضوع ادغام بانکهای نیروهای مسلح است. که این کار هم بسیار مهم بود که همه بانکها یکجا جمع شوند و شرایط بهتری پیدا کنند. برخی از بانکها که دچار مشکل بودند با این ادغام همه بانکها یک شرایط مالی شفافتر و روشنتر و مطمئنتری هم برای نیروهای مسلح و هم برای مردم به وجود خواهد آورد.
وی ادامه داد: از مبارزه با فساد گرفته تا چابک سازی دولت تا مساله کرونا و معیشت مردم و رونق تولید و مبارزه با تحریم و شکست تحریم همه اینها اهدافی است که تا روزهای آخر دولت با کمک مردم و حمایت و ارشادات رهبر معظم انقلاب ادامه میدهیم.
منبع: خبرگزاری ایرنا
اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان از مرداد
مدیرکل امور مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان از اول مرداد امسال اجرایی شده و مشمولان مبالغ متناسبسازی را دریافت میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
“ناهید حیدری” در ارتباط با برنامه پیگیری شبکه خبر گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان براساس بند “ب” ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه از اول مرداد امسال به اجرا گذاشته شده است.
وی افزود: مشمولان سازمان که حدود سه و نیم میلیون نفر در سطح کشور هستند مبالغ متناسبسازی را بر اساس دو شاخص مدت و مبلغ بیمهپردازی دریافت می کنند.
مدیرکل امور مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه قبل از متناسبسازی میزان مستمری حداقل بگیر در اسفند ۹۸ بالغ بر یکمیلیون و ۶۲۰ هزار تومان بود، گفت: بعد از متناسبسازی مقرر شد، میزان مستمری حداقل بگیر مشمولان دارای ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار و میزان مستمری حداقل بگیران اسفند ۹۸ با ۳۵ سال سابقه بیمهپردازی به سه میلیون تومان افزایش یافت.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
حقوق بازنشستگان کشوری امشب واریز میشود
معاون توسعه مدیریت و منابع صندوق بازنشستگی کشوری از پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و وظیفهبگیران این صندوق تا آخر امشب خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ فتحالله شعبانی با اعلام این خبر گفت: با همکاری سازمان برنامه و بودجه حقوق آذرماه یک و نیم میلیون نفر از بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق بازنشستگی کشوری تا آخر امشب (یکشنبه ۳۰ آذر ۹۹) پرداخت و قابل برداشت خواهد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
مستمری بگیران مشاغل سخت خواهان افزایش حقوقشان هستند
مدیرکل تامین اجتماعی لرستان گفت: مشکل اصلی مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در لرستان میزان پایین دستمزد آنان هنگام کار بوده و همین عامل باعث کم بودن حقوق این افراد است اما با تمام این تفاسیر در حال حاضر کمترین میزان دریافتی حقوق یک فرد بازنشسته در لرستان سه میلیون تومان است.
علی جهانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمآباد، اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی یک سازمان مردمی بوده که فعالیتهای خود را بر اساس درآمدهای کسب شده از مردم اداره میکند.
وی بابیان اینکه میزان حقوق یک بازنشسته تامین اجتماعی به سه پارامتر بستگی دارد، افزود: سابقه کار، دستمزد و نوع بازنشستگی مهمترین عوامل تعیین حقوق یک فرد بازنشسته است.
مدیرکل تامین اجتماعی لرستان بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه در راستای حمایت از بازنشستگان خود در سال جاری علاوه بر میزان افزایش سالانه حقوق، بین ۵۰۰ تا یکمیلیون ۵۰۰ هزار تومان به حقوق مستمریبگیران اضافه کرده است.
جهانی تصریح کرد: مشکل اصلی مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی در لرستان میزان پایین دستمزد آنان هنگام کار بوده و همین عامل باعث کم بودن حقوق ای افراد است اما با تمام این تفاسیر در حال حاضر کمترین میزان دستمزد یک فرد بازنشسته در لرستان سه میلیون تومان است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها مستمریبگیران سختی زیانآور نسبت به تغییرات حقوق خود ناراضی هستند و این قشر در لرستان حدود ۱۰ هزار نفر هستند این در حالی است که مجموع مستمری بگیران این سازمان در استان ۸۰ هزار نفر هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی لرستان گفت: برای حل مشکل این عزیزان سازمان تامین اجتماعی لرستان و کشور نیازمند مصوبات مجلس شورای اسلامی و حمایت دولت از این اقشار است.
منبع:خبرگزاری فارس
امسال پرداختی بازنشستگان ۸۰ درصد افزایش یافت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از شروع سال پرداختی بازنشستگان ۸۰ درصد افزایش یافته است و هیچ بازنشستهای زیر سه میلیون تومان دریافت نمیکند.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا، «محمد شریعتمداری در مراسم امضای قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی اندیمشک در مجموعه تلاش، افزود: پیش از این برخی از بازنشستگان حقوق زیر یک میلیون تومان دریافت میکردند که با اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان، هم اکنون حقوق زیر سه میلیون تومان نداریم و در بودجه سال آینده نیز افزایش ۲۵ درصدی حقوق پیشبینی شده است.
وی درباره پیشرفتهای صندوق بازنشستگی کشور گفت: از سال ۱۳۹۸ مجموع سود صندوق بازنشستگی کشور پنج برابر رشد داشته و از رقم ۲ هزار میلیارد تومان به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وزیر تعاون با تاکید بر اهمیت شفافیت در اقتصاد، گفت: شفافیت عنصر مهمی است که باید در دستور کار همه بخشها قرار گیرد و وزارت تعاون در این حوزه قدمهای خوبی برداشته است و هر گونه شائبهای که در قسمتهای مختلف وزارت تعاون و صندوق بازنشستگی باشد برخورد میکنیم.
وی افزود: بسیاری از صورتهای مالی شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشور شفافسازی شده و در اختیار عموم قرار دارد.
شریعتمداری درباره احداث سیکل ترکیبی اندیمشک نیز گفت: دشمنان همواره تلاش کردند با اعمال تحریمهای ظالمانه مردم را مایوس کنند اما مردم و دولتمردان با تکیه بر دین اسلام و نخبگان آنها را مایوس کردند.
وی ادامه داد: در ۲ فصل شاهد رشد اقتصادی مثبت بودیم و این نوید حرکت دانشمندان، کشاورزان و جوانان ماست که با توسعه فعالیتهای استارتاپی توانستند به این مهم دست یابند و این نشان خروج از رکود است.
قابلیت ساخت تمام توربین های نیروگاهی در کشور
در ادامه مراسم مدیرعامل گروه مپنا اظهار داشت : گروه مپنا در قله فتوحات صنعت نیروگاهی است و امروز تمامی کلاسهای توربین های نیروگاهی در کشور ما قابل ساخت است.
«عباس علی آبادی» با اشاره به بهره برداری از ژنراتور ۲۵۰ مگاولت آمپر جدید گروه مبنا خاطرنشان کرد: این ماشین به تنهایی یک دستاورد در مقیاس جهانی است که با راندمان ۹۸.۷ درصد تولید شده و همتا ندارد.
وی برق را زیرساخت و مقدمه توسعه دانست و گفت: تاکنون فعالیتهای گستردهای در زمینه احداث نیروگاههای برق انجام شده و کشور ما در مقیاس جهانی در موقعیت بسیار مناسبی قرار دارد، البته لازم است که صنایع برقی توسعه یابد که تبدیل برق به کالا و برقی سازی از این جمله است که در دنیای توسعه یافته نیز دنبال میشود.
مدیرعامل گروه مپنا افزود: کشور میتواند این استراتژی صحیح را دنبال کند و میتوانیم کالاهایی تولید کنیم که در حوزه رقابت جهانی حضور موفقی داشته باشیم و علاوه بر تولید برق از طریق منابع تجدید ناپذیر، این امکان و توانایی را داریم که با منابع تجدیدپذیر نیز با راندمان بسیار بالا تولید داشته باشیم.
وی تصریح کرد: امروز تولیدات مپنا به بسیاری از کشورهای منطقه و همسایه صادر میشود و چه خوب است که نیازهای بیشتری از داخل از این گروه دانش بنیان تامین شود.
علی آبادی با اشاره به قرارداد نیروگاه اندیمشک تصریح کرد: اتفاق مهم رخ داده آن است که با تلاشهای انجام شده کیفیت و راندمان ماشین قابل نصب در نیروگاه اندیمشک افزایش مییابد، به گونهای که میتوانیم تا ۱۹۲ مگاوات برق از آن تولید کنیم. از نظر مصرف سوخت نیز توان مصرف تنوعی از سوخت ها را خواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۴۶ مگاواتی اندیمشک توسط مدیران عامل شرکت نیرو تراز پیریز (زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری – وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) به عنوان کارفرما و گروه مپنا به عنوان پیمانکار، قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی اندمشک با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شد.
بر اساس مفاد قرارداد، یک بلوک نیروگاه سیکل ترکیبی، به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات در شرایط ایزو، شامل دو واحد گازی کلاس E پیشرفته مدل، دو دستگاه بویلر بازیاب حرارت با ظرفیت تولید بخار ۲۹۰ تن بر ساعت، یک واحد توربین بخار مدل، سیستم خنک کن اصلی و سیستم کنترل در شهرستان اندیمشک استان خوزستان احداث خواهد شد.
واحدهای گاز و بخار این نیروگاه توسط سه دستگاه ترانسفورماتور قدرت و از طریق یک پست بلافصل به شبکه برق سراسری ۴۰۰ کیلو ولت متصل میشود.
همه تجهیزات اصلی این نیروگاه شامل توربین، ژنراتور، بویلر، سیستم خنک کن و سامانه کنترل در کارخانجات گروه مپنا ساخته میشود.
عملیات اجرایی پروژه نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک، ۱۲ بهمن ماه ۹۹ آغاز میشود. این پروژه زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از سه هزار نفر در دوران احداث و بهرهبرداری پروژه در خوزستان را فراهم میکند.
میزان سرمایهگذاری پروژه ۲۴۰ میلیون یورو است و پس از بهرهبرداری ظرفیت تولید ۵۴۶ مگاوات برق را دارد.
منبع : خبرگزاری ایرنا
مجلس در لایحه بودجه از مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی حمایت میکند
تهران – ایرنا – عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای ناقص همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: نمایندگان مجلس تلاش دارند، با تصویب قانون بودجه به نحوی که این قشر از جمعیت بازنشسته نیز حمایت شوند، موضوع را دنبال کنند.
حسینعلی حاجی دلیگانی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درمورد متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار داشت: قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بطور صحیح اجرا نشد و اجرای ناقص آن سبب افزایش ۱۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان (به نسبت) در حقوق این بازنشستگان شد.
وی ادامه داد: این میزان با توجه به عقبماندگی همسانسازی (یا به عبارت دیگر متناسبسازی) انجام نشد؛ این در حالیست که سازمان تامین اجتماعی برای کارکنان خود طی سالهای گذشته طرح همسانسازی حقوق را اجرا کرده و این افزایش حقوق برای بازنشستگان محقق نشد.
حاجی دلیگانی تصریح کرد: یکی از مطالبات اساسی بازنشستگان تامین اجتماعی همسانسازی حقوق بود که نزدیک به ۱۴ سال به منظور تصویب کلیت طرح در قانون برنامه ششم توسعه به طول انجامید.
وی افزود: این طرح در سالهای اجرای قانون برنامه ششم توسعه نیز اجرا نشد، اما براساس پیگیریهای انجام شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان به منظور پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پیشبینی شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این طرح در قالب اموال دولتی که در بازار بورس واگذار شد، اتفاق افتاد و سازمان تامین اجتماعی نیز با این مبلغ اجرای متناسبسازی حقوق را آغاز کرد، اما میزان این افزایش در قیاس با دیگر بازنشستگان کشور مکفی نبود.
وی تاکید کرد: اما به نظر میرسد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش میکنند که در تصویب بودجه (در حد توان) به این قشر بازنشسته کمک شود.
مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی بر حق است
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس یادآور شد: دوران بازنشستگی دوران آغاز هزینهها و آمدوشدها است و بازنشستگان در این دوران در نقش بزرگ خانواده نیازمند هزینهکرد بیشتر برای ازدواج فرزندان و رفت وآمدهای خانوادگی میشوند.
وی تصریح کرد: بر این اساس، مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی مطالبهای بر حق است و ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز تلاش میکنیم، با تصویب قانون بودجه به نحوی که این قشر از جمعیت بازنشسته نیز حمایت شوند، موضوع را دنبال کنیم.
به گزارش ایرنا، براساس بند(ب) ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه، سازمان تامین اجتماعی مکلف شده، نسبت به متناسبسازی (همسانسازی) حقوق بازنشستگان ومستمریبگیران اقدام کند و مطابق با ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، افزایش حقوق براساس نرخ تورم در هر سال باید افزایش یابد.
افزایش حقوق براساس نرخ تورم سالیانه (مستند به قوانین مصوب) و اجرای طرح همسانسازی مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی (مانند آنچه که برای بازنشستگان لشکری و کشوری اجرا شد) از مهمترین مطالبات بازنشستگان به شمار میرود.
همسانسازی حقوق بازنشستگان سخت و زیانآور اصلاح شد
اعضای کانون بازنشستگان تامین اجتماعی در تماس با خبرنگار ایلنا، از اجرایی شدن تغییرات همسانسازی در آذرماه خبر دادند.
آنها با بیان اینکه «بازنشستگان نگران نباشند»، گفتند: اصلاحات همسانسازی برای بازنشستگان سخت و زیانآور اجرایی شده و در آذرماه یعنی همین ماه جاری پرداخت میشود؛ در ضمن در آذرماه متناسبسازی جزو پایه حقوق قرار گرفته است.
در روزهای گذشته، بازنشستگان از عدم اجرای اصلاحات در فیشهای حقوقی خود خبر دادند؛ حالا اعضای کانون میگویند: فیشهای جدید صادر خواهد شد و هم در این فیشها و هم در احکام، اصلاحات همسانسازی برای بازنشستگان سخت و زیانآور اجرایی شده است. آذرماه حقوق این بازنشستگان افزایش خواهد یافت.
منبع : بازار کار
افزایش ۲۵ درصدی حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال آینده
رئیس جمهور گفت: در بودجه سال آینده تلاش خواهیم کرد به اقشاری که در فشار زندگی هستند و حقوق ثابت دارند کمک کنیم و همچنین حقوق کارمندان و بازنشستگان را ۲۵ درصد افزایش دادیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای روحانی در ادامه اظهاراتش در جلسه هیات دولت افزود: در این بودجه معافیت مالیاتی را از ۳ میلیون به ۴ میلیون رساندیم و حداقل حقوق را از دو میلیون و هشتصد هزار تومان به ۳ و نیم میلیون تومان رساندیم، همچنین برای مبارزه با فقر مطلق ۱۶ هزار میلیارد ریال منابع مالی قرار دادیم.
رئیس جمهور در ادامه گفت: بیمه درمان رایگان را نیز برای ۳۰ میلیون نفر فراهم کردیم و بودجه بخش سلامت را به دو برابر رساندیم، همچنین استخدام ۵۳ هزار نفر نیروی جدید را برای کادر درمان مدنظر قرار دادیم.
آقای روحانی افزود: در بودجه امسال توجه خاصی به تولید، اشتغال و به اقشار محروم و به آنهایی که درآمد ثابت دارند، داشتیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: اشتغال و عدالت اجتماعی یکی از مسائل مهم بودجه امسال خواهد بود و همچنین تلاش خواهیم کرد مولدسازی منطقهای را با توسعه ریلی و جادهای گسترش دهیم.
آقای روحانی افزود: در زمینه آب و محیط زیست و زیرساختهای نفت، گاز، پتروشیمی، آموزش عالی و ارتقا امنیت غذایی با توسعه زیرساختهای کشاورزی در بودجه امسال مدنظر قرار گرفت.
رئیس جمهور گفت: امیدواریم بودجه سال آینده برای تحول در اقتصاد نوین جامعه بر مبنای اقتصاد دانش بنیان موثر واقع شود.
آقای روحانی با بیان اینکه از نمایندگان مجلس میخواهیم تا در زمان مقرر بودجه را بررسی و تصویب کنند افزود: از نمایندگان محترم میخواهیم طبق معمول که در ابتدای ماه بهمن باید بودجه را برگردانند این کار را انجام بدهند تا ما بتوانیم سال ۱۴۰۰ را با تصویب آیین نامههای جدید آغاز کنیم.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
میزان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال آینده
معاون امور اقتصادی و بودجه سازمان برنامه و بودجه گفت: در بودجه ۱۴۰۰ فروش نفت ۶۵۰ هزار بشکه در نظر گرفته شده است که قیمت هر بشکه ۴۰ دلار پیش بینی میشود.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از صدا و سیما، سید حمید پورمحمدی معاون امور اقتصادی و بودجه سازمان برنامه و بودجه در جلسه امروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با ارائه گزارش عملکرد بودجه سال ۹۹ در هفت ماهه امسال، گفت: بودجه امسال ۵۷۱ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود که ۲۹۰ هزار میلیارد تومان آن محقق شده است. در بخش مصارف ۳۶ هزار میلیارد تومان در هفت ماهه امسال کاهش داشتیم.
وی افزود: در بودجه ۱۴۰۰ نیز فروش نفت ۶۵۰ هزار بشکه در نظر گرفته شده است که قیمت هر بشکه ۴۰ دلار پیش بینی میشود.
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: حقوق کارکنان و بازنشستگان در بودجه سال آینده با ۲۵ درصد رشد در نظر گرفته شده است.
براساس این گزارش، پورمحمدی در جلسه امروز ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، گزارش مبسوطی از عملکرد هفت ماهه منابع و مصارف عمومی قانون بودجه و هدفمندی در سال ۱۳۹۹ و برآورد منابع و مصارف عمومی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و نیز جهت گیری های بودجه سال آینده بر اساس چند رویکرد اقتصاد مقاومتی و جهش تولید ارائه کرد.
پرونده همسانسازی حقوق بازنشستگان بسته شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با اجرایی شدن مصوبههای اخذ شده برای صندوق بیمه اجتماعی عشایر، روستاییان، کارکنان و بازنشستگان صندوق فولاد، پرونده همسانسازی و متناسبسازی حقوق بسته خواهد شد.
«محمد شریعتمداری» امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: ساعت ۱۶ روز گذشته (سهشنبه) نخستین واریزی حقوق افزایش یافته بازنشستگان کشوری که از مطالبات مهم آنان بود، به حسابهایشان واریز شد.
وی بیانداشت: مطابق گزارش صندوق بازنشستگی کشوری، میزان افزایش برای همسانسازی حقوق تا ۹۰ درصد خالص دریافتی افراد شاغل مشابه بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشانکرد: محاسبات این صندوق نشان میدهد متوسط افزایش پرداخت به بازنشستگان ۷۷ درصد بوده است که از محل ۱۶ هزار میلیارد تومانی سهامی که دولت در اختیار صندوق قرار داده و با مکانیسمهای مالی تعریف شده، روز گذشته پرداخت شده است.
وی تاکیدکرد: در سالهای آینده نیز تلاش میشود تا همسانسازی با پیشبینی منابع لازم در بودجه عمومی و همچنین درآمدهای صندوق ادامه یابد.
شریعتمداری ادامهداد: در مورد بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیز همین اقدام در هفتههای گذشته برای سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر خانواده بازنشستگان انجام و همراه با حقوق مردادماهشان پرداخت شد.
وی همچنین از انجام اقدامات مشابه در حوزه صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان و کارکنان صندوق فولاد و بازنشستگان آن خبر داد که مصوبههای لازم در جلسه هیات امنای صندوقها در حاشیه جلسه هیات دولت اخذ شد و هر یک از آنها حدود ۱۰۰ هزار نفر بازنشسته را در بر میگیرند.
این مقام مسوول تاکیدکرد: با اجرایی شدن این دو مصوبه، پرونده همسانسازی و متناسبسازی حقوق بسته خواهد شد.
رشد ۲۶ درصدی اشتغال مناطق روستایی و شهرهای کوچک
وی ادامهداد: طرح اعطای تسهیلات به جوانان روستایی در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و مناطق روستایی با استفاده از مکانیسم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و مکانیسم تامین مالی خرد در دستور کار است.
شریعتمداری خاطرنشانکرد: در صورتی که پروژههای ارائه شده از سوی جوانان دارای توجیه اقتصادی بوده و مورد تایید بانکهای عامل چهارگانه قرار بگیرد، میتوانند از تسهیلات ارزان قیمت استفاده کنند.
وی اضافهکرد: همچنین برای زنان کارآفرین روستایی نیز امتیاز ویژهای در نظر گرفته شده و آن، صدور ضمانتنامه سرمایهگذاری بخش تعاون وزارت تعاون به میزان ۵۰۰ میلیون تومان بدون وثیقه است و در صورتی که این بانوان در حوزه تعاون، فعالیتهای کارآفرینانه انجام دهند، میتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی گفت: اینها قدمهایی مثبت برای ایجاد اشتغال در روستاها و مناطق با کمتر از ۱۰ هزار نفر جمعیت است که سبب شده تا بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، سهم اشتغال در این مناطق از سه درصد به ۲۹ درصد افزایش یابد.
منبع : بازار کار
حقوق بازنشستگان کشوری ۷۷ درصد افزایش پیدا کرد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دهمین جلسه شورای ملی سالمندان با تاکید بر حرکت در راستای توانمندسازی سالمندان، ایجاد نشاط اجتماعی، حضور موثر آنها در جامعه و بروز و ظهور تجربیات و اندوختههای آنها برای بکارگیری در نظام اجرایی کشور، اذعان کرد: حقوق بازنشستگان کشوری ۷۷ درصد افزایش پیدا کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دهمین جلسه شورای ملی سالمندان با بیان در دولت تدبیر و امید به موضوع سالمندان توجه ویژهای داشته باشیم، گفت: تلاش کردیم تا در حوزه تعیین معیشت با توجه به رشد قابل توجهی از جمعیت بازنشسته کشور هم بازشستگان کشوری و لشکری قدمهای خوبی برداریم. در ماههای اخیر در خصوص همسانسازی حقوق و دستمزد اقدامات خوبی صورت گرفت و انتظار ۱۴ ساله بخشی از سالمندان با همت دولت، سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاهها به ثمر نشست و حقوق بازشستگان کشوری ۷۷ درصد افزایش پیدا کرد و شرایط نسبتا مطلوبی ایجاد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: در این دولت به سایر نیازمندیهای بازنشستگان همچون وام ازدواج فرزندان و … مورد توجه قرار گرفت و سازمان تامین اجتماعی برای ۳.۵ میلیون جامعه کارگری بازشسته کشور حجم پرداختهای تسهیلات قرضالحسنه ۱۲ برابر شد و پرداختهای ما به این جامعه از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که اینها قدمی رو به جلو برای جامعه سالمندی در راستای تامین معیشت و تامین زندگی عزتمند صورت پذیرفت.
وی با بیان اینکه در حوزه آیندهنگری زندگی سالمندانی که در روستاها زندگی میکنند صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان قدمهای خوبی را برداشتهایم، تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات در هفتههای اخیر افزایش یک میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی عشایر و روستاییان بود و با توجه به اینکه خیل عظیمی از این جمعیت در روستاها زندگی میکنند برای ماندن در این روستاها و رفع نگرانی آنها برای دوره سالمندی دولت با پرداخت ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم بیمه شده و بیمهگر را تقبل کرد و یک میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار جدید جمعا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بالغ شد و طبیعتا یک نوع رفع نگرانی برای افرادی که به سن سالمندی نزدیک هستند، صورت پذیرفت این اقدامات کمکی برای مفهوم کلانی چون امید به زندگی است.
شریعتمداری سالمندی به مفهوم عام کلمه را موفقیتی برای هر کشور عنوان کرد و گفت: سالمندی فردی و سالمندی جمعیت دو مفهوم متفاوت است چنانچه سالمندی فردی موفقیتی برای کشورها محسوب میشود چراکه جامعه با افزایش امید به زندگی جامعه متوازنی را تشکیل خواهد داد. ما از پیر شدن جمعیت استقبال نمیکنیم اما پیر شدن فردی با حفظ زاد و ولد قابل قبول و جمعیت سنی ۰ تا ۱۵ سال بتواند توازن خود را حفظ کند و شرایط مطلوب رشد کودکی فراهم کنیم و در مجموع جمعیت متوازنی داشته باشیم آن زمان موفقیت بزرگی را کسب کردیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر حرکت در راستای توانمندسازی سالمندان، ایجاد نشاط اجتماعی، حضور موثر آنها در جامعه و بروز و ظهور تجربیات و اندوختههای آنها برای بکارگیری در نظام اجرایی کشور، اذعان کرد: این اهداف در ۶ ماده سند کلی سالمندان پیشبینی شده است؛ البته رشد جمعیت سالمندی در کشور ما رشد قابل ملاحظهای است بطوری که از ۵ درصد به ۱۰ درصد رشد پیدا کرده است و تا سال ۱۴۲۰ به ۲۰ درصد هم افزایش خواهد داشت؛ لذا باید برنامهریزی روشن و دقیقی در جهت ایجاد شرایط مطلوب برای ادامه زندگی فراهم آوریم و همچنین برای فرزندآوری و باروری خانوارها قدمهای مثبت و اساسی برداریم.
منبع : بازار کار
همسان سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان و شاغلین نیروهای مسلح
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح گفت: حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح در حد ۹۰ درصد شاغلین نیروهای مسلح از پایان مهرماه همسان سازی خواهدشد.
به گزارش ایسنا به نقل از وزارت دفاع، امیر سرتیپ دوم پزشک فرشاد نجفی پور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در برنامه زنده تلویزیونی “در انتهای الوند” شبکه دوم سیما با گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس با اشاره به ویژگی های ممتاز ایثارگری های غیورمردان بی ادعا و تفاوت نسل های مختلف، گفت: آن چیزی که در دفاع مقدس بین بچه هایی که رفتند و آنهایی که نرفتند تفاوت ایجاد کرد، تنها عشق است و آن عشق چیزی نبود جز، عشق به رهبر و مقتدای شان حضرت امام خمینی(ره) .
وی با بیان اینکه قطعا هیچ کسی از یک سرباز عاشق تر نیست، زیرا حاضر است خودش را برای وطن و آرمان های والایش فدا کند افزود: ما باور داریم که پیشکسوتان و عزیزان عرصه جهاد و شهادت و انقلاب، برای ما بسیار مهم و ارزشمند و از خانواده های مان به ما نزدیک تر هستند و به همین دلیل هیچگاه آنها را تنها نخواهیم گذاشت و با تمام توان از آنها حمایت و پشتیبانی خواهیم کرد.
نجفی پور خاطرنشان کرد: ما با بازنشستگان نیروهای مسلح به طور مستمر در تماس هستیم و سعی می کنیم از دغدغه های آن باخبر شویم و تا جایی که امکان دارد، به خصوص در گرفتاری هایشان به سراغشان می رویم و از هیچ تلاشی برای حمایت از این قشر شریف فروگذار نمی کنیم.
وی درباره اقدامات ساتا برای حل مشکلات فرزندان بازنشستگان نیروهای مسلح، اظهار داشت: یکی از دغدغه های اصلی سازمان، بیکاری و اشتغال فرزندان جامعه هدف است که فکرها و طرح های متعددی در دستور کار قرار گرفته است که وام اشتغال برای فرزندان پیشکسوتان نیروهای مسلح، تا سقف ۵۰ میلیون تومان با سود ۴درصد یکی از این طرح هاست که به واجدین شرایط تعلق خواهدگرفت.
امیر نجفی پور با تقدیر و تشکر از همراهی و همکاری های ارزشمند دولت، مجلس شورای اسلامی، ستادکل نیروهای مسلح و وزارت دفاع در تحقق اهداف ساتا برای جامعه هدف، به عنوان خبر خوش برای بازنشستگان معزز نیروهای مسلح، گفت: به فضل الهی حقوق مهرماه بازنشستگان، وظیفه بگیران و مستمری بگیران نیروهای مسلح، بر اساس ۹۰ درصد میانگین حقوق مشمول کسور شاغلین همتراز در نیروهای مسلح محاسبه و پرداخت خواهد شد.
رئیس هیات مدیره ساتا با اشاره به جنگ اقتصادی استکبار جهانی و نوکران آنها علیه ملت و کشور خاطرنشان کرد: سعی می کنیم هوشمندانه و با برنامه ریزی دقیق و مناسب، بتوانیم با مدیریت منابع تمام برنامه ها و ماموریت های سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح را در راستای ارایه هر چه بهتر خدمت به خانواده معزز بازنشستگان نیروهای مسلح پیش ببریم.
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح احترام و اکرام پیشکسوتان را امری ضروری دانست و گفت: وزیر دفاع از مسوولان سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح توقع و انتظار دارند تا در حد امکان به نیازها و دغدغههای بازنشستگان نیروهای مسلح پاسخ منطقی، بجا و بههنگام داده شود و ما نیز با تمام توان ، همت خود را در راستای ارایه هر چه بهتر خدمات به جامعه هدف ساتا به کار خواهیم بست.
منبع : خبرگزاری ایسنا
توضیحات شریعتمداری درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اقدامات اولیه برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری صورت گرفته و امید است، در مهرماه احکام مربوط به این بخش صادر شود، به گونهای که حداقل پرداختی به بازنشستگان پس از همسانسازی حقوق کمتر، تنها ۱۰ درصد از حقوق شاغلان همانند باشد.
به گزارش ایرنا از خانه ملت، محمد شریعتمداری روز سهشنبه پس از حضور در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان اظهارداشت: همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که حدود ۱۴ سال مورد تاکید کانون عالی بازنشستگان بود، با مشارکتی که میان سازمان تامین اجتماعی و کانون عالی بازنشستگان صورت گرفت، مدل معینی برای تحقق این مهم از مردادماه اجرایی شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بنابراین همسانسازی حقوق در پرداخت افرادی که بیش از ۳۰ تا ۳۵ سال در فعالیتهای گوناگون تولیدی خدمت کرده اما از حداقلهای مزد برخوردار بودند، را در مردادماه شاهد بودیم.
شریعتمداری خاطرنشان کرد: با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان صندوق بازنشستگی کشوری اقدامات اولیه برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری صورت گرفته و امید است، در مهرماه احکام مربوط به این بخش صادر شود، به گونهای که حداقل پرداختی به بازنشستگان پس از همسانسازی حقوق کمتر، تنها ۱۰ درصد از حقوق شاغلان همانند باشد.
منبع : خبرگزاری ایرنا
توضیح روابط عمومی وزارت کار درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری
به دنبال مصاحبه رادیو گفتگو با وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در خصوص اقدامات این وزارتخانه به مناسبت هفته دولت در برنامه «راهی که پیموده ایم» به آگاهی می رساند آن بخش از سخنان ایشان درمورد متناسب سازی حقوق بازنشستگان برای برخی از مخاطبان ایجاد ابهام کرده که به همین منظور توضیح مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی به شرح زیر منتشر می شود:
به گزارش بازارکار، «یکی از مهم ترین اقداماتی که در ماه های گذشته در وزارت تعاون ،کارورفاه اجتماعی انجام شده ، همسان سازی حقوق بازنشستگان است تا بتوان در جهت عدالت بیمه ای گام برداشت و افرادی که در سال های گوناگون درشرایط مساوی بازنشسته شده اند بتوانند از مواهب مشابه برخوردار باشند. متناسب سازی برای سه و نیم میلیون نفری که درسازمان تامین اجتماعی بازنشسته شده اند در مردادماه انجام شده با اعتباری بالغ بر ۳۲ هزارمیلیارد تومان درسال که نیمی از آن در سال جاری هزینه خواهد شد.
مشابه همین اقدام در صندوق بازنشستگی کشوری نیزدرحال انجام است تا بازنشستگان کشوری نیز بتوانند از ۹۰ درصد منابع ریالی کسانی که شاغل هستند برخوردار شوند که این موضوع ۹۰ درصد حقوق بازنشستگان را در سطوح مختلف و متفاوت افزایش خواهد داد
منبع : رادیو گفتگو
افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارگران بازنشسته
معاون وزیر کار از افزایش ۱۰ تا ۱۱ درصدی دریافتی کارگران به دنبال تصویب افزایش کمک هزینه مسکن کارگران در هیات دولت خبر داد و خبر بازنگری مجدد دستمزد در شورای عالی کار را رد کرد.
حاتم شاکرمی گفت: «مصوبه افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران شامل همه کارگران شاغل در بخشهای دولتی، خصوصی و نهادهای تابع قانون کار می شود و لازم الاجرا است.»
وی که در یک گفتگوی تلویزیونی سخن می گفت، اظهار کرد: «از ۲۴ سال گذشته فقط شش مرحله حق مسکن افزایش یافته که از ۲۰ هزار تومان سال ۱۳۹۵ به ۱۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ رسید و در نهایت با تصویب چهارشنبه هیات وزیران به ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت.»
معاون روابط کار وزیر کار در پاسخ به این پرسش که با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن، دریافتی کارگران چقدر تغییر خواهد کرد؟ گفت: با تصویب هیات دولت در مجموع ۱۰ درصد به دریافتی کارگران افزوده می شود و متوسط دریافتی کارگران در سال ۱۳۹۹ به ۴۳.۵ درصد می رسد.
شاکرمی گفت: «کارگران مجرد و کارگران متاهل و دارای فرزند بین ۹.۴ تا ۱۱ درصد افزایش و کارگران بدون سابقه که سال اول شروع کار آنها است، ۱۱.۱ درصد افزایش را در حقوق خود خواهند داشت.»
وی درباره اینکه مصوبه از ابتدای سال اجرایی می شود یا از مرداد اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: «هنوز مصوبه به طور رسمی ابلاغ نشده و پس از رویت آن می توانیم اظهار نظر کنیم.» شاکرمی همچنین اخبار منتشره در خصوص بازنگری مجدد دستمزد را تایید نکرد و گفت: «در شورای عالی کار چنین موضعی را در دستور کار نداریم.»
یکی دیگر از خبرهایی که روز گذشته در خصوص دستمزد منتشر شد مربوط به افزایش تا ۱.۳ میلیونی حقوق بازنشستهها بود.
تازهترین اعلام رییس جمهور در رابطه با وضعیت همسان سازی حقوق بازنشستهها حاکی از آن است که در رابطه با وضعیت ۳.۵ میلیون بازنشسته کارگری نیز همسان سازی اجرایی و براین اساس احکام مربوطه به زودی صادر و در دستور کار قرار خواهد گرفت.
این در حالی است که با همسان سازی حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی براساس سابقه به دریافتی آنها اضافه میشود؛ به طوری که به عنوان نمونه بازنشستگان با ۳۰ سال سابقه که اکنون حداقل دستمزدشان یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است تا دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و بازنشستگان با ۳۵ سال سابقه نیز از حداقل یک میلیون و ۷۰۰ هزار به سه میلیون تومان افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین بازنشستههای با ۲۵ سال سابقه نیز حدود ۸۰ درصد افزایش حقوق خواهند داشت.
در مجموع آنچه که تاکنون سازمان برنامه و بودجه وعده داده از این حکایت دارد که از اول مهرماه همسان سازی حقوق بازنشستهها اعم از لشگری و کشوری در دستور کار قرار خواهد گرفت که براساس آن دریافتی بازنشستگان به ۸۰ تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز خود خواهد رسید.
البته اخیرا انصاری، رییس سازمان اداری و استخدامی -گفته بود که سازمان برنامه و بودجه در حال تامین منابع است که اگر تمامی منابع تامین نشود آنگاه همسان سازی در دو مرحله یعنی نیمه دوم سال گذشته و از ابتدای سال بعد انجام خواهد شد.
منبع :بازارکار
بیش از ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی به بازنشستگان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تسهیلات پرداختی به بازنشستگان از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۲هزار و ۲۳۰میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد شریعتمداری در فضای مجازی نوشت: جای بسی خوشحالی است که در شصتمین سالگرد تاسیس بانک رفاه کارگران شاهد رشد بی سابقه خدمات رسانی به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی هستم.
خوشبختانه مبلغ تسهیلات پرداختی به بازنشستگان از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان رسیده که ۱۱ برابر سال گذشته است.
منبع :خبرگزاری صدا و سیما
افزایش حقوق بازنشستگان از ابتدای مهر
مدیر کل فنی صندوق بازنشستگی: دولت فرمول مربوط به افزایش حقوقها را از ابتدای مهر تنظیم میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رادیو گفتگو، اکبر شیرمحمدی مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی کشوری در مصاحبه با برنامه “گفتگوی اقتصادی” درباره صندوقهای بازنشستگی و چالشهای پیش رو گفت: صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان یک صندوق بیمهای و در قالب نظامهای بازنشستگی تعریف شده است.
وی افزود: این صندوقها باید وظایف و تعهدات خود را در چارچوب بیمهای و با دریافت کسور بازنشستگی و سرمایه گذاری انجام دهند.
شیرمحمدی یادآور شد: با تصویب قانون اصلاح ماده ۷۴ قانون استخدامی کشور در سال ۵۳ حدود ده سال سنوات بازنشستگی به عنوان خدمت ارفاقی کارکنان ایجاد شد و بزرگترین لطمه را به نظام بازنشستگی کشور وارد کرد و البته قوانین حمایتی نیز تعهدات صندوق را بیشتر کردند.
مدیر کل فنی صندوق بازنشستگی کشوری درباره وضعیت شاخصهای مالی و درآمدی صندوقهای بازنشستگی اظهارکرد: در حال حاضر شاخص پوشش حمایتی ۰،۷ دهم درصد است به این معناکه به ازای هر نفر بازنشسته کمتر از یک نفر کسور پراختی وجود دارد و این موضوع بزرگترین لطمه را به منابع ورودی صندوقهای بازنشستگی میزند.
کسورات بازنشستگی که در حال حاضر از کارکنان شاغل دریافت میشود پاسخگوی کمتر از ۲۰ درصد پرداخت حقوق بازنشستگان صندوق بازنشستگی بوده و سرمایه گذاریهای صندوقهای بازنشستگی کشوری هم کمتر از پنج درصد پرداختیهای حقوق بازنشستگان را جوابگوست ضمن اینکه وابستگی این صندوقها به بودجه عمومی نیز بیشتر از ۷۵ درصد پرداختی ماهیانه این صندوقها را جبران میکند.
این مقام مسئول درباره مطالبات صندوقهای بازنشستگی از دولت گفت: آثار مالی که به خاطر قوانین و مقررات موجود بر این صندوقها تحمیل شده عدد بسیار بزرگی است به طوری که صندوقها به شدت وابسته به بودجه عمومی شدند.
شیرمحمدی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهارکرد: برخلاف حقوق شاغلان که افزایش متناسبی داشته، اما متاسفانه این افزایش در مورد بازنشستگان منطقی اعمال نشد.
حقوق بازنشستگان در اوایل سال فقط یک افزایش عمومی پیدا کرد دولت هم برای جبران این نقیصه فرمول مربوط به چگونگی افزایش حقوقها را از ابتدای مهرماه تنظیم میکند و در صورت ابلاغ به صندوق در اولین فرصت این احکام صادر خواهد شد و منتظریم که خبر افزایش حقوق بازنشستگان معادل ۸۰ یا ۹۰ درصد حقوق شاغلان را بشنویم.
وی با بیان اینکه افزایش سن امید به زندگی در دنیا باعث افزایش سن بازنشستگی میشود، گفت: میانگین سن بازنشستگی در دنیا حداقل ۶۰ سال است، اما در کشور ما این سن ۵۲ سال است. اگر سن و سابقه و محاسبه حقوق بازنشستگی تغییر اساسی میکرد الان صندوقهای بازنشستگی کمتر با مشکلاتی از جمله پرداخت تعهدات مواجه بودند.
شیرمحمدی با بیان اینکه مزایای سخاوتمندانه در صندوقهای بازنشستگی ایران در دنیا نظیر ندارد، گفت: مثلا فرزند دختر در صورت طلاق گرفتن حمایت میشود و از خانم ۷۰ سالهای هم که طلاق میگیرد، حمایت میشود و همین مسائل مدت تعهدات صندوقهای بازنشستگی را افزایش میدهد.
مدیر کل فنی صندوق بازنشستگی کشوری اصلاحات ساختاری از جمله کوچک کردن صندوقهای بازنشستگی را ضروری خواند و تصریح کرد: صندوقها دیگر از اداره کردن خود عاجز شده اند لذا حتماً باید به جایگاه صرفاً پرداخت کننده حقوق بازنشستگان تبدیل شوند و دریافت کسورات بازنشستگی هم مستقیماً در مسیر سرمایه گذاریهای پایدار و مطمئن قرار گیرد.
وی تاکید کرد: اگر تعهدات صندوقهای بازنشستگی منطبق با منطق و قانون و اصول بیمهای باشد قطعاً تعهدات صندوق در بحث حمایت هم منطقیتر خواهد شد و البته که این موضوع نیازمند تامین منابع پایدار است.
شیرمحمدی در پایان این گفتگو از مجلس و نهادهای ذیربط درخواست کرد که دست صندوق بازنشستگی را بگیرند و برای حل مشکلات آینده این صندوقها اقدام کنند.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
همسانسازی حقوق بازنشستگان در سالهای بعد هم اجرا میشود
نائب رئیس هیات مدیره تامین اجتماعی با اشاره به اینکه اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان در سالهای بعد نیز ادامه دارد، گفت: متناسبسازی روی حداقل دستمزد انجام میشود.
علی حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، اظهار داشت: همسان سازی حقوق بر مبنای مشارکت افراد در پرداخت حق بیمه و اینکه در طی سالهای فعالیت خود حداقل حقوق و یا بالاتر را دریافت میکرده صورت میگیرد و در مجموع اجرای قانون متناسب سازی به عدالت و اصول نزدیکتر است.
وی با اشاره به اینکه در خصوص متناسب سازی حقوق دوگانه عمل شده است، افزود: در قانون بودجه و به صورت عرفی برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، دولت و مجلس بودجهای را اختصاص دادهاند اما در مورد متناسب سازی حقوق کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی این کمک صورت نمیگیرد.
نائب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: اگر صندوقهای کشوری و لشکری از محل منابع خود متناسب سازی کنند ایرادی ندارد اما وقتی از منابع مربوط به مالیات، نفت و همچنین بودجه و اعتبارات دولتی این کار انجام میشود، طبیعتاً اگر بخواهیم به عدالت نزدیک باشیم باید همه صندوقها اعم از تامین اجتماعی، صندوق روستاییان و عشایر، فولاد و صندوقهای دیگر هم بتوانند از این منابع دولتی بهره مند شوند چون این منابع متعلق به همه مردم است.
حیدری در خصوص بودجه همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در قانون بودجه سال ۹۹ مجلس به دولت حکم کرده که ۵۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کند و در تبصرهای نیز آمده که سازمان ۳۰ درصد این اعتبار را برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان تحت پوشش خود هزینه کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا همسانسازی در سالهای آینده نیز ادامه دارد یا خیر، اظهار داشت: متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی یک فرآیند ادامه دار است. متناسب سازی هر ساله اجرا میشود. همچنین طبق قانون ماده ۹۶، سازمان تامین اجتماعی هر ساله مستمری را متناسب با تورم افزایش میدهد. در طول سالهای دولت یازدهم، بالاتر از نرخ تورم، افزایش مستمری انجام شد.
نائب رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، ادامه داد: متناسب سازی روی حداقل دستمزد انجام میشود و مستمری بگیرانی را داریم که مدت پرداخت حق بیمه کوتاهی داشتند و مبنای کسر حق بیمه آنها پایین بوده و ما طبق محاسبات بیمهای باید به آنها یک میلیون تومان مستمری بدهیم اما طبق قانون ۱۱۱ تامین اجتماعی ما حداقل دستمزد را به آنها میدهیم و متناسب سازی در خصوص همه انجام شده است. هر ساله این کار انجام میشود.
حیدری گفت: به عنوان مثال اگر بازنشستهای در حال حاضر حقوق ۳ میلیون تومانی دارد و بعد از متناسبسازی حقوق این فرد ۴ میلیون تومان شده است، در فروردین سال آینده نیز ۲۰ درصد این ۴ میلیون افزایشدهیم حقوق این فرد به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میرسد و اینگونه اجرای همسان سازی حقوق در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
منبع : خبرگزاری مهر
همسانسازی حقوق بازنشستگان از اول مهرماه
به گزارش ایلنا، «محمد باقر نوبخت»، در جریان دیدار با کارکنان سازمان مدیریت و برنامهریزی یادآور شد: سازمان برنامه و بودجه سازمانی است که باید راس هر ماه حقوق پرداخت کند و به فاصلههای ۱۰ روزه بستههای حمایتی را به حساب خانوارها واریز کند و در دهه دوم ماه یارانهها پرداخت میشود، به طوری که در مجموع ماهانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت میکند. همچنین ۳۵۰۰ میلیارد تومان یارانه و ۳۰ هزار میلیارد تومان حقوق به کارمندان دولت پرداخت میکند و اگر یک روز پرداختها به تعویق بیافتد، دشمن منتظر است تا اعلام کند که بگوید نظام جمهوری اسلامی با ناتوانی از پرداخت تعهدات و حقوقها عاجز شده و منابعش تقلیل یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به کاهش منابع پس از تحریمها، گفت: مقادیر کم با توجه به اولویتبندیها مدیریت و توزیع میشود. در حال حاضر ۲ میلیون نفر در طرحهای عمرانی کشور شاغل هستند و منابع به میزان لازم به این طرحها میرسد و طرحی نیست که به خاطر کمبود منابع کارگران خود را اخراج کند. همچنین خط دوم راهآهن زنجان در پایان سال افتتاح خواهد شد و این افتتاحهای ریلی ادامهدار خواهد بود؛ به طوری که خط آهن از همدان به سنندج و از بستانآباد به سمت تبریز در حال توسعه است و در جنوب کشور نیز خط آهن از چابهار به سمت زاهدان میرود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود مشکلاتی که در کشور وجود دارد، سال گذشته در فصل دهم بودجه ۵۰ درصد افزایش به انجام رسید و ۵۰ درصد حقوق کارمندان بالا رفت و ۱۵ درصد نیز در فروردینماه افزایش به مرحله اجرا رسید و در حال حاضر رتبهبندی فرهنگیان اجرا شده و همسانسازی حقوق بازنشستگان نیز از اول مهرماه به مرحله اجرا خواهد رسید و پاداش بازنشستگیها تا پایان ماه آتی واریز خواهد شد.
منبع :خبرگزاری ایلنا
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی ضمن اعلام جزئیات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، گفت: مستمری حداقل بگیران با ۳۵ سال سابقه ۸۰ درصد افزایش پیدا می کند.
به گزارش مهر، مهرداد قریب، در نشست دیده بان با موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد، افزود: در سال ۹۸ افراد دارای ۳۵ سال سابقه حداقل بگیر ۱,۶۷۰ هزار تومان دریافتی داشتند که با طرح متناسب سازی به ۳ میلیون تومان میرسد و این به معنی این است که حقوقشان ۸۰ درصد افزایش پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه حقوق افراد با ۳۰ سال سابقه به ۲ میلیون ۸۰۰ هزار تومان وبا افزایش ۶۸ درصد میرسد، گفت: همچنین حقوق افراد با ۲۵ سال سابقه و حداقل بگیر به ۲ میلیون و ۴۹۱ هزار تومان یعنی افزایش ۵۰ درصدی میرسد و حقوق افراد با ۲۰ سال سابقه به ۲ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۲۵ درصد رشد خواهد رسید.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه حقوق افراد با ۱۵ سال سابقه و ۲۴ درصد افزایش به ۲ میلیون و ۳۴۸ هزار تومان میرسد، افزود: حقوق افراد با ۱۰ سال سابقه حداقل ۴۱ درصد و به ۲ میلیون و ۳۴۳ هزار تومان میرسد.
وی تصریح کرد: حقوق افراد با کمتر از ۲۰ سال سابقه ۸۳۴ هزار و رشد ۵۰ درصدی خواهد داشت و حقوق افراد با ۱۰ سال سابقه به ۵۹۴ هزار و ۵۰ درصد افزایش خواهد رسید.
قریب گفت: شیوهای که به اجرا درآمد با عنوان متناسب سازی بر اساس سنوات و میزان پرداخت حق بیمه و حقوق سال بازنشستگی محاسبه شده است.
منبع : خبرگزاری مهر
افزایش ۲۶ درصدی حقوق بازنشستگان
مدیرکل تامین اجتماعی گیلان گفت : حقوق بازنشستگان ۲۶ درصد افزایش یافته است و همسانسازی حقوقشان از شهریور اعمال می شود.
به گزارش ایلنا از رشت، مدیر کل تامین اجتماعی گیلان امروز گفت: بازنشستگان استان نخستین حقوق افزایش ۲۶ درصدی خود را در خرداد دریافت کردند و تفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت را با حقوق تیر دریافت خواهند کرد.
علی حسین نژاد با اشاره به تلاش و پیگیریهای سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار ، تعاون و رفاه اجتماعی برای همسان سازی حقوق بازنشستگان افزود: بر اساس مصوبه هیات دولت ۳۲ هزار میلیارد ریال به همسان سازی حقوق بازنشستگان اختصاص یافت که حداکثر تا شهریور امسال اعمال می شود.
وی اضافه کرد : بر اساس قانون همسان سازی، حقوق بازنشستگان با توجه به سنوات شان ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان افزایش می یابد.
منبع : خبرگزاری ایلنا
همسان سازی ۹۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان از مهر ماه
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه، همسان سازی ۹۰ درصدی حقوق شاغلان و بازنشستگان از مهر ماه انجام خواهد شد، گفت: قسط دوم اعتبار یک میلیارد یورویی از سوی بانک مرکزی به حساب خزانه داری کل کشور در چند روز آتی واریز میشود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمد باقر نوبخت در ادامه نشستهای مجازی خود، امروز شنبه ۲۱ تیر ماه گزارش جدیدی از تازه ترین اقدامات سازمان برنامه و بودجه در راستای همسان سازی حقوق بازنشستگان و حمایت از کادر درمان کشور ارائه کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه این ۹۰ درصد همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان مشابه از ابتدا هم در نظر دولت بوده است، اعلام کرد:جداول مربوط به تعیین شاغل مشابه با همکاری بازنشستگان تهیه و به امضا رسیده است.
وی ادامه داد، ظرف یکی دو ماه آینده این تامین اعتبار از جابه جایی ردیفهای اعتباری انجام خواهد شد.
دکتر نوبخت با بیان اینکه از اول مهرماه این همسان سازی انجام خواهد شد، تاکید کرد، با توجه بار سنگین مالی همسان سازی، یک اقدام تاریخی در راستای حمایت از حقوق بازنشستگان عزیز صورت گرفت.
معاون رئیس جمهور با اشاره به جلسات متعدد مشورتی که با حضور نمایندگان بازشستگان در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، گفت: تا کنون جلساتی با حضور بیش از ۶۰ نفر از نمایندگان بازنشستگان محترم برگزار شده و عمده پیشنهادات این عزیزان مبتنی بر همسان سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان شاغلان بود، این پیشنهاد مورد تایید دولت بوده و در نهایت همین پیشنهاد پیگیری خواهد شد.
وی افزود، در نهایت مقرر شد جدولی تهیه شود که در آن دریافتی بازنشستگان تا ۹۰ درصد شاغلان مشابه همسان سازی شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به صدور مجوز استخدام جدید ۳۰۰۰ نیروی شرکتی و قراردادی در وزارت بهداشت، گفت: پیش از این نیز مجوز استخدام ۳۴۰۰ نفر از کادر درمان به وزارت بهداشت داده شده بود و در این مرحله طی مذاکرهای که با وزیر بهداشت انجام شد مقرر گردید استخدام رسمی از میان کادر درمان حاضر در دوران مقابله با کرونا صورت گیرد.
نوبخت گفت: طی هفته گذشته ۱۰۰۰ میلیارد تومان کارانه کادر درمان پرداخت شده است، همچنین رایزنیهای لازم برای پرداخت قسط دوم ریالی اعتبار یک میلیارد یورویی با بانک مرکزی انجام شده است. به این ترتیب با واریز قسط دوم ریالی از سوی بانک مرکزی به خزانه، اعتبار لازم به حساب وزارت بهداشت واریز خواهد شد. همچنین از اول مهر ماه فوق العاده ویژه کادر درمان شور پرداخت خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص استخدام فرزندان فرهنگیان گفت: با رئیس سازمان اداری و استخدامی صحبت میکنم تا بتوانیم اولویت استخدام فرزندان بازنشستگان را در دستور کار قرار دهیم.
دکتر نوبخت در خصوص پاداش بازنشستگان گفت: تا قبل از اول مهر با کلیه بازنشستگان لشکری و کشوری تسویه صورت خواهد گرفت در این راستا از دستگاههای اجرایی خواستیم تا اموال مازاد خود را برای تامین این منابع به فروش برسانند.
منبع : خبرگزاری دانشجو
افزایش ۴۰۰ هزار تومانی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی با اشاره به واریز میانگین ۴۰۰ هزار تومان برای بازنشستگان حداقل بگیر این سازمان گفت: تکلیف حق بن و مسکن هنوز مشخص نشده و به محض موافقت دولت واریز می شود.
اکبر شوکت در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص آغاز پرداخت افزایش حقوق مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: سازمان از روز گذشته پرداخت مابهالتفاوت افزایش حقوق تیرماه را آغاز کرده و طی هفته جاری به حساب تمامی بازنشستگان واریز میشود.
وی با اشاره به اینکه به طور میانگین ۴۰۰ هزار تومان به حقوق حداقل بگیرها واریز شده است گفت: مابهالتفاوت فروردین و اردیبهشت ماه نیز با حقوق تیر ماه (در پایان تیر) واریز خواهد شد.
عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی گفت: البته مزایای جانبی حق مسکن و بن نیز به حقوق بازنشستگان اضافه میشود که باید ابتدا هیئت دولت موافقت کند و سپس در جلسه هیئت امنا مطرح میشود البته ما حرفی بر روی آن نداریم و سریع تصویب و اجرایی خواهد شد.
شوکت با اشاره به اینکه حق مسکن ۳۰۰ هزار تومان و حق بن ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود، گفت: باید منتظر باشیم و ببینیم که از این مزایا نیز حق بیمه کسر خواهد شد یا خیر. اگر کسر نشود علاوه بر ۴۰۰ هزار تومان افزایش اولیه حدود ۷۰۰ هزار تومان نیز به حقوق بازنشستگان افزوده خواهد شد و در صورت کسر حق بیمه مبلغی از آن کسر میشود.
عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی برای مصارف خود باید منابعی در نظر بگیرد و در شرایط فعلی بدون تخصیص منابع این امکان وجود ندارد به همین دلیل موافق کسر حق بیمه از مزایای جانبی است.
شوکت تصریح کرد: حقوق بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی به صورت پلکانی اضافه میشود به طور مثال فردی که سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکرد امسال ۲۶ درصد به حقوق او اضافه میشود و بازنشسته دیگر با دریافت کمی بیشتر از حداقل بگیر با تعاریفی که تامین اجتماعی دارد، حدود همان ۲۶ درصد و شاید کمی کمتر به حقوقش اضافه خواهد شد.
وی افزود: بازنشستگان در سایر سطوح مزدی ۱۵ درصد به علاوه ۱۶۴ هزار تومان ثابت در ماه دریافت میکنند که این درصد افزایش معمولاً برای بازنشستگانی است که حقوقشان چند برابر حداقل حقوق است که البته تعداد آنها زیاد نیست.
عضو هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به این سوال که با در نظر گرفتن افزایشها باز هم حقوق بازنشستگان به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نمیرسد، اظهار داشت: مشخص است که سازمان تامین اجتماعی اعتبار کافی برای افزایش یکباره حداقل یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به بازنشستگان را ندارد و به این علت مابهالتفاوت آن باید از همسان سازی تامین شود که آن هم در دست بررسی است و امیدواریم بزودی به نتیجه برسد.
منبع : خبرگزاری مهر
زمان پرداخت تفاوت افزایش حقوق بازنشستگان مربوط به خرداد
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی: تفاوت افزایش حقوق بازنشستگان مربوط به خرداد، هفته آینده پرداخت میشود.
آقای مصطفی سالاری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: پرداخت تفاوت افزایش حقوق بازنشستگان مربوط به خردادماه از روز شنبه هفته آینده آغاز میشود که ۱۰۰ درصد پرداخت خواهد شد و اعمال افزایش در حقوق تیرماه نیز با نرخ جدید انجام خواهد شد و مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: تفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت را نیز همزمان با حقوق تیرماه پرداخت خواهیم کرد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: درست است که مصوبه شورای عالی کار از اول تیرماه اعمال خواهد شد، اما آن چیزی که با مصوبه دولت اعمال میشود و افزایش مییابد آن را از اول سال اعمال میکنیم و تفاوت خردادماه را هفته آینده و فروردین و اردیبهشت ماه را نیز همزمان با حقوق افزایش یافته تیرماه پرداخت خواهیم کرد.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
افزایش ۲۶ درصدی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در تیر
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی بر مبنای افزایش ۲۶ درصدی حداقل حقوق در تیرماه خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمدشریعتمداری درباره حقوق سال ۹۹ بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: احکام بازنشستگان تامین اجتماعی برمبنای ۲۶ درصد افزایش حداقل مزد و نیز تسری به سایر سطوح برمبنای ۱۵ درصد به اضافه عدد ثابت حدود ۱۶۴ هزار تومان برای تیر ماه صادر میشود.
شریعتمداری افزود: با تامل وتدبیری که بنا به خواست کانون بازنشستگان و پیشکسوتان صورت گرفت، مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پس از تصمیم شورایعالی کار برای حداقل مزد و مزدسایر سطوح تنظیم شد.
وزیر کار و رفاه ادامه داد: در ادامه این مسیر با تصویب هیئت امنای تامین اجتماعی و صندوقهای بازنشستگی برای افزایش سایر آیتمهای مزدی نظیر خواربار ومسکن و… تصمیمات جدیدی گرفته خواهد شد.
شریعتمداری گفت: بدون توجه به مسئله همسان سازی و متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که بطور موازی در دولت در حال پیگیری است، متناسب با توان منابع صندوق که متعلق به خود بیمه گزاران عزیز است اقدام میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت رفاه، وی افزود:در هر صورت مصرهستیم تا حداقل حقوق حداقل بگیران تامین اجتماعی به حداقل حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نزدیک و حتی الامکان در سطوح مشابه منطبق شود.
منبع : خبرگزاری ایسنا
جزئیات بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان کشوری در سال ۹۹
سقف پوشش های مختلف بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق بازنشستگی کشوری چه میزان افزایش داشته است در این گزارش اطلاعات مناسبی در این خصوص ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از ابتدای سال جاری اقدامات جدی در ارتباط با افزایش تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری انجام گرفت تا شرایطی فراهم شود و بتوانیم پوششها را گسترش دهیم و در این فرایند سرانه حق بیمه تکمیلی از ۶۰ هزار تومان به ۱۴۰ هزار تومان در ماه افزایش پیدا کرد و در حالی این اتفاق رقم خورده است که سرانه پرداختی از سوی بازنشستگان تغییری پیدا نکرد و در واقع ۵۵ هزار تومان از افزایش سرانه توسط صندوق بازنشستگی و ۵۵ هزار تومان نیز توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت میشود.
با اجرای طرح جدید، تمام پوششهای قبلی از بیمه تکمیلی امسال به دو برابر افزایش خواهد یافت. علاوه بر اینکه تعهدات جدیدی به قرارداد بیمه تکمیلی اضافه شده است. به عنوان مثال تعهد بیمه تکمیلی در اعمال جراحی تخصصی که از جمله جراحیهای پرهزینه است سال گذشته ۲۳ میلیون تومان بود که با قرارداد جدید رقم آن به ۴۴ هزار تومان رسیده است. همچنین تعهدات در رابطه با جراحی عمومی در سال گذشته ۱۱ میلیون تومان بود که با قراداد جدید رقم تعهد به ۲۲ میلیون تومان افزایش یافته است.
در سایر موضوعات مثل خدمات تشخیص درمانی سرپایی مواردی مثل هزینه خدمات تشخیصی شامل انواع فلورسکوپی، اپتومتری، ادیومتری و … که سال گذشته تعهد بیمه تکمیلی ۸۵۰ هزار تومان است، امسال به یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. همچنین خدمات انواع آزمایشگاهی سال گذشته ۴۰۰ هزار تومان بوده که امسال به ۸۰۰ هزار تومان افزایش رسیده است.
تعهد اعمال مجاز سرپایی سال گذشته ۴۶۰ هزار تومان بود که رقم آن امسال به ۹۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. علاوه بر اینکه تعهد خدمات رادیوگرافی سال گذشته ۲۰۰ هزار تومان بود که با قرارداد جدید به ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. همچنین خدمات جدیدی به تعهدات بیمه تکمیلی اضافه شده است که از آن جمله میتوان به کمک هزینه عینک هر سه سال یکبار تا سقف ۱۲۰ هزار تومان، کمک هزینه عصا و واکر فقط یکبار هر یک تا سقف ۱۰۰ هزار تومان، کمک هزینه خرید ویلچر فقط یکبار تا سقف ۱ میلیون تومان، کمک هزینه خرید سمعک هر پنج سال یکبار تا سقف ۵۰۰ هزار تومان و کمک هزینه یک دست دندان هر سه سال یکبار تا سقف ۳۰۰ هزار تومان اشاره کرد.
جزئیات افزایش سقف پوشش های مختلف بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق بازنشستگی کشوری در این اینفوگرافیک اطلاعات مناسبی میتوانید بخوانید.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
پرداخت مابهالتفاوت افزایش حقوق مستمریبگیران در تیرماه
رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی درخصوص افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیرانِ تامین اجتماعی توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، شمس، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان در سال۹۹ به دولت ارائه شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است گفت: به محض تایید دولت پرداختها صورت خواهد گرفت.
وی در برنامه سلام صبح بخیر رادیو ایران تصریح کرد: این پرداخت، اما در مستمری و حقوق پایان خرداد لحاظ نخواهد شد و بعد از این پرداخت، این مابه التفاوت، صددرصد در تیر ماه پرداخت میشود، اما درصد افزایش حقوق این قشر هنوز مشخص نیست و پس از بررسی دولت و برآورد هزینهها و ابلاغ به سازمان تامین اجتماعی، نسبت به افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران اقدامات لازم مبذول خواهد شد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین اخبار از افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران: طبق ماده ۱۱۱ قانون سازمان تامین اجتماعی هر دستمزدی که برای حداقل حقوق کارگران تعیین میشود، باید برای حداقل بگیران بازنشسته تامین اجتماعی نیز اعمال شود.
علی دهقانکیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۹۹، اظهار کرد: نمایندگان کارگری در شورای عالی کار برای اجرایی شدن ماده ۴۱ قانون کار بسیار تلاش کردند و با توجه به تورمی که بانک مرکزی اعلام کرده بود (تورم ۴۱.۲ درصد)، تعیین دستمزد حداقل بگیران بر اساس این میزان تورم عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه دستمزد کارگران ۲۶ درصد افزایش یافت و بر همین میزان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز افزایش مییابد، افزود: در حال مذاکره هستیم تا سایر مزایا را برای بازنشستگان نیز افزایش دهیم.
دهقانکیا بیان کرد: طبق ماده ۱۱۱ قانون سازمان تامین اجتماعی هر دستمزدی که برای حداقل حقوق کارگران تعیین میشود، باید برای حداقل بگیران بازنشسته تامین اجتماعی نیز اعمال شود.
رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان تهران خاطرنشان کرد: بازنشستگان ۳۰ سال کار کردند و حقوق آنها نباید از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان کمتر باشد، چراکه بازنشستگان به کمتر از این مبلغ راضی نمیشوند.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
موافقت با بررسی افزایش حقوق بازنشستگان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بررسی افزایش حقوق امسال بازنشستگان در شورای عالی کار موافقت کرد.
به گزارش بازارکار به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار امروز هیات رئیسه کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی و کانون پیشکسوتان با وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان بازنشستگان بر ضرورت تامل در تصویب افزایش حقوق سال ۹۹ در شورایعالی کار تاکید کردند که به تایید وزیر تعاون رسید.
همچنین در این دیدار به مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شد تا موضوع حداکثر افزایش حقوق بازنشستگان حداقل بگیران سازمان با اعضای هیات مدیره به نوعی که در چارچوب درآمدهای سازمان باشد، مطرح و بررسی شود.
همچنین گفتنی است: به پیشنهاد وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و تصویب هیات وزیران در جلسه یکشنبه یازدهم خردادماه آقای حسین مدرسی خیابانی، سرپرست وزارت صمت بعنوان عضو صاحبنظر دولت در شورایعالی کار منصوب شد لذا جلسه شورایعالی کار که به علت کناره گیری آقای رحمانی وزیر سابق صمت به تعویق افتاده بود شنبه هفته آینده با حضور نمایندگان تشکلهای کارفرمائی و کارگری برگزار میشود.
منبع : بازار کار
زمان افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
مدیرکل تامین اجتماعی البرز گفت: در حال حاضر ۳۷ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش خدمات بیمهای قرار دارند.مرتضی سلامی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: برنامه ریزی برای اعمال افزایش حقوق بازنشستگان در سال جاری صورت گرفته و احکام لازم در این خصوص نهایت تا هفته آینده صادر میشود.
وی ادامه داد: در صورت عدم بروز مشکل، اعمال افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با حقوق خرداد ماه اعمال شود.
وی در ادامه به تعداد کارگران ساختمانی تحت پوشش استان اشاره کرد وگفت: در حال حاضر ۳۷ هزار کارگر ساختمانی تحت پوشش خدمات بیمهای قرار دارند.
این مسئول با بیان اینکه هر سال برای بیمه این افراد سهمیهای به هر استان تعلق میگیرد، افزود: طی دو سال گذشته سهمیه استان ۱۱۰۰ نفر بوده است.
مدیرکل تامین اجتماعی البرز گفت: این سهیمهها بین شعب تامین اجتماعی تقسیم میشود و کارگران ساختمانی با مراجعه به این شعب و داشتن شرایط لازم می توانند بر مبنای این سهیمهها تحت پوشش خدمات بیمه قرار بگیرند.
منبع : خبرگزاری ایسنا
بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار همسانسازی
آیت نیافر (فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با مطالبات و خواستههای بازنشستگان و عدم افزایش مستمریها علیرغم گذشت دو ماه از سال جدید، میگوید: افزایش عادلانهی مستمریها سالهاست که دغدغه بازنشستگان کارگریست. بازنشستگان امید دارند برای یکبار هم که شده، مستمریها براساس تورم و سبد هزینههای زندگی بازنشستگان افزایش یابد.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ یک از الزامات مزد و مستمری (نه نرخ تورم و نه سبد هزینهها) رعایت نشده و بازنشستگان همچنان مستمری سال قبل را میگیرند؛ ادامه میدهد: در طول سالیان متمادی، درهی عمیقی بین هزینههای زندگی بازنشستگان و مستمری دریافتی به وجود آمده و سال به سال به عمق آن افزوده شده است. فقری که در خانوادههای بازنشسته حاکم شده، محصول همین بیتوجهی تاریخی است؛ عدهای بر این باورند که هزینههای زندگی بازنشستگان از شاغلان کمتر است، در حالیکه واقعیت، عکس این باور است؛ با بالا رفتن سن ازدواج و همچنین به دلیل نرخ بالای بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاه، بازنشستگان غالباً بار زندگی فرزندان بزرگسال خود را نیز بر دوش می کشند؛ معمولاً خانواده بازنشستگان بسیار بزرگتر از خانواده شاغلان است اما درآمد آنها به مراتب کمتر است.
وی با تاکید بر اینکه بار سهمگین زندگی اجتماعی بر دوش بازنشستگان است؛ ادامه میدهد: کسی توجهی به این مسائل ندارد. بازنشسته نیز هیچ چارهای راهی برای احقاق حقوق ندارد؛ ما بازنشستگان بارها به مراجع قانونی مراجعه کردیم؛ همین یک ماه پیش، در مخالفت با افزایش ۲۱ درصدی حداقل دستمزد کارگری، شش هزار امضا تهیه شد اما بازهم مسئولان توجهی نکردند؛ نه مزد را ملغی کردند و نه مستمری بازنشستگان را براساس قانون افزایش دادند!
به گفته او، از ابتدای امسال حدود ۵۰ درصد تورم داشتهایم اما حقوق بازنشستگان در این دو ماه، ریالی زیاد نشده است.
دولت بدهی خود را بپردازد
نیافر در ادامه به موضوع «همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی» ورود کرده و میگوید: همسانسازی مطالبهای است که تحقق آن سالهاست به تعویق افتاده؛ قرار بود سازمان تامین اجتماعی از ماههای پایانی سال گذشته، همسانسازی را کلید بزند اما بازهم خلف وعده کرد. وقتی به تامین اجتماعی مراجعه میکنیم، میگویند دولت بدهی خود به سازمان را بپردازد تا بتوانیم همسانسازی را اجرا کنیم. بازنشستگان چوب دو سر طلا شدهاند! قانون، اجرای همسانسازی مستمری بازنشستگان کارگری را برعهده سازمان تامین اجتماعی گذاشته اما سازمان میگوید تا دولت بدهی خود را نپردازد، پول نداریم!
وی با تاکید بر اینکه اجرای همسانسازی برای سازمان تامین اجتماعی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه دارد؛ میافزاید: بدهی دولت به تامین اجتماعی از مرز ۲۶۰ هزار میلیارد تومان گذشته است؛ دولت باید هرچه سریعتر بدهی خود را بپردازد اما متاسفانه اکنون که دو ماه از سال جدید گذشته، دولت هنوز ریالی از بدهی خود را به حساب سازمان واریز نکرده است.
نیافر معتقد است؛ منابع سازمان تامین اجتماعی در وهله اول متعلق به کارگران و بازنشستگان است و اگر قرار است ۲۳ گروه خاص توسط منابع این سازمان بیمه شوند، دولت باید حق بیمه کارفرمایی آنها را بپردازد.
او تاکید میکند: قرار نیست همه فقرای جامعه با خرج سازمان بیمه شوند و دولت ریالی هزینه نپردازد؛ این نوع عملکرد دولت موجب میشود که دیگر چیزی از داراییها و اموال سازمان برای بازنشستگان باقی نماند.
منبع : خبرگزاری ایلنا
زمان واریز حقوق بازنشستگان کشوری
معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت اقتصاد اعلام کرد: حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری مشمول و لشکری، واریز شد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شادا معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیهای اعلام کرد: حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری مشمول و لشکری، کمیته امداد، بهزیستی و نیروهای نظامی و انتظامی تامین اعتبار و در وجه دستگاههای اجرایی مربوط واریز گردید.
در این اطلاعیه آمده است: پرداخت بموقع حقوق بازنشستگان، از جمله اولویتهای وزارت اقتصاد است.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
زمان واریز حقوق بازنشستگان نیروی های مسلح
معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت اقتصاد اعلام کرد: حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری مشمول و لشکری، واریز شد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شادا معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیهای اعلام کرد: حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری مشمول و لشکری، کمیته امداد، بهزیستی و نیروهای نظامی و انتظامی تامین اعتبار و در وجه دستگاههای اجرایی مربوط واریز گردید.
در این اطلاعیه آمده است: پرداخت بموقع حقوق بازنشستگان، از جمله اولویتهای وزارت اقتصاد است.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
تاریخ واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
به گزارش مشرق، پرونده دستمزد ۹۹ کارگران به هر حال به صورت نصفه و نیمه تکمیل شده است و کارگران شاغل حقوق فروردین ماه خود را متناسب با میزان افزایش در سال جدید دریافت کرده اند. اما حقوق نسل پیش شاغلان که همان بازنشستگان تامین اجتماعی هستند هنوز تعیین تکلیف نشده است و طبق سنوات گذشته باید یکی دوماه صبر کنند تا وضعیتشان مشخص شود.
با گذشت ۲ ماه از سال ۹۹، بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز حقوق سال ۹۸ را دریافت می کنند.
نکته مهمی که اکثر کارشناسان بازار کار به آن اشاره می کنند این است که حقوق بازنشستگان یا همان مستمری بگیران از حق بیمه ای پرداخت می شود که در طول خدمت واریز کرده اند، بنابراین سازمان نقش وکیل و امین کاربلد را بر عهده دارد که از انباشت پرداختی های آنان باید به تولید سرمایه بپردازد ولی عجیب است که هر ساله برای پرداخت حقوق و دستمزد این قشر این قدر چون و چرا وجود دارد.
ماجرای پرداخت حقوق مستمری بگیران تامین اجتماعی جالب است، نیروی کار در زمان خدمت حق بیمه بالایی را پرداخت می کند اما زمانی که به سن مستمری بگیری می رسد میزان حقوق اش کاسته می شود. نکته مهمتر این است که میزان حق اولاد، بن مسکن و بن بازنشسته ای برای این افراد هم متفاوت است. حق اولاد و حق مسکن و حتی سنوات بازنشستگان نسبت به شاغلان کمتر است.
به گفته ی کارشناسان بازار کار مگر اجاره بهای بازنشستگان و خرج و مخارج فرزندان بازنشستگان نسبت به شاغلان کمتر است که وضعیت حقوق این افراد این چنین است؟ همین مسئله است که اعضای شورای عالی کار را به اصرار بر افزایش حقوق پایه وادار می کند. نمایندگان شورای عالی کار نیز معتقدند با توجه به اینکه بازنشستگان از این مزایا یا بهره مند نیستند یا میزانش بسیار اندک است ضرورت دارد، میزان افزایش دستمزد هر ساله بر روی پایه حقوق باشد تا حق الناسی از بازنشستگان برگردن سازمان نباشد.
در حالی که بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی افزایش حقوق سال جدید را در حقوق فروردین ماه خود دریافت نکردهاند، که افزایش حقوق برای بازنشستگان لشکری و کشوری اعمال شده است. البته نهم اردیبهشت ماه نیز سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفته بود که به زودی پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی برای اعمال افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان مستمری بگیر به هیات دولت ارسال میشود اما هنوز خبری از افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیست.
در خصوص بازنشستگان لشکری و کشوری رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور چندی پیش گفت: مقرر شده است تصمیمات جلسه اخیر با نمایندگان بازنشستگی به گونهای تنظیم شود تا افزایش حقوقها در فیش واریزی فروردین امسال مشخص شود.
*اشاره ماده ۱۱۱ تامین اجتماعی به حقوق بازنشستگان متناسب با دستمزد شورای عالی کار
فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار درباره اینکه چرا هنوز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش نیافته است گفت: هیات امنای سازمان تامین اجتماعی با رئیس سازمان تا کنون تشکیل جلسه نداده است. قرار بود در هفته قبل جلسه ای تشکیل شود.
وی با اشاره به گره زدن افزایش دستمزد بازنشستگان تامین اجتماعی به دستمزد کارگران گفت: در حالی به سومین ماه سال ۹۹ نزدیک شده ایم که تلفن هایی از سوی بازنشستگان به فعالان کارگری می شود و جویای این هستند که وضعیت دستمزد به کجا رسید. ما دل نگران این قشر هستیم.
وی با اشاره به ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی گفت: این ماده تاکید بر این دارد که حداقل مستمری بازنشستگان باید به گونه ای تعیین شود که از حداقل دستمزد تعیین شده شورای عالی کار کمتر نباشد. شاید یکی از دلایل عدم تعیین تکیلف حقوق مستمری بگیران همین موضوع باشد. امیدواریم این هفته جلسه شورای عالی کار تشکیل شود و بحث حقوق و دستمزد سال ۹۹ به نتیجه برسد تا حقوق بازنشستگان هم انجام شود.
منبع : خبرگزاری مشرق
زمان واریز حقوق بازنشستگان آموزش و پرورش
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت:از کانونهای فرهنگی دعوت میشود که برای روز پنج شنبه از ساعت ۴ در جلسهای که با حضور مسئولین سازمان استخدامی و وزارت آموزش و پرورش ترتیب خواهیم داد شرکت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر نوبخت در لایو اینستاگرام خود، با اشاره به تدریس خود در زمان جوانی گفت: من بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کارم را به صورت حق التدریس آغاز کردم، سپس مدیر دبیرستان آزادگان شدم. بعد از آن هم مدتی رئیس آموزش و پرورش در شهر خودم بودم. در تمامی این مراحل تدریس نیز انجام میدادم. چهار دوره نیز در مجلس نماینده بودم که در هر چهار دوره رئیس جامعه فرهنگیان مجلس بودم.
وی افزود: بنابراین بنده فرهنگیان را درک میکنم حتی بعد از آن هم پیگیری کار آموزشی در دانشگاه بودم که در حال حاضر نیز این کار انجام میشود. پس من از جنس فرهنگیان هستم و به هیچ وجه تمایل ندارم که در حق آنها اجحافی صورت گیرد.
معاونت نظارت مالی و خزانه داری کل کشور وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیهای اعلام کرد: حقوق فروردین ماه بازنشستگان کشوری مشمول و لشکری، کمیته امداد، بهزیستی و نیروهای نظامی و انتظامی تامین اعتبار و در وجه دستگاههای اجرایی مربوط واریز گردید.
در این اطلاعیه آمده است: پرداخت بموقع حقوق بازنشستگان، از جمله اولویتهای وزارت اقتصاد است.
محمد باقر نوبخت گفت: سوالات و نظراتی که در صفحه اینستاگرامی بنده از سوی فرهنگیان عزیز مطرح شد غالباً مبتنی بر دو مطالبه بود. مطالبه اول اینکه تبعیض بین فرهنگیان و سایر کارکنان دولت باید از بین برود. دیگری اینکه میبایست در پرداختیها عدالت وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: بنده نیز این را قبول دارم و اگر جایی اثبات شود که در حق معلمان و فرهنگیان تبعیض شده و عدالتی برقرار نشده هر تصمیمی که در اینباره گرفته شده باشد، تغییر خواهیم یافت.
ئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: البته یک مطالبه هم از طرف ما وجود دارد و آن اینکه انصاف را برقرار کنید. ما با عدد و رقم نشان خواهیم داد که آیا در بخورد با فرهنگیان، تبعیضی قائل شدیم و بی عدالتی کردیم یا بالعکس.
محمد باقر نوبخت، گفت: متوسط حقوق همکاران من در کادر آموزشی در سال ۹۲ حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود. این عدد در سال ۱۳۹۸ به ۴ میلیون و ۳۰۰ تومان و در سال ۹۹ به ۵ میلیون و ۸۰۰ تومان رسید.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: متوسط حقوقی که در حال حاضر همکاران فرهنگی ما دریافت میکنند، همسان با متوسط حقوق کارکنان دولت و حتی اندکی نیز میتواند بیشتر از آن باشد.
وی درباره رتبه بندی گفت: موضوع دیگر رتبه بندی فرهنگیان است با توجه به اینکه متولی آن سازمان استخدامی کشور و مجری هم آن هم وزارت آموزش و پرورش است اما بنده با پرس و جویی که از این دو سازمان انجام دادم، هردو معتقد بودند که ما رتبه بندی فرهنگیان را در سال ۹۸ انجام دادهایم. سازمان برنامه ۲۰۰۰ میلیارد تومان پول برای این کار تخصیص داد و تنها وظیفه پشتیبانی مالی دارد. اما اگر استدلال آنها نادرست است حتماً دنبال کنید و من هم پیگیری میکنم.
از کانونها و تشکلهای فرهنگی، برای دفاع از حق خود در جلسه پنج شنبه دعوت میشود
رئیس سازمان برنامه و بودجه، با اشاره به تشکیل جلسهای با حضور نمایندگان معلمان برای مشخص شدن ابهامات، تاکید کرد: بنده از کانونها و تشکلهای فرهنگی که حرفی در این زمینه دارند دعوت میکنم که برای روز پنج شنبه از ساعت ۴ در جلسهای که با حضور دست اندرکاران سازمان استخدامی و وزارت آموزش و پرورش ترتیب خواهیم داد شرکت کنند و با سند از حق خودشان دفاع کنند. ما هم قضاوت خواهیم کرد واگر اثبات شود که ما قانون را رعایت نکردیم حتماً آنرا انجام میدهیم اما اگر انصاف حکم کند که حق با آنها بود نیز باید بپذیریم.
وی با اشاره به بودجه تخصیص داده شده برای فرهنگیان در سال ۹۹ گفت: رتبه بندی برای سال ۹۹ هم اجرا میشود. در سال ۹۹ برای افزایش حقوق فرهنگیان ۷ هزار میلیارد پول تخصیص دادیم و این کار ادامه خواهد یافت. بر اساس گفته مسئولین مربوطه از مهر ۹۸ تا اسفند ۹۸ رتبه بندی اجرا شده و از فروردین به بعد هم انجام میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی حذف شده
دبیر هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متاسفانه سال ۹۹ همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی حذف شده است، گفت: همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مستلزم آن است که دولت بدهی خود با این سازمان را تسویه کند.
سیدامیرحسین قاضیزاده در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به میزان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با بازنشستگان کشوری در سال ۹۹ اظهار کرد: در بودجه سنواتی برای افراد بازنشسته که تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند یک ضریب افزایش حقوق پیشبینی میشود.
وی افزود: امسال این افزایش برای بازنشستگان تامین اجتماعی ۲۱ درصد بود و با این حال حقوق آنان یک میلیون تومان کمتر از بازنشستگان کشوری است که بخش عمده این تفاوت به بدهکاری دولت به سازمان تامین اجتماعی باز میگردد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه بر همسانسازی حقوق بازنشستگان تاکید شده است، گفت: متاسفانه سال ۹۹ همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی حذف شده است.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: افزایش حقوق نیروهای قرادادی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند بهدلیل عدم تامین منابع همواره درصدی از آن محقق میشود و معمولاً خسارت میبینند.
قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: تفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی که عمدتاً کارگر هستند با بازنشستگان کشوری سبب نارضایتی آنان شده است.
دبیر هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه بازنشستگان تامین اجتماعی با افزایش هزینههای درمانی نیز مواجه هستند و این کار را برایشان سختتر کرده است، خاطرنشان کرد: دولت باید سریعاً بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را تسویه کند.
منبع : خبرگزاری آنا
زمان تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان مشخص شد
مشاور معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی گفت که برای افزایش حقوق بازنشستگان رایزنی های لازم با هیات وزیران انجام خواهد شد و نحوه و میزان پرداخت افزایش حقوق ها تا پایان اردیبهشت ماه تعیین تکلیف می شود.
به گزارش بازارکار، نحوه ارائه خدمات در ایام کرونا و تاکید بر ارائه خدمات غیرحضوری از یک سو و ارائه دیگر تسهیلاتی که این نهاد برای کارفرمایان و کارگاه ها در نظر خواهد گرفت در کنار افزایش حقوق بازنشستگان از جمله مهم ترین سوال هایی است که در این روزها اذهان عمومی را به خود مشغول کرده است.
ارائه خدمات غیرحضوری به بازنشستگان
لیلا متعارفی، مشاور معاون بیمه ای مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این رابطه گفت: طی دو ماه اخیر نگارش و برنامه ریزی برای ارائه خدمات غیرحضوری به بازنشستگان و مستمری گیران انجام شد که در مراحل پایاتی قرار دارد.
او افزود: با توجه به وضعیت کرونا، درخواست بازنشستگی مشمولین تامین اجتماعی به صورت غیرحضوری ارائه و مورد بررسی قرار می گیرد.
متعارفی بیان کرد: در سامانه تامین اجتماعی فرم مربوطه درج می شود و افراد متقاضی می توانند از این طریق مشخصات خود را تکمیل کرده و در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دهند. امید است این سامانه تا اواسط اردیبهشت ماه فعال و در دسترس عموم قرار گیرد.
تسهیلات تامین اجتماعی به کارگاهها
مشاور معاون بیمه ای مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به مصوبه ای که بنا دارد تا تسهیلات بیمه ای به برخی کارگاهها ارائه دهد، اظهار کرد: بخشنامهای در حوزه بیمه مبنی بر اینکه کارگاههایی که ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مشخص کرده، صادر شد تا تسهیلات ویژهای به مشمولین تعلق گیرد از جمله اینکه لیستهای بیمه اسفند، فروردین و اردیبهشت این مراکز به صورت ۷ درصد حق بیمه دریافت شود و همان مبلغی است که از کارگر دریافت می شود و ۲۰ درصد باقی مانده نیز در تیر ماه تعیین تکلیف خواهد شد.
متعارفی تاکید کرد: در تیرماه این مراکز می توانند مبالغ این سه ماه را به صورت دفعی و یا تا پایان سال، به صورت چند بخشی پرداخت کنند.
تصویب افزایش حقوق بازنشستگان؛ به زودی
مشاور معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در پایان با اشاره به تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان نیز رایزنی های لازم با هیات وزیران انجام خواهد شد و نحوه و میزان پرداخت افزایش حقوق ها تا پایان اردیبهشت ماه مشخص می شود.
منبع : بازار کار
همه چیز در مورد افزایش حقوق کارمندان، کارگران و بازنشستگان در سال ۹۹
با افزایش ۲۱ درصدی مزد کارگران حداقلی بگیر در سال ۹۹، دستمزد پایه کارگران به یک میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۲۷ تومان افزایش یافت.
به گزارش بازارکار به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، نشست تعیین حداقل دستمزد سال ۱۳۹۹ کارگران به دلیل عدم توافق نمایندگان کارفرمایی و کارگری درخصوص درصد افزایش مزد و ورود به رای گیری اعضا پایان یافت.
در این جلسه، میزان افزایش دستمزد «کارگران حداقلی بگیر» و «سایر سطوح مزدی» تعیین و تصویب شد و در نهایت اعضای جلسه درصد افزایش مزد کارگران حداقلی بگیر را ۲۱ درصد و درصد سایر سطوح مزدی را ۱۵ درصد معادل ۹۱ هزار تومان رقم ثابت در ماه تصویب کردند.
با این حساب در این جلسه، دستمزد روزانه کارگران از ابتدای سال روزانه مبلغ ۶۱۱،۸۰۹ ریال تعیین شده است. این در حالی بود که دستمزد پایه کارگران حداقلی بگیر در سال ۱۳۹۸، یک میلیون و ۵۱۶ هزار و ۸۸۲ تومان بود و امسال این مبلغ به یک میلیون و ۸۳۵ هزار و ۴۲۷ تومان افزایش یافت.
نکته قابل توجه این است که شورای عالی کار درخصوص حق مسکن کارگران هیچ مصوبهای نداشت و کمک هزینه مسکن کارگران همچون سال گذشته ۱۰۰ هزار تومان باقی ماند. باید گفت افزایش حق مسکن تنها ردیف فیش حقوقی است که با وجود تصویب در شورای عالی کار باید به تصویب هیات وزیران نیز برسد؛ بنابراین تا پیش از تصویب هیات وزیران، حق مسکن در سال ۹۹ به میزان ۱۰۰ هزار تومان سال قبل اعمال میشود، اما حق بن ماهانه کارگری به صورت نقدی به میزان ۴۰۰ هزار تومان برای این افراد تعیین شد.
از دیگر مزایای پرداخت شده به کارگران حق اولاد است. برای کارگران دارای فرزند زیر ۱۸ سال، به ازای هر فرزند ۱۸۳ هزار و ۵۴۲ تومان به عنوان حق اولاد پرداخت میشود، همچنین طبق مصوبات این جلسه پایه سنوات کارگران قرارداد موقت و دائم مشمول قانون کار با بیش از یک سال سابقه کار به ۱۷۵ هزار تومان رسید.
در این راستا احمد میدری معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در هر سال کارگران علاوه بر حقوق ماهانه دو ماه عیدی و پاداش و یک ماه حق سنوات میگیرند.
به گفته معاون وزیر کار دریافتی هرماه کارگران بیش از ارقام فوق است و میزان دریافتی هر ماه را باید در عدد ۱۵ ضرب و بر عدد ۱۲ تقسیم کرد.
میدری با بیان اینکه دریافتی متوسط کارگران حداقل دو میلیون و ۹۱۹ هزار تومان خواهد بود، گفت: کارفرمایان علاوه بر مبلغ فوق، باید ۲۱ درصد بهعنوان حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بپردازند.
بر این مبنا حقوق یک کارگر بدون فرزند با حداقل دستمزد در یک ماه ۳۰ روزه، ۲ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۵۴۲ تومان و حقوق یک کارگر با یک فرزند با حداقل دستمزد در یک ماه ۳۱ روزه، ۲ میلیون و ۵۸۰ هزار و ۱۵۰ تومان خواهد بود.
حالا با تعیین دستمزد یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومانی کارگران در سال ۹۹، حداقل عیدی کارگران برای سال جاری، ۳ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان و حداکثر عیدی کارگران ۵ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان خواهد بود. یعنی عیدی سال ۹۹ کارگران نباید از ۳ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان کمتر و از ۵ میلیون و ۵۰۵ هزار تومان نباید بیشتر باشد.
نکته قابل توجه این است که علی رغم اینکه در متن ماده ۴۱ قانون کار کشورمان تصریح شده است که دستمزد باید به صورت منطقهای تعیین شود، اما سالهاست که این ماده از قانون اجرا نمیشود. به اسم حمایت از کارگران مناطق محروم و برقراری عدالت نه تنها در حق همه کارگران ظلم میکنند و دستمزدی که تعیین شده هیچ وقت رضایت کارگران به خصوص کارگرانی که در شهرهای بزرگ هستند را به همراه نداشته است، چرا که دستمزد تعیین شده همیشه کمتر از هزینههای زندگی و سبد معیشت آنها بوده است.
از طرفی ظلم بزرگتری در حق کارگران مناطق محروم صورت گرفته است، چرا که در صورت پرداخت یکسان کارفرماها امکانات و زیر ساختهای موجود در شهرهای بزرگ و دسترسی که به بازار دارند را رها نمیکنند به مناطق دوردست و محروم بروند و هزینه حمل و نقل را هم به هزینههای خود بیافزایند. در نتیجه صنایع و واحدهای تولیدی همه در اطراف شهرهای بزرگ متمرکز شدهاند و بهرهای جز بیکاری و فقر برای کارگران مناطق محروم در پی نداشته است.
با این وجود انصافاً در شرایط کنونی از سویی مبلغ ناچیز دستمزد ۹۹ کفاف معیشت کارگران را نمیدهد و همانند مُسکن مقطعی است و از سوی دیگر افزایش دستمزدها هم برای کارفرمایان نمیصرفد، چراکه ادامه تولید وجود ندارد.
حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چقدر است؟
دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی درباره میزان حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین خواهد شد و بن این افراد از ۴۸ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان، حق اولاد از ۱۲ به ۱۵ هزار تومان، حق مسکن از ۲۲ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان، حق همسر از ۵۹ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان افزایش مییابد و در نهایت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین خواهد شد.
به گفته دهقان کیا طبق ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، هر میزان حداقل حقوق کارگران اعلام شود، حقوق بازنشستهها هم همان مبلغ است.
میزان حقوق کارمندان دولت در سال ۹۹
بر اساس تصمیم هیئت وزیران، حقوق شاغلان دستگاههای اجرایی در سال ۱۳۹۹، ۱۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش یافته، به طوری که پس از افزایش مذکور، حکم حقوقی آنان از ۲۸ میلیون ریال کمتر نخواهد بود.
همچنین، حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان دستگاههای اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای مشمولان قانون نظام هماهنگی پرداخت کارکنان دولت در سال ۱۳۹۹ به میزان ۱۷ میلیون و ۹۷۴ هزار و ۵۰۰ ریال و حداکثر حقوق و مزایای مستمر این قبیل کارکنان به میزان ۷ برابر حداقل حقوق مذکور در این بند تعیین میشود.
افزون بر این، حداقل حقوق کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال ۱۳۹۹ به میزان ۹ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین میشود که با احتساب فوق العادههای موضوع ماده (۶) قانون یاد شده این میزان نباید کمتر از ۱۷ میلیون و ۹۷۴ و ۵۰۰ ریال شود و مابه التفاوت آن تا این مبلغ به سقف محاسبه شده، اضافه خواهد شد.
گفتنی است، پس از اعمال افزایشات مذکور، مبلغ مابه التفاوت ریالی مجموع مبلغ مندرج در حکم کارگزینی (برای کارکنان رسمی و پیمانی) و قرارداد ماهانه (برای کارکنان قرارداد کارمعین و کار مشخص و طرحی) به نسبت مدت کارکرد از مبلغ ۲۸ میلیون ریال با عنوان ” تفاوت تطبیق موضوع جز (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) ” در احکام درج میشود
منیع : باشگاه خبرنگاران جوان
مصوبه مهم دولت درباره افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در ۱۳۹۹
در جلسه امروز هیئت وزیران، که به ریاست حجتالاسلام روحانی، رئیس جمهوری برگزار شد، میزان افزایش ضریب حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۹ مشخص شد.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» بر اساس تصمیم هیئت وزیران، حقوق شاغلین دستگاههای اجرایی در سال ۱۳۹۹، ۱۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش یافته به طوری که پس از افزایش مذکور، حکم حقوقی آنان از ۲۸ میلیون ریال کمتر نخواهد بود.
همچنین، حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلین دستگاههای اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری به استثنای مشمولین قانون نظام هماهنگی پرداخت کارکنان دولت در سال ۱۳۹۹ به میزان ۱۷ میلیون و ۹۷۴ هزار و ۵۰۰ ریال و حداکثر حقوق و مزایای مستمر این قبیل کارکنان به میزان هفت برابر حداقل حقوق مذکور در این بند تعیین میشود.
افزون بر این، حداقل حقوق کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت در سال ۱۳۹۹ به میزان ۹ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین میشود که با احتساب فوق العادههای موضوع ماده (۶) قانون یادشده این میزان نباید کمتر از ۱۷ میلیون و ۹۷۴ و ۵۰۰ ریال شود و مابه التفاوت آن تا این مبلغ به سقف محاسبه شده، اضافه خواهد شد.
گفتنی است، پس از اعمال افزایشات مذکور، مبلغ مابه التفاوت ریالی مجموع مبلغ مندرج در حکم کارگزینی (برای کارکنان رسمی و پیمانی) و قرارداد ماهانه (برای کارکنان قرارداد کارمعین و کار مشخص و طرحی) به نسبت مدت کارکرد از مبلغ ۲۸ میلیون ریال با عنوان ” تفاوت تطبیق موضوع جز (۱) بند (الف) تبصره (۱۲) ” در احکام درج میگردد.
برهمین اساس، افزایش حقوق کارکنان موسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و موسسات عمومی غیردولتی و شرکت های دولتی دارای مقررات خاص از جمله شرکت ها و دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان انرژی اتمی ایران، سازمان های موضوع ماده ۵ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در سال ۱۳۹۹ به میزان ۱۵ درصد تعیین میشود.
گفتنی است، حقوق بازنشستگان، وظیفه بگیران و مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح در سال ۱۳۹۹، ۱۵ درصد نسبت به سال ۱۳۹۸ افزایش مییابد، پس از افزایش مذکور، حکم حقوق بازنشستگان متناسب با سنوات خدمت قابل قبول، از ۲۸ میلیون ریال کمتر نخواهد بود.
همچنین، حداقل حقوق بازنشتگان به میزان ۱۸ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۵۰ ریال و حداکثر حقوق آنان نیز ۷ برابر حداقل حقوق بازنشستگی تعیین شد.
گفتنی است، سایر صندوقهای بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرایی میتوانند از محل منابع داخلی خود، با تصویب هیئت امنا یا مجمع عمومی، حداکثر درسقف افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری نسبت به افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۳۹۹ براساس مفاد این تصویب نامه اقدام نمایند.
منبع : خبرآنلاین
کارگران شاغل و بازنشسته در انتظار تعیین تکلیفِ مذاکرات دستمزد
انتقادات کارگران و بازنشستگان همچنان ادامه دارد و روز به روز بر حجم نگرانی آنها از سناریوهای پشت پرده، افزوده میشود؛ آیا خیز برداشتهاند که افزایش مزد ۹۹ را کن فیکون کرده و به دیار فنا بفرستند؟! اگر اینگونه نیست پس چرا علیرغم اینکه کمتر از دو هفته تا پایان فرودین زمان داریم، خبری از برگزاری جلسه مزد نیست؟!
به گزارش خبرنگار ایلنا، کرونا از همان ابتدای نزول، برای کارگران «بلای مضاعف» بود. در بیست و چهارم اسفندماه، رئیس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی کشور در نامهای خطاب به معاون روابط کار وزارت کار، درخواستی نامعقول مطرح کرد: «یا تشکیل جلسه شورای عالی کار به زمان مناسب دیگری موکول شود و یا حداقل دستمزد کارگران بدون هیچ چک و چانه، فقط ۱۵ درصد افزایش یابد!»
این نامه، ابتدای مصیبت بود. بعد از آن هم قصه به نفع کارفرمایان و به شیوهای ادامه پیدا کرد که متضرر اصلی داستان، کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی باشند.
در همان نامهی بیست و چهارم اسفند، محمد عطاردیان به تعطیلی بنگاهها و رکود کرونا اشاره کرد و گفت کارفرمایان حتی نمیتوانند حقوق اسفندماهِ کارگران خود را بپردازند؛ چطور قرار است دستمزد زیاد شود؟!
این درحالیست که نه در اسفندماه و نه در آغازین ماه از بهار ۹۹، هیچ کارگاه تولیدی، تعطیل نشده است و کارگران حتی در شیفتهای کاری طولانیتر (به دلیل شیفتی شدن خطوط تولید) مشغول به کار هستند اما «کروناویروس» همواره دستافزار قرار گرفته تا تعلیقِ تعیین تکلیفِ دستمزد ۹۹ راحتتر اجرایی شود.
سناریویی که ادامه یافت!
اما سناریو به همان نامه چند خطی محدود نماند. علیرغم تلاشهای پیاپی کارفرمایان، بالاخره جلسات مزدی در اسفندماه برگزار و به درازا کشیده شد، بیست و ششم اسفندماه، اولین جلسه مزدی شورای عالی کار تشکیل و بعد در ۲۸ و ۲۹ اسفند نیز تکرار شد؛ این جلسات علیرغم پافشاری نمایندگان کارگری و طرح مطالبات مزدی گسترده توسط کارگران و فعالان صنفی آنها در سطح عمومی جامعه، به سرانجام نرسید؛ اما در همان جلسات برگزارشده نیز، پیشنهاداتی که توسط گروه کارفرمایی ارائه و گاهاً توسط دولتیها مورد پذیرش قرار گرفت، در تداوم همان نامه تعلیق مذاکرات یا افزایش فقط ۱۵ درصدی دستمزد بود.
کارفرمایان ابتدا ادعا کردند که توان پرداخت دستمزد ندارند و نمیتوانند در سال ۹۹ از پس افزایش دستمزد بربیایند؛ وقتی با پافشاری کارگران مواجه شدند، از افزایش ۱۵ درصدی دستمزد در سال ۹۹ دفاع کردند و البته دولتیها نیز به آنها پیوستند و ادعا کردند مزد کارمندان و بازنشستگان دولت نیز قرار است فقط ۱۵ درصد زیاد شود! این درحالیست که نه تنها در اسفندماه، ۵۰ درصد فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در فیشهای حقوقی تمامی کارمندان دولت بدون استثنا اِعمال شده است، بلکه مصوبه روزهای پایانی اسفندِ کمیسیون تلفیق مجلس و شورای نگهبان، کف حقوق ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی را با افزایش مزایای مزدیِ قابل اعمال در بازنشستگی برای دولتیها مقرر کرده است.
با این حساب، حقوق کارمندان شاغل دولت در فروردین ماه سال جدید نسبت به بهمن ماه سال گذشته، ۷۲.۵ درصد افزایش خواهد داشت و بازنشستگان دولت که قرار است بیشتر از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حقوق بگیرند، قرار است ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار علیحده نیز برای همسانسازی مستمریها دریافت کنند و مستمریشان چند صد هزار تومان زیاد شود (این نوید را در روزهای آغازین فروردین، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، تحت عنوان بهبود معیشت بازنشستگان مطرح کرد) و در عین حال، به دنبال اعمال ۵۰ درصد افزایش فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در مستمریهای خود نیز هستند.
بار بحران بر دوش کارگران!
گرچه تمامی افزایش دریافتیهای اِعمال شده برای کارمندان و بازنشستگان دولت، در نوع خود هم لازم و هم ناکافی است و بایستی همه مزدبگیران، حداقل به اندازه سبد معاش تقلیل یافته برابر با ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان دریافتی ماهانه داشته باشند، اما به نظر میرسد در سناریوی «کرونایی کردن فضای روابط کار» فقط کارگرانِ شاغل و بازنشسته قرار است آماج بلا قرار بگیرند و بار بحران را بر دوش بکشند.
در روزهای گذشته، محمدباقر نوبخت، در توئیتر خود در پاسخ به کارگری که از او پرسیده چرا در مقابل کارگران شاغل و مستمریبگیران تامین اجتماعی، احساس مسئولیت نمی کند، خیلی ساده پاسخ داد: احساس شرمندگی میکنم اما برای این عزیزان، قانون سازوکاری مشخص کرده که خارج از اختیار من است!
این اظهارات، بیش از قبل موجب نارضایتی و انتقاد کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی شد؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه، در حالی «بهبود معیشت مزدبگیران کارگری» را خارج از اختیار خود توصیف میکند که از یکسو، دولت در سالهای گذشته، نتوانسته بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت کند و امروز این بدهی از مرز ۲۵۰ هزار میلیارد تومان گذشته و سازمان را به مرز سقوط در بحرانی غیرقابل کنترل سوق داده و از سوی دیگر، به گفته اعضای کارگری شورای عالی کار، همین آقایان دولتی، در جلسات مزدی اسفندماه، جزو مخالفان اصلی و سرسختِ افزایش عادلانه دستمزد کارگران بودهاند.
طرحِ «فریز مزدی»!
به نظر میرسد که دولت، همراهی خوبی با سناریوی کرونایی کردن فضای روابط کار دارد. فرافکنیها و سناریوسازیهای کارفرمایان به مذاکرات مزدی اسفندماه نیز محدود نماند؛ در یکی از روزهای هفته دوم فروردین ماه، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار، در گفتگو با یکی از رسانهها، از بخش جدیدی از این سناریو که البته پیشتر هم طرح شده بود و اکنون سعی میکنند در مورد آن گفتمانسازی کنند، پردهبرداری کرد: «فریز مزدی». این اظهارات را همان روز، خبر ساعت دو صداوسیما به عنوان یک خبر جدید در مورد دستمزد کارگران مطرح کرد که واکنشهای نمایندگان کارگری دستمزد و فعالان مزدبگیران را به دنبال داشت.
اما معنایِ «فریز مزدی» چیست؛ فریز مزدی به معنای تثبیت دستمزد قبلی کارگران (دستمزد دریافتی در سال ۹۸) تا زمان فروکش کردن و اتمام بحران کروناست! یعنی تا وقتی بحران کرونا خاتمه نیابد، کارگران همان حداقل حقوقِ سال ۹۸ را دریافت کنند که به زحمت به ۲ میلیون تومان میرسد! این درحالیست که کارفرمایان، خود برای رفع آسیبهای کرونا، حمایتهای رنگارنگ دریافت کردهاند؛ از استمهال بدهیها بابت قبضهای انرژی گرفته تا بخشودگی سه ماههی بیمهای و البته تسهیلات ارزان و دیرپرداختِ بانکی.
معنای باطنی فریز مزدی چیست؟!
اگر معنای باطنی و ماهویِ «فریز مزدی» را کامل در نظر بگیرم، تازه به عمق بلایی پی میبریم که قرار است کارفرمایان بر سر کارگران نازل کنند! فریز مزدی یعنی تا تا زمان فروکش کردن بحران، مذاکرات دستمزد ۹۹ معلق بماند و کارگرانِ حداقلبگیر با همان ۲ میلیون تومان بخور و نمیر سر کنند؛ حال اگر این پیشپرده را کنارِ اظهارات اخیر رئیسجمهور در پانزدهم فروردین ماه قرار دهیم که اعلام کرده کرونا ممکن است برای ماهها یا حتی تا پایان سال، مهمان ایران باشد، متوجه میشویم که ابعاد سناریوی کارفرمایان تا چه اندازه گسترده است! نمایندگان کارفرمایی توقع دارند تا زمان نامشخص، حتی تا پایان سال ۹۹، مذاکرات مزدی فریز شود و معلق بماند!
تلاش کارفرمایان برای فریز مزدی، نه تنها با انتقاد و واکنش نمایندگان کارگران در شورای عالی کار مواجه شده و آنها به تکرار گفتهاند که وزارت کار وعده داده قبل از پایان فرودین، مذاکرات دستمزد ۹۹ به سرانجام خواهد رسید و باید به این وعدهی خود عمل کنند، بلکه انتقاد فعالانِ کارگران شاغل و بازنشسته را در همه سطوح برانگیخته است.
حسین حبیبی (عضو هیات مدیره کانون عالی شوراهای کشور) در این رابطه میگوید: فریز مزدی یک معنا دارد: یعنی مزد کارگران درسال ۹۹ افزایش نیابد؛ پس ماده ۴۱ قانون کار و قانون اساسی چه میشود؟! عدم اجرای قانون یعنی رفتار آنارشیستی و هرج ومرج. وفق ماده ۴۱ قانون کار و توافق نمایندگان کارگر و کارفرما و دولت در شورایعالی کار، نرخ سبد معیشت، چهار میلیون و نهصد و چهل هزار تومان تعیین شد؛ این رقم توافق شده باید در دستمزد اِعمال شود تا هم منجر به افزایش قدرت خرید کارگران شده و هم منابع مالی سازمان تامین اجتماعی ارتقاء یابد.
او ادامه میدهد: ضمن اینکه افزایش قدرت خرید خانواده ۴۳ میلیونی کارگری یعنی گردش اقتصادی و تراز عرضه و تقاضا. پس چرا فریز مزدی؟! مشخص است دنبال کارگر مفت و مجانی هستند!
حسین غلامی (فعال صنفی کارگران بازنشسته) نیز با انتقاد از کارشکنیهای دولتیها و کارفرمایان در مذاکرات مزدی میگوید: اگر بخواهند هزینههای واقعی زندگی کارگران را محاسبه کنند، رقم سبد بسیار بیشتر از ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان میشود؛ به راستی تورم تجمیعی از ابتدای سال ۹۷ تا امروز، چقدر بوده است؛ اقلام در این دو، سه سال، بیش از ۱۰۰ درصد و گاهی تا ۲۰۰ درصد گران شده اند؛ حال که کارگران و بازنشستگان در سختترین شرایط زیستی خود به سر میبرند، چگونه میتوانند دم از فریز مزدی بزنند؟! چرا دولتیها میگویند ما در مقابل کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی مسئول نیستیم و هیچ اختیاری نداریم؟!
انتقادات کارگران و بازنشستگان همچنان ادامه دارد و روز به روز بر حجم نگرانی آنها از سناریوهای پشت پرده، افزوده میشود؛ آیا خیز برداشتهاند که افزایش مزد ۹۹ را کن فیکون کرده و به دیار فنا بفرستند؟! اگر اینگونه نیست پس چرا علیرغم اینکه کمتر از دو هفته تا پایان فرودین زمان داریم، خبری از برگزاری جلسه مزد نیست؟!
منبع : خبرگزاری ایلنا
افزایش ۸۰۰ هزار تومانی حقوق تمام بازنشستگان کشوری و لشکری
محمدباقر نوبخت از افزایش میانگین ۸۰۰ هزار تومانی تمام بازنشستگان لشکری و کشوری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر نوبخت در لایو اینستاگرامی خود درباره نتایج دومین نشست سازمان برنامه و بودجه با نمایندگان تشکلهای بازنشستگان تصریح کرد: نتیجه جلسه قبل ما تشکیل چهار کمیته شد. حقوق و مزایا، رفاهی مباحث درمانی و وضعیت و امکانات مورد نیاز بازنشستگان از جمله این موارد بود.
وی افزود: کمیته حقوق و مزایا را در توزیع حقوق بین بازنشستگان را اعلام کرد و مقرر شد ابتدا به همه بازنشستگان ۱۵ درصد به همه اضافه شود و آنهایی که ۳۰ سال خدمت کامل دارند باید به حقوق ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برساند. سپس برای ۲۰ حقوق شغلی به صورت پلکانی این ۱۰ هزار میلیارد تومان را توزیع کند.
این مقام مسئول بیان کرد: تقریباً به اتفاق آرا صندوقهای بازنشستگی موافق افزایش ۱۵ درصدی حقوق بازنشستگان بودند. گروه یک تا پنج یک بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار تومان خواهند گرفت. گروه دوم تا ۷۵۰ هزار تومان گروه ۱۲ به بعد ۸۰۰ هزار تومان و مابقی تا ۹۵۶ هزار تومان حقوق آنها افزایش خواهد یافت. بیش از ۹۰۰ هزار تومان به حقوق افرادی که شامل همسان سازی که یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند افزوده میشود.
نوبخت گفت: بیش از ۸۰۰ هزار تومان به حقوق بازنشستگان کشوری افزوده خواهد شد. مقرر شد تا سهم درمان را هم از ۶۰ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا کند. سقف بیمه تکمیلی بازنشستگان دو برابر میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
جزئیاتی از افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۹۹
حدود ۶۵ درصد از بازنشستگان در کشور افراد بازنشسته شده در ادارات هستند که هنوز تکلیف افزایش حقوق آنها مشخص نشده است.
به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، چند روزی است که علاوه بر اهمیت تعیین حقوق و دستمزد برای کارگران، سازمان برنامه و بودجه کشور در تکاپوی همسان سازی و افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و نیروهای مسلح است.
عمدهترین مشکلی که امسال برای این قشر منجربه گله گذاری شد، افزایش ۵۰ درصدی حقوق واریزی برای حقوق بگیران دولتی و محرومیت آنها از این میزان دریافتی بود. به همین سبب دولت در صدد این موضوع برآمده و قصد دارد دو برابر مبلغ تخصیص یافته سال ۹۸، را برای همسان سازی حقوق بازنشستگان بین آنها تقسیم کند.
اما طی این سال ها، بازنشستگان چقدر شاهد افزایش حقوق بوده اند؟ طی مقایسهای کوتاهای قشر در سال ۹۵ شاهد افزایش ۱۲ درصدی حقوق خود بودند و کفِ حقوق دریافتی آنها رقم یک میلیون و ۵۰ هزار تومان تعیین شده بود. این رقم در سال ۹۶ با افزایش اندکی به کفِ حقوقی یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان صعود کرد به نظر میرسد رقم قابل توجهی نبود.
در این سالها حدود ۲۵ درصد کل بازنشستگان ما حداقلی بگیر هستند و مابقی افراد بازنشسته در حوزه کشوری و نیروهای مسلح از حداکثر حقوق برخوردار بودند.
به سال ۹۷ میرسیم و متوجه میشویم که بازنشستگان در این سال با رشد ۱۹.۵ درصدی حداقل حقوق خود را روی رقم ۲ میلیون تومان تثبیت کردند و این رشد در سالهای گذشته به عنوان بیشترین افزایش حقوق تلقی میشد.
حال وارد سال ۹۸ شده و رشد چشمگیر حقوق بازنشستگان آن هم به علت افزایش نرخ تورم در سال را شاهدیم، در آن سال حقوق کارمندان دولت ۲۰ درصد و بازنشستگان ۱۸ درصد رشد کرد. به این ترتیب در سال گذشته بازنشستگان کشوری مشمول افزایش حقوق سنواتی ۱۸ درصد با کف ۴۴۰ هزار تومانی شدند. میانگین حقوق سال ۹۸ در اصل به ۳ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۶۴۷ ریال تصویب شده بود.
ولی اگر افراد کمتر از ۳۰ سال خدمت کرده باشند و یا به دلیل از کار افتادگی، مشمول دریافت حقوق هستند یا به دلیل کمبود سنوات، این افزایش حقوق به میزان ۱ میلیون و ۸۷۵ هزار ریال بوده است.
همسازسازی حقوق بازنشستگان در دست صندوقهای بازنشستگی
براساس برنامه ششم توسعه، دولت موظف است حقوق بازنشستگان را طی پنج سال به گونهای افزایش دهد که تناسبی بین حقوق بازنشستگان باشد، اما با گذشته ۳ سال از تصویب قانون برنامه ششم توسعه، دولت نتوانسته اقدام موثری برای اجرایی شدن این قانون انجام دهد.
جاوید کارشناس اقتصادی و عضو انجمن اقتصاد دانان ایران در پاسخ به این سئوال که آیا افزایش ۸۰۰ هزارتومانی حقوق بازنشستگان در سال ۹۹ کافی است یا خیر؟ اظهار کرد: امسال بازنشستگان با دو بحران شدید مواجه اند اول مسئلهی اقتصاد کرونایی و دوم تورم حدودا چهل درصدی، و عملا معتقدیم این مبلغ تاثیر چندانی بر روی درآمد آنها نمیگذارد.
این کارشناس حوزهی اقتصادی بیان کرد: البته نمیتوان بیشتر تقصیرها را بر گردن دولت انداخت به خاطر آنکه شرایط پیش آمده مانند ویروس کرونا و تحریمهایی که آمریکا بر کشور ایران تحمیل کرده سبب شده است تا خزانهی دولت در سال ۹۹ با کسری مواجه شود به همین علت دولت قادر نیست تا مبلغ زیادتری را در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان بپردازد.
منبع : خبرگزاری تابناک
درصد بازنشستگان حداقل بگیرند
رئیس کانون عالی بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه ۶۳ درصد بازنشستگان حداقل بگیر هستند گفت: با ارسال نامه ای به وزیر رفاه، خواستار افزایش واقعی حقوق متناسب با تورم شده ایم.
علی اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مورد افزایش حقوق بازنشستگان در سال آینده گفت: با نزدیک شدن به ایام پایانی سال یکی از مهمترین مسائل و دغدغههایی که اقشار مختلف بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد تعیین میزان افزایش حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار و مشمولان سایر سطوح مزدی است به همین دلیل در نامهای به محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواستار افزایش قابل قبول مستمری بازنشستگان و مستمری بگیران شدهایم.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۶۳ درصد از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی حداقل بگیر هستند افزود: این افراد با توجه به مشکلات و مسائل عدیده درمانی و معیشتی به سختی روزگار میگذرانند و از آسیب پذیران محسوب میشوند.
رئیس شورای عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی ادامه داد: در نامه ارسالی به وزیر رفاه آمده است این قشر زحمت کش که در دوران اشتغال مدافع تولید و سازندگی کشور بوده و با هزاران امید و آرزو مواقع راستین و حافظ ذخایر و سرمایههای سازمان تامین اجتماعی در ایام سخت بودهاند انتظار دارند در ایام بازنشستگی مستحق توجه باشند و مسئولان امر با اتخاذ تصمیمهای منطقی و در عمل پشتیبان آنها در شرایط سخت باشند.
به گفته بیات، متاسفانه افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان در سالهای گذشته مبتنی بر تورم واقعی و نرخ بالای هزینههای زندگی نبوده است و افزایش چندین باره میزان تورم بسیاری از آنها را حتی در تامین مایحتاج اولیه زندگی ناتوان کرده است.
وی با اشاره به اینکه از وزیر رفاه خواستهایم افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با واقعیت و تورم باشد اظهار داشت: بنابراین انتظار میرود در این شرایط حساس تمهیداتی در نظر گرفته شود تا با لحاظ جمیع شرایط افزایش حقوق و مزایای جانبی مستمری این افراد متناسب با واقعیات و نرخ تورم واقعی جامعه در نظر گرفته شود تا با حفظ قدرت خرید آنها بخشی از مشکلات و تنگناهای معیشتی که روز به روز بر حجم آنها افزوده شده است جبران شود.
منبع : خبرگزاری بازار
تکلیف مجلس به دولت برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان
نایب رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال ۹۹ از مصوبه کمیسیون در مورد تکلیف دولت برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان خبر داد.
علیاصغر یوسفنژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق دولت باید نسبت به ترمیم دریافتی رتبهبندی معلمان تا سقف افزایش متوسط امتیازات مربوط به رتبهبندی اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین دولت مکلف است نسبت به تامین تفاوت تطبیق حکم حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگانی که دریافتی آنها کمتر از دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است اقدام کند مشروط به آنکه این افزایش نسبت به سال ۱۳۹۸ بیشتر از ۵۰ درصد نشود.
نایب رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه کل کشور سال ۹۹ یادآور شد: در این مصوبه دولت مکلف است نسبت به متناسبسازی حقوق بازنشستگانی که دریافتی آنها کمتر از ۶ میلیون نباشد اقدام کند و همچنین نسبت به افزایش حقوق کارکنان دولت برای کارکنانی که حقوق و مزایای آنها کمتر از ۶ میلیون تومان باشد، اقدام کند.
منبع : خبرگزاری ایسنا