اخبار کارانه و محاسبه میزان آن

اخبار کارانه و محاسبه میزان آن

این صفحه جهت اطلاع رسانی در خصوص اخبار کارانه و محاسبه میزان آن ایجاد شده است. شما می‌توانید جهت دستیابی به آخرین اخبار میزان کارانه سال ۹۹ به این صفحه مراجعه نمایید:


وضعیت استخدام، اشتغال و کارانه پرستاران تشریح شد

سید کامل تقوی نژاد با بیان اینکه در سال‌های پیش از ۹۲ سالانه به طور میانگین ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی احداث می‌شد اما این رقم اکنون به هر ماه ۱۴۰۰ تخت رسیده است، گفت: همچنین ۶۵ درصد از تخت‌های ویژه بیمارستانی ”آی سی یو“ در دولت فعلی ساخته شده که از این رقم، ۳۵ درصد آن مربوط به سال ۹۹ است.

به گزارش بازارکار، تقوی‌نژاد معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکشنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی به بررسی آخرین وضعیت شیوع کرونا و راهکارهای مقابله با آن پرداخت.
وی در آغاز با اشاره به اینکه نخستین مورد ابتلای رسمی به بیماری کووید ۱۹ در کشور ما در دوم اسفند سال گذشته مشاهده شد، گفت: سال گذشته به محض مشاهده نخستین مورد ابتلا در چین، وزیر بهداشت اعلام کرد که همه تیم‌های درمان در سراسر کشور آماده باش شوند بنابراین پیش از شیوع این بیماری در کشور ما یعنی از حدود ۱۳ ماه پیش مبارزه با این بیماری را در دستور کار قرار دادیم.
تقوی نژاد با بیان اینکه اتفاق های بسیار مهمی برای توسعه تخت‌های بیمارستانی از جمله تخت‌های عمومی و ویژه روی داده است، افزود: حدود ۳۰ درصد از ظرفیت موجود تخت‌های بیمارستانی در دو دولت اخیر انجام شده است.

او ادامه داد: پیش از سال ۹۲، حدود ۹۶ هزار تخت بیمارستانی داشتیم و از ابتدای امسال تا پایان آذر ۳۵۰۰ تخت اضافه کردیم و پس از آن بنا را بر این گذاشتیم که هر ماه تا پایان این دولت، حدود ۱۴۰۰ تخت اضافه کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های پیش از ۹۲ در هر سال میانگین ۱۴۰۰ تخت بیمارستانی احداث می‌شد اما این رقم اکنون به هر ماه ۱۴۰۰ تخت رسیده است، گفت: همچنین ۶۵ درصد از تخت‌های ویژه بیمارستانی ”آی سی یو“ در دولت فعلی ساخته شده که از این رقم, ۳۵ درصد آن مربوط به سال ۹۹ است.

تقوی نژاد با اشاره به اینکه بخش‌های «آی سی یو» در بهبود بیماران بسیار موثر است، افزود: حدود ۳۵ درصد آی سی یوهای موجود در سال جاری اضافه شدند.

معاون وزیر بهداشت در ادامه به وضعیت بیمارستان‌های کشور اشاره کرد و گفت: بیمارستان‌های کشور از نظر فرسودگی و مقاومت در برابر زلزله و دیگر حوادث، ارزیابی دقیقی شده اند و بیشتر اصلاحاتی که لازم بود در این بخش انجام شده و از نظر مقاومت، زیبایی و فضاهای استاندارد در برنامه قرار گرفته است.

وی افزود: اکنون ۲۹۸ طرح داریم که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که از این تعداد، ۸۷ طرح بیمارستان هستند.

تقوی نژاد با اشاره به اینکه در پایتخت بیمارستان‌هایی وجود دارند که نیازمند جدی بازسازی هستند، گفت: اکنون نهضت بیمارستان سازی در کشور در حال اجراست و بزرگترین بیمارستان تاریخ نظام سلامت در تهران با هزار تخت در حال ساخت است که امیدواریم در پایان این دولت به بهره برداری برسد.

معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه همچنین در این دولت توسعه فضاهای بهداشتی را از ۴۴ متر به ازای هر هزار نفر به ۷۵ متر رساندیم، ادامه داد: اکنون حدود ۱۵ هزار تخت در بخش دولتی در حال ساخت داریم که اگر این تعداد ساخته شود به افق چشم انداز سال ۱۴۰۴ نزدیک می‌شویم.

وی تصریح کرد: بیشتر تخت‌های بیمارستانی که اضافه کردیم در مناطقی بوده است که از نظر جمعیت یا دچار تراکم و یا مناطق محروم بوده است.

او با تاکید بر اینکه ایجاد تخت‌های ویژه بیمارستانی و افزایش تجهیزات، سرمایه گذاری برای آینده کشور است، گفت: همچنین درباره دستگاه‌های اکسیژن ساز، کارهای اساسی انجام شد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه هر بیمار نیازمند دریافت حدود ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه است، افزود: توان مان در تامین اکسیژن برای بیماران در سال ۹۲ حدود ۹۶ هزار لیتر در دقیقه بود اما اکنون این رقم به ۳۲۶ هزار لیتر در دقیقه افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه حدود ۶ تا ۷ سال پیش می‌توانستیم همزمان ۲۰ هزار بیمار را اکسیژن رسانی کنیم اما اکنون توانایی رساندن اکسیژن مورد نیاز برای ۶۵ هزار بیمار را همزمان داریم، گفت: خوشبختانه تاکنون حدود هزار میلیارد تومان اعتبارات از محل‌های مختلف برای تامین دستگاه‌های اکسیژن ساز از طریق شرکت‌های داخلی، تامین شده است و اکنون کمتر بیمارستانی در کشور داریم که دچار کمبود تامین اکسیژن باشد.

معاون وزیر بهداشت در ادامه به بحث تامین اعتبار از محل صندوق توسعه ملی که قرار بود در دوران کرونا به نظام سلامت اختصاص داده شود اشاره کرد و افزود: زمانی که بحث تامین اعتبار از محل صندوق پیش آمد، بلافاصله دستور از سوی رهبر معظم انقلاب در این باره صادر شد و یک میلیارد دلار به صورت ارزی از طرف صندوق توسعه ملی در اختیار بانک مرکزی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در این مدت کمتر از ۷۰۰ میلیون یورو در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است، گفت: در حکم رهبر معظم انقلاب برای بیمه بیکاری هم صراحتی وجود داشت و بنابراین شاید بخشی از این اعتبار در آن جا هزینه شده باشد.

او ادامه داد: ابتدا ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان طرح تعریف و در قالب ۱۵ بسته با سازمان برنامه و بودجه تفاهم کردیم و در مرحله بعدی این عدد با توجه به تغییر نرخ ارز باید به ۲۲ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا می‌کرد اما عددی که تاکنون در اختیار ما قرار گرفته است حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان است.

وی افزود: رئیس جمهوری به بانک مرکزی دستور داده است تا پایان بهمن، بقیه مبلغ تسویه شود که بانک مرکزی در تلاش برای این کار است.

معاون وزیر بهداشت در ادامه به تلاش های کادر درمان در دوران کرونا اشاره کرد و با تاکید براینکه فعالیت‌های همکاران ما در این مدت با معیارهای مادی قابل ارزش گذاری نیست، گفت: جانفشانی‌های این عزیران یادآور ایثارگری‌های دوران دفاع مقدس است و این موضوع مورد تاکید چند باره رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است.

تقوی نژاد همچنین درباره میزان کمبود پرستار در کشور نیز افزود: درباره پرستاران در ابتدا سعی کردیم با تامین نیروی انسانی مورد نیاز اقداماتی را انجام دهیم و با جدا کردن اضافه کار از کارانه برای پرستاران قدم‌هایی برداشته شده که از اسفند ۹۸ انجام شده است، همچنین پرداخت مطالبات پرستاران انجام شد که متوسط مطالبات آنان حدود ۱۶ تا ۲۰ ماه بوده است.

او ادامه داد: در این مدت وصول مطالبات از شرکت‌های بیمه‌ای از حدود ۱۴ ماه به ۴ ماه رسیده و همچنین پرداخت مطالبات پرستاران نیز اکنون حدود ۴ ماه است.

تقوی نژاد همچنین درباره میانگین دریافتی یک پرستار در دوران کرونا، گفت: حقوق پرستاران ما در حال حاضر نسبت به پایان سال ۹۷ حدود ۱۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است و تلاش کردیم حقوق پرستاران را متناسب با شرایط فعلی افزایش دهیم که این مختص حقوق همکاران رسمی و پیمانی است.

وی افزود: با تدبیری که در وزارت بهداشت اندیشیده شد، مبلغ ۲۱۰۰ میلیارد تومان سختی کار تعریف کردیم که آن دسته از دانشگاه‌هایی که درآمدهای آنها به شدت کاهش پیدا کرده است اجازه ندهند کارانه همکاران نسبت به دوران قبل کاهش پیدا کند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ما گروه‌های مختلف کاری از قبیل قرارداد کار معین، شرکتی و خدماتی داریم که پرداخت حقوق آنها از قوانین خاص خودش پیروی می‌کند، به عنوان مثال پرداخت نیروهای شرکتی بر اساس قانون کار است اما اینجا از اختیارات هیات امناء و وزیر بهداشت استفاده کردیم و حقوق آنها را به درصدی از حقوق همکاران رسمی رساندیم.

تقوی نژاد با بیان اینکه ما حقوق همکاران قراردادی را به حدود ۸۰ درصد و شرکتی‌ها را هم به حدود ۷۰ درصد همکاران رسمی رساندیم، افزود: همچنین در این مدت برای تبدیل وضع همکاران شرکتی تلاش‌هایی انجام شده است.

معاون وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه ورود کارکنان به سیستم اداری با آزمون انجام می‌شود، گفت: ما ادعا می‌کنیم همکاران ما تحت عنوان شرکتی آزمون خود را در دوران کرونا پس دادند و قبول هم شده اند و اکنون زمان آن رسیده است که مجوز ساماندهی این افراد صادر شود.

او ادامه داد: همچنین ما تلاش کردیم افزایش حقوق همکاران ما در همه بخش‌ها انجام شود از جمله اینکه کارانه همکاران نه تنها نسبت به دوران قبل از کرونا کاهش پیدا نکند بلکه افزایش هم داشته باشد و در این مدت ۷۱۰۰ میلیارد تومان اعتبارات برای کارانه در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دادیم و کارانه مطابق با فرمول‌های تعریف شده، پرداخت می‌شود.

وی همچنین به آزمون استخدام وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: در سال گذشته تاکنون حدود ۵۲ هزار نفر استخدام کرده ایم که حدود ۱۵ هزار نفر شروع به کار کرده‌اند و آزمونی در ۲ روز گذشته برای احراز ۳۹ هزار پست سازمانی برگزار کردیم که ۲۲۰ هزار نفر رقابت داشتند و در یک ماه آینده نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.

تقوی نژاد گفت: در این آزمون امکان حضور نیروهای شرکتی هم بود که بر این اساس، افرادی که در ایام کرونا در بخش بهداشت و درمان کار کردند به ازای هر ماه فعالیت مستقیم در بخش کرونا ۲ امتیاز برای آن‌ها لحاظ شده است که در ۱۰ ماه ۲۰ امتیاز به آن‌ها افزوده خواهد شد و امیدواریم بخش عمده قبولی آزمون از همکاران با سابقه فعالیت در بخش‌های کرونایی باشد.

منبع : بازار کار


افزایش ۵۰ درصدی حقوق پرستاران

معاون پرستاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از افزایش ۵۰ درصدی حقوق پرستاران و ۳۵ درصدی حقوق پرستاران شرکتی خبر داد.

به گزارش ایلنا، «مریم حضرتی»، در سفر یک روزه خود به استان یزد با حضور در جمع پرستاران یزد اظهار داشت: در دوران کرونا ۴ هزار و ۵۰۰ پرستار در کشور جذب و در بیمارستان‌ها مشغول به فعالیت شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین مجوز استخدام ۳ هزار نیروی پرستار و ۲ هزار و ۲۸۴ پرستار قراردادی نیز گرفته شده که منتظر تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم.

حضرتی با اشاره به افزایش حقوق کارکنان نظام سلامت افزود: حقوق پرستاران ۵۰ درصد و پرستاران شرکتی نیز ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافته است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد: تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری قانونی ۱۴ ساله است که به تصویب رسیده و اجرایی نشده است و با ورود رئیس قوه قضائیه به این موضوع و تعیین مدت چهار ماهه برای بازرسی و بررسی موضوع، منتظر تعیین تکلیف این قانون هستیم.

حضرتی تصریح کرد: اواخر سال ۹۶ کارگروه تخصصی اصلاح نظام پرداخت به منظور بررسی مسائل و مشکلات نظام پرداخت پرستاران با طرح قاصدک در معاونت پرستاری تشکیل شد که مهمترین تصمیم آن، اصلاح شیوه پرداخت کارانه و اضافه‌ کار کارکنان غیرپزشک بود که برای اجرا به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ابلاغ و بر اساس آن از ابتدای اسفندماه ۹۸ پرداخت اضافه کار و کارانه جداگانه محاسبه و پرداخت می‌شود.

معاون پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرد: برای پرستاران فوق‌العاده ویژه در نظر گرفته شده که پس از تصویب در ستاد ملی مقابله با کرونا به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ می‌شود.

منبع : خبرگزاری ایلنا


افزایش ۵۰ درصدی حقوق برای پرستاران شرکتی‌

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات این معاونت پس از شیوع ویروس کرونا در کشور، گفت: ۶۵ درصد نیروهای پرستاری در مراقبت مستقیم از بیمارن کرونایی هستند که طی تحقیقاتی افزایش خستگی و افسردگی در بین پرستاران مشخص شده است که مداخلات مشاوره و روانپزشکی برای پرستاران در بسیاری از بیمارستان‌ها در نظر گرفته شده است.

به گزراش ایسنا، دکتر مریم حضرتی در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران ضمن تشکر از اصحاب رسانه در اطلاع رسانی دقیق‌، گفت: سال ۲۰۲۰ تحت عنوان “پرستاری و ماما” با هدف نشان دادن نقش دقیق پرستاران در خط سلامت جامعه نام گذاری شده است.

وی در خصوص اهم اقدامات معاونت پرستاری در بحران کرونا، ادامه داد: ۶۵ درصد نیروهای پرستاری ما یعنی ۸۰ هزار و ۸۵۶ پرستار در مراقبت مستقیم از بیمارن کرونایی هستند. ۱۴۲ هزار و ۹۰۵ بیمار حاد تنفسی در بیمارستان‌ها توسط پرستاران مراقبت شدند. همچنین ۴۰۵ مرکز مشاوره مراقبت در منزل در این بحران در حال فعالیت بودند. از طرفی ۳۰۵۴ نفر داوطلب گروه پرستاری به شکل داوطلبانه مشارکت داشتند. در این میان ۴۴۵۶ پرستار خارج از روال اداری جذب شده و مجوز استخدام برای ۳۰۰۰ نفر نیروی سلامت به وزارت بهداشت داده شده است که منتظر اعلام نظر سازمان برنامه و بودجه برای استخدام‌ها هستیم.

وی با اشاره به اقدامات پرستاران در حوزه ارائه خدمات مشاوره‌ای، افزود: پرستاران حضور فعالی برای ارائه مشاوره در سامانه ۴۰۳۰ و ۱۹۰ داشتند.

حضرتی ادامه داد: پیشنهاد تبدیل وضعیت پرستاران و رایزنی و مکاتبه با مراجع ذی صلاح آغاز شده است و از سوی دیگر به دنبال ثبت اسامی شهدای پرستاری نیز هستیم. پرستاران در بحران کرونا با تمام ظرفیت‌های خود فعالیت کردند. در این میان حفظ ایمنی کادر پرستاری و اطمینان از عدم به کارگیری پرستاران پر مخاطره در بخش‌های کرونایی از اولویت‌های معاونت پرستاری بوده است.

وی افزود: به دنبال ابلاغ استانداردهای خدمتی و تعرفه گذاری خدمات پرستاری در منزل هستیم به شکلی که امیدواریم با ابلاغ آن مردم بتوانند خدمات پرستاری در منزل را با پوشش بیمه‌ای دریافت کنند.

وی در پاسخ به سوال ایسنا در خصوص افزایش ۵۰ درصد حقوق در فصل مشترک آیین‌نامه اداری استخدامی برای کادر بهداشت و درمان، اظهار کرد: پرستاران نیز مانند سایر اعضای نظام سلامت شامل این میزان افزایش حقوق شدند و بر اساس حکم کارگزینی اقدامات برای آنان نیز انجام می‌شود. البته، پرستاران شرکتی فعلا مشمول این موضوع نشدند که به دنبال پیگیری آن هستیم و امیدواریم بعد از تصویب در شورای عالی کار از این افزایش حقوق بهره‌مند شوند.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص میزان پاداش در نظر گرفته شده برای پرستاران که در مواردی مبلغ آن موجب رنجش خاطر پرستاران شده بود، گفت: مبالغی که به عنوان پاداش در نظر گرفته شده بود به بیمارستان‌ها ارائه شد و تخصیص آن با بیمارستان‌ها بود البته مشکل جدی پیش نیامده است اما پرستاران می‌توانند موارد گلایه‌های خود را با بیمارستان‌ها در میان بگذارند؛ میزان پاداش ابلاغی متفاوت بوده و در برخی محل‌ها بسیار مطلوب گزارش شده است.

حضرتی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره تعدیل نیروی پرستاری در بخش خصوصی،‌ تصریح کرد: پرستاران فعال ما در بحران کرونا باید تقدیر شوند اما تاکنون مراجعه‌ی مشخصی از پرستاران به معاونت نداشتیم با این حال از سازمان نظام پرستاری درخواست کردیم اسامی پرستاران تعدیل شده از بیمارستان‌های خصوصی را به ما اعلام کنند.

معاونت پرستاری وزارت بهداشت در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای قرارداری در حوزه مامایی که در تماس با بیماران کرونایی بودند، اظهار کرد: طی نامه‌ای از معاونت توسعه وزارتخانه درخواست تبدیل وضعیت پرستاران و ماماهایی که مستقیما با بیماران کرونایی در ارتباط بودند را مطرح کردیم که انتظار می‌رود با این درخواست موافقت شود.

حضرتی در پاسخ به سوالی درباره افزایش خستگی و افسردگی در بین پرستاران گفت: در تحقیقی که معاونت فرهنگی وزارت بهداشت انجام داده، افزایش خستگی و افسردگی در بین پرستاران مشخص شده است اما مهمترین علت افزایش افسردگی در پرستاران، دوری از خانواده، مشقت کاری، ترس از کرونا یا سختی کار نبوده بلکه مهم ترین علت مشاهده مرگ بیماران جلوی چشم آنها بوده است. البته در بیمارستان های زیادی مراکز مشاوره برای این پرستاران ایجاد شده و مشاوره روانی با همکاری متخصصان روانشناسی و روانپزشکی برای این افراد انجام می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر کمبود نیروی پرستاری، تصریح کرد: براساس آخرین مطالعات صورت گرفته در سازمان بهداشت جهانی در کل جهان از یک سو کمبود نیروی پرستاری و از سوی دیگر وجود نیروی بیکار دیده می‌شود و تنها مخصوص کشور ما نیست اما در ایران نیروی بیکار زیاد نیستند و ما از آنها دعوت به کار کرده‌ایم. درخصوص تعدیل نیرو هم به هیچ عنوان این عمل را پسندیده نمی‌دانیم و موافق تعدیل نیرو آنهم در شرایط کنونی نیستیم. پرستارانی که از اسفند ۹۸ تعدیل شدند می‌توانند به سازمان نظام پرستاری یا به معاونت پرستاری مراجعه کرده و موضوع را با ما در میان بگذارند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تامین تجهیزات حفاظتی برای پرستاران،‌ گفت: اصول مراقبت از بیمار عفونی استانداردهای خاص خود را دارد،‌ در زمانی که پرستار در تماس مستقیم با ذرات و قطرات تنفسی بیمار قرار می‌گیرد باید لباس سر تا سری یا سایر تجهیزات حفاظت فردی مجهز شود اما برخی اوقات لازم نیست حتما پرستار یه ماسک n۹۵ مجهز شود؛ بررسی این موضوع وابسته به سطوح مختلف ارائه خدمت است و اگر جایی لازم بوده که پرستار لباس حفاظتی کامل داشته باشد اما در اختیارش قرار نگرفته یک خطا رخ داده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به ایجاد سه سامانه در سایت این معاونت، ادامه داد: یکی از سامانه‌ها در خصوص شکایت پرستاران و تماس مستقیم آنها با معاونت پرستاری بود که تمام موارد بررسی شده و پاسخ داده شده است.

وی درباره پرداخت معوقات پرستاران گفت: معوقات پرستاران در دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف متفاوت است. در برخی دانشگاه‌ها پرداخت کارانه و اضافه کار پرستاران به روز شده است اما در برخی دیگر معوقات بین ۴ تا ۱۲ ماه وجود دارد که پیگیر پرداخت آن هستیم.

حضرتی درباره به کارگیری پرستاران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها گفت: به هیچ عنوان تایید نمی‌کنیم، هر پرستاری که از طریق تست یا آزمایش به طور قطعی به کرونا مبتلا شده باشد از چرخه خدمت خارج شده و بعد از منفی شدن تست به کار بازگشته است و پرستاران با توجه به آگاهی که از بیماری دارند خودشان اجازه چنین کاری را نمی‌دهند.

وی در پاسخ به پرسش دیگر درباره اجبار پرستاران برای حضور در محل کار، گرفت: شاید یک درصد پرستاران ترک کار کرده باشند و ۹۹ درصد پرستاران استخدام شده طبق قانون سر کار خود حاضر بوده‌اند و هیچ تهدید و اجباری برای حضور پرستاران در محل کار وجود نداشته است؛ ضمن اینکه پرستارانی که مشکلاتی از جمله سابقه بیماری داشته یا پرمخاطره بودند سیستم ایمنی پایین داشتند و … از سیستم مراقبت از بیماران کرونا خارج شدند. ترک خدمت یک درصد نیروها از محل کار در بحران کرونا نیز مختص پرستاران نبوده و در گروه‌های دیگر هم بوده است که مطابق قانون رسیدگی می شود.

معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره تعداد پرستاران مبتلا به کرونا و افرادی که در این میان جان خود را از دست دادند، گفت: در مورد شهدای خدمت و تعداد مبتلایان شاخص‌های لازم از طریق مرکز بازرسی وزارت بهداشت دنبال می‌شود و بعد از مشخص شدن آمار را اعلام می‌کنیم. اکنون آماری از پرستارانی که به علت کرونا جان باخته‌اند نداریم.

وی با تاکید بر اینکه قبل از شروع کرونا پیش بینی‌های لازم صورت گرفته و فهرستی از اقلام مورد نیاز تهیه و به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است،‌ افزود: برای ارائه خدمت مناسب به مردم از تمام ظرفیت پرستاری کشور اعم از دانشجویان، کادر پرستاری و حتی افراد بازنشسته که امکان خدمت داشتند استفاده شده است و البته استانداردهای حفاظتی و ایمنی پرستاران نیز رعایت شده است تا پرستاران در مخاطره قرار نگیرند.

وی درباره آمار استخدام پرستاران در بیمارستان‌های دولتی گفت: تاکنون حدود ۴۵۰۰ پرستاران استخدام شده اند که با توجه به بحران کرونا بدون مراحل گزینش و اداری جذب شدند اما بررسی‌های لازم از نظر داشتن صلاحیت بعدا انجام می‌شود. دستور وزارت بهداشت این است که پرستاران حمایت شوند. سامانه هایی برای جمع آوری اطلاعات فعالیت پرستاران ایجاد شده است. برای تشویقی به پرستاران چندین پیشنهاد مختلف به عنوان معوقه اضافه کاری و به صورت تشویقی به ستاد ملی مقابله با کرونا داده‌ایم که منتظر ابلاغ آن هستیم اما برای کارانه مجزا برای تشویقی در بیمارستان‌ها اینگونه بود که مبلغی از سوی معاونت توسعه به بیمارستان‌ها تزریق شد که معیار هر بیمارستان برای پرداخت‌ها تفاوت‌هایی داشت.

منبع : خبرگزاری ایسنا


پرداخت تمام مطالبات وزارت بهداشت و بیمه سلامت تا فردا

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با دستور رییس‌جمهور، تمام مطالبات وزارت بهداشت و بیمه سلامت تا فردا(۱۹ فروردین) پرداخت می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، محمدباقر نوبخت معاون رییس‌جمهور در دیدار با نظام پرستاری کشور در مورد موضوع استخدام و تعرفه پرستاری و کارانه این بخش دستورهای لازم را برای عملیاتی کردن این موارد صادر کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در این دیدار همچنین از خانواده نخستین پرستار شهیده مدافع سلامت شهید نرجس خان‌علی زاده قدردانی و تجلیل کرد.

در این دیدار همچنین نوبخت از پرداخت تمام مطالبات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بیمه سلامت تا فردا به دستور رییس‌جمهور هم خبر داد.

در دیدار مذکور که حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور و مدیران مرتبط با حوزه سلامت این حوزه نیز حضور داشتند از خدمات و زحمات ۱۴ شهید حوزه سلامت هم در مبارزه بی امان با ویروس کرونا هم تجلیل شد.


پرداخت اضافه کار از کارانه پرستاران جدا شد

 در پی گلایه پرستاران از شفاف نبودن پرداخت کارانه و اضافه کار، با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پرداخت اضافه کار و کارانه پرستاران از اول اسفند به صورت جداگانه پرداخت می شود.

به گزارش وزارت بهداشت، مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: اواخر سال ۹۶ کارگروه تخصصی اصلاح نظام پرداخت با حضور نمایندگان پرستاری سراسر کشور، اقتصاد درمان و توسعه به منظور بررسی مسایل و مشکلات نظام پرداخت پرستاران با طرح قاصدک در معاونت پرستاری تشکیل شد و پس از ۱۲ جلسه مستمر نتایج آن در جلسه مشترک معاونت پرستاری با معاونت توسعه مدیریت و منابع و درمان وزارت بهداشت مطرح و تصمیمات مهمی در حوزه پرداختی پرستاران اتخاذ شد که مهمترین آنها اصلاح شیوه پرداخت کارانه و اضافه‌کار کارکنان غیر پزشک بود که برای اجرا به دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی ابلاغ و براساس آن از ابتدای اسفند ۹۸ پرداخت اضافه کار و کارانه جداگانه محاسبه و پرداخت می شود.

وی مصوبات جلسه مشترک با کامل تقوی نژاد معاون توسعه مدیریت و منابع و قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت را اعلام کرد و افزود: این اصلاحات تا زمان تعریف و جایگزینی یک مدل مناسب پرداختی لازم الاجراست و امیواریم پس از غلبه بر بحران کرونا مدل جایگزین تعریف و پرداختی کارانه و اضافه کار پرستاران با مدل جدید محاسبه و پرداخت خواهد شد.

وی گفت: بر این اساس از ابتدای اسفند ۹۸ پرداخت اضافه کار از کارانه پرستاران جداگانه محاسبه و براساس قوانین مربوط در سقف عملکرد بودجه تفصیلی و از درآمدهای اختصاصی اقدام شود.

حضرتی افزود: همچنین سهم کارانه کارکنان غیرپزشک ۹۰ درصد از ۳۷.۵ درصد جزو حرفه ای بیمارستان موضوع ماده یک دستورالعمل پرداخت مبتنی بر عملکرد و مجزا از سقف ریالی اضافه کاری است. سقف ریالی اضافه کاری براساس تفاهمنامه بین معاونت توسعه با رئیس هر بیمارستان و بر اساس تفاهمنامه سقف ریالی اضافه کاری از درآمد اختصاصی بیمارستان تامین شود.

وی گفت: همانند گذشته تا ۷۵ درصد از سهم کارانه برای پرداخت کارکنان تشخیصی و درمانی بیمارستان اختصاص یابد و مدیران پرستاری باید به داشبورد سامانه دسترسی داشته باشد.

معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: دانشگاه علوم پزشکی می تواند از محل ۵ درصد سهم موسسه برای ترمیم پرداختی کارانه کارکنان غیرپرشک در بیمارستانهای اعصاب و روان و سوختگی و سایر بیمارستان ها در مناطق کم برخوردار پس از تصویب در هیات امنا اقدام کند. همچنین کارگروه کارانه هر دانشگاه باید بر توزیع مبالغ توزیع و نحوه پرداخت نظارت داشته باشد.

حضرتی ادامه داد: بر اساس این ابلاغیه مدل جدید پرداخت کارانه طراحی و شبیه سازی و مدت ۳ ماه در چند دانشگاه پایلوت می شود و تلاش دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی در جهت پرداخت معوقات اضافه کار در بیمارستانهای تابعه دانشگاه و دانشکده های علوم پزشکی کشور صورت پذیرد به نحوی که حداکثر ۳ ماه معوقه وجود داشته باشد.

منبع : خبرگزاری ایرنا


زمان تاخیر پرداخت کارانه پرستاران از ۱۸ به ۱۲ ماه کاهش یافته است

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در یک سال گذشته مدت زمان تاخیر در پرداخت اضافه کاری پرستاران از ۱۴ ماه به هفت ماه و مدت زمان تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران از ۱۸ ماه به ۱۲ ماه کاهش یافته است.

مریم حضرتی روز شنبه در نشست خبری در محل وزارت بهداشت افزود: هنوز در برخی دانشگاههای علوم پزشکی کارانه و اضافه کار پرستاران به صورت درهم و غیر مجزا پرداخت می شود. جدا شدن منبع و پرداخت اضافه کاری و کارانه یکی از خواسته های پرستاران است و گر چه در بیشتر استانها این مشکل حل شده اما این تخلف یا سوءمدیریت هنوز در برخی دانشگاههای علوم پزشکی مشاهده می شود که اگر ادامه یابد با اخطار و اعلام نام دانشگاه همراه می شود.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته مدت زمان تاخیر در پرداخت اضافه کاری پرستاران از ۱۴ ماه به هفت ماه و مدت زمان تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران از ۱۸ ماه به ۱۲ ماه کاهش یافته و حداکثر زمان تاخیر قابل قبول سه ماه است.
حضرتی در پاسخ به ایرنا گفت: با دستور وزیر بهداشت در تلاشیم که تا آخر اسفند مدت زمان تاخیر در پرداخت کارانه و اضافه کاری پرستاران را به حداکثر سه ماه کاهش دهیم یا به روز کنیم و تا آخر اسفند همه دانشگاه علوم پزشکی موظف به جداسازی منبع پرداخت کارانه و اضافه کاری پرستاران هستند.
معاون وزیر بهداشت گفت: با توجه به قول وزیر بهداشت برای حذف طرح قاصدک در پرداخت کارانه و اضافه کاری پرستاران کارگروه اصلاح نظام پرداخت با همکاری معاونت پرستاری، معاونت درمان و معاونت توسعه وزارت بهداشت تشکیل شده و امیدواریم بتوانیم تا پایان امسال نظام پرداخت جدید را جایگزین طرح و نرم افزار قاصدک کنیم.
وی گفت: اکنون میانگین تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران در کشور ۱۲ ماه است اما برخی دانشگاههای علوم پزشکی به روز هستند و برخی ۱۸ ماه عقب هستند.
حضرتی درباره اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: قبول داریم که در اجرای این قاتون عقب هستیم اما اگر نظام پرداخت اصلاح و پرداخت به پرستاران در قالب بسته های ارائه خدمت تبدیل شود، همان قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان مهاجرت پرستاران از کشور افزود: در این مورد آماری ندارم زیرا مهاجرت پرستاران جایی ثبت نمی شود.
معاون وزیر بهداشت درباره علت اجرا نشدن قانون سختی کار پرستاران نیز گفت: تا زمانی که کمبود پرستار حل نشود نمی توانیم این قانون را اجرا کنیم اما تلاش برای جبران کمبود نیرو ادامه دارد.
وی ادامه داد: ۱۵۰ هزار پرستار شاغل در کشور داریم اما هر سال با خروج و بازنشستگی تعدادی از پرستاران و ساخت بیمارستانهای جدید مواجه هستیم. اکنون بیمارستانهایی در مناطق محروم داریم که پزشک و تجهیزات کامل دارند اما به علت نبود پرستار و نبود امکان اقامت پرستاران، پرستار ندارند و بسیاری بخش های آنها فعال نشده و به کلینیک تبدیل شده اند.

برنامه استخدام پرستار
حضرتی گفت: امسال ۴۵۰۰ پرستار جذب کردیم و اسفند نیز ۴۵۰۰ پرستار دیگر در بیمارستاتهای دولتی جذب می شود و اگر هر سال ۱۰ هزار پرستار جذب کنیم تا سال ۱۴۰۴ به کف استاندارد مورد نظر از نظر تعداد پرستار در بیمارستانها می رسیم.
وی ادامه داد: ۴۴ هزار دانشجوی پرستاری در مقاطق مختلف در کشور در حال تحصیل هستند و سالی ۱۱ هزار پرستار فارغ التحصیل می شوند. ۷۵ درصد پرستاران مرد و ۷۵ درصد کارشناس هستند و رشته پرستاری ایران از نظر تولید علمی رتبه دوم منطقه را دارد و ۲۵ درصد تولید علم کشور مربوط به رشته پرستاری است.
حضرتی گفت: بر اساس تحقیق شورای بین المللی پرستاری هر ۱۰ درصد کاهش تعداد پرستار ۱۲ درصد میزان مرگ و میر بیماران را افزایش می دهد.
معاون وزیر بهداشت ادامه از احداث پانسیون اقامت پرستاران در مناطق محروم در آینده نزدیک خبر داد و افزود: استانداردهای خدمات پرستاری جامعه محور نیز تدوین شده و با اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت پرستاران وارد فاز خدمات اجتماعی و خارج از بیمارستان می شوند.ِ

مراکز مراقبت طولانی احداث می شوند
وی گفت: ۸۵۰ مرکز فعال مراقبت در منزل در کشور داریم و ۵۵۰ مرکز دیگر منتظر صدور مجوز هستند. تعرفه خدمات مراقبت در منزل نیز برای ۶ بیماری شامل سکته مغزی, نارسایی مزمن قلبی و افرادی که در مراحل آخر زندگی هستند تدوین شده و برای تصویب به شورای عالی بیمه رفته است که امیواریم به زودی ابلاغ شود که تحول بزرگی خواهد بود.
وی گفت: آیین نامه مراکز مراقبت طولانی (LTC) تدوین شده و برای بررسی نهایی به کمیته حقوقی وزارت بهداشت ارسال شده است.
حضرتی افزود: آزمون صلاحیت حرفه ای پرستاران نیز ۲۳ اسفند امسال برای اولین بار برگزار می شود. ۱۰ هزار پرستار در این آزمون که صلاحیت علمی, اخلاقی,جسمی, روانی و انضباطی پرستاران را بادهمکاری سازمان سنجش می سنجد شرکت می کنند و گذراندن این ازمون برای مدیران پرستاری اجباری شده است.

۱۰۰ پرستار بحران داریم
وی گفت: ۱۰۰ پرستار بحران نیز آموزش دیده اند و این آموزش ها را به صورت آبشاری به افراد دیگری انتقال می دهند و اگر بحرانی در کشور رخ دهد تیم ملی پرستاری در بحران داریم.

معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر سختی کار و اضافه کاری پرستاران در تجرد و طلاق آنان گفت: قطعا سختی های کار پرستاری و نه فقط شیفت های زیاد و اضافه کاری در بروز مشکلات خانوادگی آنان تاثیر دارد اما تحقیقی در این زمینه انجام نشده است با این حال ترک خدمت پرستاران را به خاطر مشکلات این شغل نداریم زیرا نیازهای اقتصادی هم در زندگی مهم است و پرستاری به علت تضمین شغلی و حقوق نسبتا خوب نسبت به رشته های هم ردیف جزو رشته های پر طرفدار در کنکور است.

موردی از کرونا در کشور نداشته ایم

وی درباره مراقبت از بیماران احتمالی کرونا نیز گفت: تاکنون هیچ موردی از این بیماری را در کشور نداشته ایم اما دستورالعمل های آموزشی پیشگیری از کرونا به همه پرسنل بهداشتی و درمانی ابلاغ شده و پرستاران به طور طبیعی در طول خدمت آموزشهای کنترل عفونت را دیده اند و آماده هستند البته استانداردهای عملیاتی کنترل عفونت نیز در حال تدوین است. برای جلوگیری از انتقال بیماری نیازی به ماسک های گران قیمت N۹۵ نیست و رعایت اصول استاندارد جلوگیری از انتقال قطره ای و تماسی کفایت می کند.
حضرتی افزود: علت اینکه رسیدگی پرستاران در برخی بیمارستانها مطلوب نیست نبود کمک بهیار است که باعث می شود کارهای مریض به همراه بیمار و پرستار تحمیل شود.
وی به لزوم تربیت پرستار سالمندی تاکید کرد و گفت: ۹.۲ درصد جمعیت کشور سالمند هستند که تا ۳۰ سال آینده به ۲۵ درصد جمعیت می رسد و افزایش هزینه های درمانی و بیماری های غیر واگیر و افزایش تنش ها، افسردگی و انزوا را در کشور به همراه خواهد داشت.

منبع : خبرگزاری ایرنا


پرداخت بخشی از مطالبات پرستاران سمنان تا پایان هفته

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان از پرداخت بخشی از مطالبات پرستاران سمنان تا پایان این هفته خبر داد و گفت: با قدم‌های غیرمعمول و نامتناسب مجموعه برخورد جدی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، نوید دانایی عصر یکشنبه در جشنی که با حضور جامعه پرستاری استان سمنان در سالن رازی دانشکده دندانپزشکی سمنان برگزار شد، با اشاره به مشکل تاخیر در پرداخت مطالبات جامعه پرستاری که به‌عنوان دغدغه‌ای جدی در حال پیگیری است، اظهار کرد: شرایط ما در پرداخت بدتر از بقیه دانشگاه‌ها نیست و تقریباً در جایگاه متوسط به بالا قرار داریم.

وی با بیان اینکه ۷۲ درصد از بیمه‌شدگان ما از تامین اجتماعی هستند که با گذشت بیش از یک سال و اندی بیشترین تاخیر در پرداخت بیمه تامین اجتماعی بوده است، ادامه داد: این تاخیر کار ما را مشکل کرده است؛ چون منابع مالی از بیمه تامین اجتماعی وصول نشده بود و نمی‌توانستیم رقمی را به پرستاران بپردازیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان بیان کرد: علی‌رغم محدودیت مالی تلاش کردیم حداقل ماهانه رقمی را به‌عنوان کارانه و اضافه‌کار به پرستاران پرداخت کنیم.

توافق بین وزیران بهداشت و رفاه

دانایی از توافقاتی بین وزیران بهداشت و رفاه به‌منظور پرداخت معوقات پرستاران خبر داد و تصریح کرد: اگر این توافقات به نتیجه برسد، بخش زیادی از مطالبات ظرف ماه آینده پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه بخشی از مطالبات روز شنبه به حساب دانشگاه واریز شده است، ادامه داد: تلاش می‌کنیم با همت و هم‌افزایی بخش مالی بیمارستان‌ها ظرف چند روز آینده یعنی تا پایان هفته جاری بخشی از مطالبات پرداخت شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان یادآور شد: با وصول رقم‌های بعدی توسط دانشگاه، مابقی بدهی جامعه پرستاری پوشش داده می‌شود.

منبع : خبرگزاری فارس


کاهش ۵۰ درصدی کارانه پرستاران

رئیس شورای عالی نظام پرستاری، گفت: معوقات پرستاران بین ۸ تا ۲۲ ماه متغیر است و از سال ۹۲ تا کنون کارانه ها به کمتر از نصف کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شمس الدین شمسی، در سومین نشست شورای عالی با اشاره به اینکه اجرایی شدن مطالبات و خواسته های صنفی از طریق پیگیری های مداوم صورت می گیرد و با تلاش زیاد به نتیجه می رسد، اظهار داشت: همانطور که در سال های قبل مجدانه برای دستاوردهای صنفی یعنی سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری تلاش کرده ایم امروز نیز پیوسته حرکت خواهیم کرد و باید تلاش های زیادی برای حصول نتایج مورد نظر انجام شود که خوشبختانه در دیدارها و نشست های مختلف که اخیراً از سوی مسئولان صورت گرفته، نتایج مطلوبی ایجاد شده است.

وی خاطر نشان کرد: معوقات پرستاران بین ۸ تا ۲۲ ماه متغیر است و از سال ۹۲ تا کنون کارانه ها به کمتر از نصف کاهش یافته است، که باید این موارد به صورت دقیق بررسی شود.

شمسی افزود: اصلاح نظام پرداخت در بلند مدت، رفع کمبود نیروی انسانی و جذب پرستار باید جز برنامه های اصلی پرستاران باشد و برای بروز و جلوه نقش پرستاری، پرستاران باید در عرصه های تصمیم گیری و سیاست گذاری سلامت مانند حضور در هیات رئیسه دانشگاه نقش پررنگی داشته باشند.

وی با بیان اینکه تعرفه گذاری خدمات پرستاری می تواند موجب هویت حرفه ای پرستاری شود، یادآور شد: تعرفه گذاری خدمات پرستاری باید در قالب بسته های خدمتی تعریف شود و همچنین روش پرداختی قاصدک یکی دیگر از مشکلاتی است که باید در اسرع وقت مورد تجدید نظر اساسی از سوی نهادهای تصمیم ساز قرار گیرد.

شمسی ادامه داد: موضوعاتی مانند بازنشستگی پیش از موعد، چالش موجود در سنجه های اعتبار بخشی و حفظ امنیت و شئونات شغلی پرستاران از مواردی است که سازمان به صورت جدی در حال تلاش برای اصلاح و ارتقا موانع خدمتی مربوط به آنها است.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری، افزود: مشکلات وچالش های هیات مدیره های تازه تاسیس می بایست مورد توجه قرار گیرد و این هیات ها می بایست توسط هیات مدیره های مراکز استان مورد حمایت واقع شوند و سازمان نظام پرستاری بر عملکرد هیات مدیره های جدید نظارت کافی داشته و از آنان حمایت نماید.

وی در رابطه با سهمیه بهیاری در کنکور سراسری، خاطر نشان کرد:سازمان نظام پرستاری به همراه هیات مدیره های نظام پرستاری از طریق رایزنی با نمایندگان مجلس این موضوع را به طور جد پیگیری می کند.

منبع : خبرگزاری مهر


پرداخت ۶ ماه کارانه معوق پزشکان و پرستاران

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:طی چهار ماه گذشته، میزان ۶ ماه کارانه معوق پرسنل، پزشکان و پرستاران این دانشگاه پرداخت شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان،دکتر علی فرهادی قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت:طی چهار ماه گذشته، میزان ۶ ماه کارانه معوق پرسنل، پزشکان و پرستاران این دانشگاه پرداخت شده است.

فرهادی بیان کرد: پرداخت مطالبات پرسنل، مشکلی بزرگی بود که با پیگیری‌های انجام شده این دانشگاه در چند ماه اخیر تا حدودی حل و لرستان به استان‌های پیشرو تبدیل شده است.

او ادامه داد: این اقدامات در سطح دانشگاه علوم پزشکی استان بی سابقه است و تلاش می‌شود که این روند ادامه داشته باشد.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به تامین و وارد شدن تجهیزات علوم پزشکی در این دانشگاه بیان کرد: در این راستا مجوز خرید دستگاه ام آر آی بیمارستان آیت الله بروجردی و سی تی اسکن دوم بیمارستان عشایر خرم آباد صادر شده است.

فرهادی اظهار داشت: همچنین مراکز غربالگری سرطان در استان به زودی راه اندازی می‌شود و تجهیزات این بخش‌ها نیز در حال آماده شدن است.

او گفت: بیمارستان‌های ۲۵۰ تختی شهرستان‌های کوهدشت و دورود ۲ طرح کلیدی این دانشگاه هستند که بیمارستان کوهدشت با استفاده از تسهیلات بانکی و با پیشرفت ۲۴ و بیمارستان دورود با ۱۰ درصد پیشرفت در حال انجام هستند.

قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: اکنون ۳۴۲ تخت خصوصی، ۱۱۴ تخت آی سی یو، ۵۹ تخت ان آی سی یو، ۹۶ تخت سی سی یو، ۱۴ تخت پی‌ای سی یو در استان وجود دارد.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان


بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی علت اصلی تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اینکه در بسیاری از بیمارستان ها، چندین ماه است که کارانه پرستاران پرداخت نشده که این امر باعث دلسردی پرستاران شده است، گفت: بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی علت اصلی تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران است.

حیدر علی عابدی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به تفاوت پرداختی به پرستاری و پزشکان، گفت: درآمد و حقوق پرستاران و پزشکان دو موضوع بسیار متفاوت است به نحوی که حقوق و مزایای آنها صرفاً بر اساس معیار‌ها و شاخصه‌های موجود در اداره استخدامی انجام می‌شود و مجلس طی مصوبه‌ای اعلام کرده است که نباید حداقل و حداکثر دریافت حقوق پرستاران و پزشکان بیش از ۷ برابر باشد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه درآمد و کارانه پرستاران و پزشکان بر اساس میزان کار و فعالیت آنها بوده و از منبع درآمدی بیمارستان‌ها پرداخت می‌شود، افزود: درآمد پزشکان و پرستاران در گذشته مسیر مشخص و منطقی را طی می‌کرد و همانند حقوق‌ها، فاصله حداقل و حداکثر کارانه پرستاران و پزشکان بر اساس معیار مشخصی تعیین می‌شود.

افزایش سرسام آور درآمد پزشکان با بازنگری در قانون ارزش نسبی خدمات/ اختلاف فاحش درآمد پرستاران و پزشکان

عابدی ادامه داد: سه سال پیش در بازنگری قانون “ارزش نسبی خدمات و مراقب‌‌های سلامت”، درآمد نسبی پزشکان به شکل سرسام آوری بالا رفت و درآمد سایر اقشار از جمله پرستاران نادیده گرفته شد که اعتراض جامعه پرستاران را نیز به همراه داشت، از این رو امیدوارم وزیر بهداشت و درمان نسبت به این موضوع تجدید نظر کند.

بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی علت اصلی تاخیر در پرداخت کارانه پرستاران

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به علت عدم پرداخت کارانه پرستاران، تصریح کرد: پرداخت کارانه که به بخش درآمدی پرستاران مربوط می‌شود باید از منابع درآمدی بیمارستان پرداخت شود و از طرفی شرکت‌های بیمه‌ای بدهی‌های خودشان به بیمارستان‌ها را پرداخت نکردند از این رو بار مالی بیمارستان‌ها روز به روز افزایش پیدا کرده و نتوانستند به تعهدات خودشان به خوبی عمل کنند، بر همین اساس پرداخت مقداری از مطالبات پرستاران و پزشکان به تاخیر افتاد.

تاخیر در پرداخت کارانه‌ها باعث دلسردی پرستاران شده است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به اینکه در بسیاری از بیمارستانها، چندین ماه است که کارانه پرستاران پرداخت نشده که این امر باعث دلسردی پرستاران شده است، خاطر نشان کرد: تاخیر در پرداخت کارانه‌ها بدون شک تاثیر بسیار زیادی بر روحیه پرستاران دارد و بی تردید برای افزایش کیفیت خدمات درمانی و رضایتمندی بیماران باید به نیاز پرستاران توجه کنیم.

منبع : خبرگزاری خانه ملت


تلاش برای پرداخت کارانه پرستاران تا پایان سال

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: تلاش می‌کنیم کارانه پرستاران را تا پایان سال و قسمت اعظم معوقات بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی را تا ۲۵ اسفند پرداخت کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت درباره بدهی‌های وزارت بهداشت اظهار کرد: بیشتر بدهی‌های این وزارتخانه مربوط به بستانکاری است.

نمکی تاکید کرد: ما رقم قابل توجهی از سازمان تامین اجتماعی طلب داریم و وزیر کار هم تلاش می‌کند تا قبل از پایان سال حداقل ۵۰ درصد بدهی به وزارت بهداشت را پرداخت کند. دریافت این بدهی به امور دانشگاه علوم پزشکی کشور کمک بزرگی می‌کند.

وی درباره احتمال کسری بودجه طرح تحول سلامت خاطرنشان کرد: با بودجه پیشنهادی دولت و حمایت مجلس در بودجه طرح تحول سلامت کسری نخواهیم داشت.

وزیر بهداشت تصریح کرد: تلاش می‌کنیم کارانه پرستاران را تا پایان سال و قسمت اعظم معوقات بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی را تا ۲۵ اسفند پرداخت کنیم.

منبع: خبرگزاری فارس


لزوم مدیریت خون بیمار و حرکت به سمت انتقال خون محافظه کارانه

مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به لزوم مدیریت خون بیمار و حرکت به سمت انتقال خون محافظه کارانه گفت: ۲۰ تا ۴۰ درصد هزینه های نظام سلامت غیر ضروری است.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، علی اکبر پور فتح اله در سومین کمیته استانی انتقال خون در سال جاری اظهارداشت: بر اساس آمارهای جهانی ۲۰ تا ۴۰ درصد هزینه های نظام سلامت غیر ضروری است و یکی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از هزینه های بی مورد و حرکت نظام سلامت به سمت درمان موثر، رفتار درست در قبال سه گانه کم خونی، خونریزی و انتقال خون است.

وی راه برون رفت از این شرایط را متکی به اصلاح نگرش در مواجهه با کم خونی دانست و گفت: حدود ۲.۳ میلیارد نفر یعنی ۲۷ درصد مردم دنیا دچار کم خونی هستند که از این جمعیت ۱.۵ میلیارد نفر فقر آهن دارند که به راحتی درمان می شوند و طبق مطالعاتی که بر روی حدود یک میلیون نفر از سوی سازمان بهداشت جهانی انجام گرفته، لازم است بیمار دارای کم خونی قبل از ورود به اتاق عمل، مشکل کم خونی اش رفع شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه طبق آمارها ۱۲ درصد از بیماران، خون دریافت می کنند، ادامه داد: در حال حاضر انتقال خون را یک اپیدمی خاموش می دانند که راهکار سازمان بهداشت جهانی برای حدود ۱۵۰ میلیون تزریق خون سالانه در دنیا این است که به سمتی باید رفت تا تزریق خون به حداقل برسد.

پورفتح اله خاطرنشان کرد: باید جامعه پزشکی بداند هر انتقال خونی برای بیماران به منزله اهدای زندگی نیست و امروزه گفته می شود هنر جراح آن است با مدیریت کم خونی قبل از جراحی و جلوگیری از خونریزی بیمار حین جراحی از تزریق خون دوری کند.

منبع: خبرگزاری فارس

آگهی های مرتبط

عضویت در سامانه هوشمند استخدام و کاریابی

با ثبت نام در سامانه هوشمند استخدام از خدمات زیر بهره مند گردید.

ارسال اتوماتیک رزومه رزومه شما به صورت اتوماتیک برای کارفرمایانی که نیاز به شخصی با ویژگی های شما دارند ارسال خواهد شد.

دریافت استخدام های مرتبط دریافت تمامی استخدام های مطابق با رزومه شما، همراه با نمایش درصد مطابقت

ایجاد صفحه اختصاصی رزومه با ایجاد صفحه اختصاصی، رزومه شما برای تمامی شرکت ها و سازمان ها قابل مشاهده میباشد.