اخبار جدید بیمه بیکاری در سال ۹۹
اخبار جدید بیمه بیکاری در سال ۹۹
در این صفحه اخبار جدید بیمه بیکاری در اسرع وقت منتشر خواهد شد
آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اصلاح شد
هیات وزیران در راستای تامین نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مقررات درخصوص آیین نامه اجرایی بند (ح) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه کشور موضوع بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، آن را اصلاح کرد.
به گزارش بازارکار، هیات وزیران در جلسه بعدازظهر امروز (یکشنبه) به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، آیین نامه اجرایی بند (ز) تبصره(۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور را با هدف ساماندهی و محرومیت زدایی سکونتگاههای غیررسمی در حریم و خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها و فراهم سازی زیرساختها و امکانات لازم در آن مناطق و پیش بینی سازوکار اجرایی نحوه شناسایی، وصول و هزینه کرد منابع مربوط، به تصویب رساند.
براساس آیین نامه مصوب هیات وزیران، سازمان امور مالیاتی مکلف شد سهم منابع مندرج در بند یاد شده را از محل درآمد حاصل از عوارض شهرداریها و دهیاریها حداکثر تا پانزدهم ماه بعد بر اساس آمار جمعیتی تایید شده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، به حساب تمرکز وجوه استان که نزد خزانه داری کل کشور ایجاد می شود، واریز و تا قبل از پایان مهلت تعیین شده در این این آیین نامه، نسبت به واریز علی الحساب یک درصد از وصولی فوق اقدام و پس از اعلام سهم مربوط، نسبت به تسویه بدهی یا مازاد واریزی از ابتدای سال در اولین پرداخت اقدام نماید.
همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی هر استان مسئول حُسن اجرای این آیین نامه بوده و موظف است گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به وزارت کشور (سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور)، وزارت راه و شهرسازی (ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران) و سازمان برنامه و بودجه کشور ارایه نماید.
تصمیم گیری درخصوص تعدادی از مصوبات شورای عالی بیمه سلامت
هیات دولت در ادامه، تعدادی از مصوبات شورای عالی بیمه سلامت را بررسی و به تصویب رساند.
افزایش تعهدات سازمانهای بیمه گر پایه برای خدمات بستری اورژانس، نحوه محاسبه و اخذ تعرفه خدمات پرستاری در منزل برای بخشهای غیر از خصوصی، تعرفه خدمات سلول درمانی، تعرفه پردازش و ذخیره سازی خون محیطی موبیلیزه و مغز استخوان، فرانشیز بیمه شدگان مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، پرداخت هزینههای درمان بیش از تعرفه دولتی توسط سازمانهای بیمه گر در طرحهای پیش آزمون کشوری، وحدت رویه و یکپارچه سازی ضوابط و دستورالعملهای یکسان بیمههای پایه و تکمیلی و پوشش بیمه ای خدمات ناباروری از جمله مصوبات یاد شده هستند.
تعیین حق امتیاز و جرایم دارندگان پروانه ارایه خدمات پستی غیردولتی
هیات وزیران به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، اطلاعات و سازمان برنامه و بودجه کشور، حق امتیاز صدور پروانههای ارایه خدمات پستی داخلی و بین الملل در سال ۱۴۰۰، تسهیم درآمد سالیانه و میزان هزینه خدمات عمومی اجباری (USO) و نیز جرایم تخلفات دارندگان پروانه ارایه خدمات پستی غیردولتی را تعیین کرد.
بر این اساس، دارنده پروانه موظف است درصدی از درآمد سالیانه خود را در چارچوب قوانین و مقررات مربوط و آیین نامه ابلاغی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارایه خدمات عمومی اجباری (USO) در ناحیه خدمات تعیین شده، راساً یا از طریق دیگر دارندگان پروانه هزینه کند.
دارنده پروانه همچنین باید یک درصد از درآمد خود را به عنوان حق سازمان در انتهای هر سال مالی و حداکثر شش ماه پس از پایان همان سال، به حساب سازمان نزد خزانهداری کل کشور واریز کند.
میزان تسهیم درآمد پروانه، برای درآمدهای خدمات سیار و WTTx، معادل درصد تعیین شده در پروانههای متناظر قبلی و برای درآمدهای خدمات بخش ثابت، ۳ درصد تعیین میشود.
مبلغ حق امتیاز صدور پروانه و جریمه مندرج در این مصوبه، برای پروانههایی که بعد از سال ۱۴۰۰ صادر میشوند، متناسب با نرخ تورم بخشی اعلامی مراجع ذیصلاح افزایش مییابد.
تهاتر مطالبات و بدهیهای شرکت سوخت رسانی و خدمات فرودگاهی اوج با دولت
با تصویب هیات وزیران، مطالبات شرکت سوخت رسانی و خدمات فرودگاهی اوج از شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) با بدهی همان شرکت به سازمان امور مالیاتی کشور به مبلغ ۳۴۱ میلیارد و ۹۰۸ میلیون ریال تهاتر شد.
همچنین به موجب مصوبه فوق، مطالبات قطعی دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی (تعاونی و خصوصی) که در اجرای این تصویب نامه، به شرکت دولتی منتقل شده است با بدهی دولت به شرکت مذکور (اعم از شرکت اصلی و یا شرکتهای دولتی تابع آنها) بابت مواردی مانند یارانه قیمتهای تکلیفی (با تایید سازمانحسابرسی) از طریق صدور اسناد تسویه خزانه موضوع قوانین بودجه سنواتی قابل تسویه است.
موافقت دولت با تغییر دستگاه اجرایی طرح احداث بیمارستان آموزشی ساری
هیات وزیران با پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر تغییر دستگاه اجرایی طرح احداث بیمارستان آموزشی ساری موافقت کرد.
بر این اساس، دستگاه اجرایی طرح مذکور از شرکت مادرتخصصی توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی، درمانی و تجهیزات پزشکی به سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی و عمومی تغییر یافت.
تغییر سهامدار طرح اجرای قطعه اول آزادراه سیرجان – بندرعباس
دولت با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مبنی بر تغییر سهامدار طرح اجرای قطعه اول آزادراه سیرجان – بندرعباس موافقت کرد.
همچنین به موجب اصلاح مصوبه مربوط، طرف مشارکت عهده دار تامین ۷۰ درصد از منابع مالی مورد نیاز برای احداث پروژه ، تاسیسات جانبی خاص آن تا مرحله بهره برداری و تسویه حساب کامل
هزینهها به تفکیک سهامداران و درصد سهم الشرکه هر کدام خواهد بود و شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز تامین ۳۰ درصد از منابع مالی مورد نیاز را تعهد مینماید.
اصلاح مصوبه مربوط به تکمیل زنجیره ارزش متانول/ پروپیلن برای رفع نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی
هیات وزیران به منظور رفع ایراد و تامین نظر مجلس شورای اسلامی درخصوص مصوبه مربوط به اقدامات لازم برای تکمیل زنجیره ارزش متانول / پروپیلن به منظور رفع نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی، با اصلاح این مصوبه موافقت کرد.
به موجب اصلاحیه مذکور، علاوه بر مناطق کمتر توسعه یافته جاسک، قشم، چابهار و کنارک، دیگر مناطق کمتر توسعه یافته نیز که برای اجرای طرحهایی مانند تولید اولفین از گاز طبیعی توسط وزارت نفت تعیین میشوند، مشمول تخفیفات پلکانی در قیمت مصوب خوراک گاز و خوراک مایع مصرفی صنایع تولیدکننده مواد پایه (بالادستی) پتروشیمی خواهند شد.
همچنین واحدهای تولیدکننده متانول که خوراک واحدهای تولید کننده الفین (MTP /MTO) را تامین می کنند، مشمول تخفیف ۲۸ درصد در قیمت خوراک گاز طبیعی مصرفی خود متناسب با میزان خوراک واحد تولید الفین مربوط میشوند، این تخفیف برای مناطق کمتر توسعه یافته با ۲ درصد افزایش معادل ۳۰ درصد خواهد بود.
اصلاح اساسنامه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران
هیات وزیران به منظور حضور موثر و بیشتر بخش خصوصی در صنایع و حذف موانع موجود، با اصلاح اساسنامه سازمان صنایع کوچک به عنوان سازمان توسعه ای و متولی صنایع کوچک کشور موافقت کرد.
به موجب اصلاح اساسنامه مذکور، مطالعه، بررسی و برنامه ریزی همه جانبه جهت احداث شهرکهای صنفی تولیدی و صنعتی، انجام عملیات و خدمات مورد نیاز شرکتهای زیرمجموعه در کلیه زمینهها برای توسعه صنایع کوچک و بکارگیری روشهای اجرایی مناسب «مشارکت بخش عمومی – خصوصی» از قبیل «تامین منابع مالی، ساخت، بهره برداری و واگذاری»، «تامین منابع مالی، ساخت و بهره برداری»، «طرح و ساخت کلید در دست» و یا «ساخت، بهره برداری و مالکیت» با پیش بینی تضمینهای کافی و تدابیر بودجه ای برای ایجاد هماهنگی در احداث، اجرا و اداره امور شهرکهای صنعتی و نظارت بر آنها، به موضوع فعالیتهای سازمان صنایع کوچک اضافه میشود.
همچنین سرمایه سازمان از مبلغ ۳ میلیارد و ۵۶۳ میلیون ریال به مبلغ ۶۷۲ میلیارد و ۲۱۹ میلیون ریال افزایش مییابد که به مبلغ ۱۹۰ر۷۲۲ر۶ سهم یکصد هزار ریالی با نام تقسیم میشود که تمام آن متعلق به دولت و غیرقابل انتقال میباشد.
اصلاح آیین نامه اجرایی محاسبه بهای حاملهای انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات براساس تعرفه فرهنگی
هیات وزیران به منظور تامین نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین درخصوص آیین نامه اجرایی بند (ج) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه کشور موضوع محاسبه بهای حاملهای انرژی و خدمات پستی برای ناشران، کتابفروشان و مطبوعات براساس تعرفه فرهنگی، با اصلاح آن موافقت کرد.
به موجب اصلاحیه فوق، عبارت «حمل و نقل» نیز به موارد ذکر شده در تعریف «تعرفه فرهنگی» مندرج در آیین نامه مذکور اضافه شد.
آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اصلاح شد
هیات وزیران در راستای تامین نظر هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مقررات درخصوص آیین نامه اجرایی بند (ح) ماده (۹۲) قانون برنامه ششم توسعه کشور موضوع بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، آن را اصلاح کرد.
براساس این اصلاحیه، ردیف اعتباری پیش بینی شده در لوایج بودجه سنواتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت عنوان مقرری بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه و صدا و سیما متناسب با اعتبار تخصیص یافته و با رعایت قوانین مربوط برای واریز به حساب بیمه بیکاری افراد (صندوق بیمه بیکاری) به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میگردد تا سازمان آن را به حساب افراد مشمول واریز نماید.
همچنین در صورت احراز استفاده از مقرری بیکاری توسط فرد در دوران عضویت در سایر صندوقهای حمایتی، اشتغال در دستگاههای اجرایی و یا کارگاههای مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی، احراز شرایط بازنشستگی و اشتغال به کار مجدد، مبلغ دریافتی باید توسط گیرنده مقرری بیکاری به سازمان تامین اجتماعی مسترد شود.
سازمان تامین اجتماعی (صندوق بیمه بیکاری) منحصراً متناسب با اختصاص اعتبار مربوط، مجاز به هزینه کرد آن برای مقرری بیکاری موضوع این آیین نامه است.
همچنین شورای مقرری بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه موضوع این آیین نامه موظف است نسبت به بررسی و تایید واجدین شرایط دریافت مقرری بیکاری جهت اعلام به سازمان تامین اجتماعی اقدام نماید.
منبع : بازار کار
جزئیات پرداخت مستمری «بیمه بیکاری»
به گزارش بازارکار به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مهدی شکوری با اشاره به چگونگی پرداخت مستمری بیمه بیکاری، گفت:برای تشکیل پرونده بیمه بیکاری یک ماه فرصت قانونی وجود دارد.
وی افزود: فردی که در فرورودین سال جاری بیکار شده است در خردادماه حکم بیکاری را صادر میکنیم و بر اساس شماره حسابی که فرد در سامانه بیمه بیکاری دارد این مستمری پرداخت میشود.
مدیرکل امور بیمه شدگان تامین اجتماعی ادامه داد:فرد میتواند به سامانه جامع روابط کار تامین اجتماعی مراجعه کند و در روند رسیدگی پرونده مربوط به بیکاری خود قرار گیرد.
شکوری اضافه کرد: سامانه جامع روابط کار تامین اجتماعی در حوزه وزارت تعاون و رفاه اجتماعی تعریف شده است و زیر حوزه این سایت سامانه بیمه بیکاری قرار دارد.
وی تصریح کرد: در فروردین سال جاری ۹۴۵۳ حکم بیکاری داشتیم و در اردیبهشت ۱۶۳۱۳ مورد و در خرداد ماه ۲۱۴۴۵ حکم بیکاری داشتیم.
مدیر کل امور بیمهای سازمان تامین اجتماعی ابراز داشت: با لغ بر ۴۷ هزار مقرری بیمه بیکاری را پرداخت کردیم و به محض مشخص شدن وضعیت فرد متقاضی در پانزدهم ماه این مستمری پرداخت میشود.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
امسال ۴۴۸ نفر در بروجرد بیمه بیکاری دریافت کردند
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۴۴۸ نفر در سه ماهه اول امسال در این شهرستان مقرری بیمه بیکاری دریافت کردند.
به گزارش بازارکار، عبدالعی گیوه کی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سه ماهه نخست امسال به ۲۵۷ پرونده های شکایت کارگر از کارفرما رسیدگی شده است
وی اظهار داشت: همچنین در این مدت ۲۵۷ مورد بازرسی از کارگاههای مشمول قانون کار به منظور نظارت بر حسن اجرای مقررات قانون کار انجام شده است.
رییس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی بروجرد بیان کرد: در سه ماهه نخست امسال تعداد ۳۴ مورد تقاضای بازنشستگی کارگران در مشاغل سخت و زیان آور بررسی شد.
گیوه کی اضافه کرد: در مدت سه ماهه اول امسال ۲۲ نفر متقاضیان کار از طریق کاریابی ها اشتغال به کار داشته اند.
وی اظهار داشت: در سه ماهه امسال تعداد پنج تعاونی تشکیل و برای ۳۵ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی بیان کرد: برای ترویج تعاون در شهرستان بروجرد در سه ماهه نخست امسال ۶۰ نفر ساعت آموزش برگزار شده است.
حدود ۲۱ هزار نفر کارگر مشمول قانون کار در شهرستان بروجرد فعالیت دارند.
منبع : بازار کار
ابلاغ آیین نامه اجرایی «بیمه بیکاری هنرمندان، اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه»
آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه، موضوع بند (ح) ماده (۹۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از سوی معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شد.
به گزارش بازارکار، متن آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه به این شرح است:
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
سازمان برنامه و بودجه کشور
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
هیات وزیران در جلسه ۱۴۰۰/۲/۲۹ به پیشنهاد مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند (ح) ماده (۹۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ـ مصوب ۱۳۹۵ ـ ، آییننامه اجرایی بند یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (ح) ماده (۹۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
ماده۱ـ در این آییننامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
الف ـ اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و صدا و سیما: شاغلین فرهنگی، هنری و رسانهای اعم از تجربی یا دارای تحصیلات تخصصی مرتبط که تولیدکننده آثار و خدمات فرهنگی، هنری و رسانهای بوده و درآمد اصلی خود را از طریق این فعالیت تامین میکنند.
ب ـ بیکار: شخصی که شغل خود را پس از حداقل یک سال پرداخت بیمه به صورت غیر ارادی از دست داده باشد.
پ ـ مقرری بیکاری: مبلغی که به منظور جبران بخشی از درآمد دوره اشتغال در دورهای که فرد شغل خود را از دست داده به وی تعلق میگیرد.
ت ـ شورا: شورای مقرری بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه موضوع ماده (۸) این آییننامه.
ث ـ حق بیمه: حق بیمه موضوع قانون اصلاح بند (ب) و تبصره (۳) ماده (۴) قانون تامین اجتماعی ـ مصوب ۱۳۶۵ـ.
ماده۲ـ به منظور پرداخت مقرری بیکاری به مشمولین این آییننامه، ردیف اعتباری در لوایح بودجه سنواتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت عنوان مقرری بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و صدا و سیما پیشبینی و متناسب با اعتبار تخصیص یافته و با رعایت قوانین مربوط برای واریز به حساب افراد به صندوق اعتباری هنر پرداخت میگردد.
ماده۳ـ سقف سهمیه و نفر ماه اختصاصی به هر رسته و اولویت بندی و دوره زمانی پرداخت مقرری بیکاری در زمان یک¬سال و میزان پرداخت ماهیانه به هریک از افراد مشمول به تبع شرایط فرد و رسته در سقف منابع اختصاصی موضوع این آییننامه توسط شورا تعیین میشود.
ماده۴ـ شرط بهرهمندی از مقرری بیکاری، حداقل داشتن یک سال سابقه پرداخت حق بیمه قبل از تاریخ درخواست در سامانه مقرری بیکاری موضوع بند (۵) ماده (۱۰) این آیین نامه می¬باشد.
تبصره۱ـ حداکثر استفاده مجاز از مقرری بیکاری در طول پنج سال اول پرداخت حـق بیمه، دو ماه است. این میزان در سنوات بعدی به طور میانگین نباید در هر سال از دو ماه تجاوز کند.
تبصره۲ـ سقف پرداخت مقرری بیکاری در کل دوره پرداخت حق بیمه، بیست ماه است.
ماده۵ ـ در صورت عضویت فرد در سایر صندوقهای حمایتی، اشتغال در دستگاههای اجرایی و یا کارگاههای مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی، احراز شرایط بازنشستگی و اشتغال به کار مجدد، مقرری بیکاری قطع میگردد. در صورت احراز استفاده در دوره مزبور، مبلغ دریافتی باید توسط گیرنده مقرری بیکاری به حساب صندوق اعتباری هنر مسترد شود.
ماده۶ ـ مقرری بیکاری قابل پرداخت متناسب با اعتبار تخصیص یافته، حداکثر پنجاه و پنج درصد (۵۵%) متوسط درآمد شش ماه آخر بیکار قبل از درخواست وی خواهد بود و به ازای هر فرزند پنج درصد (۵%) نیز به آن اضافه می¬شود. این مدت جزو سوابق پرداخت بیمه محسوب نمیگردد. فرد در دوره مقرری بیکاری نیز میتواند نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام نماید.
ماده۷ـ صندوق اعتباری هنر منحصراً متناسب با اختصاص اعتبار مربوط مجاز به هزینه¬کرد آن برای مقرری بیکاری موضوع این آییننامه است. سایر هزینههای جانبی تا سقف پنج درصد (۵%) مقرری پرداختی، به عوامل ذیربط ازجمله دبیرخانه با تایید شورا از محل همین حساب قابل پرداخت میباشد.
ماده۸ ـ به منظور اجرای مطلوب این آییننامه، شورای مقرری بیکاری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه از اعضای زیر تشکیل می¬گردد:
۱ـ یک نفر از معاونان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به انتخاب وزیر مربوط (رییس شورا).
۲ـ مدیرعامل صندوق اعتباری هنر (دبیر شورا).
۳ـ نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور.
۴ـ نماینده سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران.
۵ ـ نماینده سازمان تبلیغات اسلامی.
۶ ـ نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.
۷ـ نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.
۸ ـ یک نفر از نمایندگان انجمنهای صنفی صنایع دستی به انتخاب وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.
۹ـ سه نفر از نمایندگان کانون فراگیر سراسری انجمنهای صنفی فرهنگ، هنر و رسانه (موضوع تصویبنامه شماره ۱۰۵۵۶۹/ت۵۶۹۱۴هـ مورخ ۱۳۹۹/۸/۲۲) به انتخاب کانون و در صورت عدم تشکیل کانون، سه نفر از نمایندگان اصناف مربوط به انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی.
ماده۹ـ وظایف شورا به شرح زیر است:
۱ـ بررسی و تصویب سیاستها، ضوابط و شرایط عمومی برای دریافت مقرری بیکاری.
۲ـ بررسی و تایید واجدین شرایط دریافت مقرری بیکاری جهت اعلام به صندوق اعتباری هنر.
۳ـ بررسی گزارش عملکرد مالی حساب موضوع این آیین¬نامه و فرایند اجرای این آییننامه و ارایه آن به سازمان برنامه و بودجه کشور جهت اتخاذ تصمیمات لازم.
۴ـ بررسی و حل اختلافات در فرایند اجرای آییننامه.
۵ ـ تدوین و تصویب دستورالعملهای لازم مورد نیاز در چهارچوب این آیین¬نامه.
۶ ـ نظارت بر حسن اجرای این آیین¬نامه.
ماده۱۰ـ دبیرخانه شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وظایف زیر تشکیل میگردد:
۱ـ اعلام زمان و دستور جلسات به اعضای شورا.
۲ـ انجام مکاتبات، مستندسازی و پیگیری مصوبات شورا.
۳ـ دعوت از کارشناسان و افراد صاحب نظر حسب دستور جلسه شورا.
۴ـ ایجاد سامانه ثبت نام متقاضیان مقرری بیکاری و سامانه بیمه اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه به منظور اعلام فرصتهای اشتغال از سوی تشکلهای صنفی و حرفهای برای اشتغال مجدد بیکاران و سایر موارد مرتبط.
۵ ـ استعلام وضعیت شغلی متقاضیان مقرری بیکاری از تشکلهای صنفی و حرفهای مربوط.
۶ ـ تعامل و هماهنگی با سایر دستگاه¬ها، دولتی و غیردولتی موثر در اجرای این آیین¬نامه.
ماده۱۱ـ کمکهای اعتباری دولت جهت تحقق اهداف این آییننامه، هر سال ذیل برنامههای مرتبط در ردیف اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در لوایح بودجه سنواتی پیشبینی میشود.
منبع : بازار کار
بیمه بیکاری حق همه زنان است
به گزارش خبرنگار ایلنا، گردهمایی زنان کارگر در سومین روز از برنامههای هفته کارگر (عصر سهشنبه ۷ اردیبهشت) در خانه کارگر برگزار شد و از صفحه اینستاگرام این تشکل پخش شد.
فاطمه وحدت (دبیر اتحادیه زنان کارگر کشور) در این مراسم توضیح داد: سالهای گذشته، ما پذیرای زنان کارگر با جمعیت زیاد بودیم اما شرایط موجود مانع از آن شد تا از حضور پرشور شما بیبهره باشیم. بیمه بیکاری مهمترین مطالبه ما برای زنان است، زنان شاغل از مزایای بیمه بیکاری برخوردار هستند اما متقاضیان کار چنین فرصتی ندارند. مصوبهای توسط از سوی دولت و طرح یک فوریتی از سوی مجلس برای بیمه بیکاری زنان متقاضی کار درنظر گرفته شده است.
او ادامه داد: امیدوار هستیم که این بیمه برای زنان برقرار شود تا قبل از اشتغال، مقرری ناچیزی دریافت کنند. اگرچه جمعیت کمی در اینجا جمع شده است اما در صورت نیاز، جمعیت فراوانی از ما حمایت خواهد کرد. ما در اینجا تلاش میکنیم تا در کنار یکدیگر باشیم. من افتخار میکنم که در تشکیلات کارگری حضور دارم، هیچ تشکلاتی مثل تشکلهای کارگری برای بهبود وضعیت مردم تلاش نمیکند. اتحادیه زنان کارگر در ۳۰ استان فعالیت میکند که هیچکدام از آنها، حقوقبگیر خانه کارگر نیستند.
خواستار پرداخت بیمه بیکاری هستیم
سهیلا جلودارزاده (رئیس اتحادیه زنان کارگر) با ارسال پیام صوتی در این مراسم شرکت کرد. او در این پیام گفت: با توجه به دستورالعمل آقای محجوب، زنان سرپرست خانوار و افراد متقاضی کار به کمک هزینه نیاز دارند. همچنین اگر زنان نفقه خود را از پدر یا قیم خود دریافت نکنند، پرداخت نفقه برعهده حاکم اسلامی است. دبیرکل خانه کارگر، طرح خود را درباره بیمه بیکاری زنان ارائه دادهاند. تصمیم بر این است که این طرح در قالب لایحه در مجلس ارائه و تصویب شود.
او ادامه داد: این گروه جمعیت زیادی از بیکاران تشکیل میدهند. پیشنهاد آقای محجوب این است که تمام کسانی که بیکار ولی متقاضی کار هستند، مقرری ناچیزی دریافت کنند. هنگامی که آقای محجوب در مجلس حضور داشتند، طرح خود را پیشنهاد دادند که در مجلس تصویب اما در شورای نگهبان به دلیل بار مالی رد شد. بار مالی مرود بحث قرار گرفته است و این طرح در قالب لایحه از سوی دولت ارائه میشود. این زنان از ۶۰ درصد حداقل حقوق برخوردار شوند. من میخواهم تا این موضوع را در تمامی کشور بازگو کنید.
بیمه بیکاری برای تمامی آحاد جامعه است
علیرضا محجوب (دبیرکل خانه کارگر) نیز در این مراسم توضیح داد: کرونا این جلسه را تحت تاثر قرار داد. بیمه بیکاری از اصل ۲۹ قانون اساسی مغفول مانده است. این بیمه برای کارگران شاغل تحت پوشش تامین اجتماعی درنظر گرفته است اما این بیمه برای تمامی افراد و متقاضیان کار درنظر گرفته شده است.
او ادامه داد: در پایان مجلس ششم، خانم جلودار زاده بحث بیمه بیکاری را مطرح کرد اما به دلیل بار مالی رای نیاورد. دو مجلس بعد از من خواست تا این موضوع را پیگیری کنم. در دو مجلس این طرح تصویب شد اما دولت وقت و شورای نگهبان طرح پیشنهادی را رد کردند. این طرح سه بار در مجلس اصلاح شد اما بازهم رد شد. این طرح سرانجام راهی مجمع تشخیص مصلحت نظام شد، اعضای مجلس به ما اعلام کردند، این مشکل با دولت را خودمان حل کنیم.
دبیرکل خانه کارگر افزود: بیمه بیکاری برای زنان مهم است، حمعیت بیکار زنان نسبت به مردان بیشتر است. آقای میدری، معاون رفاه وزیر کار از تصویب کلیات خبر دادند و بنابراین است که در پیشنویس برنامه جدید ذکر شود. معضل بیکاری زنان یعنی بیمه بیکاری در صورتی حل خواهد شد که همگی برای آن تلاش کنند.
دبیرکل خانه کارگر گفت: ما میخواهیم که زنان متقاضی کار، ۶۰ درصد از حداقل حقوق را دریافت کنند. من از اتحادیه زنان کارگر میخواهم این موضوع را پیگیری کنند چون ذینفع این موضوع هستند. من از تمامی کسانی که در راه این لایحه تلاش میکنند، تشکر میکنم. من برای شما آرزوی موفقیت میکنم.
پس از سخنان دبیرکل خانه کارگر، متن بیانیه خوانده شد. در متن بیانیه آمده است:
«سلام بر زنان کارگر
سلام بر مستمری بگیران کارگران و کارگران بازنشسته زن
قرار دادن یک روز و حداقل یک برنامه به زنان کارگر در هفته کارگر برای آن است که به همگان یادآور گردیم صیانت از حقوق زنان کارگر و در نظر گرفتن رنج و تعب بیپایان آنان، حداقل محلی برای جلب توجه و ارائه داشته باشد. امروز مصادف با هفتم اردیبهشت روز حمایت از کارگران زن و توجه به حل و فصل مشکلات آنان است و امیدواریم همه تولید و صنعت، خدمات و کشاورزی و دولتهای محترم و مجالس شورای اسلامی برای صیانت از حقوق زنان قوانین و مقررات حمایتی تصویب شده را به درستی اجرا کنند و به دقت آن را تحت نظارت قرار دهند، که وضع قانون بدون اجرا فقط به بدبینی و سوءتفاهم میانجامد. علاوه بر این متاسفانه کارفرمایان از آنچه که به عنوان حقوق حمایتی از خانواده زن و فرزند آن وضع شده است استفاده نامطلوب کرده و برداشتشان را بر کاهش نیروی کار زنان در بکارگیری آنان گرفتهاند. نتیجه این پدیده متاسفانه نرخ دو برابری بیکاری زنان نسبت به مردان است. انتظار میرفت این امر در در نقطه مقابل خود باشد. یعنی باید بیکاری زنان با توجه به نرخ مشارکت پایین ترشان در حداقل قرار میگرفت درحالیکه اینک بیکاری آنان در حداکثر خود قرار گرفته است. برابر آمارهای دو دهه اخیر نرخ بیکاری رو به تزاید زنان دو برابر مردان شده است. اینک چارهای جز اصرار بر تعمیم بیمه بیکاری زنان جویای کار و همه زنان شاغل در همه بخشهای مختلف کشور نیست. لذا از مجلس شورای اسلامی و دولت محترم میخواهیم باتوجه به تصویب طرح بیمه بیکاری برای همه، که حلال مشکلات زنان نیز است، این امکان را از بزرگترین بخش بیکار جامعه یعنی زنان دریغ ندارند.
استقلال زنان از نظر مالی و اقتصادی و هم ارج قراردادن زنان با مردان در احراز مشاغلی که جویای آنند، مطابق قانون اساسی حقوق اولیه آنان است. اکنون با این نرخ بیکاری بالا و صعودی امکان این برابری از میان رفته است و کارفرمایان ترجیح میدهند از بکارگیری زنان پرهیز نمایند. بنابراین جا دارد برای حمایت از زنان و فرصت برابر اشتغال برای آنان، قانون بیمه بیکاری برای همه با تاکید بر حمایت از زنان جویای کار در دوران بیکاری، همه برای حل این مشکل به کوشش در آیند تا اینکه زنان خصوصا زنان سرپرست خانوار دغدغههای شغلی و مالیشان در اثر بیکاری به حداقل برسد، ان شاالله.
منبع : خبرگزاری ایلنا
بیمه بیکاری به ۲ میلیون و ۷۵۵هزار تومان افزایش یافت
مدیریت روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس گفت: مقرری بیمه بیکاری با ۳۹ درصد افزایش ۲ میلیون و ۷۵۵ هزار تومان تعیین شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس، مصطفی هاشمی در این باره گفت: حداقل مقرری بیکار شدهها از یک میلیون و ۹۱۰ هزار و ۴۲۷ تومان در سال گذشته به ۲میلیون و ۷۵۵هزار و ۴۹۸ تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده که مقایسه آن نشان از رشد ۳۹درصدی دارد.
وی با بیان این که افرادی که در سال جاری بیکار میشوند مقرریشان از مبلغ مذکور کمتر نخواهد بود، افزود: همچنین آن دسته از مقرری بگیران بیمه بیکاری که در سالهای قبل از کار بیکار شدهاند و همچنان در حال دریافت مقرری هستند و کمتر از این مبلغ مقرری دریافت کردهاند در فروردین ماه میزان مقرری آنها ترمیم شده و با نرخ جدید به حسابشان واریز میشود.
هاشمی ادامه داد: تعدادی از افراد مقرری بیمه بیکاری فروردین خود را در دو مرحله دریافت کردهاند که در مرحله اول همان مبلغ سال قبل و در مرحله دوم مابه التفاوت سال جاری به حسابشان واریز شده است.
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با بیان این که در استان فارس بالغ بر ۱۴ هزار نفر مقرری بیمه بیکاری میگیرند که این تعداد در سال گذشته ۱۳ هزار و ۴۰۰نفر بود بیان کرد: هرساله تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در فروردین ماه افزایش یافته و در ماههای بعد این تعداد به تدریج رو به کاهش میرود.
وی اظهار داشت: با این حساب جمع مقرری ماهیانه واریز شده به حساب این افراد حدود ۴۰میلیارد تومان است که این رقم در سال گذشته ماهیانه ۲۶میلیارد تومان بود.
هاشمی گفت: سازمان تامین اجتماعی به دنبال ترمیم مقرری بیکار شدگان تامین اجتماعی با توجه به افزایش هزینهها بوده و تلاش میکند با توجه به منابع مالی خود از این قشر حمایت کند.
معاون روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس، با اشاره به این که در سال گذشته تعداد مقرری بگیران استان فارس در فروردین ماه به دلیل شیوع کرونا بالغ بر ۷۰ هزار نفر بود گفت: با برگزاری کمیتههای مختلف توسط استانداری و اداره کار، شاهد بازگشت بیکار شدهها به سر کارشان بودیم که به تبع آن از خیل عظیم بیکار شدهها به تدریج کاسته شد و درنهایت تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری به طور میانگین به ماهیانه ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر در سال گذشته رسید.
هاشمی خاطرنشان کرد: سال گذشته یک سال سخت برای همه از جمله سیاست گذاران، برنامهریزان و مدیران استان بود و خوشبختانه علی رغم همه مشقتها در سال گذشته با اقدامات انجام شده و سیاستهای اجرایی مختلف نه تنها تعداد بیمه شدگان اصلی تامین اجتماعی کاهش پیدا نکرد بلکه شاهد افزایش تعداد بیمه شدهها نیز بودیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آن که بیکار شدههای استان تا چه مدت مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری میشوند گفت: بیکار شدگان به دو دسته شامل بیمهشدگان مجرد و بیمه شدگان متاهل تقسیم میشوند که بر اساس آن کارگران مجرد دارای ۶ ماه تا ۲۴ ماه سابقه پرداخت بیمه به مدت ۶ ماه و متاهلین به مدت ۱۲ مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری میشوند.
هاشمی ادامه داد: همچنین افراد مجرد با سابقه پرداخت ۲۵ ماه تا ۱۲۰ ماه حق بیمه به مدت ۱۲ ماه و متاهلین به مدت ۱۸ ماه مشمول دریافت مقرری میشوند.
وی ادامه داد: مدت زمان پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کارگران با سابقه ۱۲۱ ماه تا ۱۸۰ ماه حق بیمه، ۱۸ ماه و متاهلی ۲۶ ماه میباشد.
به گفته هاشمی، میزان برخورداری افراد مجرد از مقرری بیمه بیکاری با ۱۸۱ ماه تا ۲۴۰ ماه حق بیمه ۲۶ ماه و افراد متاهل ۳۶ ماه میباشد.
این مقام مسئول ادامه داد: افراد مجرد با پرداخت پرداخت حقبیمه ۲۴۱ ماه به بالا، ۳۶ ماه و متاهلین ۵۰ ماه از دریافت مقرری بیمه بیکاری برخوردار خواهند شد.
معاون روابط کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس تاکید کرد: تمام تلاش ما نگه داشتن افراد در مشاغلشان است و چنانچه چارهای در این خصوص نباشد و تلاشها به جایی نرسد، حمایت لازم از افراد بیکار شده در مدت بیکاریشان و تا زمان پیدا کردن مجدد شغل در چارچوب ماده ۷ قانون صورت خواهد گرفت.
وی در خاتمه گفت: همچنین تلاش میشود در مدتی که افراد مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند برای آنها مشاغل جدید متناسب با مهارتشان با در نظر گرفتن مزایا برای کارفرمایان، مهیا شود تا بهترین بهره وری از نیروی کار با تجربه استان صورت گیرد.
منبع : خبرگزاری ایلنا
حق بیمه سال ۱۴۰۰ تعیین شد
مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۰ به تفکیک سهم کارگران و کارفرمایان
پس از تعیین مبلغ دقیق حقوق سال ۱۴۰۰ یکی از مهمترین مباحث پیرامون آن تعیین مبلغ حق بیمه کارگران و میزان سهم حق کارفرمایان میباشد.
نسبت حق بیمه در تمام مشاغل مانند کارگران ساختمانی، کارگران صنایع تولیدی، تامین اجتماعی و… به صورت یکسان میباشد. در تمام این مشاغل سهم کارفرما ۲۳ درصد و کارگر ۷ درصد میباشد. البته باید توجه داشته باشید، در صورتیکه بیمه بیکاری به شما تعلق نمیگیرد، ۳ درصد حق بیمه بیکاری نباید از حقوق شما کسر شود.
حق بیمه مشاغل آزاد و حرفههای مختلف مانند مددجویان تامین اجتماعی، افراد تحت پوشش کمیته امداد، مداحان، هنرمندان، قالیبافان، زنان سرپرست خانوار و دیگر انواع بیمههای خویش فرما نیز به تناسب افزایش حقوق اعلامی از سوی دولت، تعیین میگردد.
حال با توجه به مشخص شدن مبلغ حقوق و دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۰ و مشخص شدن میزان بن خوار و بار و حق مسکن، میزان حق بیمه و سهم کارگران و کارفرمایان در پرداخت حق بیمه به شکل زیر میباشد:
جدول حق بیمه کارگری سال ۱۴۰۰
عنوان | شش ماه اول | شش ماه دوم |
دستمزد روزانه سال ۱۴۰۰ | ۸۸۵.۱۶۵ | ۸۸۵.۱۶۵ |
تعداد روزهای ماه | ۳۱ | ۳۰ |
جمع دستمزد ماهانه | ۲۷.۴۴۰.۱۱۵ | ۲۶,۵۵۴,۹۵۰ |
مزایای ماهانه بن کارگری | ۶.۰۰۰.۰۰۰ | ۶.۰۰۰.۰۰۰ |
حق مسکن | ۴.۵۰۰.۰۰۰ | ۴.۵۰۰.۰۰۰ |
جمع دستمزد و مزایای مشمول | ۳۷,۹۴۰,۱۱۵ | ۳۷,۰۵۴,۹۵۰ |
سهم کارفرما (۲۳ درصد) | ۸,۷۲۶,۲۲۷ | ۸,۵۲۲,۶۳۹ |
سهم کارگر (۷ درصد) | ۲,۶۵۵,۸۰۸ | ۲,۵۹۳,۸۴۶ |
مجموع حق بیمه | ۱۱,۳۸۲,۰۳۵ | ۱۱,۱۱۶,۴۸۵ |
بیمه اجباری یا بیمه کارگری متداولترین نوع بیمه در کسب و کارها است که مشخصات آن به شرح ذیل میباشد:
میزان حق بیمه: ۳۰ درصد (پایه حقوق + بن کارگری + حق مسکن)
سهم طرفین: کارفرما: ۲۳ درصد – کارگر: ۷ درصد
حق بیمه سهم کارفرما
از مجموع ۳۰ درصد حق بیمه، ۲۳ درصد سهم کارفرما تعیین شده است. بر این مبنا، حق بیمه سهم کارفرما در شش ماهه اول ۸۷۲۶۲۲۷ ریال و در شش ماهه دوم ۸۵۲۲۶۳۹ ریال است.
حق بیمه سهم کارگر
مبلغ ۷ درصد باقیمانده سهم بیمه، از حقوق کارگر کسر و با حق بیمه سهم کارفرما، در مجموع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز میشود. بر مبنای حداقل حقوق، حق بیمه سهم کارگر در شش ماهه اول ۲۶۵۵۸۰۸ و در شش ماهه دوم ۲۵۹۳۸۴۶ ریال است.
جرائم دیرکرد ارائه لیست و پرداخت
جریمه دیرکرد ارائه لیست بیمه
ضروری است لیست بیمه هر ماه، حداکثر تا آخرین روز ماه بعد تنظیم و پرداخت شود. در صورتی ارائه لیست بعد از این موعد صورت گیرد، مشمول ۱۰ درصد جریمه دیرکرد خواهد شد.
به عنوان مثال، کارکرد فروردین ماه ۱۴۰۰ (۱۴۰۰/۰۱/۰۱ لغایت ۱۴۰۰/۰۱/۳۱) از روز ۱ اردیبهشت لغایت ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ قابل ثبت است. در صورتی که ثبت این لیست، پس از این تاریخ صورت پذیرد، مشمول جریمه خواهد شد.
جریمه دیرکرد پرداخت لیست بیمه
در صورتی که لیست بیمه در موعد مقرر پرداخت نشود، مشمول ۲ درصد جریمه دیرکرد پرداخت خواهد شد.
شش ماه اول سال:
حق بیمه عبارت است از : ضرب دستمزد روزانه * تعداد روزها * درصد بیمه
از این رو، حق بیمه در شش ماه اول با توجه به ماههای ۳۱ روزه متفاوت از شش ماه دوم سال است.
شش ماه دوم سال:
حق بیمه در ۵ ماه نخست شش ماهه دوم سال ۳۰ روزه و در اسفند ماه ۲۹ روزه محاسبه میشود.
جزئیات اجرای مرحله دوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره جزئیات اجرای مرحله متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش خبری ۲۱ درباره جزئیات اجرای مرحله متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، اظهار کرد: مرحله دوم متناسب سازی به تایید مراجع قانونی رسید و قرار بود اجرای آن از اول ۱۴۰۰ باشد.
وی افزود: اما شب گذشته با نمایندگان بازنشستگان تامین اجتماعی جلسه ای داشتیم و احساس کردیم که بازنشستگان علاقه مند هستند قبل از سال ۱۴۰۰ علی الحساب مبلغی را دریافت کنند به همین دلیل از شب گذشته با هماهنگی بانک رفاه، واریز مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به صورت علی الحساب به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه واریز مرحله دوم متناسب سازی از نیمه شب، شب گذشته آغاز شد و تا ۸ شب، امشب ادامه داشت، گفت: این مبلغ به حساب ۳ میلیون و ۶۰۰ بازنشسته واریز شد و درواقع تمام واریزیها ۴هزار میلیارد تومان بود.
وی درخصوص اقدامات صورت گرفته برای اجرای مرحله دوم متناسب سازی، گفت: همکاری جدی کانون های بازنشستگی، مجلس شورای اسلامی و دولت شکل گرفت که اقدام خوبی را آفرید، که در نهایت اختصاص ۹۰ هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۰ تصویب شد.
شریعتمداری ادامه داد: به محض ابلاغ اعتبار از سوی دولت در سال ۱۴۰۰، متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی استمرار پیدا خواهد کرد و حقوق این گروه از بازنشستگان مشابه بازنشستگان کشوری خواهد شد.
جزئیات واریز بیمه بیکاری کرونا به حساب جاماندگان
وزیر کار درخصوص بیمه بیکاری جاماندگان، گفت: ستاد ملی مبارزه با کرونا مصوبه پرداخت بیمه بیکاری برای ماه های اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ را تصویب کرد، افرادی که در سامانه بیمه بیکاری وزارت کار ثبت نام کرده بودند، این مقرری را دریافت کردند.
وی با اشاره به اینکه افرادی که مقرری بیمه بیکاری کرونا را دریافت کردند ۷۷۰ هزار نفر بودند، اضافه کرد: اما ۵ هزار نفر که شماره حساب و یا شماره شبا اشتباه در سامانه وارد کرده بودند و با اطلاعات آنها کامل نبود، موفق به دریافت نشدند.
شریعتمداری افزود: در نهایت اطلاعات آنها تا ماه گذشته اصلاح و تکمیل شد و لیست آنها در اختیار خزانه دولت قرار گرفت و برای برخی تا این لحظه پرداخت شده و برخی تا روزهای آتی دریافت خواهند کرد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اصلاح قوانین کار و بیمه بیکاری
معاون روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: با توجه به بررسیهایی که در حوزه روابط کار انجام دادیم، دریافتیم که چند قانون وجود دارند که نیازمند بازنگری هستند.
به گزارش بازارکار به نقل از ایلنا، قوانین مرتبط با حوزههای کار و تامین اجتماعی از آغاز دهه هفتاد، یعنی یک سال پس از تصویب قانون کار و قانون بیمه بیکاری، مورد انتقاد بخشهایی از جامعه و حاکمیت قرار گرفتند. به همین دلیل به موازات این قوانین، مقررات دیگری شکل گرفتند. بخشی از فعالان صنفی در سالهای گذشته، خواستار محکم شدن چارچوب قوانین موجود و کنار زدن مقررات زائدی شدند که جنبههای حمایتی «قوانین مادر» را کمرنگ میکند. معاونت روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که مسئول تنظیم مقررات در حوزه روابط کار است با چالشهای حقوقی پیرامون این قوانین دست و پنحه نرم میکند. به همین دلیل هرکس که به دنبال تقویت این قوانین است یا با آنها مخالف دارد، به این معاونت رجوع و گلایه خود را به گوش حاتم شاکرمی، مقام مسئول این معاونت میرساند. وی در گفت و گویی ، از برنامههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اصلاح برخی از قوانین با هماهنگی شرکای اجتماعی دولت سخن میگوید.
اصلاح قانون بیمه بیکاری
از مدتها پیش بحث اصلاح قانون بیمه بیکاری شکل گرفته است اما با ورود کرونا به کشور و بیکار شدن نزدیک به ۱ میلیون نفر بحث بازنگری در قانون بیمه بیکاری برای افزایش جامعه تحت پوشش این قانون به فضای عمومی بازگشت. در این راستا چه اقداماتی انجام شده است؟
با توجه به بررسیهایی که در حوزه روابط کار انجام دادیم، دریافتیم که چند قانون وجود دارند که نیازمند بازنگری هستند. این قوانین باید به تناسب مورد بازنگری قرار گیرند. یکی از آنها «قانون بیمه بیکاری» است که ضعفهایی دارد. به صورت کلی، دو دیدگاه کلی راجع به اصلاح قانون بیمه بیکاری وجود دارد. یک دیدگاه معطوف به اصلاح این قانون در مجلس است؛ با این هدف که افراد بیکار جویای کار هم تحت پوشش قرار گیرند. چنین اصلاحی نیازمند یک ساز و کار و صندوق جدید است اما نگاه دیگر معطوف به ضعفهای قانون بیمه بیکاری است. بر اساس این دیدگاه دامنه پوشش قانون بیمه بیکاری محدود است و باید مقداری گسترش یابد. بر همین مبنا باید با اصلاح قانون دامنه حمایتهای آن را گسترش دهیم اما در مقابل باید زمان پوشش را که امروز به ۵۵ ماه هم میرسد کاهش دهیم؛ چرا که دیدگاه دوم بر افزایش تعداد افراد تحت پوشش تاکید دارد. در کل یک سری قوانین در قانون بیمه بیکاری وجود دارند که موجب ایجاد محدودیت در استقاده از مزایای این قانون برای افراد تحت پوشش قانون کار، قانون بیمه بیکاری و قانون تامین اجتماعی میشوند. به هر صورت به دلیل محدودیتهای زمانی اشتغال بخشی از کارگران در بخش دولتی، باید یکسری از محدودیتها از قانون بیمه بیکاری حذف شوند تا افرادی که دارای کارفرما هستند و مشمول ۳ قانون نامبرده میشوند، از مزایای قانون بیمه بیکاری بهرهمند شوند اما از دیدگاه اول یعنی ایجاد پوشش بیمه بیکاری برای بیکاران جویای کار، حتما نیازمند یک صندوق جداگانه هستیم که ساز و کار خود را دارد و نیازمند مشارکت بیشتر دولت است.
البته شما از ضرورت اصلاح چند قانون سخن گفتهاید که تنها به بیمه بیکاری محدود نمیشود. اینها چه قوانینی هستند؟ با توجه به اینکه قوانین مرتبط با حوزه روابط کار و تامین اجتماعی یک پوستهی حمایتی برای خود دارند و شکافتن آن نیازمند رعایت الزامهای حقوقی و اجتماعی است، چگونه میتوانید اصلاح قوانین را به گونهای اجرا کنید که حقوق کار لطمه نبیند؟
بله از اصلاح چند قانون سخن گفتهایم. دومین قانون که باید اصلاح شود و امروز محدودیتهایی برای کارگران ایجاد کرده است، مقررات اشتغال مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است. به هر حال بخشی از وظایف حاکمیت در برابر کارگران قابل واگذاری نیست؛ چراکه تعهد حاکمیتی است. در این چارچوب مباحث مختلفی وجود دارد، که یک بحث آن بازرسی کار و ارتقای ایمنی در تمام کارگاهها است. این حوزه قابل واگذاری به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیست. اخیرا هم «دیوان عدالت اداری» رایی را صادر کرده است که بر مبنای آن تعهدات حاکمیتی در حوزه روابط کار قابل واگذاری نیست و باید بر اساس قوانین سرزمین اصلی اجرایی شوند. موضوع دیگر داشتن حق ایجاد تشکل کارگری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است. قانون اساسی و مقررات بین الملی بر آزادی ایجاد تشکل تاکید دارند و دولت موظف است که در چارچوب وظایف حاکمیتی بر این حق نظارت کند تا کارگران از دسترسی به آن دور نمانند. در نتیجه این مورد هم قابل واگذاری نیست. در منظومهی روابط کار که در تعهدات حاکمیتی میگنجند، بیمه بیکاری هم چنین وضعیتی را دارد و نباید هیچ تفاوتی در استفاده از مزایای این قانون میان کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه و سرزمین اصلی وجود داشته باشد. در نتیجه همانطور که کارگران شاغل در سرزمین اصلی از بیمه بیکاری بهرهمند هستند کارگران شاغل در این مناطق هم باید از آن بهرهمند شوند. به تازگی طی نامهای به تمام مدیران کل کشور اعلام کردم که این چند مورد حتما باید در تمام مناطق آزاد و ویژه به عنوان یک وظیفه حاکمیتی دنبال شود. بازرسی کار، تشکلهای کارگری، طبقهبندی مشاغل، بیمه بیکاری و… از حقوق غیرقابل چشم پوشی کارگران هستند. از طرفی کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مانند کارگران شاغل در سرزمین اصلی باید تحت پوشش نظام مزدی (حداقل مزد و مزایا) قرار گیرند. متاسفانه برخی از مدیران مناطق ویژه از قانون عدول کردند و قوانین و مقررات را به نحو مطلوبی رعایت نمیکنند و حتی در اجرای قانون و مقررات مرتکب تخلفاتی شدهاند. از جمله میتوان به منطقه ویژه عسلویه اشاره کرد که مدیر آن در اجرای مقررات همکاری لازم را نداشت. در نتیجه از مراجع بالاتر از ایشان خواستیم که اجرای مقررات حاکم بر این مناطق را به وی یادآوری کنند و تذکر دهند. در همین حال قانون کار هم از جمله قوانینی است که باید بازنگریهایی در آن صورت گیرد. برخی انتقاداتی به این قانون وارد کردهاند؛ البته قانون کار حامیان خود را هم دارد. آنها این قانون را برتر و مطلوب میدانند اما قانون کار هم باید مورد بازنگری قرار گیرد؛ البته در شرایط خودش.
زمینهی ایجاد تشکلهای ملی و واحد
دو موضوع در ارتباط با قانون کار حتما باید مورد تجدید نظر قرار گیرد یک موضوع به تشکلها برمیگردد. در حال حاضر سه تشکل صنفی شوراهای اسلامی کار، انجمنهای صنفی و یکی مجمع نمایندگان کارگران جود دارد اما در قانون کار باید زمینهی ایجاد تشکلهای تشکلهای ملی و واحد فراهم شود. در مجموع فصل ششم قانون کار نیازمند اصلاح است. موضوع دیگر این است که در حوزه روابط کار با یک تحول اساسی در حوزه کار مواجه هستیم؛ به این معنی که امروز با «اقتصاد دیجیتالی» و روشهای نوین کار مواجه هستیم. بر این اساس شرایط احراز رابطه کارگری و کارفرمایی متفاوت شده است. برابر قانون کار احراز رابطه کارگر و کارفرمایی بر اساس اشتغال کارگر در یک کارگاه مشخص، پرداخت دستمزد و… صورت میگیرد اما در حوزه اقتصاد دییجیتالی چنین نیست. امروز کارگرانی در کسب و کارهای دیجیتال اشتغال دارند و کارفرمای خود را نمیبینند. ابزار کارشان هم متفاوت است. از آنجا که در حوزه تنظیم روابط کار اقتصاد دیجیتالی حضور پررنگی دارد، نیازمند بازنگری هستیم و باید این قانون را هم اصلاح کنیم؛ البته هرگونه اصلاح قوانین باید کاملا با مشارکت شرکای اجتماعی یعنی کارگر، کارفرما و دولت اتفاق بیفتد. اگر بخواهیم قانونی را به صورت کارآمد اصلاح کنیم نباید در غیاب هیچ یک از شرکای اجتماعی باشد. آن قانونی برای ما مفید خواهد بود که بتوانیم اصلاح آن را با نظر و مشارکت جدی شرکای اجتماعی انجام دهیم. ضمن اینکه باید بخشی از اینها را با قوانین و مقررات بین المللی تطابق میدهیم.
تهیه سند کارشایسته
به بحث اصلاح قوانین اشاره کردید. ما در قانون کار به صورت مشخص حق اعتصاب برای کارگران قائل نیستم. آیا در اصلاح قوانین امکان توجه به این حوزه وجود دارد تا کارگران بتوانند از این ابزار برای رساندن صدای خود و خواستههایشان به کارفرمایان و حاکمیت استفاده کنند؟
تهیه سند کار شایسته از جمله اقدامات خوبی است که در دولت آقای روحانی انجام گرفت. در آنجا بحث آزادی انجمنهای صنفی مورد توجه قرار گرفت. لذا اگر قرار باشد قانون کار را اصلاح کنیم، حتما باید آزادی انجمنها را هم در قانون هم لحاظ کنیم و یکسری اقداماتی که کارگران انجام میدهند و مغایر با قانون فعلی است، را با قانون بازنگری شده مورد مطابقت قرار دهیم.
در هیچ دولتی به جزء دولت آقای خاتمی آن هم برای یک بار، به کارگران اجازه برگزاری تجمع به صورت قانونی داده نشده است. معمول است که وزارت کشور و استانداریها برای راهپیماییهای مسالمتآمیز کارگران مجوز صادر نمیکنند؛ در حالی که یکی از همین آزادیها میتواند برگزاری آزادانه تجمع صنفی باشد. ثابت شده که تجمعهای کارگری و راهپیماییهای کارگری جزء مسالمتآمیزترینها هستند مگر اینکه بخواهند به نوعی با این اعتراضها برخورد کنند. در قانون اساسی هم بر آزادی اجتماعات بدون برهم ریختن نظم عمومی و حمل سلاح تاکید شده است. آیا دو موضوع حق اعتصاب و راهپیمایی و تجمع به رسمیت شناخته خواهند شد؟
اگر قرار باشد فصل ششم قانون کار را اصلاح کینم، هیچ اشکالی ندارد که تجمع مسالمتآمیز کارگران را هم در آن ببینیم. کارگران در دورانهای مختلف تاریخی ثابت کردهاند از قشرهای حامی نظام هستند و در مسیر خدمت به نظام و مردم حرکت کردهاند و تولید را نگه داشتهاند. درست است که کارفرمایان و سرمایهگذاران در اقتصاد حضور دارند اما سهم کارگران هم باید در ارتقای تولید دیده شود و نادیده گرفته نشود. در اصلاح قوانینی که در آینده اتفاق میافتند، میتوان این امکان را فراهم کرد که کارگران در تجمعهای مسالمتآمیز شرکت کنند. این تجمعها در سالهای گذشته هم اتفاق افتادهاند اما به دلیل مستند نبودن به قوانین زیر سال رفتهاند اما میشود در اصلاح قوانین آنها را هم مورد توجه قرار داد
منبع : خبرگزاری ایلنا
افزایش مقرری بگیران بیمه بیکاری
مدیر کل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ گفت: شیوع بیماری کرونا در سال جاری سبب شد سازمان تامین اجتماعی در طول زمان پرداخت بیمه بیکاری حتی در زمان جنگ و زلزلههای مهیب به بیش از ۳ برابر حد تعریفشده بیمه بیکاری به کسانی که کارشان را از دست دادند، پرداخت نماید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، حسین امیریگنجه، مدیر کل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ تاکید کرد: آمار نشان میدهد در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ تعداد ۲۳۰ هزار بیمه بیکاری پرداخت شده است که این تعداد در سال ۱۳۹۹ به بیش از ۶۵۰ هزار نفر رسید.
وی تاکید کرد: شیوع بیماری کرونا فرصت مناسبی است که در ارائه خدمات به جامعه ۴۴ میلیون نفری تغییراتی ایجاد کنیم.
امیریگنجه با اشاره به روش ثبتنام سیستمی بیمهشدگانی که کار خود را از دست دادند، گفت: بر اساس قانون، بیمهشده جهت ثبتنام بیمه بیکاری تنها ظرف ۳۰ روز مهلت دارد که بیکاری خود را اعلام نماید و هماکنون از طریق ثبت در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ارجاع درخواست متقاضی به شعب تامین اجتماعی و در صورت موافقت نماینده اداره کار انجام میگیرد.
وی انتقال مکانیزه اطلاعات مربوط به درخواست متقاضی و تبادل هوشمند اطلاعات در زمینه غیرحضوری شدن بیمه بیکاری را یکی از موثرترین خدمات طرح ملی ۳۰۷۰ دانست.
مدیر کل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ در خصوص درخواست کفالت و بازرسی برای کلیه بیمهشدگان و مستمریبگیران که سن پدر ۶۰ سال تمام و سن مادر ۵۵ سال تمام باشد را به شرط ثبتنام در سامانه http://eservices.tamin.ir دانست.
مدیر کل تامین اجتماعی غرب تهران بزرگ در زمینه کمک هزینه مراسم ترحیم نیز گفت: معادل یک ماهه حداقل دستمزد زمان فوت به یکی از بازماندگان متوفی در صورت فوت همسر پرداخت می شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
بیش از ۷۷۰۰ نفر در کرمانشاه بیمه بیکاری میگیرند
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: هماکنون در این ماه (دیماه) ۷ هزار و ۷۴۶ نفر در استان مستمری بیمه بیکاری میگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، حسن عزیزی امروز در جمع اصحاب رسانه با اشاره به تاثیر کرونا بر اقتصاد دنیا، اظهار داشت: به تبع کشور و استان هم از این تاثیر بینصیب نبوده و کسب و کارها متاثر از این موضوع قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این راستا در وزارت تعاون، کار رفاه اجتماعی از همان ابتدا سامانه کارا را برای افرادی که بیکار شدهاند معرفی کرد که حدود ۱۴ هزار و ۱۴۰ نفر از استان از اواخر اسفندماه و اوایل فروردینماه در این سامانه ثبتنام کردند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه ادامه داد: این تعداد در مدت زمان کوتاهی پالایش شدند، عدهای از این تعداد به دلیلی اینکه سه درصد مربوط به صندوق بیمه بیکاری آنها پرداخت نشده بود و یا اینکه کد کارگاهی تامین اجتماعی نداشتند، مشمول قانون بیمه بیکاری نشدند.
وی با بیان اینکه در نهایت بعد از پالایش ۸ هزار و ۶۰۶ نفر از این تعداد مشمول بیمه بیکاری شدند، گفت: هماکنون در این ماه (دی ماه) ۷ هزار و ۷۴۶ نفر در استان مستمری بیمه بیکاری میگیرند.
عزیزی در خصوص اقدامات صورت گرفته برای کسانی که درآمد مستمر نداشتند، گفت: اختصاص وام یکمیلیونی و همچنین پرداخت ۱۰۰ هزار تومان به اعضای هر عضو خانواده در چهار ماه آخر سال، در دستور کار وزارت کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: ۱۴ رسته برای واحدهای کسب و کار آسیب دیده از کرونا تعریف شد که برای آنها در استان ۳ هزار و ۳۴۲ میلیارد تومان منابع گذاشته شده که تاکنون ۱۸۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون آن به متقاضیان پرداخت شده و حدود ۲۶۳ میلیارد تومان دیگر از آن هم در بانکها در گردش بانکی است.
عزیزی اضافه کرد: علاوه بر این مبلغ وزارت کار تصمیم گرفته برای سه حوزه گردشگری و صنایع دستی( ۲ هزار میلیارد تومان)، ورزش (۸۰۰ میلیارد تومان) و فرهنگ و هنر(یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان) اعتباراتی جداگانه در نظر بگیرد که متقاضیان میتوانند با ثبتنام در حوزه کارا از آن بهرهمند شوند.
وی در ادامه اشاره هم به مشوقهای بیمهای برای کارفرمایان داشت و گفت: اگر کارفرمایی نفر جدیدی را استخدام کند ما تا دو سال ۲۳ درصد حق بیمه را پرداخت میکنیم و براساس یارانه دستمزد ۳۰ درصد حقوق را بر مبنای قانون کار مستقیم به کارفرما میدهیم.
منبع: خبرگزاری فارس
مقدمات بیمه بیکاری هنرمندان قزوینی پیگیری میشود
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: مقدمات و تفاهم های اولیه برای بیمه بیکاری تمام هنرمندان استان قزوین که عضو صندوق اعتباری هنر هستند و بیکار شدند در حال پیگیری است.
به گزارشخبرنگار ایلنا از قزوین، محمدحسین اسماعیلی اظهار کرد: با توجه به تعطیلی کسب و کارهای فرهنگی در پی شیوع کرونا صنوف فرهنگی و هنری اولین صنوفی بودند که از ابتدای کرونا تعطیل شدند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای جبران خسارات افزود: برای هنرمندان استان برخی تسهیلات بلاعوض در نظر گرفتیم و برای تمامی اعضای صندق اعتباری هنر، هنر کارت صادر کردیم.
اسماعیلی بیان کرد: در استان قزوین ۱۵۰۰ نفر عضو صندق اعتباری هنر هستند و از این تعداد ۱۱۰۰ نفر برای دریافت حمایتها ثبت نام کردند و برای این افراد یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بصورت بلاعوض واریز کردیم.
وی با بیان اینکه وامهای مختلفی برای هنرمندان در قالب صندق کارآفرینی امید در نظر گرفتیم، اظهار کرد: از طریق سامانه کارا ۲۴ میلیارد تومان به قشرهای مختلف هنری، ادبی، فرهنگی و رسانهای پرداخت کردیم.
این مسئول خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از هنرمندان حق بیمه سه ماهه اول سال را برای اعضای صندق اعتباری هنر پرداخت کردیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان عنوان کرد: مقدمات و تفاهمات اولیه برای بیمه بیکاری تمام هنرمندانی که عضو صندق اعتباری هنر هستند و بیکار شدند در حال پیگیری است.
اسماعیلی با بیان اینکه هنرمندان برای استفاده از تسهیلات به سامانه تحفه و کارا مراجعه کنند، گفت: در راستای پرداخت تسهیلات برخی از برخوردهای سلیقهای بانکها را پیگیری میکنیم تا مشکلات برطرف شود.
منبع: خبرگزاری ایلنا
وضعیت بیمه بیکاری اهالی رسانه و هنرمندان ختم به خیر میشود؟
تهران- ایرناپلاس- براساس بند «ح» ماده ۹۲ قانون برنامه پنج ساله ششم، اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و صداوسیما که شغل خود را از دست میدهند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند. این بخش مشمول بیمه بیکاری که سازمان تامین اجتماعی متولی آن است نمیشود.
به گزارش ایرناپلاس، اهالی فرهنگ و هنر در ماههای همهگیری ویروس کرونا آسیب جدی دیدند؛ البته برخی اقدامات مانند مهیا کردن زیرساختهای اجرای آنلاین و اقدامات سامانهکارا، بخشی از بار سنگین روی دوش هنرمندان را کاهش داد. در چنین وضعیتی چه اقدامی برای هنرمندانی که کار خود را از دست دادهاند، انجام شده است؟
نخستین روزهای دیماه امسال، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از موافقت دولت با برقراری بیمه بیکاری اهالی فرهنگ، هنر و رسانه خبر داد و گفت: با تصویب آییننامه مربوطه در هیات وزیران، بیمه بیکاری این افراد به عنوان بخشی از تکالیف قانون برنامه ششم توسعه کشور، اجرایی میشود. برای نخستین بار برای حمایت از این قشر فرهیخته، بیمه بیکاری اجرا خواهد شد؛ زیرا عمده این مشاغل در زمره مشاغل آزاد تعریف و تاکنون مشمول حمایتهای قانون بیمه بیکاری نشدهاند.
از جمله نقاط قوت مصوبه اخیر هیات وزیران، مشارکت صنوف فرهنگی و هنری در تهیه و تدوین پیشنویس اولیه آن است که در جلسههای متعدد با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه و برای سیر مراحل قانونی و اخذ نظر دستگاههای مربوطه و مندرج در تبصره یادشده به سازمان برنامه و بودجه ارسال و توسط سازمان یادشده برای تصویب تقدیم دولت شد و پس از جلسههای متعدد در کمیسیون فرهنگی دولت و حصول وفاق در مجموعه دستگاههای ذیربط بهویژه وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی، آییننامه مربوطه بررسی نهایی و در جلسه مورخه ۳۰ آذرماه توسط هیات وزیران تصویب شد.
پرسشهای مختلفی در این زمینه مطرح بوده از جمله اینکه چرا تا به امروز هنرمندان و اهالی رسانه نمیتوانستند از بیمه بیکاری بهرهمند شوند؟
لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دلایل اصلی عدم تحقق بیمه بیکاری برای هنرمندان به ایرنا گفت: این مساله در این نهفته بوده و هست؛ وقتی در قوانین، برنامه و قوانینی که برای حمایت از هنرمندان وضع میشود، عبارت برخورداری این قشر از بیمه بیکاری درج میشود، خواه ناخواه باید در مقررات مربوطه معیارها و شاخصها را به سمت قوانین و مقررات ذیربط آن برد که در قانون بیمه بیکاری سند بالا دست این مساله قرار میگیرد؛ در قانون بیمه بیکاری به صراحت صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمهشدگان اختیاری را مشمول قانون فوق ندانستهاند.
او ادامه داد: از اواخر دهه ۶۰ کمکم مشاغل فرهنگی هنری که با بیکاری مواجه شده بودند به مراجع مربوطه مراجعه میکردند و دریافتند که اساسا مشمول بیمه بیکاری نمیشوند. بر این اساس برای حمایت از هنرمندان و پیشکسوتان، نویسندگان و روزنامهنگاران و در اجرای قانون برنامه سوم توسعه و مصوبه سال ۷۹ هیات دولت این صندوق ایجاد شد. در برنامه چهارم ماده ۱۱۶ اشاره داشت که اصحاب فرهنگ و هنر تحت شمول بیمه بیکاری قرار گیرند. در قوانین برنامه از جمله قانون برنامه ششم به صراحت به آن تاکید شده است.
بودجه جداگانه برای بیکاری هنرمندان
بر اساس بند «ح» ماده ۹۲ قانون برنامه پنج ساله ششم، «اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه و صداوسیما که شغل خود را از دست میدهند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند. دولت در چهارچوب لوایح بودجه سنواتی کمکهای اعتباری را به این منظور در اختیار صندوق بیمه بیکاری قرار میدهد.»
این بند تبصرهای دارد، مبنی بر اینکه، «آییننامه اجرائی این بند ظرف مدت ۶ ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون به پیشنهاد مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سازمان تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد.»
محمود آموزگار مدیر انتشارات کتاب آمه و حقوقدان درباره آییننامهای که برای بیمه بیکاری هنرمندانی و اهالی رسانه به تصویب رسیده، به خبرنگار ایرناپلاس توضیح داد: به موجب بند «ح» قانون ۹۲ این تکلیف برای دولت پیشبینی شده است که اصحاب فرهنگ و رسانه، پدیدآورندگان و صداوسیما و … اگر کار خود را از دست بدهند، مشمول بیمه بیکاری میشوند. در این بند پیشبینی بودجه هم شده است که باید در بودجه سالانه دولت دیده شود. این بخش مشمول بیمه بیکاری که سازمان تامین اجتماعی متولی آن است نمیشود، در واقع بودجه آن اینگونه پیشبینی شده است.
به گفته آموزگار، خبری که به نقل از وزیر اعلام شده، نشانگر آن است که قانون برنامه پنج ساله ششم تصویب شده بود؛ بند «ح» ماده ۹۲ بخش مربوط به فرهنگوهنر و ورزش این قانون است. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد که این آییننامه به تصویب هیات وزیران رسیده و بنابراین اجرای آن مشکلی ندارد.
این حقوقدان ادامه داد: مسالهای که در مورد قانون بیمه بیکاری هنرمندان و اهالی رسانه مطرح است، به این دلیل که این آییننامه به تصویب شورای نگهبان رسیده، باید معتبر دانسته شود. پیشبینیهای مستقلی برای تامین بودجه این بخش انجام شده و دولت باید تامین هزینههای بیمه بیکاری را در بودجه سالانه در نظر بگیرد.
اگر در قانون برنامه ششم، بیمه بیکاری هنرمندان و اهالی رسانه دیده شده بود، چرا تا به امروز اجرایی نشدهاست؟
این حقوقدان با بیان اینکه دلیل اجرا نشدن، مربوط به بیمه بیکاری است، افزود: افرادی که دارای بیمه خویشفرما هستند، یعنی شغل آزاد دارند و استخدام جایی نیستند، افرادی که خود را بیمه میکنند، مشمول بیمه بیکاری نمیشوند. باید توجه داشت این قانون مربوط به سال ۱۳۶۷ است. آن قانون اگر ملاک بود، باید به این نتیجه میرسیدیم که اعطای بیمه بیکاری به اهل فرهنگ، هنر و رسانه خلاف قانون است، اما این قانون برنامه پنج ساله ششم و آییننامهاش که به تصویب هیات وزیران رسیده پیشبینی میکند، افرادی که شغل خود را از دست دادهاند فقط باید احراز هویت شوند تا مشمول بیمه بیکاری قرار بگیرند.
دری که برای کتابفروشان باز خواهد شد
آموزگار با یادآوری اینکه در فروردین سال ۱۴۰۱ مدت قانون پنج ساله ششم، به پایان میرسد، گفت: آییننامه بند «ج» ماده ۹۲ که درباره رسانه، کتابفروشی و انتشاراتیهاست، تدوین و نهایی شده؛ همه دستگاههای ذیربط در تهیه آن همکاری کردند و در کمیسیونهای فرهنگی دولت تایید شده و در صف امضای هیات وزیران است، امیدوارم به زودی تایید شود تا دری برای کتابفروشان باز شود.
بر اساس این آییننامه، دولت و شهردای مکلف شدهاند در اماکن مسکونی زمینه فعالیت کتابفروشی، نشر و مطبوعات را فراهم کنند و همچنین وزارتخانههای ذیربط را موظف کردهاند برای هزینههای آب، و برق و پست این مشاغل تعرفههای فرهنگی ایجاد کنند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
ایجاد بیش از ۳۹ هزار شغل در کرمانشاه
به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۹ هزار فرصت شغلی در کرمانشاه ایجاد شده است.
حسن عزیزی در جلسه امروز (۶ دی) کارگروه اقتصادی استان کرمانشاه با اشاره به هدفگذاری برای کاهش ۲.۵ درصدی نرخ بیکاری استان در سال جاری، اظهار کرد: در همین راستا برنامهریزی کردیم امسال ۴۷ هزار و ۳۰۸ شغل ناخالص در استان تولید شود.
وی ادامه داد: بر اساس آمار سامانه رصد تا کنون ۸۳ درصد هدفگذاری امسال معادل ۳۹ هزار و ۳۹۴ شغل محقق شده است.
عزیزی سپس به وضعیت بیمه بیکاری در استان کرمانشاه اشاره کرد و یادآور شد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا و برای پرداخت بیمه بیکاری سه ماههای که دولت تعهد کرده بود ۱۴ هزار و ۱۴۰ نفر ثبت نامی داشتیم که در نهایت ۸۶۰۴ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شدند و بیمه برای آنها واریز شد. البته برخی مشکل شماره شبا یا شماره ملی داشتند که اصلاحات لازم را انجام دادند و برای این گروه نیز به زودی بیمه بیکاری واریز خواهد شد.
وی مجموع افرادی که در حال حاضر در استان بیمه بیکاری دریافت میکنند را نیز نزدیک به ۱۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد نزدیک به ۵۵۰۰ نفر به دلیل شرایط بیماری کرونا مشمول بیمه بیکاری شدهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه از وضعیت پوشش بیمه تامین اجتماعی در استان هم یاد کرد و افزود: درصد پوشش بیمه تامین اجتماعی هم اکنون در استان به ۳۹.۶ درصد رسیده که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۳۹.۳ درصد بود.
عزیزی با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰ هزار بیمه شده خاص (آزاد و اختیاری) در استان به افراد تحت پوشش تامین اجتماعی اضافه شدند، عنوان کرد: در مقابل ۷۹۹۰ نفر نیز کاهش تعداد بیمه شده داشتیم که بخشی فوتی یا بازنشسته بودند و بخشی به دلیل شرایط اقتصادی نتوانستند حق بیمه خود را پرداخت کنند.
وی در ادامه از دو طرح دولت برای کمک به کاهش نرخ بیکاری هم یاد کرد و گفت: در طرح یارانه دستمزد سهمیه استان کرمانشاه ۵۷۳ نفر بود که با بهرهمندی ۷۳۷ نفر از این طرح، تحقق ۱۲۹ درصدی داشتیم.
به گفته این مسئول، سهم کرمانشاه در طرح مشوق بیمهای نیز ۸۲۵ نفر بوده که تا کنون ۸۵ نفر معادل ۱۰ درصد تحقق داشته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه در سراسر کشور میزان استفاده از طرح مشوق بیمهای پایین بوده و کرمانشاه رتبه سوم کشور را از نظر جذب دارد، افزود: این طرح از ۱۰ آبان ماه ابلاغ شد و هنوز زمان زیادی از اجرای آن نمیگذرد.
عزیزی از پیگیری برای افزایش سهمیه کرمانشاه در هر دو طرح یارانه دستمزد و بیمه خبر داد و گفت: مقرر شد دیگر سقفی برای کرمانشاه وجود نداشته باشد و تا هر اندازه که بتوانیم جذب کنیم.
منبع : بازار کار
پرداخت بیمه بیکاری کرونا به جاماندگان در هفته آینده
بر اساس آخرین آمارها تاکنون ۹۱ هزار نفر از متقاضیان مقرری بیمه بیکاری کرونا را دریافت نکرده اند که پیش بینی می شود در هفته آینده پرداختی ها به جاماندگان واریز شود.
به گزارش ایسنا، با شیوع ویروس کرونا بسیاری از مشاغل و کسب و کارها از جمله صنوف و مشاغل خدماتی دچار آسیب شدند و این امر به بیکاری نیروهای کار شاغل در این بخشها انجامید. دولت در راستای حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد که با حمایت سازمان برنامه و بودجه، اقدام وزارت کار و همراهی سازمان تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده دنبال شد و در این بین مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ به کارگران و افراد بیکار شده از کرونا پرداخت شود.
البته مکانیسم پرداخت بیمه بیکاری ناشی از کرونا طی مدت مذکور بر مبنای قانون فعلی بیمه بیکاری انجام نشد بلکه طبق هماهنگی و توافقات صورت گرفته با وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، لیست مشمولان توسط سازمان تامین اجتماعی به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد و روند واریز و میزان پرداختی ها از سوی سازمان برنامه و بودجه و از طریق خزانه داری کل صورت گرفت. به همین منظور سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری راهاندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن به ثبت رسانده و از مزایای بیمه بیکاری بهره مند شوند.
ثبت نام مشمولان و متقاضیان بیمه بیکاری کرونا در حالی انجام شد که تعدادی از کارگران و افراد بیکار شده از اسفند سال گذشته به دلایل متعددی نظیر اعلام شماره شبای اشتباه یا عدم تعلق شماره حساب مربوطه، ثبت ناقص شماره حساب یا اطلاعات شخصی موفق به ثبت نام در سامانه نشدند. در این بین برخی متقاضیان نیز برای اعلام بیکاری به جای ثبت نام در سیستم، به ادارات کار یا مراکز کاریابی محل سکونت خود مراجعه کردند که مشکلاتی را به وجود آورد و منجر به جاماندن و قرار نگرفتن نام آنها در لیست مشمولان شد.
در نهایت اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار اعلام کرد که متقاضیان بیمه بیکاری کرونا که از ابتدای خرداد ماه بیکار شده و افرادی که بیکاری آنها از اسفند سال گذشته تاکنون استمرار یافته به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و جهت ورود به سامانه جامع روابط کار احراز هویت کنند و پس از انجام مراحل احراز هویت به سامانه مذکور وارد شده و نوع بیکاری خود را از طریق خوداظهاری اعلام کنند.
به گفته مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، افرادی که در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردند به چند دسته تقسیم می شوند؛ برخی مقرری بیمه بیکاری که ستاد ملی مقابله با کرونا برای سه ماه متوالی اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ مصوب کرده بود را دریافت کردند. گروه دوم جاماندگانی هستند که شماره موبایل آنها اشتباه بوده و یا اینکه در سامانه مربوطه ثبت نام نکردند و وزارت کار برای این افراد پیامک فرستاد تا وارد سامانه شوند و اطلاعات خود را وارد یا به روز رسانی کنند. گروه سوم نیز افرادی هستند که به هر دلیلی شماره حساب بانکی خود را با تاخیر در سامانه بیمه بیکاری وارد کردند که در نتیجه پیامک وزارت کار نیز با تاخیر به آنها ارسال شده است.
بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر ـ ماه با مساعدت دولت پرداخت شده است و تاکنون ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند.وی تاکید کرد: افرادی که بیمه بیکاری دریافت کرده اند چنانچه بیکاری آنها استمرار داشته باشد برای آنها پیامک ارسال می شود ولی این عده منتظر پیامک نباشند و به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و اعلام کنند که قصد احراز هویت برای سامانه جامع روابط کار را دارند.
به گفته بابایی، چنانچه افراد یکبار احراز هویت شده باشند، دیگر نیازی به احراز هویت مجدد ندارند با همان رمز ورودی که دریافت کردند میتواند وارد سامانه جامع روابط کار شوند و مراحل تکمیل اطلاعات و ارائه مدارک لازم را دنبال کنند.
بر اساس آخرین آمارها، مقرری ایام بیکاری کرونا در ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ برای یک میلیون و ۸۲ هزار نفر ـ ماه با مساعدت دولت پرداخت شده است و تاکنون ۹۱ هزار نفر موفق به دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا نشده اند.
آنطور که رئیس گروه بیمه بیکاری امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفته در دو مرحله لیست این افراد به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده و به احتمال بسیار در هفته آینده بیمه بیکاری کرونا برای ۹۱ هزار نفر از جاماندگان واریز خواهد شد.
به گفته وی، حدود ۱۵ هزار نفر نیز به دلیل ایراد در اطلاعاتشان موفق به دریافت بیمه بیکاری نشده اند که هفته آینده لیست آنها به ادارات کار برای رفع اشکال ارجاع داده میشود.
به گزارش ایسنا، افرادی که بعد از خرداد همچنان بر سر کار نرفته و بیکاری آنها تداوم داشته مشمول بیمه بیکاری قرار گرفته اند و سازمان تامین اجتماعی مقرری ایام کرونا را به آنها پرداخت کرده است. البته عده ای از این افراد هنوز مقرری ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت را دریافت نکرده اند که پس از بررسی و رفع ایراد اطلاعات پرداختی به آنها نیز انجام خواهد شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
تدوین پرداخت بیمه بیکاری به فاقدان بیمه های اجتماعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با اعضای شورای مرکزی خانه سینما اظهار کرد: برای پیگیری مطالبات هنرمندان باید کمیته دائمی مشترک بین جامعه هنری با نمایندگی صندوق اعتباری هنر و وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی به نمایندگی معاونت روابط کار و سازمان تامین اجتماعی ایجاد شود.
به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری تاکید کرد: این کارگروه مشترک برای احصای همه مطالبات به حق جامعه هنرمندان هر هفته تشکیل جلسه دهد تا مشکلات جامعه هنرمندان حل و فصل شود.وی همچنین از تصویب آیین نامه اجرایی بیمه بیکاری هنرمندان خبر داد و تاکید کرد: متن این آیین نامه تا نشست بعدی هیات دولت باید نهایی و ابلاغ شود.شریعتمداری تصریح کرد: افتخار بزرگی است که در کنار اهالی هنر هستم و این مایه مباهات است؛ متاسفانه آن طور که باید، قدر اهالی اصحاب هنر دانسته نشده است؛ فرهنگ و هنر، وجدان جامعه است و بدون آن، هیچ ملتی هویت ندارد، بنابراین باید از آن صیانت کرد.وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: نواقص بیمه مشاغل و حرف آزاد، باید شناسایی و تعریف شوند و برای رفع آنها گام برداشت. برخی از این کاستی ها نیازمند زمینه سازی های قانونی دقیق تر و سریع تری است.
وی با بیان اینکه هنرمندان باید بتوانند از نیازهای صنفی خود در جایگاه مناسب دفاع کنند به تشکیل انجمن های صنفی فراگیر در عرصه فرهنگ و هنر در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: برخی نگران بودند که اصناف کشور تشکل ملی داشته باشند و تصور می کردند اگر تشکل ملی به وجود بیاید همه پشت آن می ایستند و مطالباتشان، مطالبات عمیق تری خواهد بود و پاسخگویی به آن سخت است .
شریعتمداری با تاکید بر این که باید نگاه ها در این زمینه اصلاح شود، خاطرنشان کرد: نیازمند کار فرهنگی در بین تصمیم گیرندگان هستیم و در این زمینه موفق شدیم کار مشترکی را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دهیم.
وی گفت: ۱۴ تشکل در تنظیم آیین نامه اجرایی جداگانهای برای هنرمندان نقش داشتند تا عیناً در دولت به تصویب برسد حتی اگر به لحاظ کارشناسی تغییرات اندکی پیشنهاد می شد با آن مخالفت می کردم.
شریعتمداری ادامه داد: حتی در کمیسیون فرعی در صحن دولت اجازه ندادیم که این متن تغییر کند و عینا به تصویب رسید که در نوع خود بی نظیر و بی سابقه است، چرا که معتقد هستیم اگر شعار توسعه در جامعه مدنی را سر می دهیم نباید بدون نظر صاحبان فکر و اندیشه برای آنها تصمیم بگیریم و اگر تصمیمات، با اصول کلی قانون اساسی مغایرتی ندارد نباید مداخله کرد.
وی با اشاره به موضوع بیمه بیکاری هنرمندان گفت: نگارندگان بند ه ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه موضوع را کاملاً تخصصی و بیمهای ندیدند، با توجه به رو به اتمام بودن قانون برنامه ششم اگر این آیین نامه تصویب نمی شد موضوع بیمه بیکاری هنرمندان به محاق می رفت.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر پرداخت حق بیمه بیکاری به افرادی که تحت پوشش صندوق تامین اجتماعی نیستند، اظهار کرد: بر مبنای آن طرحی نوشته شده و به ستاد اقتصادی دولت تقدیم شده است که امیدوارم به زودی نهایی شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: برای تقویت صندوق بیمه بیکاری هنرمندان از پیشنهادات اهالی هنر استقبال می شود و با مذاکره دو بانک توسعه تعاون و رفاه کارگران می توان کارهای مشترکی انجام داد.
شریعتمداری خاطرنشان کرد که این اقدامات منافعی را برای صندوق اعتباری هنرمندان فراهم می کند و در تقویت بنیه مالی صندوق هنر برای ارائه خدمات بیشتر به جامعه هنری نقش دارد.
وی با اشاره به این که روش های تقویت بنیه مالی صندوق بسیار مهم است ، بیان کرد: باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود و مهمتر از آن زنده کردن درآمد مستمر و درآمد مالیاتی است و به عنوان عضوی از هیئت دولت در مدت زمان باقیمانده از عمر دولت تلاش خواهم کرد حتی الامکان مشکلات را حل و فصل کنیم .
حاتم شاکرمی، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت : در دوره وزارت محمد شریعتمداری برای جامعه هنری کشور دو اتفاق مبارک رخ داد ؛ یکی راه اندازی کانون فراگیر انجمن های صنفی پدیدآورندگان فرهنگ، هنر و رسانه بود که کار بسیار بزرگی است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جدیت پیشرفت کار و آییننامه را پیگیری کردند. در همین راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کرد و خوشبختانه این مطالبه به حق هنرمندان و اصحاب هنر و رسانه انجام و سال گذشته این آیین نامه تصویب شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار رفاه اجتماعی، وی تاکید کرد: دومین موضوع آیین نامه بند ه ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه است که به زودی ابلاغ و تصویب خواهد شد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کار مشترکی را انجام دادند و به نظر می آید نگرانی های هنرمندان با تدوین اساسنامه هایی در ذیل آیین نامه بیمه بیکاری قابل حل است و دولت به مطالبات به حق هنرمندان پاسخ می دهد.
منبع: خبرگزاری اقتصادی ایران
کارگران اخراجی هم مشمول بیمه بیکاری میشوند
هیات عمومی دیوان عدالت اداری با ابطال ماده ۵۸ بخشنامه شماره ۲۰ امور فنی بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی، کارگرانی که به دلیل فسخ قرارداد ناشی از قصور اخراج میشوند را مشمول بیمه بیکاری دانست.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در این باره به شرح زیر است: «به موجب ماده ۲ قانون یبیمه بیکار مصوب سال ۱۳۶۹ «بیکار از نظر این قانون بیمه شدهای است که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار باشد.» نظر به اینکه فسخ قرارداد کار از سوی کارفرما به دلیل قصور کارگر در انجام وظایف محوله یا نقض آیین نامههای انضباطی کارگاه بدون دخالت میل و اراده کارگر بیمه شده صورت میگیرد و بر مبنای رای وحدت رویه شماره ۱۵۵-۱۳۸۰.۰۵.۱۴هیات عمومی دیوان عدالت اداری نیز صرفاً محکومیت کیفری مشمولین قانون کار و عدم اشتغال آنان به خدمت به واسطه تعقیب در مراجع قضایی و یا تحمل مجازات قطعی از مصادیق ترک خدمت محسوب میشود، بنابراین حکم مقرر در ماده ۵۸ بخشنامه شماره ۲۰ امور فنی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی که فسخ قرارداد کار را از سوی کارفرما به دلیل قصور کارگر در انجام وظیفه محوله و یا نقض آیین نامههای انضباطی کارگاه موجب عدم استحقاق بیمه شده نسبت به دریافت بیمه بیکاری اعلام کرده، با حکم مقرر در ماده ۲ قانون بیمه بیکاری مغایرت دارد و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و مواد ۱۳ و ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ از تاریخ تصویب ابطال میشود».
منبع: اقتصاد آنلاین
ایجاد صندوق بیمه بیکاری برای اصحاب فرهنگ و رسانه
به گزارش بازارکار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی خود که به منظور رعایت دستور العملهای بهداشتی، به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، افزود: در جلسه گذشته هیات دولت به یک نگرانی دیرین جامعه هنری پاسخ داده شد و اصحاب فرهنگ – هنر و رسانه صاحب صندوق بیمه بیکاری شدند.
سخنگوی دولت گفت: برابر با این مصوبه، شاغلین فرهنگی، هنری و رسانهای که درآمد اصلی خود را از این فعالیتها دریافت میکنند، در صورتی که یکسال حق بیمه خود را پرداخت کرده باشند، از بیمه بیکاری در شرایط از دست دادن شغل و فعالیت برخوردار خواهند بود.
وی تصریح کرد: منابع مالی مقرری بیکاری در بودجه سنواتی دولت دیده خواهد شد، طبق این مصوبه، شورایی با نمایندگی دستگاههای اجرایی ذیربط و نمایندگان صنوف فرهنگی – هنری و رسانهای با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل خواهد شد که بررسی و تصویب سیاست ها، ضوابط و شرایط عمومی و نیز بررسی و تایید واجدین شرایط دریافت مقرری بیکاری را برعهده خواهد داشت.
آقای ربیعی گفت: به موجب این تصویبنامه هر یک از حوزههای فرهنگی، هنری و رسانهای میتوانند یک کانون سراسری تشکیل دهند.
سخنگوی دولت همچنین افزود: تصمیم دیگر در هیات دولت افزایش ضریب فوق العاده ویژه قضات شریف که پس از پیشنهاد شورای حقوق و دستمزد، مورد تصویب هیات دولت قرار گرفت.
وی خاطر نشان کرد: آخرین باری که فوق العاده ویژه مذکور اعمال شده مربوط به حدود ۱۰ سال قبل است که این اقدام گامی کوچک در جهت بهبود معیشت قضات شریف میباشد. این افزایش شامل گروههای دوازدگانه مشاغل قضایی میشود.
آقای ربیعی اختصاص اعتبار و نیز تسهیلات بانکی برای ۲ استان سیل زده کشور را مصوبه دیگر دولت برشمرد و گفت: مبلغ ۱۲۵ میلیارد و ۸۴۳ میلیون تومان برای کمک بلاعوض جهت واحدهای مسکونی شهری و روستایی و تامین لوازم واحد مسکونی و همچنین ۱۴۳ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای جبران خسارات واحدهای مسکونی برای این دو استان اختصاص یافت.
سخنگوی دولت افزود: به منظور تشویق خیرین مدرسه ساز دولت در هفته گذشته تصویب کرد هزینه اشخاصغ غیردولتی برای احداث فضای آموزشی و پرورشی بعنوان هزینههای قابل قبول مالیاتی احتساب گردد. وی در ادامه داد: هزینههای مذکور شامل وجوه واریزی مودیان مالیاتی پس از تایید سازمان نوسازی توسعه و مدارس کشور است.
آقای ربیعی همچنین گفت: در هفته گذشته استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان معزز شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد و بالاتر مورد موافقت رییس جمهور قرار گرفت، همچنین رییس جمهور بر ضرورت اهتمام دستگاهای اجرایی بر جذب این فرزندان تایید کرد.
وی همچنین در باره جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تصریح کرد: عصر دیروز این جلسه تشکیل شد، در ابتدای جلسه ترتیبات برگزاری جلسات به طور منظم مورد توافق اعضا قرار گرفت، سپس محورهای مورد نظر مقام معظم رهبری در جلسه پیشین ستاد مطرح و در جلسه در مورد چگونگی اجرایی کردن آنها بحث و بررسی صورت گرفت.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: در این راستا گزارشی از اقدامات دولت برای انتشار اوراق مالی، فروش داراییهای دولت و نیز فروش سهام شرکتهای دولتی، بعلاوه چگونگی افزایش سرمایه گذاری و برخی موانع آن و نیز جهش تولید و رفع مشکل آن ارائه شد.
منبع : بازار کار
پرداخت ماهانه بیش از ۳ میلیارد بیمه بیکاری
محسن علیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گچساران با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی تعدادی از مشاغل گفت: از زمان شیوع ویروس کرونا تا کنون تعداد افرادی که بیمه بیکاری دریاف میکنند افزایش یافته است.
وی ادامه داد: هم اکنون۱۷۰ نفر به دلیل از دست دادن شغل خود بیمه بیکاری دریافت میکنند که از این تعداد ۸۵نفر به واسطه از دست دادن شغل خود در ایام کرونا مشمول دریافت بیمه بیکاری هستند.
رئیس تامین اجتماعی گچساران با بیان اینکه هم اکنون ۳میلیارد و۲۰۰ میلیون ریال مقرری بیمه بیکاری در این شهرستان پرداخت میشود، اذعان کرد: در حال حاضر تعداد ۲۲ نفر در انتظار دریافت بیمه بیکاری کرونا هستند که با برقراری بیمه این تعداد افراد تعداد بیمه شدگان کرونایی شهرستان تا پایان آذر امسال به۱۰۰ نفر خواهد رسید.
وی ادامه داد: یکی از خدمات بسیار خوبی که سازمان تامین اجتماعی در اختیار بیمه شدگان قرار میدهد بیمه بیکاری است که در صورت قطع همکاری از سمت کارفرمایان به آنها بیمه تعلق میگیرد.
علیزاده عنوان کرد: تعداد ۲ هزار و ۹۰۰کارگر ساختمانی در این شهرستان زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که ماهانه بیش از یک میلیارد تومان جهت حوادث و سوانح کارگری حین انجام کار به مشمولان کارگری تحت پوشش تامین اجتماعی پرداخت میشود.
رئیس تامین اجتماعی گچساران ادامه داد: سهم کارگران ساختمانی برای بیمه شدن تنها هفت درصد از ۳۰ درصدی حق بیمه مشاغل آزاد است که بایستی آن را پرداخت کنند.
علیزاده اظهار کرد: هم اکنون تعداد مستمری بگیران این شهرستان پنج هزار و۳۷۰ نفر هستند که ماهانه به طور میانگین بیش از۱۴۰ میلیارد ریال حقوق به مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان گچساران پرداخت میشود.
رئیس تامین اجتماعی گچساران، ادامه داد: این مبلغ بابت مستمریهای بازنشستگی، بازماندگی، از کارافتادگی، هزینههای اولاد، مسکن و بن عائلهمندی پرداخت میشود.
وی ابراز کرد: در حال حاضر ۸۰ هزار نفر در این شهرستان دارای دفترچه تامین اجتماعی و از خدمات آن استفاده میکنند.
علیزاده تعداد بیمه شدگان اصلی شهرستان گچساران را۳۱ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این تعداد بیمه شدگان با احتساب افراد تحت تکفل، به بیش از ۸۰ هزار نفر می رسد.
وی خاطرنشان کرد: غرامت دستمزد ایام بیماری، بیمه بیکاری، غرامت دستمزد ایام بارداری، پروتز و اروتز، غرامت نقص عضو مقطوع، کمک هزینه ازدواج، کمک هزینه کفن و دفن، هزینه سفر و فوق العاده سفر و اقامت بیمه شده و همراه او، ازجمله تعهدات کوتاه مدت تامین اجتماعی به بیمه شدگان واجد شرایط است که ماهانه ۲۰ میلیارد ریال تامین اجتماعی در زمینه تعهدات کوتاه مدت به بیمه شدگان پرداخت می کند.
منبع: خبرگزاری فارس
پرداخت مقرری بیمه بیکاری و غرامت دستمزد ایام بیماری کرونا
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی: در آینده نزدیک برقراری مقرری بیمه بیکاری و پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری مربوط به کرونا به صورت کاملا غیرحضوری انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مصطفی سالاری در جلسه هفتگی زندگی با کرونا که به منظور بررسی اقدامات و برنامههای جاری این سازمان برای کنترل و کاهش عوارض بیماری کرونا برگزار شد، اظهار داشت: بیمه شدگان تامین اجتماعی که تست کرونا آنان مثبت باشد، اطلاعات آنان از طریق ستاد ملی مقابله با کرونا به سازمان تامین اجتماعی اعلام میشود و سازمان تامین اجتماعی غرامت دستمزد ایام بیماری آنان را برای مدت دو هفته به حساب آنان واریز میکند بدون اینکه نیازی به ثبت درخواست از سوی این افراد باشد.
سالاری از امکان پرداخت غیرحضوری غرامت دستمزد ایام بیماری به بیمه شدگان تامین اجتماعی درباره تمامی بیماریها خبر داد و گفت: این خدمت در صورتی به شکل غیرحضوری قابل ارائه است که تجویز استراحت پزشکی از طریق سامانه نسخه الکترونیک انجام شود.
وی با بیان اینکه سامانه نسخه الکترونیک تامین اجتماعی در اختیار پزشکان، داروخانهها و تمامی درمانگران قرار دارد، گفت: استفاده از این سامانه مزایای بسیار زیادی برای کشور و بیمه شدگان دارد که یکی از آنها تسهیل قابل توجه در ارائه برخی خدمات از جمله غرامت دستمزد ایام بیماری است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی حذف بسیاری از مراجعهها به شعب و کارگزاریها برای تمدید اعتبار و صدور دفترچه را از دیگر مزایای استفاده از سامانه نسخه الکترونیک برشمرد و گفت: در صورتی که پاسخ استعلام افراد درباره امکان استفاده از خدمات درمانی تامین اجتماعی منفی باشد، کسب اطلاع از دلیل منفی بودن پاسخ استعلام از طریق سامانه تلفنی ۱۴۲۰ قابل انجام است و در این مورد نیز نیازی به مراجعه حضوری افراد به شعب یا کارگزاریها نخواهد بود.
سالاری همچنین در این جلسه از اقدامات گسترده صورت گرفته برای توسعه و تجهیز مراکز درمانی تامین اجتماعی سراسر کشور به منظور افزایش خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کرونا تشکر کرد و گفت: خرید تجهیزات و اجرای برنامههای توسعهای مراکز درمانی به گونهای انجام میشود که بعد از اتمام بیماری کرونا نیز تجهیزات و امکانات ایجاد شده برای ارائه خدمات درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
برقراری بیمه بیکاری برای سیل زدگان
کارگران بیمه شده در مناطق سیل زده که بنگاه اقتصادی آنها دچار مشکل شده بدون در نظر گرفتن سابقه ۶ ماهه حق بیمه تحت پوشش مقرری بیمه بیکاری قرار میگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کریم یاوری مشاور و بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور پیگیری دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر بررسی و رسیدگی به شرایط هموطنان آسیب دیده از سیل از شهر سیل زده وحدتیه در استان بوشهر بازید کرد.
کریم یاوری امروز در سفر به استان بوشهر ضمن بازدید و بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان گفت: بر حسب دستور وزیر، از مناطق سیل زده شهرستان دشتستان بازدید و نیازهای اولیه و مورد نیاز مردم آسیب دیده با همکاری مسوولان و ستاد بحران استان به طرق مختلف به ویژه کمک های مردمی تامین خواهد شد.
وی افزود: مطابق با دستور وزیر تمام معاونان، سازمانها، صندوق ها، بانک ها و شرکت های زیر مجموعه مکلف هستند در کنار کمکهای نوع دوستانه به هموطنان در مناطق سیل زده نسبت به تامین نیاز های اولیه آن ها با اولویت اقدام کنند.
یاوری ادامه داد: وظیفه انسانی و اسلامی هر فردی ایجاب میکند که در این ایام به ویژه شرایط سخت اقتصادی و کرونایی با تمام توان به هموطنان آسیب دیده کمک کند.
بازرس ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: بارش شدید باران در نقاط مختلف استان بوشهر موجب سیل، آبگرفتگی و انسداد مسیرها و محورهای مواصلاتی در برخی نقاط ازجمله وحدتیه و سعدآباد در دشتستان و بروز مشکلات متعدد برای ساکنین این مناطق شد.
بخشهای مسکونی آسیب هایی از جمله آب گرفتگی را داشتند و به تاسیسات برق، راه ها و مبلمان شهری خسارت هایی وارد شده است.
یاوری در پایان تاکید کرد: جامعه کار و تولید، کارگران، کارفرمایان، تعاونگران و دیگر فعالان این حوزه در این گونه حوادث باید با اشتیاق و انگیزه به یاری هموطنان آسیب دیده بشتابند.
منبع : خبرگزاری فارس
سه هزار و ۲۴۸ نفر در استان سمنان مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: سه هزار و ۲۴۸ تن در استان مشمول دریافت مقرری بیمهبیکاری از ابتدای فروردین تا پایان مهر امسال شدند.
اسماعیل غنیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: سال گذشته در مدت مشابه از ابتدای فرودین تا پایان مهر سال ۹۸، سه هزار و ۱۶۱ نفر در استان سمنان مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری شدند.
وی ادامه داد: مقایسه تعداد افراد مشمول دریافت مقرری بیمهبیکاری در سال گذشته و امسال نشاندهنده افزایش ۳ درصدی مقرریبگیران است.
وی بیان کرد: ۶ هزار و چهار نفر از کارگران استان سمنان به دلیل مشکلات ناشی از تعطیلی کارگاهها به دلیل شیوع کرونا، از ابتدای اسفند تا پایان اردیبهشت، درخواست دریافت مقرری بیمه بیکاری در سامانه مربوطه ثبت کردند.
غنیان یادآور شد: ۲ هزار و ۸۲۶ نفر از ابتدای خرداد ماه تا پایان مهر امسال درخواست برقراری مقرری بیمه بیکاری داشتند که از این تعداد با درخواست یکهزار و ۹۲۷ نفر موافقت شد.
وی تصریح کرد: مجموع افراد واجد شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری در استان سمنان را یکهزار و ۹۲۷ مرد و ۶۳۳ زن تشکیل میدهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: افراد متقاضی دریافت مقرری بیمه بیکاری با مراجعه به سامانه bimebikari.mcls.gov.ir میتوانند درخواست خود را ثبت کنند.
استان سمنان با داشتن حدود یکهزار و ۸۴۰ پروانه بهرهبرداری واحدهای صنعتی و معدنی با سرمایهگذاری حدود ۷۶ هزار میلیارد ریال و اشتغال برای بیش از ۶۸ هزار و ۸۰۰ نفر، یکی از قطب های صنعتی و معدنی شرق کشور محسوب میشود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
تدوین ضوابط جدید برای بیمه بیکاران
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب از تدوین ضوابط جدید برای بیمه بیکاران خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی سالاری در نشست خبری افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا همه همکاران در سراسر کشور تلاش میکنند که مردم بدون مراجعه حضوری خدمات مورد نیاز را دریافت کنند.
وی اعلام کرد: با الکترونیک شدن ۳۰ خدمت حضوری حدود ۷۰ میلیون مراجعه مردمی در سال منتفی شده است.
بدهی معوق به مراکز درمانی نداریم
سالاری با اشاره به اینکه ۶۷ هزار و ۱۵ نفر بیمار کرونایی در بیمارستانهای تامین اجتماعی بستری شدند، گفت:۸۶ درصد مراجعان به بیمارستانهای تامین بهبود یافته اند.
وی گفت: به مراکز درمانی و داروخانهها بدهی نداریم و داروخانه یا مراکز درمانی هم اگر از نسخه الکترونیک استفاده کنند به روز مطالباتشان را دریافت میکنند.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
شرط دریافت بیمه بیکاری افراد قرارداد کارمعین چیست؟
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکی از شروط لازم برای دریافت بیمه بیکاری افراد دارای قرارداد کار معین را داشتن حداقل یک سال سابقه کار در آخرین کارگاه دانست.
به گزارش روز دوشنبه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «مسعود بابایی» در تشریح قوانین مربوط به بیمه بیکاری گفت: مشمولین فاقد قرارداد موقت همچنان با دارا بودن ۶ ماه سابقه مشمول بیمه بیکاری هستند.
وی درباره بیمه بیکاری افرادی که قرارداد موقت دارند، افزود: با وجود اینکه هیات عمومی دیوان عدالت اداری کارگران دارای قرارداد کار مدت معین را از شمول بیمه بیکاری مستثنی کرده است، اما بر اساس تفاهم نامه مشترک بین وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی در اسفندماه سال ۸۴ چنانچه فرد دارای یک سال سابقه کار در آخرین کارگاه باشد مشمول بیمه بیکاری خواهد شد.
مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون تاکید کرد: کارگران دائم چنانچه حداقل ۶ ماه حق بیمه پرداخت کنند مشمول بیمه بیکاری بوده و بدون هیچ خللی طبق ضوابط قانونی از مقرری بیمه بیکاری بهرهمند میشوند.
بابایی اظهارداشت: افرادی که در زمان قرارداد کار اخراج میشوند، میتوانند برای تعیین تکلیف و بهرهمندی از مزایای قانونی پیش بینی شده از طریق سامانه جامع روابط کار دادخواست خود را در سامانه ثبت و پیگیری لازم را انجام دهند.
به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» سخنگوی دولت اعلام کرد که با شیوع بیماری کرونا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از بازار کار خارج شدند و از این میزان ۸۵۰ هزار نفر متقاضی دریافت بیمه بیکاری بودند که با احتساب ۲۴۰ هزار نفر از افرادی که پیش از این مقرری بیمه بیکاری دریافت میکردند، در مجموع یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر در لیست دریافت بیمه بیکاری قرار داشتند.
به گفته «علی ربیعی» پس از این مدت ۱۶۹ هزار نفر در دور جدید بازگشت به کار داشتند.
منبع : بازار کار
قانون بیمه بیکاری نیاز به اصلاح دارد
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی گفت: قانون بیکاری باید اصلاح شود، زیرا صرفا برای مشمولان قانون کار تدارک دیده شده، وقتی با یک بحران مواجه میشویم قانون فعلی ظرفیت اجرا ندارد.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما، علاالدین ازوجی، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفت: از بُعد بیمه بیکاری برآوردهایی که داشته ایم در سطح کلان کشور تقریبا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر (شغل) به صورت رسمی و غیر رسمی آسیب دیده اند، اما بر اساس آمار رسمی و ثبت شده در سامانه رابط کار، حدود ۸۵۰ هزار نفر بود که ۷۳۰ هزار نفر مشمول بیمه بیکاری بودند و متناسب با سیاستهایی که ستاد ملی کرونا داشت بیمه بیکاری ۶۷۰ هزار نفر پرداخت شده و ۶۰ هزار نفر در حال پرداخت است.
ازوجی گفت: از خرداد به این طرف بخش عمدهای از این افراد مشغول به کار شدند و طبق اطلاعات ثبتی که ما داریم تقریبا ۱۹۳ هزار نفر آنها کماکان بیکارند که معرفی شدند به بیمه بیکاری بلند مدت سازمان تامین اجتماعی.
او افزود: سرعت عمل و پرداخت سامانهای که طراحی شده بود برای حمایت از واحدهای اقتصادی آسیب دیده سامانهای بود که همه اصناف و کارفرمایان و خویش فرماها میتوانستند ثبت نام کنند و مشکلی نبود، اما برآوردهایی که ما داشتیم تقریبا ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد اقتصادی به شدت آسیب دیدند، اما از ۳۱ استان فقط ۵۵۴ پروند (حدود ۳۰ درصد) ثبت نام کردند.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار گفت: از بعد کارشناسی هم متقاضیان استقبال نکردند هم بانک ها، بالاخره منابع ۴۰ هزار میلیارد تومان باید پرداخت میشد، آنجا هم بحث این است که دو سومش منابع خود بانک است.
ازوجی گفت: ۵۵۴ هزار پرونده آنهایی است که ارسال شد به بانک ها، بحثهایی که مربوط به ستاد کرونا بود بانکها اعمال کردند، تا سطح ۲۰۰ میلیون بر اساس ضوابط بخشنامه ستاد ملی کرونا عمل میشد و بالاتر از آن طبق ضوابط خود بانک ها، در خصوص چک برگشتی ستاد ملی کرونا تصویب کرد که تسهیلاتی که برای کروناست مشمول چک برگشتی نیست و بانکها رعایت کردند و اگر مصادیقی هست که رعایت نشده اعلام کنند ما پیگیری میکنیم.
شکوری مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی هم گفت: حدود ۸۵۰ هزار نفر در سامانه وزارت کار از ۲۳ اسفند ثبت نام کردند منتها حدود ۱۲۰ هزار نفر مشمول قانون کار نبودندچون یکی از شرایط پرداخت بیمه بیکاری این است که افراد مشمول قانون کار باشند. بر اساس تصمیماتی که گرفته شد و پالایشی که شد حدود یک میلیون و ۵۲ هزار نفر افرادی بودند که در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اردیبهشت که زمینه پرداخت آنها ماه به ماه فراهم شد که ۹۹۰ هزار نفر دریافت کرده اند مقرریشان را و ۶۲ هزار نفر باقی مانده است تا پرداخت ایام کرونا تمام شود.
شکوری با بیان این که ما هفت مرحله مقرری بیکاری را پرداخت کرده ایم گفت: ما بر اساس تصمیمات معاونت اقتصادی ریاست جمهور ۱۴ رسته شغلی را از امهال ۹ ماهه ۲۰ درصد سهم کارفرما برایشان پیش بینی کرده ایم. یعنی در واقع ما بیش از هزار تا هزار و پانصدهزار میلیارد تومان منابع درآمدمان را امهال داده ایم به اسفند ۹۹ یعنی ۹ ماه امهال شده برای ۲۰ درصد کارفرما؛ و مهمتر از همه افرادی که از خرداد به بعد بیکار شده اند توانسته ایم مقرره بیکاری را طبق قانون بیکاری پرداخت کنیم یعنی حقوق کامل افراد به آنها پرداخت میشود.
شکوری افزود: فرایند بیمه بیکاری باید به طور کامل الکترونیکی و غیر حضوری شود و از طرف دیگر قانون بیکاری ما صرفا برای مشمولان قانون کار تدارک دیده شده، وقتی با یک بحران مواجه میشویم قانون ظرفیت اجرا ندارد بنابراین در حال حاضر ۱۴ میلیون بیمه شده داریم که ۷ میلیون آنها شامل بیمه بیکاری نمیشوند از این جهت قانون باید اصلاح شود.
ابراهیم درستی نائب رئیس اتاق اصناف تهران هم با انتقاد از روند کند بیمه بیکاری و تسهیلات حمایتی، خواهان تسریع در پرداخت حمایتهای کرونایی و کاهش بهره بانکی تسهیلات شد.
منبع : خبر گزاری صدا و سیما
ثبت نام بیمه بیکاری نیاز به مراجعه حضوری ندارد
مدیرکل بیمه بیکاری گفت: وزارت کار تاکنون ۷۳۰ هزار نفر از متقاضیان را به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه مدیریت کرده و حتی از آنها مدارک و مستنداتی هم دریافت نکرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود بابایی امروز در ارتباط زنده با شبکه خبر، در مورد اینکه در شرایط کرونا آیا برای بیمه بیکاری نیاز به مراجعه هست یا نه، اظهار داشت: به واسطه ایام کرونا و با توجه به حساسیت موضوع با توصیه وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و معاون روابط کار سامانهای به نام کارا طراحی شده که کارگران درخواست خود برای بیمه بیکاری را در آن ثبت میکند و کسانی که از اول اسفند سال گذشته به خاطر کرونا بیکار شدند مشخصات خود را در این سامانه وارد میکنند و از مراجعه حضوری جلوگیری شده است.
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار گفت: وزارت کار تاکنون ۷۳۰ هزار نفر از متقاضیان را به صورت غیرحضوری و از طریق سامانه مدیریت کرده و حتی از آنها مدارک و مستنداتی هم دریافت نکرده است. فقط کد ملی متقاضی و کد بیمه و بر اساس اطلاعات پایهای که در سامانههای تامین اجتماعی موجود است بیمه بیکاری آنها برقرار میشود.
بابایی گفت: متقاضیان با مراجعه به دفاتر الکترونیک و دریافت نام کاربری و کلمه عبور در سامانه جامع بیمه بیکاری ثبت نام میکنند و تقاضای خود را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری ثبت میکنند و برای متقاضیان در هر مرحله پیامکی ارسال میشود و حتی واریز بیمه بیکاری هم به صورت غیرحضوری انجام میشود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی شهروندان اعلام کردند، در یکی از استانها برای دریافت مقرری بیکاری باید با مراجعه به اداره کار حضور غیاب انجام دهند گفت: در هر استان ستاد کرونای استان تصمیمگیر است اما در عین حال به مدیر مربوطه استان تاکید کردهایم به خاطر کرونا نیازی به مراجعه حضوری برای احراز بیکار بودن دریافت کننده بیمه مستمری بیکاری نیست و از طریق غیرحضوری میتوان بیکار بودن فرد متقاضی را احراز کرد.
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار تاکید کرد: برای دریافت بیمه بیکاری نیازی به مراجعه حضوری نیست و فقط از طریق سامانههای کارا و سامانه جامع بیمه بیکاری باید ثبت نام صورت بگیرد و بعد از احراز هویت از طریق پیامک اطلاع رسانی شده و مقرری بیکاری به حساب متقاضی واریز میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
تامین اجتماعی مقرری بیکاری خرداد تا مرداد را پرداخت میکند
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: سازمان تامین اجتماعی، بیمه بیکاری معوق سه ماهه (خرداد تا مرداد) متقاضیان که تا کنون واریز نشده را پرداخت میکند.
به گزارش روز یکشنبه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «حاتم شاکرمی» درباره تاخیر در پرداخت بیمه بیکاری مشمولین در سه ماهه خرداد لغایت مرداد، توضیح داد: سازمان تامین اجتماعی پرداخت این مبالغ را دنبال کرده و در این زمینه بخشی از مقرری مشمولین توسط سازمان پرداخت شد و پرداخت سایر متقاضیان در دستور کار قرار گرفته است.
وی در نشست بررسی فنی سامانه جامع روابط کار، افزود: هدف از ایجاد سامانه جامع روابط کار ارائه خدمات الکترونیکی با سرعت، شفافیت و سلامت بیشتر در راستای سیاستهای وزارت تعاون در اجرای دولت الکترونیک است.
معاون روابط کار وزارت تعاون گفت: تداوم این خدمات را بدون بازگشت به روشهای سنتی، با اصلاح نواقص احتمالی و بهبود مستمر آن ادامه میدهیم.
وی افزود: با همراهی همکاران ستادی و اجرایی برای ارتقای این خدمت، زیرساختهای این سامانه نیز ترمیمخواهد شد.
شاکرمی یادآورشد: با مشارکت مرکز فناوری اطلاعات وزارت تعاون، این سامانه نوپا که به طور طبیعی همراه با اشکالات جزئی است، تقویت خواهد شد.
وی افزود: در توسعه مراکز ثبت نام و احراز هویت کارگران و کارفرمایان در تلاش هستیم به غیر از پیشخوان و با همکاری بانک رفاه از ظرفیت شعبات این بانک در سراسر کشور استفاده کنیم.
معاون روابط کار وزارت تعاون بر ضرورت اطلاع رسانی درباره سامانه جامع روابط کار تاکید کرد و افزود: همه مدیران اجرایی باید فرایند این سامانه را برای جامعه هدف تشریح کنند.
به گزارش ایرنا، سامانه جامع روابط کاربا هدف ثبت الکترونیکی قراردادهای کار و تنظیم روابط کارگر و کارفرما در مرداد ۱۳۹۶ تصویب شد و از ۲۲ بهمنماه ۱۳۹۸ فعالیت خود را در سراسر کشور آغاز کرد.
این سامانه جامع بوده و دارای سطوح کاربردی مختلف در حیطه درون سازمانی و ارباب رجوع است.
منبع : بازار کار
بیمه بیکاری کارگران آسیب دیده از سیل تالش برقرار شود
نماینده وزیر تعاون، با بیان اینکه همه مسئولان استانی و کشوری آماده کمک به مردم سیل زده هستند، گفت: کارگرانی که در معرض سیل آسیب دیده اند و حتی شغل خود را از دست داده اند باید بدون تشریفات زائد از بیمه بیکاری استفاده کنند.
اکبر یاوری در حاشیه بازدید از مناطق سیل زده شهرستان تالش در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه همه مسئولان استانی و کشوری آماده کمک به مردم سیل زده هستند، اظهار کرد: همه امکانات وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی را برای پیگیری و رفع مشکلات مردم این شهرستان بسیج کردیم.
وی با بیان اینکه وظیفه ملی و میهنی ما کمک به همنوعان است، افزود: گیلانیان در همه صحنه های حساس مانند سیل و زلزله برای کمک در کنار همنوعان خود بودند و اکنون مردم سایر استان ها نیز در کنار مردم سیل زده تالش هستند.
نماینده ویژه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با تاکید بر لزوم کاهش آلام مردمی که در معرض سیل آسیب دیدند، خاطرنشان کرد: مردم این شهرستان بخشی از اموال خودشان را از دست داده اند و باید اقداماتی جهت التیام خسارت ها انجام دهیم.
یاوری، از اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خواست از کارفرمایان بنگاه های اقتصادی آسیب دیده از سیل حمایت کند و گفت: همچنین کارگرانی که در معرض سیل آسیب دیده اند و حتی شغل خود را از دست داده اند نیز باید بدون تشریفات زائد از بیمه بیکاری استفاده کنند و بیمه آنان برقرار شود.
منبع : بازار کار
26هزار نفر در البرز مشمول طرح بیمه بیکاری شدند
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز گفت: از شیوع ویروس کرونا و بر هم خوردن تعادل بازارهای اقتصادی مختلف، ۱۴ رسته شغلی به سبب این امر متحمل آسیب شدند که ۲۶ هزار نفر در استان البرز مشمول بیمه بیکاری شدند.
به گزارش شهروند البرز، فلاح نژاد در این خصوص با اشاره به اینکه بخش اعظم فعالیت اقتصادی کارگران در اثر شیوع ویروس کرونا تعطیل و یا محدود شده است، اظهار داشت: سامانه “بیمه بیکاری” از ۵ اسفند ماه سال ۹۸ جهت شناسایی کارگران و کارفرمایان ۱۴ رسته شغلی آسیب دیده و کم برخوردار در این سازمان راه اندازی شده است و مطابق ضوابط ستاد ملی کرونا مشمول دریافت تسهیلات میشوند.
وی با اشاره به اینکه تا کنون ۳۰ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردند افزود: اطلاعات کارگران و کارفرمایان ثبت نام شده در سامانه بعد از پالایش و بررسی جهت دریافت تسهیلات به سازمان تامین اجتماعی استان البرز ارسال شده است، بر این اساس ۲۶ هزار نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شدند.
وی با بیان اینکه بیشترین رسته شغلی آسیب پذیر از این بیماری در بخش خدمات است، عنوان کرد: وظیفه اصلی مجموعه وزارت کار شناسایی افرادی با شرایط این که حقوق ثابتی ندارند، حتی مستمری بگیر هم نیستند و پرداخت کننده هیچ صندوق بیمه ای نبودند است که عمده ی این افراد از دهک یک تا سه در استان البرز هستند، به سامانه برنامه و بودجه کشور معرفی شدند و بستههای معیشتی در ۵ مرحله به نسبت تعداد افراد خانوارها به آنها پرداخت خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز با اشاره به اینکه رونق و حمایت از تولید، ایجاد اشتغال و رفع مشکلات کارفرمایان، پیمانکاران و کارگری نیز از دیگر اهداف این سازمان است، خاطر نشان کرد: ما با تاکید بر رصد و رسیدگی مسائل و مشکلات صنفی کارگران زحمتکش در برابر صیانت از جامعه کارگری وظایفی داریم از این رو همکاری و هماهنگی دستگاههای مرتبط می تواند مسیر را برای حل و فصل مشکلات جامعه کارگری هموار کند.
منبع : شهروند البرز
دریافت بیمه بیکاری منوط به ارائه کارت پایان خدمت است؟
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت برای دریافت بیمه بیکاری الزامی است.
سپری کردن دوره خدمت سربازی و یا اخذ کارت معافیت دائم از سربازی برای آقایان الزامی و به استناد قانون نظام وظیفه عمومی عدم سپری کردن خدمت سربازی و یا عدم دریافت کارت معافیت دائم منع برخی خدمات اداری و عمومی من جمله قرارداد کار و تامین اجتماعی است.
دیوان عدالت اداری بخشنامه دریافت بیمه بیکاری را از حیث عدم صلاحیت مقام صادر کننده باطل کرده است و از حیث ماهیت و محتوا قابل ابطال تشخیص نداده است.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
سامانه بیمه بیکاری بار دیگر باز شد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت : سامانه جدید بیمه بیکاری که از ششم مردادماه سال جاری متوقف شده بود بار دیگر برای ثبت نام متقاضیان باز شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، کامران اصغری افزود : متقاضیان برای ثبت نام جدید و یا ادامه مقرر بیمه بیکاری ناشی از شیوع ویروس کرونا می توانند با مراجعه به سامانه جدید درخواست خود را به ثبت برسانند.
به گفته وی ثبت نام بیمه بیکاری صرفاً از طریق سامانه “جامع روابط کار” که از سال گذشته فعالیت خود را در سراسر کشور آغاز کرده است امکان پذیر است که اکثر خدمات حوزه روابط کار به صورت الکترونیکی و غیرحضوری نیز در این سامانه انجام می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران برخورداری از خدمات این سامانه را منوط به دریافت نام کاربری و رمز عبور از دفاتر پیشخوان دانست.
اصغری آدرس سامانه را http://prkar.mcls.gov.ir/Login اعلام کرد.
وی اظهارداشت: بعد از پایان مراحل ثبت نام فرآیند رسیدگی وبرقراری بیمه بیکاری متقاضیان از طریق پیامک به آنان اطلاع رسانی میشود.
به گفته این مسئول، متقاضیانی که پیش از این ثبت نامشان را در سامانه قبلی بارگذاری کردند، نیازی به ثبت نام جدید ندارند ، ولی متقاضیان تداوم مقرری بیمه بیکاری باید تغییرات احتمالی خود را در این سامانه به ثبت برسانند.
در مرحله اول شیوع ویروس کرونا در سال گذشته بیش از ۳۰ هزار کارگر مازنی در سامانه بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی استان مازندران ثبت نام کردند که کمتر از ۵ هزار نفر از این کارگران که سابقه پرداخت حق سهم بیمه بیکاری داشتند، از مقرری حداقلی برخوردار شدند.
در مجموع شیوع ویروس کرونا در مازندران از سی ام بهمن ماه سال گذشته تاکنون بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال به حوزه اقتصادی استان خسارت وارد کرد که بیشترین خسارت ها مربوط به بخش گردشگری و خدماتی بود که ۵۱ درصد از اشتغال استان نیز در این حوزه قرار دارد.
براساس آخرین آمار با گذشت حدود هفت ماه از شیوع ویروس کرونا همچنان حدود یکهزار و ۸۰۰ نفر از شهروندان مازنی مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان های ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل تحت درمان قرار دارند.
منبع : بازار کار
جزئیات جدید ثبت درخواست بیمه بیکاری ابلاغ شد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی جزئیات جدید ثبت درخواست بیمه بیکاری در زیر سامانه بیکاری را تشریح کرد.
محمدتقی آبایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ابلاغ جزئیات ثبت درخواست بیمه بیکاری در زیر سامانه بیکاری در راستای تحقق دولت الکترونیک، اظهار کرد: برابر اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، زیر سامانه جدید بیمه بیکاری در پنج استان قزوین، اردبیل، فارس، سمنان و هرمزگان به صورت آزمایشی راه اندازی شد و پس از تست به سراسر کشور ابلاغ شد.
وی افزود: متقاضیان بیمه بیکاری باید ابتدا به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت کرده و سپس به سامانه prkar.mcls.gov.ir وارد شده و مدارک خود را بارگذاری کنند. همچنین زمان ورود به سامانه جدید برای کسانی که پیش از این در سامانه بیمه بیکاری درخواست خود را ثبت کرده اند و بیکاری آنان کماکان ادامه دارد، از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی خواهد شد و سامانه جدید بیمه بیکاری پس از آنکه مراحل آزمایشی خود را در استان های مذکور گذارند، در سراسر کشور به اجرا در خواهد آمد.
وی با بیان اینکه زیر سامانه جدید بیمه بیکاری یکی از زیرمجموعه های سامانه جامع روابط کار به شمار می رود، گفت: سامانه جامع روابط کار یک طرح ملی است که بیش از ۴۸ زیرسامانه دارد و متولی اجرای آن معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی شفاف سازی، دسترسی سریع و آسان به خدمات، ضرورت حرکت به سمت تحقق دولت الکترونیک و ثبت دادخواست بدون مراجعه حضوری افراد را از جمله مزیت های این سامانه عنوان کرد و افزود: دریافت خدمات از این سامانه نیازمند احراز هویت است و کارگران و کارفرمایان با یکبار مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور احراز هویت می شوند و دیگر برای ارائه درخواست نیازی به طی بروکراسی های اداری نیست.
منبع : خبرگزاری ایسنا
جزییات پرداخت بیمه بیکاری کرونا و ثبت نام جاماندگان
برابر آخرین آمارها، بیش از ۸۶۳ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کرده و بیش از ۹۰ درصد مشمولان مقرری بیمه بیکاری را دریافت کردند.
به گزارش ایسنا، به دنبال شیوع ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بسیاری از کسب وکارها مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ به کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود.
دولت در راستای حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا، مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص داد و با حمایت سازمان برنامه و بودجه و اهتمام وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه، روند واریز مقرری بیمه بیکاری به متقاضیان مشمول و کارگران بیکار شده با جدیت دنبال شد.
سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir از مدتها قبل توسط وزارت کار راه اندازی شد تا افراد بیکار شده تابع قانون کار و قانون تامین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیکاری، بتوانند با مراجعه به این سامانه و وارد کردن اطلاعات شخصی، درخواست خود را به ثبت رسانده و از مقرری بیمه بیکاری بهره مند شوند.
طبق آخرین آمارها، بیش از ۸۶۳ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری در سامانه مذکور ثبت نام کردند که از این تعداد ۷۲۳ هزار و ۵۰۰ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری شناخته شده اند.
مسعود بابایی ـ مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار درباره روند پرداخت بیمه بیکاری به متقاضیان بیکار شده به ایسنا می گوید: آن دسته از متقاضیانی که در ۱۰ روز اول اسفند بیکار شدند از طریق سازمان تامین اجتماعی مقرری بیمه بیکاری آنها واریز شده است و کسانی که از ۱۰ اسفند ۹۸ تا ۳۱ اردیبهشت ۹۹ بیکار شدند مطابق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا بیمه بیکاری آنها را خزانه داری کل واریز می کند.
علیرغم ثبت نام متقاضیان برای دریافت بیمه بیکاری عده ای از متقاضیان بیکار شده از اسفند سال گذشته موفق به ثبت نام در سامانه نشده بودند که به گفته مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار، فهرست اسامی این دسته افراد از طریق کمیته های استانی جمع آوری شده و پس از پایش و تکمیل به سازمان تامین اجتماعی ارسال خواهد شد تا مقدمات واریز مقرری به حساب آنها نیز فراهم شود.
وی در عین حال از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری کرونا که از اسفند سال گذشته تا کنون بیکار بوده و بیکاری آنها تا خرداد استمرار داشته خواست تا به سامانه prkar.mcls.gov.ir مراجعه و از طریق خوداظهاری بیکاری خود را اعلام کنند.
بر اساس مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، پرداخت مبلغ در خصوص ایام بیکاری صرفاً تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری بوده و روند پرداخت بیمه بیکاری به افرادی که از ابتدای خرداد ماه بیکار شده و یا بیکاری آنان استمرار داشته باشد صرفا بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری خواهد بود بنابر این لازم است شروط قانونی اعلام شده را دارا باشند تا در صورت تایید مدارک و مستندات آنان توسط کمیتههای استانی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
پیش از این معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود” همه کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و در زمان شیوع ویروس کرونا بیکار شدهاند، چنانچه بیکاری شان تداوم داشته باشد، از اول خرداد ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند. ”
به گفته وی بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در حمایت از کارگران ابلاغیهای صادر شده و طبق آن کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند در این مدت حمایت شده و کارگرانی هم که قادر به بازگشت به کار خود نیستند تحت حمایت بیمه بیکاری قرار میگیرند.
با آغاز واریز مبالغ بیمه بیکاری کرونا اگر چه انتظار می رفت واریز مقرری بر اساس قانون بیمه بیکاری و توسط سازمان تامین اجتماعی صورت گیرد اما پرداخت اولین فهرست مقرری بگیران توسط سازمان برنامه و بودجه نشان داد که ساز و کار پرداخت بیمه بیکاری کرونا با بیمه بیکاری فعلی تفاوت دارد؛ چرا که با وجود راه اندازی سامانه توسط وزارت کار و شناسایی مشمولان و ارسال لیست افراد از سوی تامین اجتماعی، مکانیسم واریز و درصد پرداخت مبلغ بیمه بیکاری کرونا، توسط سازمان برنامه و بودجه و از طریق خزانهداری کل صورت گرفت.
آن زمان معاون اشتغال وزیر کار در پاسخ به این پرسش که مبنای واریز مبالغ بیمه بیکاری کرونا چه بوده است به ایسنا، گفت: تمایل وزارت کار این بود که پرداختها طبق قاعده قانونی و روال همیشگی صورت گیرد و تفاوتی نباشد ولی علیرغم پیشنهاد وزارت کار، سازمان برنامه و بودجه معتقد بود که چون بخش قابل توجهی از این منابع از محل بودجه عمومی اختصاص مییابد و از طرفی برخی از افراد اگر چه بیمه بودند ولی میزان کار در ماهشان در مقایسه با افرادی که تمام وقت کار کرده و دوره زمانی اشتغالشان هم طولانی بوده آنقدر نیست که بتوانند مقرری بیمه بیکاری را کامل بگیرند لذا این تفکیک انجام شد و مجموع جمع بندیهای صورت گرفته این شد که مبالغ متناسب با شرایط کرونا پرداخت شود ضمن آنکه بخش قابل توجهی از این افراد به سر کار بر میگردند.
در حال حاضر اگر چه بجز اعلام فهرست ۱۰۳ هزار نفری اول مقرری بگیران بیمه بیکاری ناشی از کرونا که مبلغ بیمه بیکاری آنها توسط سازمان برنامه و بودجه واریز شد، آمار دیگری از تعداد دقیق مقرری بگیران در دست نیست اما پیش از این معاون اشتغال وزارت کار اعلام کرده بود که برای ۲۴۱ هزار نفر از بیکار شدگان اسفند ۱۳۹۸ پیامک ارسال و مشمول شناخته شدند که از این تعداد برای ۱۰۳ هزار نفر مبلغ بیمه بیکاری واریز شده و برای حدود ۲۶۰ هزار نفر دیگر مقرری بیمه بیکاری کرونا به تدریج پرداخت خواهد شد؛ همچنان که سازمان تامین اجتماعی دومین فهرست مشمولان و لیست ۲۴۰ هزار نفری آسیب دیدگان ناشی از کرونا به همراه شماره حساب را برای دریافت بیمه بیکاری به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده بود.
اخیرا معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی اعلام کرده بیش از ۹۰ درصد افراد ثبت نام کرده موفق به دریافت مقرری بیمه بیکاری کرونا شده و این مقرری مربوط به ۲۰ روز آخر اسفند ۹۸ و ماههای فروردین و اردیبهشت ۹۹ بوده است.
به گفته وی، علیرغم آنکه برخی از متقاضیان مشمول دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا شده اند، واریز مقرری بیمه بیکاری به آنها به دلایلی از قبیل اعلام شماره شبای اشتباه یا عدم تعلق شماره حساب مربوطه صورت نگرفته است.
به گزارش ایسنا، جاماندگان و آن دسته از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری ایام کرونا که تاکنون موفق به دریافت مبلغ بیمه بیکاری نشده اند با تلفن گویای تامین اجتماعی به شماره ۱۴۲۰ تماس گرفته و راهنمایی لازم را جهت رفع مشکلات احتمالی دریافت کنند.
واریز مبالغ بیمه بیکاری کرونا همچنان که پیش از این اعلام شده بود از خرداد ماه به روال عادی برگشته و طبق قانون، براساس محاسبه حقوق ۹۰ روز آخر محاسبه و پرداخت می شود.
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری کرونا
مدیرکل بیمه بیکاری وزارت کار گفت: لیست افرادی که از اسفندماه بدلیل شیوع کرونا بیکار شده اما ثبت نام نکرده بودند را جمع آوری کردهایم تا برای آنها نیز بیمه بیکار واریز شود.
مسعود بابایی در گفت و گو با خبرنگار مهر در مورد آخرین وضعیت پرداخت بیمه بیکاری برای بیکارشدگان در ایام شیوع کرونا اظهار داشت: در مجموع تاکنون ۸۶۳ هزار و ۶۰۵ نفر برای بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۷۲۳ هزار و ۴۹۶ نفر حائز شرایط دریافت بیمه بیکاری شناخته شده اند.
مدیرکل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پس از بررسی درخواستها، برای اسفند ماه مجموعاً ۳۰۱ هزار و ۱۱۲ نفر، برای فروردین ماه ۴۱۷ هزار و ۸۹۷ نفر (که البته تعدادی به صورت تجمعی از اسفند اضافه شده بودند) و برای اردیبهشت ماه ۱۵ هزار و ۱۷۴ نفر جهت پرداخت بیمه بیکاری از طریق خزانه داری کل، معرفی شدند.
وی تصریح کرد: برای افرادی که از ابتدای اسفند ماه بیکار شدند تا دهم اسفند ماه، سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری واریز کرد اما با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا به افرادی که در بازه زمانی دهم اسفند تا ۳۱ اردیبهشت ماه بیکار شدند، از طریق خزانه داری کل بیمه بیکاری واریز میشود.
بابایی با اشاره به جاماندهها، گفت: لیست افرادی که از اسفند ماه بیکار شده بودند اما در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام نکرده بودند را از کمیته استانها جمع آوری کردیم تا با ارسال اطلاعات این افراد به سازمان تامین اجتماعی، برای جاماندگان نیز بیمه بیکاری واریز شود.
وی همچنین اظهار داشت: کسانی که از ابتدای خرداد ماه بیکار شدند و یا افرادی که بیکاریشان از اسفند ماه تاکنون استمرار داشته، باید با مراجعه به سامانه prkar.mcls.gov.ir، نوع بیکاری خود را خوداظهاری کنند؛ این سامانه در ۵ استان فارس، قزوین، اردبیل، هرمزگان و سمنان به صورت پایلوت فعال است. برای باقی استانها به احتمال زیاد از مرداد ماه فعال میشود.
مدیرکل بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بررسی اطلاعات افراد در کمیتههای استانی انجام میشود، افزود: اطلاعات دریافتی از کمیتههای استانی، هنوز کامل نشده است اما تعداد جاماندهها از ۱۶ تا ۴۰۰ نفر در استانها متغیر بوده است.
بابایی یادآور شد: بر اساس مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، پرداخت مبلغ در خصوص ایام بیکاری صرفاً تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری است و برای افرادی که از ابتدای خرداد سال جاری بیکار میشوند و یا اینکه بیکاری آنان استمرار داشته باشد بررسی و هرگونه پرداخت صرفاً بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری خواهد بود و لازم است شروط قانونی اعلام شده را دارا باشند تا در صورت تایید مدارک و مستندات آنان توسط کمیتههای استانی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
پرداخت بیش از ۱۱ میلیارد تومان بیمه بیکاری کرونا در گلستان
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان از پرداخت ۱۱۲ میلیارد ریال مقرری بیمه بیکاری ویژه ایام کرونا به متقاضیان خبر داد.
سعید مازندرانی امروز در جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد خدمات در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و رفاهی در استان توسط دستگاههای شورای هماهنگی ارائه می شود.
وی به حمایت های دولت در ایام کرونا اشاره کرد و افزود: در ایام کرونا بیش از ۱۷ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کردند که در اسفندماه از ۶ هزار و ۱۸۷ نفر واجد شرایط تعداد ۵ هزار و ۳۳۷ نفر در مجموع مبلغ ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان دریافت کردند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان تصریح کرد: در فروردین از ۹ هزار و ۲۵۴ متقاضی مشمول، به ۸ هزار و ۱۷۰ نفر در مجموع مبلغ ۸ میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان پرداخت شد و مابقی افراد به دلیل معرفی شماره حساب ناصحیح و یا مشکلات حساب معرفی شده در حال بررسی و اصلاح است.
مازندرانی بیان کرد: دغدغه ما تثبیت اشتغال است و در این راستا اقدامات مهمی انجام شد که اختصاص ۵۴۷ میلیارد تومان تسهیلات کرونا بخش دیگری از این حمایت ها است.
وی گفت: در سال گذشته ۲۷ هزار و ۵۰۰ شغل در سامانه رصد به ثبت رسید که پس از صحت سنجی بیش از ۸۰ درصد مشاغل ایجاد شده مورد تایید قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: طی سالهای ۹۷ و ۹۸ مبلغ ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی و ۴۵۳ میلیارد تومان تسهیلات روستایی پرداخت شد و ۶۱۵ نفر نیز از طریق طرح کارورزی وارد بازار کار شدند.
به گزارش ایسنا به نقل از ادارهکل تعاون و کار گلستان، مازندرانی اظهار کرد: با توجه به این که بسیاری از واحدها و مشاغل بیمه نیستند، تسهیلات کرونا به واحدهای بدون بیمه و رانندگان نیز پرداخت خواهد شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان تاکید کرد: با وجود تخصیص ۵۴۷ میلیارد تومان تسهیلات کرونا به استان، در بهترین حالت ۲۰۰ میلیارد تومان جذب خواهد شد که جذب مابقی اعتبارات مستلزم همراهی و کمک نمایندگان مجلس است.
منبع : بازار کار
جزئیات ثبت درخواست بیمه بیکاری در ۵ استان
در ادامه تکمیل سامانه جامع روابط کار زیرسامانه جدید بیمه بیکاری در پنج استان فارس، سمنان، قزوین، اردبیل و هرمزگان به شکل آزمایشی آغاز به کار کرد.
به گزارش ایسنا، برابر اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کار، زیرسامانه جدید بیمه بیکاری در پنج استان فزوین، اردبیل، فارس، سمنان و هرمزگان به صورت آزمایشی راهاندازی شده است و متقاضیان بیمه بیکاری در این استانها پس از مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت برای احراز هویت میتوانند نسبت به دریافت نام کاربری و رمز عبور خود اقدام کنند.
متقاضیان بیمه بیکاری باید ابتدا به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و نام کاربری و رمزعبور (گذرواژه) خود را دریافت کرده و سپس به سامانه prkar.mcls.gov.ir وارد شده و مدارک خود را بارگذاری کنند.
همچنین کسانی که پیش از این در سامانه بیمه بیکاری درخواست خود را به ثبت رساندهاند و بیکاری آنها کماکان ادامه دارد زمان ورود به سامانه جدید برای آنها از طریق ارسال پیامک اطلاع رسانی خواهد شد و سامانه جدید بیمه بیکاری پس از آنکه مراحل آزمایشی خود را در استانهای مذکور گذراند در سراسر کشور به اجرا در خواهد آمد.
زیرسامانه جدید بیمه بیکاری یکی از زیرمجوعههای سامانه جامع روابط کار به شمار میرود. سامانه جامع روابط کار یک طرح ملی است که بیش از ۴۸ زیرسامانه دارد و متولی اجرای آن معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
برابر اعلام معاونت روابط کار وزارت کار در حال حاضر ۴۹ زیرسامانه بر اساس نیازها و اولویتهای ادارات کل حوزه روابط کار در دست طراحی و تولید است که تا ۲۲ بهمن سال قبل ۲۲ زیرسامانه در سراسر کشور اجرایی شده و برخی از زیرسامانهها نیز در مرحله اخذ مجوز از دستگاههای نظارتی قرار دارند.
شفافسازی، دسترسی سریع و آسان به خدمات، ضرورت حرکت به سمت تحقق دولت الکترونیک و ثبت دادخواست بدون مراجعه حضوری افراد از جمله مزیتهای این سامانه به شمار میرود.
دریافت خدمات از این سامانه نیازمند احراز هویت است و کارگران و کارفرمایان با یکبار مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور احراز هویت میشوند و دیگر برای ارائه درخواست نیازی به طی بروکراسیهای اداری نیست.
به گزارش ایسنا، سامانه جامع روابط کار از جمله طرحهای بزرگ وزارت کار است که با هدف شفافسازی و ساماندهی اطلاعات درحوزه روابط کار راه اندازی شده و زیرسامانه جامع ثبت دادخواستها، بیمه بیکاری و حمایت از مشاغل، آموزش ایمنی نیروهای کار، ثبت و تایید و پیگیری قراردادهای کار، شناسایی واحدهای مشکلدار، شوراهای سازش، طبقهبندی مشاغل و بیمه کارگران ساختمانی از جمله آنها به شمار میرود. کارگران و کارفرمایان با مراجعه به این سامانه، خدمات مورد نیاز خود را به شکل غیر حضوری و در کمترین زمان ممکن دریافت خواهند کرد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
شرایط پرداخت بیمه بیکاری کرونا در صورت تداوم بیکاری
به دنبال شیوع ویروس کرونا و تاثیرگذاری آن بر بسیاری از کسب وکارها مقرر شد تا بیمه بیکاری سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت به کارگران آسیب دیده از کرونا پرداخت شود اما در روزهای گذشته پرسشهایی در خصوص افرادی که در خرداد ماه بیکار شده و چگونگی حمایت از آنها مطرح شده است.
به گزارش ایسنا، در راستای حمایت از صنوف و کارگران آسیب دیده از کرونا مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای کمک به صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافت و طی ماههای گذشته با حمایت دولت و سازمان برنامه و بودجه و اهتمام وزارت کار، سازمان تامین اجتماعی و دستگاههای مربوطه روند واریز مقرری بیمه بیکاری با جدیت دنبال شد.
وزارت کار از مدتها قبل سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری را به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir طراحی و راه اندازی کرده است تا افراد مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی که مشمول قانون بیمه بیکاری هم باشند بتوانند با مراجعه به این سامانه و با وارد کردن اطلاعات شغلی و شخصی نسبت به تکمیل در خواست خود اقدام کنند. برابر آخرین آمارها، بیش از ۸۵۰ هزار نفر در سامانه ثبت درخواست بیمه بیکاری ثبت نام کرده و بیش از ۷۰۰ هزار نفر مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری شناخته شدهاند.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی روزهای اخیر در خصوص جزئیات پرداخت بیمه بیکاری کرونا و آمار مشمولان دریافت مقرری بیمه بیکاری اعلام کرد که برای اسفند سال گذشته حدود ۲۱۳ هزار نفر مشمول دریافت این مبلغ شدهاند که تاکنون برای حدود ۱۵۰ هزار نفر مبلغ پرداخت شده و لیست حدود ۶۳ هزار نفر نیز در ابتدای تیرماه به خزانهداری کل کشور ارسال شده است. همچنین آن دسته افرادی که تاکنون نسبت به ثبت شماره حساب و شبای خود اقدام نکردهاند لازم است به سامانه مراجعه و آن را ثبت کنند.
برابر اعلام وزارت کار، در ارتباط با افرادی که در فروردین ماه امسال بیکار شدهاند، اطلاعات حدود ۳۳۰ هزار نفر به خزانهداری کل کشور ارسال شده و متقاضیانی که در اردیبهشت ماه کار خود را از دست داده و لیست بیمه آنها توسط کارفرمایان تا آخر خرداد ارسال شده، لیست آنها در حال پالایش است و به محض آماده شدن در هفته آتی برای پالایش نهایی در ارتباط با تعداد خانوار و تاریخ بیکاری به سازمان تامین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه ارسال خواهد شد.
بر اساس مصوبه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، پرداخت مبلغ در خصوص ایام بیکاری صرفاً تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری است و برای افرادی که از ابتدای خرداد سال جاری بیکار میشوند و یا اینکه بیکاری آنان استمرار داشته باشد بررسی و هرگونه پرداخت صرفا بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری خواهد بود و لازم است شروط قانونی اعلام شده را دارا باشند تا در صورت تایید مدارک و مستندات آنان توسط کمیتههای استانی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
پیش از این معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود” همه کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند و در زمان شیوع ویروس کرونا بیکار شدهاند، چنانچه بیکاری شان تداوم داشته باشد، از اول خرداد ماه مقرری بیمه بیکاری دریافت میکنند. ”
برای افرادی که از ابتدای خرداد سال جاری بیکار میشوند و یا اینکه بیکاری آنان استمرار داشته باشد بررسی و هرگونه پرداخت صرفا بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی و بیمه بیکاری خواهد بود و لازم است شروط قانونی اعلام شده را دارا باشند تا در صورت تایید مدارک و مستندات آنان توسط کمیتههای استانی از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
به گفته شاکرمی، بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا درحمایت از کارگران ابلاغیهای صادر شده و طبق آن کارگرانی که تحت پوشش بیمه قرار دارند در این مدت حمایت شدند؛ کارگرانی هم که قادر به بازگشت به کار خود نیستند تحت حمایت بیمه بیکاری قرار میگیرند.
مسعود بابایی، مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این باره به ایسنا، گفت: کسانی که از اسفند سال گذشته بیکار شده و بیکاری آنها استمرار داشته باشد در صورتی که شرایط قانونی مشمول بودن قانون کار، قانون تامین اجتماعی و بیمه بیکاری را دارا باشند میتوانند از مزایای بیمه بیکاری بهرهمند شوند.
وی گفت: شرط پرداخت بیمه بیکاری این نیست که افراد تنها بر اساس حوادث غیرمترقبه و یا کرونا بیکار شوند بلکه علاوه بر بیکاری غیر ارادی، لازم است مشمول قانون کار و قانون تامین اجتماعی بوده و یک سال سابقه فعالیت در آخرین کارگاه یا محل کار را داشته باشند.
به گفته بابایی، مقرری بیمه بیکاری کرونا بر مبنای ۵۵ درصد حداقل مزد است و ایام استفاده از بیمه بیکاری جزو سنوات بازنشستگی و سوابق پرداخت حق بیمه کارگران محسوب خواهد شد.
به گزارش ایسنا، بر اساس قانون بیمه بیکاری، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کسانی صورت میگیرد که به طور غیر ارادی و به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و مواردی همچون کرونا بیکار شده باشند. کارگران مجرد حداقل ۶ ماه و حداکثر ۳۶ ماه و کارگران متاهل حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۵۰ ماه با داشتن شرایط سابقه پرداخت حق بیمه و بیمه بیکاری و سایر شرایط مندرج در قانون میتوانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری ایسنا
69 هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری در اصفهان
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان با اشاره به ثبت ۷۲ هزار و ۵۰۰ درخواست بیمه بیکاری به دلیل شیوع ویروس کرونا در استان اصفهان، گفت: از این تعداد ۶۹ هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری شدند.
عبدالرسول آقاهادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: براساس آخرین آماری که از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان دریافت کرده ایم، ۷۲ هزار و ۵۰۰ درخواست بیمه بیکاری به دلیل شیوع ویروس کرونا در استان اصفهان ثبت شد.
وی با اعلام اینکه ۶۹ هزار و ۵۰۰ نفر واجد شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری به دلیل شیوع ویروس کرونا بودند، افزود: پرداخت مقرری بیمه بیکاری تابع قانون بیکاری سازمان تامین اجتماعی نیست، بلکه براساس تفاهمی است که سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی منعقد کردند و مقرر شد به میزان ۵۵ درصد از حداقل حقوق برای این ایام به حساب افرادی که به دلیل شیوع ویروس کرونا بیکار شدند واریز شود، همچنین به ازای هر نفر تحت تکفل، ۵ درصد به این میزان اضافه شود.
سرپرست اداره کل تامین اجتماعی استان اصفهان تصریح کرد: به همین دلیل دریافتی واجدان شرایط کمتر از میزان پیش بینی شده در قانون بیمه بیکاری است.
وی با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت بیمه بیکاری به دلیل کرونا صرفا از اسفند تا اردیبهشت ماه از این شرایط بهره مند شدند، گفت: تاکنون افراد واجد شرایط در سامانه ثبت نام کرده و از اول خردادماه بیمه بیکاری به شرایط عادی بازگشته است، یعنی براساس قانون بیمه بیکاری و با مراجعه به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تقاضای مقرری بیمه بیکاری و احراز شرایط و ارجاع به تامین اجتماعی صورت می گیرد.
آقاهادی با اشاره به اینکه در شرایط عادی متقاضی بیمه بیکاری ضمن مراجعه به ادارات کار درخواست خود را ارائه کرده، سپس درخواست در کمیته بیکاری مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت به سازمان تامین اجتماعی ارجاع می شود، خاطرنشان کرد: در زمان کرونا نیازی به تشکیل پرونده نبوده و فقط از طریق ثبت نام در سامانه، پایش و ارسال اطلاعات به سازمان برنامه و بودجه، واریز مبالغ به حساب شبای افراد متقاضی انجام شده است.
منبع : خبرگزاری ایسنا
پرداخت بیمه بیکاری اسفندماه به کارگران آسیبدیده از کرونا در استان فارس
پس از گذشت حدود چهار ماه از شیوع کرونا، هفته گذشته پرداخت مقرری جهت بیمه بیکاری اسفند ماه به کارگران آسیب دیده از کرونا آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، تعطیلی بسیاری از مشاغل از اسفند سال گذشته با شیوع ویروس کرونا ضربه زیادی به اقتصاد وارد کرد.
اما در این میان عده ای در تامین معیشت خود با مشکل روبه رو شدند و شرایط دشواری را در روزهای کرونایی تجربه کردند.
کارگرانی که شب عید از کار بیکار شدند و کسب و کارشان تعطیل شد و از شرایط ایجاد شده پس از کرونا به طور مستقیم آسیب دیدند.
در این میان تخصیص بیمه بیکاری، شاید مسکنی موقت بر دردهای این قشر زحمتکش بوده اما به نظر نمیرسد بتواند پاسخگوی آسیبی باشد که در پی تعطیلی دو تا سه ماه این مشاغل ایجاد شده است.
اکنون پس از گذشت حدود چهار ماه از شیوع کرونا، هفته پیش پرداخت مقرری جهت بیمه بیکاری اسفندماه به این کارگران آغاز شده است.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی فارس در گفتوگو با خبرگزاری فارس در شیراز با اشاره به ثبتنام ۸۸ هزار و ۴۷۵ نفر از کارگران آسیبدیده در این ایام در سامانه دریافت بیمه بیکاری گفت: از این تعداد ۷۳ هزارو ۲۸۰ نفر مشمول شناخته شدهاند و از هفته پیش واریزی مقرری اسفند آغاز شده است.
مختاری با بیان اینکه میزان دریافتی هریک از این افراد با توجه به روزهای تعطیلی و سوابق فعالیت متفاوت است، اظهار داشت: منبع تامین این پرداختیها ، خزانه کشوری و تعیین مقدار آن به عهده سازمان برنامه و بودجه و ستاد ملی مبارزه با کرونا است و ما تنها مسوول ثبتنام و پایش اولیه افراد همچنین اعلام اسامی آنها در این طرح هستیم.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از ثبتنام کنندگان مشمول دریافت بیمه بیکاری نشدهاند، افزود: این افراد مشمول قانون کار و یا بیمه بیکاری نبودهاند بنابراین مشمول این طرح نیستند.
مختاری اضافه کرد: پرداختی بیمه بیکاری به کارگران به صورت ماهانه و حداقل سه ماه برای افراد مشمول در نظر گرفته شده است.
منبع : خبرگزاری فارس
پرداخت بیمه بیکاری کارگران بیرجندی
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بیرجند گفت: ظرف چند روز آینده مبلغی برای افرادی که در فروردین ماه در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کرده اند، واریز می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد کسایی پیش از ظهر دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای پیگیری حقوق معوق کارگران بیان کرد: در شهرستان بیرجند ۱۵ واحد دارای حقوق معوق بوده که از این تعداد هشت مورد، واحد تولیدی هستند.
وی ادامه داد: اگرچه این واحدها بنا به دلایل مختلف دچار حقوق معوق شدهاند اما ماهانه مبلغی به حساب کارگران واریز میشود.
کسایی اظهار کرد: طی سال گذشته ۲۷۹ شکایت داشتهایم که ۳۳ درصد آرا صادره سازشی بوده است.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بیرجند بیان کرد: طی سال گذشته سه هزار و ۱۸۱ مشاوره داشتهایم که ۱۰۱ مورد بدون ارجاع به مراجع حل اختلاف سازش شده است.
وی با اشاره به طرحهای کمک به واحدهای تولیدی بیان کرد: اجرای طرحهایی اعم از تسهیلات کرونا، کارورزی و مشوقهای بیمهای از جمله اقدامات انجام شده است.
ارائه تسهیلات کرونا به کارفرمایان
کسایی بیان کرد: بر اساس طرح تسهیلات کرونا، اگر واحدی تا پایان سال نیروی کاریاش را حفظ کند، دولت به ازای هر کارگر تسهیلاتی از ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان با نرخ پایین پرداخت میکند.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بیرجند اظهار کرد: منحل کردن تعاونیهای غیر فعال از جمله برنامههای مهم سال جاری است.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته ۲۸ تعاونی منحل شده است، افزود: در حال حاضر ۱۷۰ تعاونی فعال در سطح شهرستان بیرجند وجود دارد.
کسایی با بیان اینکه در حال حاضر در زمینه بیمه بیکاری مشکلاتی وجود دارد، افزود: ظرف چند روز آینده مبلغی برای افرادی که در فروردین ماه در سامانه بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند، واریز میشود.
زخم کاری کرونا در جامعه کارگری
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بیرجند بیان کرد: تنظیم صحیح روابط بین کارگر و کارفرما از جمله اهدافی بوده که همواره در برنامههای اجرایی مد نظر قرار دارد.
کسایی با اشاره به سیاستهای مد نظر در ایجاد اشتغال بیان کرد: اداره تعاون تلاش میکند که با توزیع مناسب تسهیلات اشتغال و اولویت گذاری ها، مانع تورم شود.
مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بیرجند با اشاره به شعار سال جاری بیان کرد: با توجه به شعار سال جاری باید به سمتی برویم که نیروی کارگری واحدها حفظ شود.
وی با بیان اینکه به دنبال شیوع ویروس کرونا، مراجعههای متعددی از کارگران به دلیل تعطیلی واحدها داریم، افزود: در شرایط کرونایی قشر کارگری بیشترین آسیب را متحمل میشود چراکه کارفرما یا مجوزی برای شروع فعالیت ندارد و یا نمیتواند جذب مشتری داشته باشد.
منبع : خبرگزاری مهر
پرداخت بیمه بیکاری به آسیبدیدگان ناشی از کرونا تا پایان هفته
مدیرکل تامین اجتماعی لرستان از پرداخت مرحله اول بیمه بیکاری به آسیبدیدگان ناشی از بیماری کرونا تا پایان هفته جاری در این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی جهانی امروز یکشنبه در گفت و گو با رسانهها با اشاره به پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه شدگانی که به دلیل بیماری کرونا آسیب دیدهاند، اظهار داشت: بیمه بیکاری به افرادی پرداخت میشود که کارگاههای آنها به دلیل این بیماری عملاً تعطیل شده است.
وی، عنوان کرد: این جامعه آماری که در قالب ۱۱ گروه کارگاهی تعریف شدهاند حدود ۱۵ هزار نفر بودند که بعد از بررسیهای انجام شده ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر شرایط دریافت بیمه بیکاری را داشتند.
مدیرکل تامین اجتماعی لرستان، گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، مصوبات ستاد ملی کرونا و سازمان مرکزی تامین اجتماعی مقرر شده که مرحله اول مقرری بیمه بیکاری را تا پایان هفته جاری پرداخت کنیم.
جهانی، افزود: ماههای بعدی این مقرری بیمه بیکاری به افرادی که در سامانه ثبت شدهاند پرداخت خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
چه کسانی مشمول دریافت بیمه بیکاری هستند؟
حمید حاج اسماعیلی کارشناس حوزه کار و کارگر در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: طبق ماده ۲ قانون بیکاری ،بیمه بیکاری به کسی تعلق میگیرد که بدون میل و اراده از کار بیکار شده باشد و در حال حاضر جویای کار باشد.
این کارشناس حوزه کار و کارگر گفت: طبق ماده ۱ قانون بیمه بیکاری تمام مشمولین قانون تامین اجتماعی و قانون کار که دارای بیمه اجباری باشند، میتوانند از مقررات بیمه بیکاری استفاده کنند.
حاج اسماعیلی بیان کرد: کارگران اگر دارای قرارداد دائم، موقت، یک ماهه، دو ماهه و … باشند و کارفرما آنها را بیمه اجباری کرده باشند مشمول دریافت هستند.
او با بیان اینکه البته برخی از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی نمیتوانند از این بیمه استفاده کنند و مستثنی هستند، گفت: طبق تبصره این ماده بازنشستگان و از کارافتادگان کلی نمیتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند در این شرایط اگر بازنشستهای سر کار رود و بیکار شود، مشمول دریافت بیمه بیکاری نمیشود.
این کارشناس حوزه کار و کارگر گفت: از کار افتادگان کلی اگر بعد از کار افتادگی سرکار روند و از کارگاه اخراج شوند مشمول دریافت نخواهد شد.
او با بیان اینکه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد و اتباع خارجی نمیتوانند از بیمه بیکاری استفاده کنند، تصریح کرد: به کارگران ساختمانی، مشاغل حوزه حمل و نقل و قالیبافان خدمات بیمه بیکاری تعلق نمیگیرد.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
211 هزار نفر مشمول بیمه بیکاری کرونا
مدیر کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون اعلام کرد: ۲۱۱ هزار نفر مشمول بیمه بیکاری کرونا هستند.
مسعود بابایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیما گفت: از افرادی که اسفند ماه در سامانه وزارت کار ثبت نام کرده و خودشان را مشمول بیمه بیکاری کرونا دانسته اند، سازمان تامین اجتماعی بعد از پالایش نهایی ۲۴۱ هزار نفر را دارای شرایط دانسته است و به زودی در حساب آنها واریز خواهد شد.
بابایی افزود: از اسفند ۹۸ به دستور وزیر کار سامانهای در وزارت کار تشکیل شد برای افرادی که به خاطر کرونا بیکار شده اند و از زمانی که این طرح در ۲۳ اسفند فعال شد و در آن زمان ۶۹۸ هزار و ۷۹۳ نفر متقاضی دریافت بیمه بیکاری در کشور شدند.
وی افزود: از ۲۴۱ هزار مشمول نهایی ۲۱۱ هزار نفر اقدام به ثبت شماره حساب خود کردند و در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دادند.
بابایی گفت: سازمان تامین اجتماعی فهرست مشخصات کامل و حساب بانکی این افراد را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده و سپس این لیست در اختیار خزانه داری کل قرار گرفته است و امیدواریم خزانه داری کل بموقع پرداخت کند.
بابایی اعلام کرد: سه شنبه هفته پیش خزانه داری کل اعلام کرد که مبالغ آماده واریز است و فقط شماره شبای افراد را میخواهد که ما شماره حساب و لیست را ارسال کردیم و ۶ بانک عامل برای پرداخت در نظر گرفته شده است که حدود ۶۰ هزار نفر مربوط به بانک ملی هستند.
بابایی در ادامه گفت: برای افرادی هم که در فروردین ماه هم بیکار شده اند؛ فهرستی را در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دادیم که حدود ۱۹۳ هزار و ۹۸۵ نفر هستند.
این فهرست برای پالایش نهایی در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار گرفته است که بعد از پالایش نهایی این لیست را در اختیار ما قرار میدهد و برای مشمولان پیامک را ارسال میکنیم.
بابایی با اشاره به اینکه سیر بیکاری در دوران کرونا نزولی است، گفت: بیشترین ریزش نیرو را در اسفندماه داشتیم و با توجه به بهتر شدن شرایط اقتصادی حدود ۱۴ هزار نفر به کار برگشته و از دریافت بیمه بیکاری کرونا انصراف داده اند.
روند پرداخت بیمه بیکاری را ادامه خواهیم داد و اگر فردی فکر میکند که مشمول بیمه بیکاری کروناست به وزارت کار و ادارات کار در استانهای مختلف مراجعه کند.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
بیمه بیکاری کرونایی اسفند سال گذشته، هفته آینده واریز میشود
مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی گفت: حقِ بیمه بیکاری اسفند سال گذشته ناشی از شیوع ویروس کرونا، اوایل هفته آینده به حساب افراد واریز میشود.
مصطفی سالاری عصر پنجشنبه در جلسه مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان افرود: بر اساس توافق سازمان تامین اجتماعی و دولت مقرر شد ارقام مزبور مطابق میانگین تعداد بیمه بیکاری در پنج سال گذشته، توسط منابع تامین اجتماعی و مازاد بر آن از طریق منابع دولتی پرداخت شود.
وی ادامه داد: با دستور رییس جمهوری ۵۰ هزار میلیارد ریال برای تامین اعتبار بیمه بیکاری دوران کرونا در نظر گرفته شده است.
سالاری اظهار داشت: از مجموع افراد متقاضی دریافت بیمه بیکاری اسفند سال گذشته، پس از پالایش وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی فهرست ۲۴۰ هزار نفری به همراه شماره حساب افراد برای دریافت بیمه بیکاری به سازمان برنامه و بودجه ارائه شد.
وی با اشاره به درخواست سازمان برنامه و بودجه برای ارائه شماره شبای بانکی متقاضیان گفت: در روزهای گذشته از مجموع شماره حسابهایی که نزد ۶ بانک موجود است قریب یکصد هزار شماره شبا دریافت و به سازمان برنامه و بودجه ارائه شد و بقیه شمارهها نیز در روزهای آینده از چهار بانک دیگر دریافت و به این سازمان داده خواهد شد و تا آخر هفته آینده، کل بیمه بیکاری اسفند به حساب متقاضیان واریز میشود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: این پرداخت مربوط به ماه اسفند سال گذشته است و فهرست متقاضیان دریافت بیمه بیکاری فروردین سال جاری نیز بر اساس شرایط تفاهم اعلام شده با دولت ظرف چند روز آینده به سازمان برنامه و بودجه ارائه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در ماههای عادی ۹۶ هزار میلیارد ریال مجموع هزینههای تامین اجتماعی میشد که ۶۷ هزار میلیارد ریال مربوط به رقم مستمریها، ۲۳ هزار میلیارد مربوط به درمان اعم از مطالبات واحدهای تابعه وزارت بهداشت، واحدهای غیرتابعه وزارت بهداشت و خصوصیها و همچنین واحدهای تملیکی و همچنین ۶ هزار میلیارد مربوط به سایر هزینهها بود در حالی که در ماههای عادی ۹۰ هزار میلیارد ریال، وجوه دریافتی بیمه است.
وی هزینههای سازمان تامین اجتماعی در سال جدید را ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: از این میزان ۸۲ هزار میلیارد ریال بابت پرداخت مستمریها، ۲۸ هزار میلیارد ریال بابت هزینههای درمان و قریب ۱۰ هزار میلیارد ریال بابت هزینههای متفرقه صرف میشود.
سالاری اضافه کرد: سال گذشته مطالبات تابعه وزارت بهداشت و غیرتابعه با ۱۸ ماه معوقه مواجه شد که امسال معوقات مراکر تابعه وازرت بهداست به صفر و غیرتابعه وزارت بهداشت به سه ماه تقلیل یافته است.
استان اصفهان دارای ۳۴۸ هزار مستمری بگیر یا بازمانده مستمری بگیر است.
قریب ۷۰ هزار نفر در این استان برای دریافت بیمه بیکاری اسفند سال گذشته نام نویسی کردهاند.
منبع : خبرگزاری ایرنا
افزایش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سه سال گذشته
بررسی روند پرداخت بیمه بیکاری طی سالهای ۹۶ تا ۹۸ نشان میدهد که تعداد مقرری بگیران جدید در این مدت روند افزایشی داشته است.
به گزارش بازارکار به نقل از ، بررسی بیمه بیکاری و افراد بهرهمند از این مزیت، یکی از مواردی است که می تواند در تحلیل بازار کار کشورها مفید واقع شود. در حال حاضر رویکرد جهانی در این خصوص کاهش تعداد مقرری بگیران با تاکید بر حفظ اشتغال است چرا که افزایش این امر میتواند بیانگر مشکلات اقتصادی کارگاهها و تعطیلی آنها باشد.
گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بررسی مقرری بگیران جدید طی سالهای ۱۳۹۶-۱۳۹۸ روند افزایشی این تغییرات را نشان میدهد به نحوی که میزان تغییرات سال ۹۸ نسبت به سال قبل از آن، ۱.۸ درصد بوده است. بر اساس این گزارش در حالی که تعداد مقرری بگیران جدید بیمه بیکاری در سال ۱۳۹۷، ۲۵۹ هزار و ۲۸۶ نفر بوده است، این میزان در سال ۱۳۹۸ به ۲۶۳ هزار و ۸۲۹ نفر رسیده است.
همچنین در سال ۱۳۹۷ برای ۱۸ هزار و ۱۱۲ نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری فرصت اشتغال جدید فراهم شده که این میزان در سال گذشته به ۲۲ هزار و ۴۴۵ اشتغال جدید افزایش یافته است. تعداد افرادی که مقرری بیمه بیکاری آنها در سال ۹۸ قطع شده بیش از ۲۴۱ هزار و ۵۷۰ نفر بوده که از این تعداد قطع مقرری ۲۲ هزار و ۴۴۵ نفر به دلیل اشتغال جدید و ۲۱۹ هزار و ۱۲۶ نفر به دلایل دیگر صورت گرفته است.
ملاک پرداخت مقرری بیمه بیکاری چیست؟
بر اساس قانون، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کسانی صورت میگیرد که به طور غیر ارادی و به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و مواردی همچون کرونا بیکار شده باشند. مطابق ماده ۶ قانون بیمه بیکاری، افراد بیکار شده موظفند حداکثر ظرف ۳۰ روز مراتب بیکاری خود را به ادارات کار استان محل سکونت اعلام کنند. مجردین حداقل شش ماه و حداکثر ۳۶ ماه و کارگران متاهل حداقل ۱۲ ماه و حداکثر ۵۰ ماه با داشتن سابقه پرداخت حق بیمه میتوانند از حمایت اجتماعی بیمه بیکاری برخوردار شوند.
دلایل قطع مقرری بیمه بیکاری
کارگرانی که از مقرری بیمه بیکاری استفاده میکنند، درصورت اشتغال مجدد، مقرری بیمه بیکاری آنان قطع میشود. چنانچه مدت پرداخت بیمه بیکاری تمام شود یا اینکه فرد به کار جدیدی مشغول شود یا در صورت پیدا شدن کار تخصصیاش از قبول آن خودداری کند، همچنین اینکه مشمول دریافت مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی کلی شود، دیگر نمیتواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.
در حال حاضر بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی بنگاه، از کار بیکار شوند با تایید شورای عالی کار تحت پوشش بیمه بیکاری قرار میگیرند؛ همچنین هر گونه تغییر یا بازسازی خطوط تولید، جابجایی کارگاه یا ماشین آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید جزو تغییر ساختار
منبع : بازارکار
689 هزار نفر در صف بیمه بیکاری کرونا
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ثبت درخواست ۸۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر در سامانه بیمه بیکاری خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۸۹ هزار و ۹۲ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شناخته شدند.
به گزارش بازارکار به نقل از ایرنا، مسعود بابایی درباره ارسال لیست بیمه مشمولان بیمه بیکاری ماههای اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به تامین اجتماعی اظهار کرد: مشخصات کامل مشمولین که تا پایان ۹۹.۱.۳۱ در سامانه ثبت نام کردهاند، پس از پالایش توسط سازمان تامین اجتماعی به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و از طریق این ادارات نیز به ادارات کل تامین اجتماعی استان ارسال شده است؛ ضمنا برای مشمولین و غیرمشمولین که تا پایان ۹۹.۱.۳۱ ثبت نام کردهاند پیامک مبنی بر مشمول یا عدم مشمول بودن ارسال شده است.
تصمیم گیری درخصوص متقاضیان اردیبهشت در کارگروهی جداگانه
وی درباره پیش بینیهای صورت گرفته برای مشمولان بیمه بیکاری اردیبهشت ماه ۹۹ نیز گفت: در ارتباط با مشمولین اردیبهشتماه قرار است در کارگروهی مرکب از نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور و سازمان تامین اجتماعی تصمیمگیری شود.
شرط پرداخت بیمه بیکاری ایام کرونا
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار در عین حال شرط پرداخت مقرری بیمه بیکاری را مشمول بودن قانون کار، قانون تامین اجتماعی و قانون بیمه بیکاری دانست و گفت: کل مشمولین قانون کار که تابع قانون تامین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیکاری هستند می توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند و صاحبان حرف و مشاغل آزاد، اتباع خارجی، خویش فرمایان، بازنشستگان و از کارافتادگان کلی مشمول بیمه بیکاری نیستند.
درخواست ۶۸۹ هزار نفر پذیرفته شد
بابایی درباره آخرین آمار متقاضیان بیمه بیکاری نیز گفت: تعداد کل ثبت نام کنندگان تا روز گذشته ۸۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر بوده که از این تعداد، ۶۸۹ هزار و ۹۲ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شناخته شدند.
وی در پایان در خصوص اعتبار تخصیص یافته برای کمک به صندوق بیمه بیکاری گفت: در تاریخ ۹۹.۱.۲۳ مبلغ ۱۲۸۶ میلیارد تومان اعتبار از طرف سازمان برنامه و بودجه به سازمان تامین اجتماعی تخصیص داده شده است که در حال حاضر احتمالا اسفند و فروردین ماه پرداخت شود ولی اعلام شده که بخش دیگری از اعتبارات در ماههای آتی پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، پیش از این با ابلاغ نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۱۲۸۶ میلیارد تومان اعتبار از محل بخشی از منابع یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی بابت تامین هزینه های مدیریت تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به صندوق بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی تخصیص پیدا کرد.
منبع : خبرگزاری ایرنا
30 هزار کارگر مازندرانی مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شدند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: ۳۰ هزار و ۲۵۶ کارگر از مجموع ۳۷ هزار نفری که برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کردند، مشمول دریافت مقرری شناخته شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، کامران اصغری پیش ازظهر سه شنبه در جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، با اشاره به اینکه روابط عمومی باید حال سازمان را خوب کند، خاطرنشان کرد: فعالیت روابط عمومیها باید بر اساس افق سازی هوشمندانه باشد که این قضیه باعث پویایی فعالیت این جایگاه خواهد شد و انتقال درست اخبار به مرور زمان باعث افزایش سرمایه اجتماعی خواهد شد.
اصغری درباره طرحهای معیشتی در دوران کرونا گفت: بسته معیشتی کرونا با مبلغ ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان ویژه افراد شدیداً آسیب پذیر در استان بوده که برای ۳۵ هزار و ۷۹ خانوار مازندرانی طی چهار ماه انجام شده و این مبلغ در ماه مبارک رمضان دو برابر شده است.
وی پرداخت بیمه بیکاری به مشمولان را از دیگر اقدامات در ایام کرونا اعلام کرد و افزود: تا کنون بیش از ۳۷ هزار نفر در سامانه اعلام شده ثبت نام کردند که ۳۰ هزار و ۲۵۶ نفر مشمول شناخته شدند که به محض تامین اعتبار لازم اقدام میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: در طرح خرید اعتباری اضطراری (تسهیلات تا سقف دو میلیون تومان) ناشی از شیوع بیماری کرونا ویژه اقشار آسیب پذیر فاقد درآمد ثابت به سه گروه کارگران ساختمانی، رانندگان و دستفروشان و کارگرانی که اصناف آنها به خاطر کرونا تعطیل شده یا آسیب دیدهاند وام حمایتی داده میشود.
وی از پرداخت تسهیلات یک میلیون تومانی ویژه یارانه بگیران خبر داد و گفت: پرداخت وام ۱۲ درصدی به ۱۳ کسب و کار آسیب دیده از کرونا به شرط حفظ اشتغال از خردادماه آغاز میشود.
باقری معاون تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این جلسه اظهار کرد: تاکنون ۱۸ تعاونی که در حوزه تولید لوازم بهداشتی ماسک، گان بیمارستانی و دستکش در ایام کرونا فعالیت داشتند، شناسایی شدند.
وی افزود: طی مکاتباتی که با وزارتخانه انجام شد ۱۱ تعاونی برای دریافت تسهیلات با نرخ سود پایینتر معرفی شدند و در حال شناسایی سایر تعاونیهای هستیم که در ایام کرونا تولیدات داشتند که متقاضی تسهیلات بلاعوض و کم بهره هستند.
منبع : خبرگزاری مهر
آخرین آمار متقاضیان بیمه بیکاری کرونا
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از ثبت درخواست ۸۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر در سامانه بیمه بیکاری خبر داد و گفت: از این تعداد ۶۸۹ هزار و ۹۲ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شناخته شدند.
مسعود بابایی در گفتوگو با ایسنا، درباره ارسال لیست بیمه مشمولان بیمه بیکاری ماههای اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به تامین اجتماعی اظهار کرد: مشخصات کامل مشمولین که تا پایان ۹۹.۱.۳۱ در سامانه ثبت نام کردهاند، پس از پالایش توسط سازمان تامین اجتماعی به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال و از طریق این ادارات نیز به ادارات کل تامین اجتماعی استان ارسال شده است؛ ضمنا برای مشمولین و غیرمشمولین که تا پایان ۹۹.۱.۳۱ ثبت نام کردهاند پیامک مبنی بر مشمول یا عدم مشمول بودن ارسال شده است.
تصمیم گیری درخصوص متقاضیان اردیبهشت در کارگروهی جداگانه
وی درباره پیش بینیهای صورت گرفته برای مشمولان بیمه بیکاری اردیبهشت ماه ۹۹ نیز گفت: در ارتباط با مشمولین اردیبهشتماه قرار است در کارگروهی مرکب از نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشور و سازمان تامین اجتماعی تصمیمگیری شود.
شرط پرداخت بیمه بیکاری ایام کرونا
مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار در عین حال شرط پرداخت مقرری بیمه بیکاری را مشمول بودن قانون کار، قانون تامین اجتماعی و قانون بیمه بیکاری دانست و گفت: کل مشمولین قانون کار که تابع قانون تامین اجتماعی و مشمول قانون بیمه بیکاری هستند می توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند و صاحبان حرف و مشاغل آزاد، اتباع خارجی، خویش فرمایان، بازنشستگان و از کارافتادگان کلی مشمول بیمه بیکاری نیستند.
درخواست ۶۸۹ هزار نفر پذیرفته شد
بابایی درباره آخرین آمار متقاضیان بیمه بیکاری نیز گفت: تعداد کل ثبت نام کنندگان تا روز گذشته ۸۲۲ هزار و ۸۶۸ نفر بوده که از این تعداد، ۶۸۹ هزار و ۹۲ نفر مشمول دریافت بیمه بیکاری کرونا شناخته شدند.
وی در پایان در خصوص اعتبار تخصیص یافته برای کمک به صندوق بیمه بیکاری گفت: در تاریخ ۹۹.۱.۲۳ مبلغ ۱۲۸۶ میلیارد تومان اعتبار از طرف سازمان برنامه و بودجه به سازمان تامین اجتماعی تخصیص داده شده است که در حال حاضر احتمالا اسفند و فروردین ماه پرداخت شود ولی اعلام شده که بخش دیگری از اعتبارات در ماههای آتی پرداخت خواهد شد.
به گزارش ایسنا، پیش از این با ابلاغ نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۱۲۸۶ میلیارد تومان اعتبار از محل بخشی از منابع یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی بابت تامین هزینه های مدیریت تبعات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به صندوق بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی تخصیص پیدا کرد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
اختصاص ۱۲۸۶ میلیارد تومان به صندوق بیمه بیکاری
وزارت تعاون اعلام کرد:۱,۲۸۶میلیارد تومان از محل اعتبارات ریالی منابع یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی برای تامین هزینه های مدیریت تبعات اقتصادی ناشی ازکرونا به صندوق بیمه بیکاری تخصیص یفات.
به گزارش خبرنگار بازارکار وزارت تعاون با ابلاغ محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۱,۲۸۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات ریالی منابع یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملی برای تامین هزینه های مدیریت تبعات اقتصادی ناشی ازکرونا به صندوق بیمه بیکاری سازمان تامین اجتماعی تخصیص یافت.
منبع : بازار کار
47 هزار متقاضی دریافت بیمه بیکاری در خراسان رضوی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: پس از شیوع ویروس کرونا ۴۷ هزار نفر متقاضی دریافت بیمه بیکاری در این استان شده و در سامانه مورد نظر ثبت نام کردهاند.
محمد سنجری در نشست شورای اسلامی شهرستان مشهد افزود: تاکنون از این تعداد بیمه شده درخواست ۱۵ هزار نفر به وزارتخانه و از آنجا نیز به سازمان تامین اجتماعی فرستاده شده است.
وی ادامه داد: در پایان سال قبل ۱۵ هزار متقاضی بیمه بیکاری داشتیم که در یک ماه پس از شیوع کرونا نیز ۱۵ هزار نفر به این تعداد افزوده شد.
وی به توزیع ۲ نوبت یارانه معیشتی مربوط به کرونا اشاره کرد و گفت: این پرداختها در ماه مبارک رمضان و خرداد ماه نیز تداوم دارد و ۱.۹ میلیون خانوار یارانه بگیر از این خدمات بهرهمند میشوند.
سنجری افزود: ۸۲ هزار کارگاه و واحد صنفی دارای کد بیمه و ۹۹۰ هزار جمعیت کارگری در این استان وجود دارد که ۷۵ درصد این تعداد در مشهد متمرکز شدهاند.
وی سال گذشته را از نظر اقتصادی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پر چالش خواند و اظهار داشت: با طرح های اجرا شده از جمله طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی، ۱۳.۵ درصد اشتغال ایجاد شده در کشور مربوط به این استان بوده و تقاضا برای بیمه بیکاری در استان طی سال گذشته نسبت به سال قبل از آن ۱۸ درصد کاهش داشت اما در اسفند پارسال همه این روند مثبت و معادلات به هم ریخت و اولین دستگاه متاثر از شیوع کرونا نیز وزارت تعاون بود.
وی گفت: ریزش نیروی کار در ۱۳ رسته شغلی خراسان رضوی بیشترین تاثیرگذاری را داشت چرا که در این استان بویژه مشهد ۶۰ درصد اشتغال در بخش خدمات و صنوف مرتبط با سفر بوده است.
سنجری به حمایت از ۱۳ رسته شغلی آسیب دیده از کرونا در استان اشاره کرد و افزود: کارگاههای متاثر از کرونا ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان بابت هر نیروی کار دریافت میکنند به شرطی که نیروی کار مربوطه اخراج نشده باشد.
وی ادامه داد: مرکز نیکوکاری کارگران با هدف کمک و ساماندهی به ۳۵ هزار نیروی کار تشکیل شد و حدود ۶ هزار بسته معیشتی و بهداشتی نیز تامین شده که در حال توزیع بین آنهاست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: شهرداری مشهد به عنوان کارفرمای بزرگ است که میتواند به حمایت از نیروی کار بپردازد، البته شهرداری دست به ایجاد جایگاه خاص برای ساماندهی کارگران گذری نیز زده است اما موفقیت این طرح منوط به پذیرش این مکان از سوی خود کارگران و افراد جویای نیروی کار روزمزد است.
وی افزود: ۱۰ درصد اشتغال ایجاد شده در کشور مربوط به ساخت و ساز و صنعت ساختمان است اما از سوی دیگر شاهد افرایش هزینه پروانه های ساختمانی توسط شهرداری هستیم که شکایت انبوه سازان را در پی داشته است، این روند میتواند موجب توقف فعالیتهای ساختمانی و به تبع آن فعالیت شغلی در این بخش گردد.
وی ادامه داد: دستکم ۵۰ هزار نفر نیروی کار در این استان براثر شیوع کرونا بیکار میشوند و از طرفی امسال ۷۶ هزار اشتغال جدید در استان در نظر گرفته شده که امیدواریم با تجمیع منابع محدود موجود میان بخشهای مختلف بتوان اهداف مورد نظر دست یافت.
ازسرگیری آموزشهای فنی و حرفهای
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: فعالیت آموزشگاههای عملی و کارگاهی فنی و حرفهای بخش خصوصی استان نیز از هفته آینده ازسرگرفته میشود.
افشین رحیمی افزود: این مجوز از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای آموزشهای عملی در فضای کارگاهی صادر شده و سایر آموزشهای تئوری به صورت مجازی برگزار میشود.
وی ادامه داد: تفاوت عمده آموزشهای فنی و حرفهای با آموزشهای مدارس و دانشگاهها این است که آموزشهای زیرپوشش این اداره کل ترکیبی از موارد تئوری و کارگاهی است و اغلب فعالیتهای آموزشی ما ترکیبی است.
وی گفت: با شیوع کرونا اندیشه کسب و کارهای مجازی رشد خوبی پیدا کرده و گرایش مردم نیز به این کسب وکارها رونق داشته است لذا باید نهادهای متولی آموزشهای لازم را در این بخش در نظر بگیرند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی افزود: میتوان با مشارکت بخشهای دیگر از جمله شهرداری مشهد نسبت به تداوم این آموزشها در قالب مهارتهای شهروندی برای حضور کمتر مردم در فضای حقیقی بهره گرفت.
هم اکنون ۴۷ مرکز دولتی و ۸۷۸ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در خراسان رضوی فعالیت دارد که طی سال گذشته ۲۵ میلیون و ۹۷۶ هزار و ۶۷۷ نفرساعت آموزش به علاقهمندان ارائه داد.
منبع : بازار کار
اشتغال مجدد بیش از ۲۲ هزار مقرریبگیر بیمه بیکاری در سال ۹۸
آخرین آمارهای منتشر شده از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نشان میدهد که سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۵۳ نفر از مقرریبگیران بیمه بیکاری مشغول به کار شدند.
بیمه بیکاری یک حمایت اجتماعی است و تامین اجتماعی از طریق دریافت حق بیمه مقرر به بیمه شدگان مشمول قانون کار و تامین اجتماعی که طبق مقررات قانون بیمه بیکاری بدون میل و اراده از کار بیکار می شوند بیمه بیکاری پرداخت میکند.
کارگران مجرد مشمول قانون بیمه بیکاری حداقل شش ماه و حداکثر سی و شش ماه و کارگران متاهل و متکفل حداقل دوازده ماه و حداکثر پنجاه ماه به نسبت سابقه کاری و بیمه پردازی می توانند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کنند.
این در شرایطی است که نرخ بیکاری در سال های ۹۳ تا ۹۷ روند صعودی داشته است و از رقم ۱۰.۶ درصد به ۱۲ درصد رسیده است.
البته در کنار رشد نرخ بیکاری، اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری نیز افزایش یافته است. به گونه ای که در سال ۱۳۹۳، ۱۱ هزار و ۶۶۰ نفر دوباره وارد بازار کار شدند. در سال بعد در حالیکه نرخ بیکاری ۱۱ درصد بود ۱۳ هزار و ۶۳۹ نفر مشغول به کار شدند.
در سال ۹۵ نرخ بیکاری نسبت به سال قبل از آن ۱.۴ درصد افزایش یافت و در مقابل این افزایش ۱۶ هزار و ۴۷۴ نفر که پیش از این بیمه بیکاری می گرفتند وارد بازار کار شدند.
نرخ بیکاری در سال های ۹۶ و ۹۷ به تدریج روند نزولی خود را آغاز کرد و به ترتیب رقم ۱۲.۱ و ۱۲ درصد ثبت شد. در سال ۹۶، ۱۶ هزار و ۴۷۴ نفر از مقرری بگیران بیمه بیکاری مشغول به کار شدند و در سال بعد از آن هم ۱۷ هزار و ۸۸۱ هزار نفر دیگر در شغل دیگر فعالیت خود را شروع کردند.
مرکز آمار در آخرین گزارش خود نرخ بیکاری سال ۹۸ را ۱۰.۷ درصد اعلام کرد که در مقایسه با سال قبل از آن (۱۳۹۷) ۱.۳ کم شده بود. در کنار این کاهش نرخ بیکاری اشتغال مجدد افرادی که بیمه بیکاری دریافت می کردند نیز قابل توجه بود به گونه ای که آمار وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نشان می دهد ۲۲ هزار و ۸۵۳ نفر مشغول به کار شدند.
طبق آخرین آمار تا پایان خرداد سال۹۸ تعداد ۲۶۰ هزار نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری در کل کشور داشتیم .
منبع : بازار کار