اخبار استخدام جانبازان و ایثارگران در سال ۹۹
اخبار استخدام جانبازان و ایثارگران در سال ۹۹
در این صفحه اخبار لحظه به لحظه اخبار استخدام جانبازان و ایثارگران اعلام میشود.
تبدیل وضعیت ایثارگران در حال انجام است
رئیس کل دادگستری لرستان گفت: سهمیه استخدامی برای ایثارگران مطابق قوانین برنامههای پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این مجموعه به طور کامل تخصیص پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، محمد رزم پیش از ظهر امروز در آیین گرامیداشت مقام شامخ شهدا و تجلیل از فرزندان، برادران و خواهران شهدای دادگستری استان لرستان که به همت معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: سهمیه استخدامی برای ایثارگران مطابق قوانین برنامههای پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این مجموعه به طور کامل تخصیص پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین تبدیل وضعیت تمام ایثارگران مشمول ماده ۲۱ قانون جامع خدمات ایثارگران به رسمی و قطعی در حال انجام است.
رئیس کل دادگستری لرستان با تاکید بر اولویت دادن به قشر ایثارگران در انتصابات و تغییر سمت و وضعیتها، افزود: در مجموع از ۲۳ خانواده شهید و ایثارگر دادگستری استان طی سال جاری سرکشی و دیدار شد.
رزم، واژه شهادت را از برترین و مقدسترین واژههای فرهنگ اسلامی عنوان و تصریح کرد: شهید کسی است که جان خود را در راه خدا از دست میدهد و شهادت اوج کمال انسان است زمانی که هستی خود را نثار محبوب و معشوق خود میکند.
وی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را موجب بقای اسلام و نظام جمهوری اسلامی خواند و افزود: این مهم نیز برگرفته از فرهنگ عاشورا بوده، همچنانکه دوران هشت ساله دفاع مقدس مشعلی پرفروغ برای نسلهای آینده کشور است.
رئیس کل دادگستری لرستان اظهار داشت: بایستی با اتصال به مفهوم بزرگ و ماندگار شهادت، سعادت و پیروزی را برای جامعه به ارمغان آورد.
در پایان این مراسم از کارکنان قضایی و اداری خانواده شهدا و ایثارگران شاغل در دادگستری استان تجلیل بعمل آمد.
منبع: خبرگزاری فارس
استخدام ۱۲ هزار فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد در دستگاه ها
گیلان معاون تعاون بنیاد شهید، یکی از مصوبات برنامه ششم را استخدام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در دستگاه های دولتی تا پایان برنامه دانست و اظهار کرد: در مرحله نخست این قانون مجوز استخدام ۱۲ هزار نفر برای ۵۰ دستگاه صادر شده است.
محمود پاکدل در جلسه مشترک شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت که در استانداری برگزار شد، هدف خود از سفرهای استانی را پیگیری تفاهم نامه بنیاد شهید و امور ایثارگران با استانداری ها دانست و اظهار کرد: گیلان از استان های اول در زمینه اجرای تفاهم نامه مسکن و اشتغال ایثارگران است.
وی با بیان اینکه براساس گزارش های ارائه شده کلیه تعهدات مربوط به مسکن ایثارگران در زمان مقرر محقق می شود، تصریح کرد: به زودی ایثارگران استان می توانند از مزایای واگذاری زمین برای احداث مسکن بهره مند شوند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، با اشاره به گذشت ۴۰ سال از دفاع مقدس، عنوان کرد: شاهد ترویج و نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه هستیم و آثار و برکات این فرهنگ غنی در بحران های مختلف ملموس است.
پاکدل، فداکاری کادر بهداشت و درمان در روزهای شیوع بیماری کرونا را تبلور فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: همانگونه که شهدای مدافع حرم هزاران کیلومتر فراتر از مرزهای کشور برای دفاع از اسلام و حریم اهل بیت و کشور به میدان رفتند، مدافعان عرصه سلامت نیز لباس رزم بر تن کردند و برخی از آنان به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
وی حرکت های جهادی در ایام کرونایی جهت رفع مشکلات اقتصادی آسیب دیدگان را نمونه ای دیگر از تجلی فرهنگ ایثار دانست و خاطرنشان کرد: ملت ایران همواره در صحنه دفاع از کیان کشور و نظام بوده و الگوبرداری خود از فرهنگ ایثار و شهادت را به نمایش گذاشته است.
معاون تعاون بنیاد شهید، اجرای طرح شهید سلیمانی در دوران اوج گیری بیماری کرونا را گوشه ای دیگر از فرهنگ ایثار اجتماعی دانست و اضافه کرد: علیرغم اعمال تحریم های شدید و ظالمانه، وضعیت قابل قبولی در کنترل بیماری کرونا نسبت به کشورهای مدعی توسعه و پیشرفت داریم که نشات گرفته از روحیه دفاع مقدسی است.
پاکدل، با بیان اینکه سامانه زیارت مجازی گلزارها و قبور مطهر شهدا را راه اندازی کردیم، گفت: اگرچه همه گلزارها در سامانه بارگذاری نشده، اما بخش عمده آن قابل بهره برداری است و افراد می توانند علاوه بر زیارت مجازی مزار مورد نظر خود، دلنوشته هم ارسال کنند.
وی با اشاره به مشکلات ایثارگران در زمینه تامین مسکن از طریق وام های بانکی، تصریح کرد: با همکاری استانداران اتفاقات خوبی در حوزه مسکن ایثارگری رقم خورد. در این راستا رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جریان ۲۹ سفر استانی ۷۲ هزار تفاهم نامه مسکن ایثارگران را به امضا رساند که تاکنون ۲۰ هزار مورد محقق شده و یا در مرحله واگذاری و آغاز عملیات ساخت است.
این مقام مسئول، شهدا را حاضر و ناظر بر اعمال ما دانست و یادآور شد: اگر مسئولان برای باز کردن گره ای از کار مردم قدم بردارند، خداوند به آنان کمک می کند و شهدا به کارشان برکت می دهند لذا امیدواریم در قالب این تفاهم نامه ها رضایتمندی جامعه هدف را جلب کنیم.
پاکدل، در آستانه ۲۲ اسفند، به دوراندیشی معمار کبیر انقلاب در صدور فرمان ۱۰ ماده ای تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اشاره کرد و گفت: امام خمینی(ره) در سال ۵۸ کلیه مسائل مربوط به جامعه هدف اعم از تحصیل و مسکن و درمان و اشتغال را پیش بینی کرده بود و امروز برای تحقق این فرامین گام برمی داریم.
معاون تعاون بنیاد شهید، یکی از مصوبات برنامه ششم را استخدام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در دستگاه های دولتی تا پایان برنامه دانست و اظهار کرد: در مرحله نخست این قانون مجوز استخدام ۱۲ هزار نفر برای ۵۰ دستگاه صادر شده و به زودی آزمون استخدامی را برگزار خواهیم کرد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
استخدام ۲ هزار خانواده ایثارگر در شهرداریهای کشور
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از تخصیص استخدام ۲ هزار فرزند شهید و فرزند جانباز بالای ۷۰ درصد در شهرداریهای سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی جمالی نژاد ضمن اعلام خبر فوق گفت: در اجرای تکلیف مقرر در بند (ج) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد به بالا، سازمان اداری و استخدامی کشور، مجوز استخدام رسمی ۲ هزار نفر جهت استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد و بالاتر را در شهرداریهای سراسر کشور صادر نموده است.
وی افزود: فرآیند جذب و استخدام این عزیزان در فضای رقابتی و بر اساس شغل محلهای مورد نیاز هر یک از شهرداریها با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان اداری و استخدامی کشور متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
منبع : خبرگزاری مهر
استخدام ۲۰ هزار فرزند شهید و ایثارگر اجرایی شود
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: با پیگیریهای امور مربوط به اشتغال ایثارگران، رییس جمهوری دستور داد تا پایان امسال ۲۰ هزار فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد استخدام شوند.
به گزارش خبرنگار حوزه ایثار و شهادت ایرنا، سعید اوحدی معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز شنبه در دو نشست جداگانه در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی بنیاد میزبان اعضای هیئت مدیره تشکل فرزندان شاهد و ایثارگر نواندیش و رییس و اعضای هیئت مدیره انجمن فرزندان شاهد و ایثارگر بود.
اوحدی در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تسلیت سالروز وفات حضرت زینب(س) عنوان کرد: قطعاً هدف ایجاد این تشکلهای ایثارگری، هدفی مقدس و در ادامه راه و رسالت شهدا و زنده نگهداشتن نام و یاد شهیدان است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران یکی از رسالتهای بسیار مهم فرزندان شهدا و ایثارگران را توجه به جریان تحریف راه و آرمانهای شهدا خواند و تصریح کرد: یکی از ویژگیهای مهم حضرت زینب(س) که در طول تاریخ برجسته است، این است که توانست در جامعهای که رسانههای امروز را در اختیار نداشت و جریان تبلیغات در خدمت دشمن بود جریان بزرگ و سنگین عاشورا و اسلام را از تحریف برهاند، که امروز این رسالت سنگین برعهده فرزندان شهدا است.
جلوگیری از تحریف ارزشهای شهیدان
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه بزرگترین و مهمترین رسالت فرزندان شهدا، جلوگیری از تحریف ارزشهای پدران شهید خود است، اضافه کرد: امروز همانطور که مقام معظم رهبری هم اشاره کردند، یکی از جریانهای در دست دشمن برای تغییر مسیر انقلاب اسلامی، همین جریان تحریف است و اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم و … هم شکست خواهد خورد؛ بنابراین یک رسالت بسیار سنگین تشکلهای ایثارگری – که چکیده و عصاره آرمانهای جامعه هدف خود هستند- جلوگیری از همین تحریف است. درواقع تشکلها باید چشمان بینا و بسیار نافذی برای رصد و جلوگیری این تحریف باشند.
اوحدی عدم توجه به جایگاه ایثارگران و ظرفیت فرزندان شاهد و ایثارگر در پستهای مدیریتی، اجرایی و استخدامی را یکی از مصادیق بسیار بزرگ و خطرناک تحریف در جامعه خواند و عنوان کرد: احکام برنامه ششم توسعه تاکید دارد که تمام فرزندان شهدا تا اتمام برنامه استخدام شوند. ما از زمان ورود به بنیاد شهید و امور ایثارگران تمامی تلاش خود را برای تسریع در این امر به کار گرفتیم، بیش از ۲۰۰ مکاتبه با دستگاههای مختلف انجام شد و ثمره آن این شد که رییس جمهوری دستور دادند تا پایان امسال ۲۰ هزار فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد استخدام شوند با این وجود تحرکاتی دیده میشود که به شکلی در مقابل دستور رییس جمهور هم مقاومت میشود. اما ما پای آن ایستادیم و از این حق کوتاه نمیآییم.
مشورت و بهرهگیری از اتاق فکر
وی در ادامه ارتباط بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشکلهای ایثارگری را یک ارتباط مستمر خواند و افزود: یکی از آموزههای پرتکرار دینی ما، موضوع مشورت و بهرهگیری از اتاق فکر است از این منظر نشست با تشکلهای جامعه ایثارگری که نشست با خانواده و فرزندان و جامعه شاهد و ایثارگر است، برای ما سراسر خیر و برکت است و جنس خدمت به خاندان شاهد و ایثارگر از جنس نعمتهایی است که خداوند به ما عنایت کرده و باید بیشترین بهره را از آن ببریم.
از خردادماه تاکنون حدود ۳۰ سفر استانی انجام شده
معاون رییس جمهور با اشاره به لزوم کار مشترک بنیاد در برخی موارد قانونی و عملی، اظهار کرد: از خردادماه تاکنون حدود ۳۰ سفر استانی انجام شده است و در حالی که تفاهمنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران با وزارت راه و شهرسازی برای تامین ۲۰ هزار زمین بود اما تا به امروز حدود ۶۵ هزار زمین برای مسکن ایثارگران فراهم شده است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکلهای ایثارگری را از تشکلهای شاخص جامعه خواند و گفت: آنچه تشکلهای شاهد و ایثارگر را از دیگر تشکلها متمایز میکند، همین نقطه قوت و امتیاز بسیار برجسته و ویژه ایثارگری است که جزو ویژگیهای ذاتی و درون خانوادگی تشکلهای ایثارگری است. این ویژگی ذاتی که شاید جزو آرزوهای دیگر تشکلها است، باید ظرفیت بسیار قوی و بزرگ برای تشکلهای ایثارگری باشد.
وی افزود: شهدا پشتوانه قوی و ظرفیت عظیم و همان نورهای هدایت، بصیرت و توانمندسازی و پیشرفت هستند که اگر به سمت آنها برویم، برکات زیادی نصیب ما و جامعه خواهد شد. اگر مجموعه تشکلهای شاهد و ایثارگر از این ظرفیت و پشتوانهای که خداوند در اختیار آنها قرار داده، استفاده نکنند، ظلم بزرگی به خود کردهاند.
خارج از هر دستهبندی و نگاه سیاسی پای ارزشهای شهدا و آرمانهای انقلاب بمانیم
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه گفت: پدران شما در سختترین شرایط جنگ در مقابل گلوله دشمن ایستادند و شهید، اسیر و یا جانباز شدند، ولی جامعه را نجات دادند. لذا وظیفه سنگینی که امروز برعهده ما و شماست این است که خارج از هر دستهبندی و نگاه سیاسی پای ارزشهای شهدا و آرمانهای انقلاب بمانیم و مطالبهگر باشیم. اصلاً ماهیت تشکلها باید مطالبهگری باشد و با این مطالبهگری به کمک بنیاد بیاید.
اوحدی همچنین به رسالت فرهنگی تشکلهای ایثارگری و فرزندان شاهد و ایثارگر تاکید کرد و گفت: امروز جبهه باطل با تمام قوا در میدان فرهنگی ایستاده و در جهت تحریف مسیر شهدا و انقلاب محتوا تولید و منتشر میکند. تشکلها باید به این حوزه فرهنگی و رسانه و تولید مستند هم بهصورت جدی ورود پیدا کنند؛ بنیاد شهید و امور ایثارگران و بهویژه معاونت فرهنگی و آموزشی بنیاد هم در این حوزه اعلام آمادگی میکند که در کنار تشکلهای شاهد و ایثارگر باشد.
منبع : خبرگزاری ایرنا
استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد
معاون تعاون و امور اجتماعی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور از استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد در دستگاههای اجرایی خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ محمود پاکدل امروز در دیدار با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد استخدام می شوندگفت : هماهنگیهای لازم برای برگزاری آزمون استخدامی ۱۲ هزار از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد انجام و این موضوع به ۵۰ دستگاه اجرایی نیز ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه با سازمان سنجش کشور نیز برای برگزاری آزمون استخدامی فرزندان شهدا و جانبازان هماهنگی لازم انجام شده است افزود : چنانچه دستگاههای اجرایی در چند روز اخیر شغل محلهای مورد نیاز خود را در پورتال این سازمان بارگذاری کنند .
آزمون استخدامی قبل از پایان سالجاری برگزار میشود.
پاکدل با اشاره به طرح استفساریه ماده ۲۱ قانون خدمات جامع ایثاگران در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل شرکتی و قراردادی و همچنین فرزندان رزمندگان داوطلب افزود: با اجرای این طرح بالغ بر ۸۰ درصد مشکلات نیروهای قراردادی ایثارگر حل خواهد شد.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
ایجاد ۳ هزار شغل برای خانواده شهدا و ایثارگران
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: در تفاهمنامهای با استانداری، ایجاد ۳ هزار شغل برای خانواده شهدا و ایثارگران این استان در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی؛ حجتالاسلام حسین معصومی در جمع مسئولان و مدیران رشتخواری اظهار کرد:ایجاد ۳ هزار شغل برای خانواده شهدا و ایثارگران مقرر شده استانداری از ۱۲ هزار نفر فاقد شغل در خانوادههای شهدا و ایثارگران استان، برای ۳ هزار نفر ایجاد شغل و آنها را در بخش دولتی و خصوصی جذب و استخدام کند.
وی گفت: تعدادی از این افراد در بهمن جذب شدهاند و تعدادی هم در اسفندماه جذب میشوند و تلاش ما این است که این میزان اشتغال تا پایان دولت محقق شود.
معصومی افزود: هم اکنون ۶۴ فرزند شهید و ایثارگر در رشتخوار فاقد شغل هستند که از مدیران ادارات دولتی میخواهیم زمینه اشتغال آنان را فراهم کنند و پیگیر اشتغال آنها باشند.
منبع : خبرگزاری صدا و سیما
موافقت مجلس با اولویت بررسی طرح استخدام ایثارگران شرکتی
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با اولویت بررسی طرح تعیین تکلیف وضعیت استخدامی نیروهای ایثارگر شرکتی موافقت کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، تقاضای بررسی اولویت دار طرح استفساریه ماده «۲۱» قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران درخصوص تعیین تکلیف وضعیت استخدامی نیروهای ایثارگر شرکتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و نمایندگان با بررسی این اولویت با ۱۷۷ رای موافق، ۱۱ رای مخالف و ۴ رای ممتنع مورد موافقت کردند.
«علی بابائی کارنامی» سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در سخنانی کوتاه و تشریح تقاضای این اولویت گفت: در قانون به تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی ایثارگران به نیروهای پیمانی تاکید شده است ولی دولت این قانون را درخصوص نیروهای قراردادی اجرا کرده و نیروهای شرکتی را برخلاف قانون بلاتکلیف گذاشته است.
نماینده مردم ساری افزود: با موافقت نمایندگان بیش از ۱۰ هزار خانواده شهدا و ایثارگری که معطل اجرای این قانون هستند، از خدمات نظام اسلامی برخوردار خواهندشد.
منبع : خبرگزاری ایرنا
احتساب مدت حضور در جبهه به عنوان سابقه خدمت سخت و زیانآور
هیات عمومی دیوان عدالت اداری با صدور رای وحدت رویه اعلام کرد که ایام حضور در جبهه بدون نیاز به سابقه اشتغال در مشاغل سخت و زیانآور در اینگونه مشاغل به عنوان سابقه خدمت محسوب میشود.
به گزارش بازارکار به نقل از دیوان عدالت اداری، به دنبال اعلام تعارض در آراء صادره شعب دیوان عدالت اداری با خواسته احتساب ایام حضور در جبهه به عنوان سابقه خدمت در مشاغل سخت و زیانآور هیات عمومی در این مورد وارد بحث و بررسی شد و مشخص گردید برخی شعب دیوان با صدور رای به ورود شکایت، خواسته خواهان را مورد تایید قرار داده و رای به احتساب ایام حضور در جبهه به عنوان سابقه سخت و زیانآور داده اما برخی دیگر از شعب تایید این خواسته را منوط به داشتن سابقه اشتغال در مشاغل سخت و زیانآور دانستهاند.
با طرح این موضوع در هیات عمومی دیوان عدالت اداری، اعضای هیات با اکثریت آراء رای به ورود را صحیح تشخیص داد و به این ترتیب مقرر کردند ایام حضور در جبهه بدون نیاز به سابقه خدمت در مشاغل سخت و زیانآور، به عنوان سابقه این گونه مشاغل احتساب میشود.
بخشی از مستندات هیات عمومی در تایید رای به ورود در این مورد از این قرار است:
اولاً براساس تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون کار الحاقی مصوب ۸۳/۱/۳۰ « آن دسته از بیمه شدگانی که مشمول اصلاحیه تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تامین اجتماعی مصوب ۸۰/۷/۱۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند به شرط آن که خدمت نظام وظیفه خود را در جبهه های نبرد حق علیه باطل طی نموده یا حضور داوطلبانه در جبهه داشته باشند سوابق خدمتی آنان جزء کارهای سخت و زیان آور محسوب میشود.»
ثانیاً براساس ماده ۲۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۸۶/۴/۳ «مدت خدمت داوطلبانه جانبازان، رزمندگان، آزادگان و شهدا در جبهه قبل از استخدام و اشتغال در صورت تمایل جزء سنوات قابل قبول از لحاظ بیمه و بازنشستگی به ماخذ مشاغل سخت و زیانآور (یک و یک و نیم سال) محسوب میگردد…»
ثالثاً براساس ماده ۳ آیین نامه اجرایی ابلاغیه شماره ۲۰۶/۴۰/۱۱/ط مورخ ۸۸/۱۰/۲۱ ستاد کل نیروهای مسلح « سه چهارم مدت خدمت کارکنان پایور و وظیفه که توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کمیته، شهربانی و ژاندارمری (نیروی انتظامی)، وزارت سپاه و وزارت دفاع و جهاد سازندگی سابق به جبهه و مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام شدهاند، خدمت داوطلبانه تلقی می گردد…»
رابعاً براساس رای شماره ۲۵۷ مورخ ۹۹/۲/۱۶ هیات عمومی دیوان عدالت اداری « … باتوجه به اینکه افراد در طی دوره خدمت وظیفه، جزء کارکنان نیروهای مسلح محسوب میشوند، بنابراین تعیین میزان داوطلبانه بودن مدت خدمت کارکنان وظیفه حاضر در جبهههای دفاع مقدس که از سوی مراجع زیربط در نیروهای مسلح اعلام میشود مشمول بند ۳ آیین نامه اجرایی نحوه تعیین فوق العاده ایثارگری، نشانها و خدمات اداری در مناطق جنگ زده (موضوع بند ۲ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری) بوده و … اختیارات مقام فرماندهی معظم کل قوا در ارتباط با نیروهای مسلح محدود به قوانین نمیشود و اجرای دستورات معظم له برای نیروهای مسلح لازم الاجرا است… .» لذا مفاد ماده ۳ آییننامه اجرایی ابلاغیه شماره ۲۰۶/۴۰/۱۱/ط مورخ ۸۸/۱۰/۲۱ ستاد کل نیروهای مسلح به تمامی افرادی که خدمت وظیفه خود را در جبهه گذراندهاند فارغ از این که جزو کارکنان پایور و وظیفه نیروهای مسلح باشند یا نباشند، تسری یافته است.
منبع : بازار کار
شرایط جذب نیروهای وظیفه امریه در بنیاد شهید و امور ایثارگران
شرایط جذب نیروهای وظیفه امریه در بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام شد
۱-مدت خدمت سربازان امریه برابر بخشنامه ستاد کل نیروهای مسلح ۲۴ ماه می باشد.
۲-کلیه مقررات ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص نیروهای وظیفه در مورد سربازان امریه نیز قابل اجرا می باشد.
۳-عدم پذیرش در این نهاد در صورت درخواست همزمان در سازمان های دیگر.
۴- نیروهای وظیفه دیپلم با هر رشته تحصیلی مجاز می باشند.
۵-شرایط اولیه نیروهای وظیفه لیسانس و بالاتر، باید فارغ التحصیلی در یکی از رشته های ذیل باشد:
فیزیوتراپی، کاردرمانی، مددکاری، اعضای مصنوعی، بهداشت حرفه ای، روانشناسی، حقوق، فقه و حقوق اسلامی، برق، عمران و نقشه برداری، رایانه و فناوری اطلاعات، علوم اقتصادی، مدیریت، حسابداری و معماری.
۶-شرایط ثانویه پذیرش نیروهای وظیفه لیسانس و بالاتر باید یکی از شرایط ذیل باشد:
خانواده های شهداء، جانبازان و ایثارگران، متاهلین، افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی، معاف از رزم و فعالیت بسیج می باشد.
۷-برگه اعزام کلیه نیروهای متقاضی پذیرش در صورت داشتن شرایط باید با هماهنگی این مرکز و بدون غیبت اخذ گردد.
۸-کلیه درخواست کنندگان حداقل ۲ الی ۳ ماه پیش از تاریخ اعزام در مرحله اول فرم درخواست همکاری به صورت طرح خدمت سربازی را تکمیل کرده و به این مرکز فکس نمایند و در مرحله بعد متقاضیان در استان تهران به صورت حضوری به دفتر اداره امور مشمولین در ستاد مرکز و در دیگر استان ها به رئیس حراست مربوطه استان جهت گزینش اولیه مراجعه می نمایند. مشمولان علاوه بر مرحله فوق می بایستی از طریق هسته مرکزی گزینش مورد تایید قرار گرفته و سپس
بکارگیری شوند (در صورت رد صلاحیت در هر مرحله توسط هسته مرکزی گزینش امکان جذب وجود نخواهد داشت.)
۹-درخواست کنندگان هرگونه وابستگی سببی و نسبی با کارمندان بنیاد شهید و امور ایثارگران نداشته باشند.
تلفن مستقیم و دورنگار: ۸۸۹۳۹۶۷۱-۰۲۱
*لازم به ذکر است شرایط ذکر شده به صورت کلی بوده و قوانین و مقررات کامل و جامع تر جهت گذراندن خدمت سربازان در بنیاد شهید و امور ایثارگران پس از مراجعه حضوری به سمع و نظر مشمول وظیفه خواهد رسید.
منبع : بازار کار
استخدام رسمی نیروهای قراردادی ایثارگر در ادارات استان تهران
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران از استخدام رسمی تمام نیروهای قراردادی ایثارگر مشمول برنامه پنجم در همه ادارات دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی استان تهران خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا عباس پاشا ظهر یکشنبه در جلسه مربوط به ایثارگران با اشاره به وضعیت اشتغال ایثارگران اظهار داشت: تمام نیروهای قراردادی ایثارگر مشمول برنامه پنجم در همه ادارات دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی به استخدام رسمی در میآیند.
عباس پاشا با بیان اینکه کارگروه ویژه اشتغال مختص ایثارگران در استان تهران به زودی تشکیل خواهد شد گفت: با تشکیل این جلسه از ظرفیت بخش خصوصی برای اشتغال ایثارگران استفاده میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار تهران بیان داشت: از ظرفیتهای مختلف استان تهران در حوزه اشتغال برای بکارگیری و اشتغال ایثارگران استفاده میشود.
منبع : خبرگزاری مهر
جذب ۳۰۰۰ فرزند ایثارگر در مازندران
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: طبق تفاهمنامه صورت گرفته یکهزار مسکن و سه هزار شغل برای ایثارگران و فرزندان آنان در مازندران ایجاد میشود.
به گزارش شمال نیوز، سعید اوحدی شامگاه شنبه در حاشیه امضای تفاهمنامه با دستگاههای اجرایی استان با اشاره به امضای تفاهمنامه تهیه زمین برای هزار واحد مسکونی در استان مازندران برای ایثارگران گفت: همچنین برای ایجاد سه هزار شغل برای فرزندان ایثارگران تفاهم امضا شده است.
وی همچنین با اشاره به وجود خیر در جلسه گفت: ۱۴ واحد مسکونی نیز توسط این خیر برای جامعه ایثارگری احداث میشود.
وی با بیان اینکه به معیشت خانواده شهدا در لایحه بودجه ۱۴۰۰ توجه ویژه شده است، افزود: همچنین در آینده نزدیک آزمون اختصاصی جذب فرزندان ایثارگر برگزار میشود.
اوحدی یادآور شد: طبق مصوبه فرزندان ایثارگران بالای ۷۰ درصد و فرزندان شهدا باید جذب و استخدام شوند و دولت در این زمینه موظف است و امیدواریم سازمان امور اداری و استخدامی ظرف هفته آینده تاریخ آزمون استخدامی را اعلام کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره تبدیل وضعیت خانوادههای ایثارگران در دستگاههای اجرایی نیز گفت: در قانون بودجه موضوع تبدیل وضعیت نگاه جدی تری شده است و امیدواریم این قانون در مجلس به تصویب رسد.
وی یادآور شد: برای پیشگیری از شیوع کرونا تمامی کمیسیونهای پزشکی ویژه ایثارگران که در تهران برگزار میشد، از امروز در مراکز استانها قابل برگزاری است.
منبع : بازار کار
فرزندان جامعه ایثارگری استخدام می شوند
رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران کشور اشتغال فرزندان جامعه ایثارگری را از دغدغه ها برشمرد و گفت: تمامی فرزندان شهیدان و ایثارگران بالای ۷۰ درصد جذب و استخدام می شوند.
به گزارش خبرنگار مهر، سعید اوحدی صبح شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مازندران با بیان اینکه تلاش کردیم در راستای مدیریت جهادی تلاش کردیم هر هفته در یک استان حضور پیدا کنیم، افزود: به دلیل شرایط کرونا امکان جمع کردن جامعه ایثارگری وجود ندارد اما نشست با مدیران سبب میشود تا خدماتی که حق جامعه ایثارگری است را ادا کنیم.
وی با بیان اینکه عقب ماندگیهای جدی در زمینه حقوق قانونی جامعه ایثارگری وجود دارد، گفت: هنوز پیگیر مشکل مسکن جامعه ایثارگری هستیم و باید این مسئله حل شود.
وی ادامه داد: در سفرهای استانی تلاش داریم که عقب ماندگیها را جبران کنیم و بزرگترین معضل موجود در بنیاد شهید، موضوع اشتغال فرزندان جامعه ایثارگری است.
اوحدی یادآور شد: تاکنون با همکاری دستگاههای اجرایی و ابلاغ مصوبهای از سوی رئیس جمهور به سازمان برنامه بودجه، باید همه فرزندان جامعه ایثارگری و جانبازان بالای ۷۰ درصد باید استخدام شوند و این طرح باید تا پایان سال جاری انجام شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگری خواستار مشخص شدن تاریخ آزمون اختصاصی استخدام فرزندان جامعه ایثارگری شد تا دغدغه خانوادههای شهیدان و ایثارگران حل شود، گفت: مجلس یازدهم نیز مصوبه خوبی در زمینه اشتغال فرزندان جامعه ایثارگری داشته است.
اوحدی با عنوان اینکه طی ۲۷ سفر استانی به استانهای مختلف کشور بیش از ۶۱ هزار مترمربع زمین برای ساخت مسکن ایثارگران تهیه شده است، گفت: این میزان نسبت به ۱۲ سال گذشته رشد ۸۰ درصدی داشته است.
منبع : خبرگزاری مهر
پیگیری برای افزایش سقف استخدام و اشتغال مشمولین جامعه ایثارگری
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید گفت: امکان استخدام حداقل ۱۲ هزار نفر از مشمولین جامعه ایثارگری ایجاد شده و در حال پیگیری افزایش این تعداد به سقف همه مشمولین جامعه ایثارگری هستیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمود پاکدل امروز در دومین روز از دومین همایش سراسری مدیران ارشد بنیاد شهید و امور ایثارگران، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد ادارات کل معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد گفت: در دوره جدید از مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران بازتعریف دو بخش پشتیبانی ستادی و برنامه عملیاتی استانی در سه موضوع گلزارها، اشتغال و مسکن صورت گرفت و خوشبختانه این اقدام نتایج خوبی به همراه داشته است.
وی با اشاره به تفاهمنامههای منعقد شده در این سه حوزه، تصریح کرد: سه کارگروه مسکن، اشتغال و گلزارهای مطهر شهدا در بنیاد تشکیل شده و از همه اهل فن و کارشناسان برای تدوین تفاهمنامههای لازم در حوزههای تخصصی استفاده شده است. در نهایت نمونه تفاهمنامههای لازم در حوزه اشتغال، مسکن و گلزارها تهیه شده و انعقاد آنها در دست اجرا است.
پاکدل با اشاره به بیش از ۶۰ مکاتبه با سازمانهای مختلف با امضای رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مدتی کوتاه برای پیگیری بحث اشتغال جامعه ایثارگری، اضافه کرد: نتیجه این مکاتبات امکان استخدام حداقل ۱۲ هزار نفر از مشمولین جامعه ایثارگری تا به امروز بوده و در حال پیگیری افزایش این تعداد به سقف همه مشمولین جامعه ایثارگری هستیم.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد همچنین خطاب به مدیران استانی بنیاد گفت: نسبت به حقوق ایثارگران به هیچوجه کوتاه نیایید؛ زیرا تفاهمنامههای منعقد شده در سطح استانی و ملی پشتوانه قانونی دارد و مفاد آن با مشورت اهل فن و منطبق بر قانون تدوین شده است.
وی افزود: یک ظرفیت خوب کمتر توجه شده در بنیاد، تشکلهای ایثارگری هستند که باید از ظرفیت آنها هم استفاده شود. همچنین مدیران استانی با دو ایثارگر منتخب برای نظارت بر اجرای تفاهمنامهها در حوزه مسکن و اشتغال در هر استان همکاری لازم را داشته باشند.
پاکدل با تاکید بر اینکه بخشی از فعالیتهای بنیاد مربوط به بخش ستادی است و بخش زیادی از آن باید از طریق مدیران استانی پیگیری شود، اضافه کرد: مسئولین استانی از جلسات با ایثارگران غافل نباشند و سعی کنند این جلسات را مکرر برگزار کنند، حرفها و مطالبات آنها را بشنوند و پیگیری کنند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد راهبرد کلی ساماندهی گلزارهای مطهر شهدا را سیاست کلی ابلاغی و رهنمودهای مقام معظم رهبری اعلام کرد و افزود: اولویت ما در ارائه خدمت به ایثارگران باید حفظ عزت و احترام ایشان باشد، زیرا هیچ خدمتی نمیتواند جایگزین عزت نفس ایثارگران باشد. همچنین ارائه خدمات باید با پیوست فرهنگی همراه شود و این خدمات ضمن اولویتبندی به توانمندی ایثارگران منجر شود.
پاکدل با اعلام آمادگی بنیاد شهید و امور ایثارگران برای افتتاح پروژههای مسکن با حضور رئیس جمهور در ۲۲ بهمنماه یا روز بزرگداشت شهدا، اضافه کرد: در تفاهمنامه فیمابین بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت راه و شهرسازی، تامین ۲۰ هزار مسکن پیشبینی شده بود که بنابر ظرفیت استانها و با مکاتبات رییس بنیاد این سقف برداشته شد، کما اینکه تا به امروز زمینه ساخت بیش از ۷۰ هزار مسکن فراهم شده است.
وی در ادامه با ارائه نمونهای از پیشرفت کار مسکن و آمار در بحث اشتغال و کارآفرینی و گزارشی از اقدامات انجامشده در زمینه پذیرش و امور اداری، گفت: گزارش ۹ ماهه سال جاری نشان میدهد که در همه زمینهها نسبت به زمان مشابه در سالهای گذشته جهش قابلتوجهی صورت گرفته است.
منبع: خبرگزاری مهر
دولت موظف به تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال آینده شد
سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: دولت موظف شد، نسبت به تبدیل وضعیت استخدامی کلیه افراد پیمانی، انجام کار معین، کارگری، شرکتی و روزمزد با طی مراحل گزینش بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون فرزندان ایثارگران اقدام کرده و آنها را استخدام رسمی کند.
رحیم زارع در نشست خبری روز پنجشنبه در تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ به خبرنگاران گفت: کمیسیون تلفیق پیشنهاد دولت برای افزایش ۲۵ درصدی حقوق و مزایای کارکنان دولت را برای سال آینده تصویب کرد اما سقف پرداخت حقوق را ۱۵ برابر حداقل حقوق یعنی ۳۳ میلیون تومان تعیین کرد.
وی ادامه داد: براین اساس نمایندگان میزان افزایش حقوقها را از ۲۱ برابر به ۱۵ برابر حداقل حقوق کاهش دادند، البته کارانه پزشکان مشمول این بند نیست.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با بیان اینکه سقف پاداش بازنشستگی ۴۷۵ میلیون تومان تعیین شد، اظهار کرد: سقف معافیت مالیاتی حقوق کارکنان دولت به استثناء اعضای هیات علمی و قضات ۴ میلیون تومان تعیین شد.
زارع با اشاره به نحوه دریافت مالیات از حقوق ها بیان کرد: از حقوق بین ۴ تا ۸ میلیون تومان ۱۰ درصد، حقوق بین ۸ تا ۱۲ میلیون تومان ۱۵ درصد، حقوق ۱۲ تا ۱۸ میلیون تومان ۲۰ درصد، حقوق ۱۸ تا ۲۴ میلیون تومان ۲۵ درصد، حقوق ۲۴ تا ۳۲ میلیون تومان ۳۰ درصد مالیات اخذ خواهد شد و مازاد بر ۳۲ میلیون تومان حقوق هم باید ۳۵ درصد مالیات پرداخت کند.
وی با تاکید براینکه منابع هدفمندی یارانه ها در لایحه بودجه سال آینده ۴۲۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود، گفت: با تصویب پیشنهادات دولت در بخش مصارف از جمله پخش و پالایش، پخش فرآورده های نفتی و شرکت ملی نفت، ارزش افزوده گاز طبیعی و عوارض مالیات بر ارزش افزوده فرآورده های نفتی حدود ۷۹ هزار میلیارد تومان از منابع کلی کسر شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ تاکید کرد: کمیسیون تلفیق بودجه برای مابقی منابع درآمدی حاصل از هدفمندی یارانه ها هنوز تعیین تکلیف نکرده و قرار است، در جلسه بعدی این کمیسیون درباره بخش مصارف در حوزه های یارانه دارویی، حمایت معیشتی، کاهش فقر مطلق، سیاست جمعیتی خانواده، خرید تضمینی گندم، رزمندگان معسر و حوزه اشتغال آسیب دیده از کرونا و … تصمیم گیری های لازم را اتخاذ کند.
زارع گفت: همچنین براساس مصوبه این کمیسیون تسهیلاتی برای حوزه اشتغال با محوریت کشاورزی در نظر گرفته شد و وزارت امور اقتصاد و دارایی باید با محوریت کشاورزی و امنیت غذایی، ساخت مسکن، توسعه صنایع، حمل و نقل، حمایت از شرکت های دانش بنیان و تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی اقدامات لازم را در سال ۱۴۰۰ انجام دهد.
وی تاکید کرد: براساس مصوبه دیگر کمیسیون تلفیق بودجه، کلیه بانک ها و موسسات اعتباری موظف شدند تا در سال آینده ۹۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احداث و نوسازی ۱۰۰ هزار واحد مسکن روستایی و در شهرهای کمتر از ۲۵ هزار نفر جمعیت و همچنین ۲۰۰ هزار واحد مسکن شهری تخصیص دهند که دوره بازپرداخت این تسهیلات هم ۲۰ ساله تعیین شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه در بحث ایثارگران هم گفت: دولت موظف شد، نسبت به تبدیل وضعیت استخدامی کلیه افراد پیمانی، انجام کار معین، کارگری، شرکتی و روزمزد با طی مراحل گزینش بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون فرزندان ایثارگران اقدام کرده و آنها را استخدام رسمی کند.
زارع افزود: وزارت صمت نیز در سال آینده مکلف شد، برای تامین ۲۰ هزار خودروی ملی جانبازان و ایثارگران بالای ۲۵ درصد و دارای محدودیت های حرکتی جسمی و همچنین جانبازان ۵۰ تا ۷۰ درصد با معرفی بنیاد شهید از طریق ایران خودرو و سایپا با تقسیط ۵ ساله اقدام کند.
وی تصریح کرد: بنیاد شهید هم می تواند ۵ هزار فقره وام مسکن از محل سهمیه ۱۴۰۰ خود برای ایثارگرانی که قبلا از تسهیلات استفاده کرده اما اکنون فاقد مسکن هستند، تامین کند. همچنین ایثارگرانی که در سنوات گذشته از این تسهیلات ارزان قیمت تا سقف ۲۵ میلیون تومان نیز بهره مند شده اند اگر تا پایان سال ۹۹ تسهیلات خود را تسویه کنند، می توانند از تسهیلات مسکن ارزان قیمت ایثارگران در سال آینده بهره مند شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، در پاسخ به سوالی درباره اینکه براساس اعلام رئیس بنیاد شهید، این سازمان در سال آینده با وجود ۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دچار مشکل خواهد شد و این کمیسیون چه تدبیری برای این موضوع اندیشیده است، گفت: پیشنهاداتی در حوزه مصارف تبصره ۱۴ برای ایثارگران وجود دارد و کمیته هدفمندی یارانه های کمیسیون تلفیق بودجه هم پیشنهادات خوبی در این مورد ارائه کرده است، بنابراین تلاش داریم تا بخشی از کسری بودجه بنیاد شهید را در سال ۱۴۰۰ جبران کنیم.
زارع در پایان تاکید کرد: تمامی مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۰ مجلس بعد از بررسی و تصویب در صحن علنی و تائید شورای نگهبان به قانون تبدیل خواهد شد.
منبع : بازار کار
اختصاص ۲۵ درصد سهمیههای استخدامی و تامین نیروی انسانی به ایثارگران
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان گفت: بر اساس ماده ۲۱ قانون جامع ایثارگران دستگاههای اجرایی مکلف هستند که ۲۵ درصد سهمیههای استخدامی و تامین نیروی انسانی به ایثارگران اختصاص دهند.
سمانه حسنپور در جلسه شورای راهبری توسعه لرستان که با سه دستور کار؛ بررسی وضعیت استخدام مشمولین ماده ۲۱ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، ارائه گزارش سامانه راهبری میز خدمت در استان و تعیین و تکلیف وضعیت شرکت دانشگاهها و مراکز آموزشی و علمی استان برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس ماده ۲۱ قانون جامع ایثارگران دستگاههای اجرایی مکلف هستند که ۲۵ درصد سهمیههای استخدامی و تامین نیروی انسانی خودشان را اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی را بر اساس ضوابط و مقررات، از میان خانواده ایثارگران واجد شرایط بهکارگیری کنند.
وی تصریح کرد: بر اساس ماده ۹ ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۹۹ دستگاههای اجرایی مکلف هستند هرگونه بهکارگیری نیرو به هر نحو و به هر شکل را حتماً با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و سازمان اداری و استخدامی کشور انجام دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان خاطرنشان کرد: سامانه راهبری میز خدمت در استان در سطح ۲۵ دستگاه اجرایی بهصورت پایلوت درحالیکه انجام و ارزیابی است که باید از طرق مختلف ازجمله صداوسیما به اطلاع خدمت گیرندگان از دستگاههای اجرایی رسیده شود تا میزان رضایتمندی در سطح دستگاههای اجرایی استان بهصورت دقیق ارزیابی شود.
منبع : خبرگزاری ایسنا
شرایط تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی ایثارگران اعلام شد
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش بخشنامه تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی ایثارگران را ابلاغ کرد.
به گزارش بازارکار، در متن بخشنامه ابلاغی علی الهیار ترکمن آمده است که با عنایت به بخشنامه ۲۵ آذر ۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور به انضمام قانون تفسیر بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور در ارتباط با نحوه صدور احکام رسمی مشمولان قانون مزبور و با رعایت مفاد بخشنامه صدرالذکر و مواردی جهت اجرا ابلاغ میشود.
مشمولیت بخشنامه چه کسانی هستند؟
۱- مشمولین قانون عبارتند از کارمندان ایثارگری که در زمان اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور و تا تاریخ ۲۹ اسفند ۹۵ در یکی از حالات پیمانی، قرارداد کار معین و یا قرارداد موقت کارگری، دارای حکم کارگزینی و یا قرارداد مستقیم بوده و هم اکنون نیز شاغل وزارت متبوع باشند.
– نیروهای ایثارگری که به صورت قرارداد موقت و بر اساس قانون کار در دستگاههای اجرایی کشور به کارگیری شده اند، در چارچوب قانون کار جمهوری اسلامی ایران به قرارداد دائم تبدیل وضع مییابند.
– با امعان نظر به مفاد قانون استفساریه و نظریه مورخ ۱۶ آذر۹۹ دیوان عدالت اداری و نامه مورخ ۱۹ آذر ۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور، نیروهای شرکتی مشمول قانون فوق نیستند.
۲- ایثارگران مشمول ماده (۲۱) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه کشور عبارتند از:
الف: ایثارگران سهمیه بیست و پنج درصد (۲۵ درصد) شامل جانبازان، آزادگان، همسر و فرزندان شهدا، همسر و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آزادگان دارای یک سال و بالای یک سال اسارت، پدر، مادر، خواهر و برادر شهید
ب: ایثارگران سهمیه پنج درصد (۵ درصد) شامل رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها، همسر و فرزندان رزمندگان با سابقه حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه ها، فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان آزادگان کمتر از یک سال اسارت
تذکر: مراجع تائید مدت حضور داوطلبانه در جبههها عبارتند از معاونت نیروی انسانی هر یک از ردههای نیروهای مسلح در مورد رزمندگان متبوع خود، معاونت نیروی انسانی سازمان بسیج مستضعفان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مورد بسیجیان و نیروهای مردمی اعم از مستخدمین دولت و صاحبان مشاغل و صنوف آزاد و افراد فاقد شغل و معاونت توسعه و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی در مورد جهادگران
۳- پست بلاتصدی در تشکیلات تفصیلی برای انتصاب افراد وجود داشته باشد. در صورتعدم وجود پست بلاتصدی مناسب برای افراد مشمول، میتوان از طریق سامانه ملی مدیریت ساختار دستگاههای اجرایی کشور» نسبت به پیشنهاد تغییر عناوین پستهای سازمانی اقدام کرد.
۴- ایثارگران مشمول قانون برای انتصاب در پستهای مشاغل تخصصی، میبایست دارای شرایط احراز شغل مربوطه از حیث مدرک تحصیلی باشد.
۵- ارائه گواهی ایثارگری
۶- رعایت شرایط عمومی استخدام و وجود مجوز بکارگیری فرد در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه کشور
۷- اخذ تاییدیه گزینش رسمی – قطعی
۸- ثبت اطلاعات و مستندات مشمولین برای دریافت شماره مستخدم در سامانه کارمند ایران
۹- تاریخ اجرای بخشنامه، پس از ارائه درخواست متقاضی و از زمان صدور موافقت هسته گزینش مبنی بر تائید صلاحیت فرد برای استخدام رسمی – قطعی میباشد.
۱۰- نظارت و مسئولیت بر حسن اجرای قانون و بخشنامه مزبور بر عهده مدیر کل استان خواهد بود.
منبع : بازار کار
ابلاغ بخشنامه نحوه تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت آموزش و پرورش
ابلاغ دستورالعمل نحوه تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت آموزش و پرورش (بخشنامه شماره ۴۴/۷۱۰ مورخ ۱۶/۱۰/۱۳۹۹ وزارت آموزش و پرورش)
اداره کل آموزش و پرورش استان…
معاونت/ مرکز/ اداره کل/ دفتر/ سازمان…
دانشگاه فرهنگیان/ دانشگاه شهید رجایی/ کانون/ دبیرخانه هیات مرکزی گزینش
با سلام و احترام؛
به پیوست تصویر بخشنامه شماره ۳۷۹۵۹۹ مورخ ۲۵/۹/۱۳۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور به انضمام قانون تفسیر بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه کشور در ارتباط با نحوه صدور احکام رسی مشمولین قانون مزبور و با رعایت مفاد بخشنامه صدرالذکر و موارد ذیل جهت اجرا ابلاغ میگردد.
دستورالعمل نحوه اجرای قانون تبدیل وضعیت ایثارگران
۱- مشمولین قانون عبارتند از: کارمندان ایثارگری که در زمان اجرای قانون برنامه پنجم توسعه کشور و تا تاریخ ۲۹/۱۲/۱۳۹۵ در یکی از حالات پیمانی، قرارداد کار معین و یا قرارداد موقت کارگری، دارای حکم کارگزینی و یا قرارداد مستقیم بوده و هم اکنون نیز شاغل وزارت متبوع باشند.
تبصره ۱: نیروهای ایثارگری که به صورت قرارداد موقت و بر اساس قانون کار در دستگاههای اجرایی کشور بکارگیری شدهاند، در چارچوب قانون کار جمهوری اسلامی ایران به قرارداد دائم تبدیل وضع مییابند.
تبصره ۲: با امعان نظر به مفاد قانون استفساریه و نظریه شماره ۹۰۰۰/۲۳۰/۶۹۴۴/۲۰۰ مورخ ۱۶/۹/۱۳۹۹ دیوان عدالت اداری و نامه شماره ۳۷۸۶۷۲ مورخ ۱۹/۹/۱۳۹۹ سازمان اداری و استخدامی کشور، نیروهای شرکتی مشمول قانون فوق نمیباشند.
۲- ایثارگران مشمول ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه کشور عبارتند از:
الف: ایثارگران سهمیه بیست و پنج درصد (۲۵%) شامل:
جانبازان |
آزادگان |
همسر و فرزندان شهدا |
همسر و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر |
همسر و فرزندان آزادگان دارای یکسال و بالای یکسال اسارت |
پدر، مادر، خواهر و برادر شهید |
ب: ایثارگران سهمیه پنج درصد (۵%) شامل:
تذکر: مراجع تایید مدت حضور داوطلبانه در جبههها عبارتند از:
الف: معاونت نیروی انسانی هر یک از ردههای نیروهای مسلح در مورد رزمندگان متبوع خود
ب: معاونت نیروی انسانی سازمان بسیج مستضعفان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مورد بسیجیان و نیروهای مردمی اعم از مستخدمان دولت و صاحبان مشاغل و صنوف آزاد و افراد فاقد شغل
ج: معاونت توسعه و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی در مورد جهادگران
۳- پست بلاتصدی در تشکیلات تفصیلی برای انتصاب افراد وجود داشته باشد، در صورت عدم وجود پست بلاتصدی مناسب برای افراد مشمول، میتوان از طریق «سامانه ملی مدیریت ساختار دستگاههای اجرایی کشور» نسبت به پیشنهاد تغییر عناوین پستهای سازمانی اقدام نمود.
۴- ایثارگران مشمول قانون برای انتصاب در پستهای مشاغل تخصصی، میبایست دارای شرایط احراز شغل مربوطه از حیث مدرک تحصیلی باشد.
۵- ارائه گواهی ایثارگری
۶- رعایت شرایط عمومی استخدام و وجود مجوز بکارگیری فرد در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه کشور
۷- اخذ تاییدیه گزینش رسمی- قطعی
۸- ثبت اطلاعات و مستندات مشمولین برای دریافت شماره مستخدم در سامانه کارمند ایران
۹- تاریخ اجرای بخشنامه، پس از ارائه درخواست متقاضی و از زمان صدور موافقت هسته گزینش مبنی بر تایید صلاحیت فرد برای استخدام رسمی- قطعی میباشد.
۱۰- نظارت و مسئولیت بر حسن اجرای قانون و بخشنامه مزبور بر عهده مدیر کل استان خواهد بود.
اختصاص ۸۰۰ میلیارد تومان مازاد بر بودجه برای اشتغال پایدار جامعه ایثارگری
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ۸۰۰ میلیارد تومان برای توسعه اشتغال پایدار جامعه ایثارگری با رویکرد مهارت محور مازاد بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان مصوب در بودجه با کارمزد حداقلی ۴ درصد جامعه ایثارگیری اختصاص می یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز بوشهر، سعید اوحدی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه تامین مسکن و ساماندهی اشتغال و کارآفرینی خانواده معظم شهدا و ایثارگران در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این تفاهم نامه در خصوص تامین زمین برای مسکن ۱۵۰۰ نفر از جامعه ایثارگری استان بوشهر، سه برابر زمینی است که در ۱۶ سال گذشته در جامعه ایثارگری استان تامین شده است.
وی گفت: در تفاهم نامه دوم ایجاد شغل برای ۱۵۰۰ نفر از اعضای جامعه ایثارگیری است که بخش عمده ای از طریق استان تامین می شود و بخشی را سازمان اقتصاد کوثر تامین می کند.
اوحدی افزود: معوقات جامعه ایثارگری در سالهای ۹۰ و ۹۱ پرداخت نشده بود که در دو بخش پرداخت شده است اگر معوقاتی باقی مانده است هم حتما در تهعد بنیاد شهید و امور ایثارگران است و پرداخت میشود.
وی گفت: بر اساس مصوبه دولت مبنی بر پرداخت همه مطالبات جامعه ایثارگری و معوقات آنها تا پایان سال ۹۹ تا کنون بیش از ۹۰ درصد این مطالبات و معوقات به میزان ۷ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
اوحدی افزود: تمهیدات آزمون اختصاصی برای جذب ۱۲ هزار نفر از اعضای جامعه ایثارگری فراهم میشود. این آزمون حد نصاب ندارد و در این آزمون رقابت بین رشته هاست و همه شرکت کنندگان استخدام میشوند. اگر افرادی از جامعه ایثارگی در این آزمون پذیرش نشوند نیز اطمینان داشته باشند که جذب میشوند.
وی گفت: مجلس شورای اسلامی یک مصوبه خوب برای تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری داشته که به تایید شورای نگهبان رسیده است و برخی ابهامات دیوان عدالت اداری هم در این زمینه برطرف میشود. با اجرای این مصوبه بنیاد شهید و امور ایثارگران اولین نهادی است که هفته آینده بخشنامه میکند که همه شاغلین در این بیناد تبدیل وضعیت میشوند.
اوحدی افزود: اکنون ۹ هزار مجموعه از مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه دی هستند اگر اعضای جامعه ایثارگری به مراکز خصوصی برای درمان نیز مراجعه کنند بیمه دی موظف است در مدت ۷۲ ساعت هزینههای آنها را پرداخت کند.
منبع : خبرگزاری صدا وسیما
استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهید و جانباز
معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهید و جانباز خبر داد و گفت: مهمترین مشکل امروز جامعه ایثارگری بحث اشتغال است.
به گزارش خبرنگار مهر، سعید اوحدی صبح سه شنبه در سفر به استان بوشهر و حضور در گلزار شهدا اظهار داشت: در راستای اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان تلاشهای گستردهای در این دولت انجام شده است.
وی با اشاره به استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهید و جانباز ۷۰ درصد به بالا تا پایان سال به دستور رئیس جمهور اضافه کرد: همه دستگاهها باید ۳۰ درصد از ظرفیت استخدامی را به جامعه ایثارگری بدهند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تصویب و تائید مصوبه تبدیل وضعیت فرزندان شاهد و ایثارگر خبر داد و بیان کرد: نظرهای برخی از دستگاههای مشورتی باعث ابهامهایی شد که مشکلی در این زمینه وجود.
وی از تبدیل وضعیت کارکنان ایثارگر در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد و افزود: دولت در حالی که سختترین شرایط را دارد در راستای خدمات به خانوادههای شهدا و ایثارگران از همه ظرفیتها استفاده میکند.
اوحدی با اشاره به امضای تفاهم نامه تخصیص هزار و ۵۰۰ قطعه زمین در استان بوشهر ادامه داد: درمان یکی از برنامههای مهم ما است که در این راستا تعداد مراکز درمانی طرف قرار داد از دو به ۹ هزار مرکز افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه همه مسئولان باید در راستای خدماترسانی به خانواده ایثارگران تلاش ویژهای داشته باشند خاطرنشان کرد: مسئولان باید به صحبتها، مسائل و مشکلات جامعه ایثارگران توجه و در جریان قرار گیرند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر لزوم توجه ویژه به معیشت خانواده شهدا و ایثارگران گفت: مهمترین مشکل امروز جامعه ایثارگری بحث اشتغال است که تلاش ویژهای در این زمینه داریم.
منبع : خبرگزاری مهر
سه هزار شغل برای جامعه ایثارگران استان ایجاد می شود
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: ۱۱ هزار نفر از فرزندان شاهد و جامعه ایثارگران استان فاقد شغل هستند که طی تفاهم نامهای بین استانداری و بنیاد شهید کشور برای سه هزار نفر آنان شغل ایجاد میشود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام معصومی در دیدار با مدیر کل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری افزود: در اجرای این تفاهم نامه، افراد فاقد شغل جامعه ایثارگران و فرزندان شهدا و سهم هر شهرستان از این تعداد مشخص شده است. وی ادامه داد: در این راستا انتظار میرود هر دستگاه اجرایی استان ۲۵ درصد از نیروهای انسانی خود را از جامعه ایثارگران به کار گیرد. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گفت: براساس این تفاهم نامه، یکی از تعهدات این بنیاد که اجرای آن موکول به اقدام اولیه سایر دستگاههای اجرایی است، مشارکت صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در پرداخت تسهیلات به هزار نفر از ایثارگران است. وی افزود: مشاوره، آموزش و توانمندسازی ایثارگران در راستای بهره مندی از ظرفیت های اشتغال زایی استان، معرفی ایثارگران متقاضی به شرکت ها، واحدهای تولیدی و مراکز وابسته به سازمان اقتصادی کوثر به میزان کل جذب و به کارگیری آن ها و پیگیری اجرای برنامههای مورد تفاهم در زمینه استخدام از دیگر تعهدات بنیاد شهید در این تفاهم نامه است. معصومی ادامه داد: باید یک کمیته اجرایی متشکل از سازمان های جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صنعت، معدن و تجارت و اداره کل کار در استان تشکیل شود تا این تفاهم نامه اجرایی شود. مهدی تقوایی مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری نیز در این دیدار گفت: هماهنگی و برنامه ریزی لازم با سازمان ها، شرکت ها و موسسات برای تامین اشتغال سه هزار نفر از ایثارگران جویای کار که شامل فراهم کردن زمینه ایجاد خوداشتغالی و کارآفرینی هزار نفر با تسهیل در صدور کلیه مجوزها و پرداخت منابع اعتباری است، انجام میشود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
همه ایثارگران باید تبدیل وضعیت شوند
به گفته معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، بر اساس ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، دستگاههای اجرایی موظفند ۲۵ درصد از نیاز استخدامی خود را از ایثارگران تامین کنند و باید تبدیل وضعیت این افراد را در دستور کار قرار دهند.
به گزارش بازارکار به نقل از خبرگزاری میزان- بر اساس بند «و» ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، دستگاههای اجرایی موظفند حداقل بیست و پنج درصد از نیاز استخدامی خود را از میان ایثارگران اعم از فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان پنجاه درصد، فرزندان آزادگان بالای ۵ سال اسارت رفع کرده و این افراد را به صورت رسمی و قطعی استخدام کنند.
همچنین پنج درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازمالرعایه است.
اما مدت هاست که در مورد نحوه اجرای استفساریه که به «تبدیل وضعیت ایثارگران» اشاره دارد، میان مجلس شورای اسلامی و و دستگاههای اجرایی اختلافاتی وجود دارد.
اما به نظر میرسد این اختلافات حل شده اجرای این قانون، توسط سازمان اداری و استخدامی کشور، به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
سعید اوحدی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره «تبدیل وضعیت ایثارگران» گفت: بر اساس متن این استفساریه، تمامی مشمولین ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که در زمان برنامه پنجم توسعه در دستگاههای اجرایی به هر نحوی شاغل بودهاند باید تبدیل وضعیت استخدامی پیدا کنند.
وی بیان داشت: در بند (ج) ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه بر اشتغال ایثارگران تاکید شده و دولت مکلف و موظف شده تا پایان این برنامه زمینه اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان را در ادارات دولتی فراهم آورد.
اوحدی اظهار کرد: براساس بند (ذ) ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه تبدیل وضعیت نیروها باید تا پایان این برنامه اتفاق بیفتد که در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات ایثارگران نیز به این امر تاکید شده است.
در همین راستا مهدی ایزدی معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگو با میزان گفت: پس از مدتها پیگیری بنیاد شهید از مجلس شورای اسلامی، سرانجام در روزهای اخیر، اختلاف نظرها درباره این استفساریه به پایان رسید.
وی افزود: بر همین اساس، تمام ایثارگران واجد شرایط باید در دستگاههای استخدام رسمی شده و تبدیل وضعیت آنها انجام گیرد.
این مقام مسئول در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به اینکه این ابلاغیه شامل ایثارگران قراردادی و شرکتی نیز میشود، بیان کرد: بله بر اساس متن این استفساریه، هیچ تفاوتی میان نوع قرارداد این افراد نیست و همه عزیزان ایثارگران باید تبدیل وضعیت شوند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: این مسئله یک امری قانونی است و باید توسط همه نهادها و دستگاههای اجرا شود.
ایزدی اظهار کرد: این مسئله به تازگی ابلاغ شده و اجرای آن زمان بر است، اما اگر نهادی این مسئله را رعایت نکند، ایثارگران میتوانند شکایت خود را به کمیسیون ماده ۱۶ اعلام کرده تا بررسی انجام شود.
منبع : خبرگزاری میزان
استخدام ۱۲ هزار فرزند شهید و ایثارگر در بخش دولتی
سازمان اداری و استخدامی اعلام کرد: رییس جمهوری با درخواست این سازمان برای استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر در دستگاههای دولتی موافقت کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان اداری و استخدامی کشور، رییس سازمان اداری و استخدامی کشور طی نامهای به رییس جمهوری درخواست کرد باتوجه به بند (ج) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه، نسبت به استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر علاوه بر سهمیه مقرر در ماده (۲۱) قانون جامعه خدماترسانی به ایثارگران اقدام شود.
استخدام این تعداد از فرزندان شاهد و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر از طریق برگزاری آزمون اختصاصی بین آن دسته از فرزندان که فاقد شغل هستند، در تمام دستگاههای اجرایی اعم از مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و دستگاههای غیرمشمول و دارای مقررات خاص انجام می شود.
«حسن روحانی» در پاسخ به درخواست رییس سازمان اداری و استخدامی کشور مراتب موافقت خود را به این صورت که با استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان عزیز شهدا و جانبازان موافقت میشود، ابلاغ کرد.
رییس جمهوری در ابلاغیه خود تاکید کرد که شرایط احراز و اولویتهای فرزندان شاهد و جانباز مشمول این مجوز با هماهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاههای اجرایی از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ و تلاش خواهد شد مراحل برگزاری آزمون و جذب این افراد در دستگاههای اجرایی تا پایان سال ۱۳۹۹ انجام شود.
به گزارش ایرنا، مفاد بند (ج) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه دولت را علاوه بر اجرای ماده (۲۱) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و تبصرههای آن و اصلاحات بعدی، به استخدام تمام فرزندان شهدا و فرزندان جانباز ۷۰ درصد و بالاتر در طول اجرای این قانون مکلف کرده است.
همچنین پیش از این رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی درباره گروه های مشمول قانون استخدام فرزندان ایثارگر و جانباز گفت: آن دسته از ایثارگران که در حال حاضر به صورت شرکتی، قرارداد کار معین و پیمانی در دستگاههای دولتی اشتغال دارند، مشمول قانون استخدام ایثارگران هستند.
به گفته حمیدرضا حاجی بابایی، خانواده های شهدا، اعم از فرزند، همسر، خواهر و برادر شهید، جانبازان و فرزندان آنها، با هر درصدی که جانبازی به آنها تعلق گرفته است، هم مشمول این قانون می شوند. رزمندگان وفرزندان رزمندگانی که حداقل شش ماه سابقه حضور در میدانهای دفاع مقدس را دارند، آزادگان و فرزندان آزادگانی که بیش از یک سال سابقه اسارت دارند، نیز در این قانون جای دارند.
وی تاکید کرد: ایثارگران شاغلی که تا ۲۹ اسفند ۹۵ به صورت شرکتی، قراردادکار معین وپیمانی در دستگاههای دولتی اشتغال داشته اند، در گروههای یاد شده مشمول قانون استخدام ایثارگران هستند.
منبع : خبرگزاری ایرنا
ضرورت حل مشکل تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با ارائه توضیحاتی در مورد قانون استفساریه بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم توسعه بر ضرورت حل مشکل تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران تاکید کرد.
به گزارش خبرنگارحوزه ایثار و شهادت ایرنا از «ایثار» مهدی ایزدی با اشاره به نظر مشورتی دیوان عدالت اداری و نظریه معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی در مورد نحوه اجرای قانون استفساریه بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران گفت: بر اساس متن این استفساریه، تمامی مشمولین ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که در زمان برنامه پنجم توسعه در دستگاههای اجرایی به هر نحوی شاغل بودهاند باید تبدیل وضعیت استخدامی پیدا کنند.
ایزدی گفت: همانگونه که معاونت قوانین مجلس بیان کرده است اگر چه قانون تفسیر بند ۷ و ۸ ماده (۴۱) قانون برنامه پنجم مصوب ۱۳۹۹/۸/۲۷ راجع به افراد مشمول ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است که در زمان حاکمیت قانون برنامه پنجم توسعه بکارگیری شدهاند، در نتیجه تفسیر ماده (۲۱) مزبور و تحدید آن به دوران حاکمیت قانون برنامه پنجم خلاف بین و مغایر نظر قانونگذار است.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: قانون تفسیر بند (و) ماده (۴۴) شامل تمامی مشمولین ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است که قبل از اجرایی شدن قانون برنامه ششم توسعه در دستگاههای مشمول ماده (۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اشتغال یافته و وضعیت استخدامی آنها رسمی، ثابت و یا عناوین مشابه نشده است.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد در پایان اظهار امیدواری کرد که هرچه سریعتر دستور اجرای استفساریه بند (و) ماده ۴۴ قانون توسعه پنجم صادر و مشکل تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران عزیز و فرزندان آنها حل شود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
فرزندان شاهد تا پایان برنامه ششم به استخدام دولت در میآیند
معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: فرزندان شاهد و جانبازان ۷۰ درصد به بالا تا پایان برنامه ششم توسعه جذب نهادهای دولتی میشوند.
سعید اوحدی روز سهشنبه در جریان سفر یکروزه به استان مرکزی در بدو ورود به شهر اراک در جمع خبرنگاران، افزود: بر اساس بند ج ماده ۸۷ قانون ،دولت مکلف است تا پایان برنامه ششم فرزندان شاهد و فرزندان جانبازان بالای ۷۰ درصد را به استخدام نهادهای دولتی درآورد که مکاتبات لازم با دستگاههای مسئول انجام شده است.
وی ادامه داد: بعد از برگزاری آزمون استخدامی کشوری از سوی سازمان سنجش در دی ماه امسال، آزمون تخصصی جامعه ایثارگری هم برگزار و زمینه تحقق این قانون فراهم می شود.
معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داست: استان مرکزی به لحاظ استقرار صنایع مختلف شرایط مطلوبتری در تامین اشتغال فرزندان شاهد نسبت به دیگر استانها دارد که استفاده از این فرصت باید در دستور کار قرار گیرد.
اوحدی بیان کرد: تفاهم نامه تامین یکهزار اشتغال برای جامعه ایثارگری استان مرکزی امروز در استانداری مرکزی منعقد میشود و مجموعه مدیریتی این استان نیز نگاه مثبتی در تحقق نهضت اشتغال دارد.
وی افزود: تامین مسکن جامعه ایثارگری یکی دیگر از مشکلات بنیاد شهید و امور ایثارگران است که امروز تفاهمنامه ساخت ۲ هزار مسکن این قشر در استان مرکزی منعقد میشود.
دیدار با ایتالله دری نحفآبادی نماینده ولی فقیه در استان، حضور در گلزار شهدای اراک و دیدار با خانوادههای شهدا از دیگر برنامههای سفر یک روزه معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران به اراک است.
منبع : بازار کار
ابلاغ دستورالعمل استخدام فرزندان شهید و جانباز بالاتر از ۷۰ درصد به شهرداری
مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران گفت:طبق تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فرزندان شهدا و جانبازان هفتاد درصد و بالاتر استخدام رسمی می شوند.
به گزارش بازارکار، رضا جلالی با بیان اینکه امنیت و آرامش امروز جامعه در سایه ایثار و جانفشانی شهدا و رزمندگان حاصل شده است یکی از موضوعات مغفول مانده در خصوص جامعه ی ایثارگری را اجرای طرح جامع خدمت رسانی به ایثارگران عنوان کرد و افزود: با تصویب بند “و” ماده ۴۴ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در جلسه علنی ۲۷ مهرماه سال جاری مجلس شورای اسلامی و همچنین تایید شورای نگهبان به کارگیری فرزندان شهدا و جانبازان هفتاد درصد و بالاتر به تمامی سازمانها و دستگاهها و همچنین شهرداری تهران ابلاغ شد.
بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران، جلالی تاکید کرد: بر این اساس و مطابق بخشنامه ابلاغ شده از سوی دفتر ریاست جمهوری به بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان برنامه و بودجه و همچنین سازمان اداری و استخدامی کشور تمامی کارکنان قراردادی، شرکتی، روز مزد و غیره واجد شرایط استخدام رسمی خواهند شد.
منبع : بازار کار
ایجاد ۲۰۰۰ شغل برای ایثارگران گیلان
مدیرکل بنیاد شهید گیلان، با اشاره به امضای دو تفاهم نامه با موضوع مسکن و اشتغال، گفت: ایجاد ۲۰۰۰ شغل برای فرزندان شاهد و ایثارگر در قالب این تفاهم نامه با تعداد شغل های ایجاد شده طی چهار سال گذشته برابری می کند.
عبدالله پاکاری در جلسه امضای تفاهم نامه تامین زمین، ساخت مسکن، ساماندهی اشتغال و کارآفرینی ایثارگران استان گیلان که با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در استانداری برگزار شد، با اشاره به نقش آفرینی گیلانی ها در دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: با توجه به فاصله جغرافیایی گیلان نسبت به مناطق عملیاتی و سهم سه درصدی جمعیت، میزبان چهار درصد ایثارگران کشور هستیم.
وی با بیان اینکه پایبندی مردم گیلان به آرمان ها و ارزش های اسلامی به قیام میرزا کوچک جنگلی بازمی گردد، افزود: شهید سید یونس حسینی رودباری نخستین شهید نهضت امام خمینی(ره) در سال ۴۲ است، اما حماسه آفرینی های مردم گیلان در دوران دفاع مقدس به اوج خود رسید و هشت هزار شهید تقدیم انقلاب و نظام کردیم.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان، با اشاره به تداوم رسالت گیلانی ها در دفاع از کیان انقلاب و کشور، یادآور شد: گیلان ۲۲ شهید مدافع حرم دارد که گویای تداوم روحیه جهاد و فرهنگ ناب ایثار و شهادت است.
پاکاری، با بیان اینکه گیلان ۲۳ هزار جانباز و ۲۶۰۰ آزاده دوران دفاع مقدس دارد، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۶ شهید فاجعه منا از گیلان داریم.
وی روزهای شیوع ویروس کرونا را جلوه ای دیگر از فرهنگ ایثار و شهادت مردم گیلان در قالب مدافعان عرصه سلامت دانست و گفت: در مجموع ۳۳ هزار ایثارگر در استان داریم و وظیفه ماست خدمت رسانی لازم را جهت رفع مشکلات جامعه هدف بنیاد به عنوان صاحبان و خالقان پرافتخارترین مقطع از تاریخ کشور داشته باشیم.
مدیرکل بنیاد شهید گیلان، با بیان اینکه افزایش میانگین سنی خانواده های شاهد و ایثارگران جامعه هدف بنیاد را با مشکلات متعدد و متنوع مواجه ساخته است، عنوان کرد: نیازمند همراهی همه دستگاه ها جهت رفع مشکلات ایثارگران هستیم.
وی از تشکیل ۱۹ جلسه شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در استان با ۱۱۵ مصوبه خبر داد و بیان کرد: ۸۳ درصد این مصوبات عملیاتی شده است. همچنین طرح ساماندهی قریب به ۱۳۰۲ گلزار شهدا در استان مراحل پایانی خود را طی می کند و تنها پنج گلزار در دست انجام است.
پاکاری، یکی از دغدغه های بنیاد شهید را نگهداری گلزارهای شهدا بعد از ساماندهی دانست و اضافه کرد: طرح جامع بهسازی و مرمت گلزار شهدای رشت به عنوان یکی از بزرگترین گلزارهای مسقف کشور با همکاری سپاه قدس گیلان در دست اقدام است.
این مسئول فرهنگی، با اشاره به برگزاری سالانه ۹۰۰ یادواره شهدا در گیلان، یادآور شد: استان گیلان جزو نخستین استان های کشور در برگزاری یادواره های تلویزیونی شهدا در ایام بیماری کروناست که به عنوان الگو در سطح کشور مطرح شد.
مدیرکل بنیاد شهید گیلان، با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ ایثار و اجتماعی به ویژه در شرایط امروز جامعه، اظهار کرد: ایثار اجتماعی به تاسی از فرهنگ ایثار و شهادت است.
وی از حل مشکل بیمه های درمانی ایثارگران که از سال ۹۲ وجود داشت خبر داد و عنوان کرد: در این راستا موفق به پرداخت مطالبات معوقه ایثارگران از سال ۹۱ شدیم. همچنین بسیاری از مواد قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و قانون برنامه ششم در حوزه ایثارگران را احیا و اجرایی کردیم.
پاکاری، امضای دو تفاهم نامه مذکور را موجب جهش در ساخت مسکن و ایجاد اشتغال برای جامعه هدف دانست و گفت: براساس این تفاهم نامه ۱۵۰۰ مورد زمین برای ساخت مسکن ایثارگران واگذار می شود که معادل هست سال گذشته است. همچنین ایجاد ۲۰۰۰ شغل برای فرزندان شاهد و ایثارگر در قالب این تفاهم نامه با تعداد شغل های ایجاد شده طی چهار سال گذشته برابری می کند.
منبع : بازار کار
استخدام رسمی فرزندان ایثارگران تعیین تکلیف شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) ایراد شورای نگهبان به استخدام فرزندان ایثارگران را بررسی کرده و برای تامین نظر این نهاد به استفساریهای در این خصوص رای دادند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز(یکشنبه ۲۷ مهر) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس در مورد طرح استفساریه تبصره یک بند «ذ» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه اعاده شده از شورای نگهبان و برای تامین نظر این نهاد به آن رای دادند.
بر اساس قانون بایستی دو سوم از نمایندگان به این استفساریه رای میدادند این در حالی است که ۲۴۰نماینده در صحن پارلمان حاضر بوده و در نهایت به این استفساریه رای مثبت دادند.
بر همین اساس ایثارگران و فرزندان آنها که تاکنون با شرایط استخدامی شرکتی و قرارداد خرید معین در خدمت دستگاههای اجرایی بودند اما سازمان امور استخدامی کل کشور امکان تبدیل وضعیت به استخدام رسمی را نمیداد با هماهنگی صورت گرفته با شورای نگهبان امکان استخدام رسمی و تبدیل وضعیت را پیدا خواهند کرد.
آن دسته از ایثارگران و فرزندان آنها که تا برنامه پنجم توسعه در دستگاههای اجرایی بهکارگیری شدند به استخدام رسمی درآمده و آن دسته از ایثارگران و فرزندان آنها که در طول برنامه ششم توسعه در این دستگاهها به کارگیری شده تعیین تکلیف آنها منوط به تغییرات لازم در بودجه سنواتی به دلیل بار مالی آن خواهد بود.
منبع : خبرگزاری آنا
تعیین تکلیف استخدام همه فرزندان شهداء و جانبازان بالای ۷۰ درصد
معاون رییس جمهور گفت: در حال حاضر اولین دوره مجلس است که بیش از ۱۷۰ ایثارر در فراکسیون ایثارگران داریم و باید موضوع تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری بند «ذ» ماده ۷۸ برنامه توسعه اجرائی شود و از ظرفیت های قانونی استفاده کنیم.
“سعید اوحدی” امروز یکم مهرماه در دیدار با نماینده ولی فقیه ر استان کرمان اظهار کرد: امروز در سفر به کرمان تفاهمنامه ای در حوزه مسکن و اشتغال فرزندان جامعه ایثارگری امضاء کردیم.
وی افزود: اتفاق بسیار خوبی که در کرمان افتاده و باید برای استان های دیگر الگو شود این است که مجموعه های خصوصی برای تامین اشتغال پای کار آمده اند و شرکت مس بیش از ۱۱۰ مورد اشتغال در صنایع مس برای فرزندان ایثارگری ایجاد می کند و اگر این رفتار را در همه جا داشته باشیم مشکل جدی اشتغال که دغدغه خانواده هاست، حل می شود.
اوحدی تصریح کرد: باید با تامین اشتغال، دغدغه خانواده شهداء و ایثارگران حل شود زیرا اکنون از نقطه مطلوب در اشتغال دور هستیم.
رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: باید همه دستگاه ها و مجموعه های اجرائی کشور کمک کنند تا تکلیف دستگاه ها تا پایان برنامه ششم توسعه در زمینه استخدام همه فرزندان شهداء و جانبازان بالای ۷۰ درصد عملی شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر اولین دوره مجلس است که بیش از ۱۷۰ ایثارگر در فراکسیون ایثارگران داریم و باید موضوع تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری بند «ذ» ماده ۷۸ برنامه توسعه اجرائی شود و از ظرفیت های قانونی استفاده کنیم.
اوحدی گفت: شاید نخستین مشکلی که در مواجهه با جامعه ایثارگری می بینیم، اشتغال است و از استاندار و دستگاه های اجرائی کرمان تشکر می کنیم بابت اقدامی که آغاز کرده اند و امیدواریم بتوانیم با کار همه جانبه و حل برخی مشکلاتی که تا امروز تاخیر داشته، قدم موثری برداریم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: امضای این تفاهمنامه در محل گلزار شهدای کرمان بیعتی با شهداء برای ادای دین بزرگی است که جامعه ایثارگری به گردن ما دارند.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین”حسن علیدای سلیمانی” نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر کرمان نیز در این دیدار اظهار کرد: آقای اوحدی در زمان حضور در سازمان حج و زیارت و وقوع فاجعه منا اوضاع را مدیریت کرد و در دوران سخت تاریخی ترین جریان های مقاومت کشور در دفاع مقدس حضور داشته و از آزادگان سرافراز است.
وی با بیان اینکه سابقه اقای اوحدی در مسیرایثار، شهادت و کار مخلصانه است، افزود: تکریم خانواده شهداء و ایثارگران در همه مجموعه خدمات رسانی کشور نیاز به توجه ویژه و فرهنگسازی خاص دارد زیرا این افراد دِینی که به گردن انقلاب و همه ما دارند، اداشدنی نیست و امیدواریم شاهد باشیم خانواده شهدا در کمال عزت، افتخار و رضایت زندگی کنند.
گفتنی است: “حسین گروهی” مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمان نیز در این دیدار گفت: با حضور آقای اوحدی در سازمان بنیاد شهید اتفاقات خیلی خوبی افتاده و بسیاری از مشکلات ایثارگران که با تاخیر در پیگیر مواجه بود، حل شده است.
منبع : بازار کار
حل مشکل تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران طی ماههای آینده
سعید اوحدی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی مبنی بر استفساریه تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران و فرزندان شهدا اظهار کرد: درباره تبدیل وضعیت فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان که در سالهای قبل استخدام شدهاند، بحثی در مجلس دهم وجود داشت و ۲ بار استفساریه به مجلس رفت و به دلایلی مورد موافقت قرار نگرفت.
وی افزود: امروز که مجلس یازدهم مشغول به کار شده و امیدها و توقعات جدی از این مجلس داریم، موضوع را با فراکسیون ایثارگران مطرح کردهایم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: قرار شد که برای بند ذ ماده ۸۷ استفساریهای جدید بفرستیم و برای ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نیز لایحهای را در دولت تدوین کنیم.
اوحدی گفت: امیدواریم با توجه به فضایی که در دولت و مجلس برای حمایت از جامعه ایثارگران وجود دارد، هر دو موضوع به نتیجه برسد و این مشکل دیرینهای که درباره تبدیل وضعیت وجود دارد، طی ماههای آینده با همکاری مجلس و دولت حل شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
بیشترین دغدغه بنیاد در اشتغال ایثارگران است
معاون تعاون و امور اجتماعی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی گفت : رفع مشکلات جامعه ایثارگران و اشتغال فرزندان شهدا و ایثارگران بیشترین دغدغه بنیاد است.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، روز فراخ معاون تعاون و امور اجتماعی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان شمالی گفت : داشتن شغل پایدار و رضایتبخش، نقش بسیار مهمی در نحوه گذران زندگی دارد و در ترفیع جایگاه و منزلت اجتماعی افراد نقشی اساسی ایفا میکند. با کسب تجربه و مهارت بیشتر، اهمیت و منزلت مشاغل در طول زمان تغییر میکند و افراد میتوانند در چرخه سازمانی رشد کرده و به مدارج بالاتر شغلی دست پیدا کنند.
او همچنین در ادامه گفت : رفع مشکلات جامعه ایثارگری از مهمترین دغدغههای بنیاد شهید و امور ایثارگران است که در این راستا تلاشهای بسیاری انجامشده است.
او بابیان اینکه مهمترین دغدغه این نهاد اشتغال ایثارگران و خانوادههای شهداست افزود: برنامه محوری و اشتغال، شعار امسال ما در بنیاد شهید است.
روز فراخ افزود : در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه ۲۰ درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاهها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پیشبینیشده است که باید در این راه صرف شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
پیگیری اشتغال فرزندان شهدا در دستگاه ها
معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران انعقاد تفاهمنامههای استانی تهیه مسکن و اشتغال ایثارگران را بستری برای ایجاد فرصتهای بالاتر و بهتر در زمینه خدماترسانی به ایثارگران دانست.
سعید اوحدی روز دوشنبه ۱۳ مردادماه در جلسه شورای معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تبریک دهه ولایت، با اشاره به امضای تفاهمنامههای تهیه مسکن و اشتغال ایثارگران در استانهای مختلف، گفت: این تفاهمنامه بستری برای ایجاد فرصتهای بالاتر و بهتر در زمینه خدماترسانی به ایثارگران است.
وی با تاکید بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی و ترویجی در حوزه ایثار و شهادت، گفت: در حوزه فرهنگ دیگر نباید به دنبال برنامههای کلیشهای و سنتی بود بلکه این حوزه نیازمند برنامههای خلاقانه و بهروز است. در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت باید مسئله محور پیش رفت و برای حل آنها کار کرد.
معاون رییس جمهور ادامه داد: در این مسیر باید از ظرفیت سایر دستگاههای فرهنگی مانند کانونهای فرهنگی مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان بسیج مستضعفین و سازمان صداوسیما بهخوبی استفاده شود.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: در این نشست صحبتهای بسیار خوبی انجام شد. همچنین انصاری رییس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این جلسه حضور داشتند و قرار بر این شد تا موضوع بند «ج» ماده ۸۷ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران با موضوع استخدام فرزندان شهدا در دستگاههای اجرایی پیگیری و حل شود.
اوحدی همچنین حرکت صحیح در مسیر تحقق شعار سال با عنوان «جهش تولید» را از اولویتهای فعالیتهای بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال جاری دانست و بر اهمیت آن تاکید کرد.
در این جلسه معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد به ارائه گزارش عملکرد و برنامههای سال ۱۳۹۹ معاونت فرهنگی و آموزشی، معاون تعاون و امور اجتماعی به بیان گزارش آخرین پیگیریهای صورت گرفته در اجرای تفاهمنامههای منعقده بین وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت با بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاون بهداشت و درمان بنیاد به ارائه گزارش کارگروه بیمه (بند دوم مصوبات سیزدهمین و بند دهم دوازدهمین جلسه شورای معاونین) و بررسی شرایط مراکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی استان خراسان جنوبی و مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان جنوبی از طریق ویدئوکنفرانس به ارائه گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته در این استان در خصوص اجرای تفاهمنامههای منعقده بین بنیاد و استاندار خراسان جنوبی پرداختند.
منبع : خبرگزاری میزان
اختصاص ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی به ایثارگران
مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران از اختصاص تسهیلات اشتغالزایی به ایثارگران در سال ۹۹ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا از تهران، رضا ریاحی مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران ضمن اعلام فراهم شدن امان بهره مندی ایثارگران از ۷۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی از محل بند “پ ماده ۸۹ قانون برنامه ششم توسعه با همکاری بانک های توسعه تعاون، سپه و مسکن در سال ۹۹ و تشکر از همکاری شایسته آنان با صندوق متبوع تصریح نمودند که ایثارگران عزیز می توانند ضمن مراجعه به ادارات بنیاد شهید و امور ایثارگران استانهای سراسر کشور مطابق ضوابط و اولویت های جاری از تسهیلات مذکور بهره مند گردند.
وی گفت: هماهنگی با سایر بانکهای عامل جهت اعطای تسهیلات اشتغالزایی در سال جاری نیز در حال انجام است که امید است با معاضدت مسئولین ذیربط در اسرع وقت امکان بهره مندی ایثارگران معزز از تسهیلات مربوطه فراهم گردد.
منبع : خبرگزاری آریا
اشتغال ۱۷۳ نفر از ایثارگران استان مرکزی
مدیرکل بنیاد مرکزی با اعلام استخدام ۱۷۳ نفر از جامعه ایثارگری استان در دستگاه های دولتی، گفت: پیگیری اشتغال جامعه ایثارگری با توجه به شعار امسال با نام «جهش تولید» از اولویت های اصلی بنیاد است.
به گزارش «ایثار»، مرتضی انصاری فر امروز یکشنبه ۳۱ فروردین در گفتگو با سایت ایثار استان به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید» اشاره کرد و گفت: تحقق این شعار مستلزم داشتن روحیه جهادی و همت بالا در همه اقشار جامعه است.
مدیرکل بنیاد مرکزی با بیان اینکه در کنار جهش تولید باید توسعه کارآفرینی نیز رونق کافی داشته باشد، اضافه کرد: مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا در کشور را می توانیم با اتحاد و یکپارچگی از بین ببریم.
وی بیان کرد: طرحهای خوداشتغالی و کارآفرینی ایثارگران به وسیله پرداخت وام و تسهیلات اشتغالزایی از طریق منابع داخلی بانک عامل طرف قرارداد، پرداخت یارانه سود و کارمزد به طرحهای اشتغالزا، فعالیت در حوزه کسب و کار خرد و مشاغل خانگی در حال اجرا است.
وی با اشاره به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه اظهار داشت: امروز فرزندان شاهد جزو کارآمدترین و دلسوزترین قشر جامعه محسوب می شوند.
انصاری فر با اعلام ۱۷۳ مورد استخدام جامعه ایثارگری در دستگاه های دولتی در سال ۹۸ گفت: از این تعداد ۳۳ نفر در اداره تامین اجتماعی، ۲ نفر در سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ۲۳ نفر در دانشگاه علوم پزشکی، یک نفر در دامپزشکی، ۲ نفر در اداره زندان ها، ۲۴ نفر در آتش نشانی، ۸۴ نفر در آموزش و پرورش و ۴ نفر در وزارت نیرو استخدام شده اند.
گفتنی است استان مرکزی مفتخر به داشتن ۵ هزار و ۳۷۹ شهید و ۱۴ هزار و ۴۲۳ جانباز و ۷۴۱ آزاده است.
منبع : بازار کار
بنادر موظف به استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر از طریق آزمون شد
رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به صدور حکم استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر شاغل در سازمان بنادر و دریانوردی بر اساس آزمون استخدامی منجر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در پی شکایت تعدادی از فرزندان شاهد و ایثارگر شاغل در سازمان بنادر و دریانوردی مبنی بر عدم جذب آنها از سوی این سازمان علی رغم قبولی در آزمون استخدامی و صدور مجوز استخدام آنها از سوی سازمان امور اداری به دیوان عدالت اداری، این دیوان در حکمی، سازمان بنادر و دریانوردی را موظف به استخدام قبول شدگان در آزمون کرد.
در بخشی از حکم هیئت عمومی دیوان عدالت اداری آمده:
با توجه به ماده ۲۱ قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران که مقرر داشته حداقل بیست و پنج درصد (۲۵%) سهمیه استخدامی دستگاههای اجرایی به خانوادههای شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا اختصاص داده شود، منوط بهرعایت ضوابط و مجوزهای مربوط و جایگزینی نیروهای خروجی شده است.
لذا در اجرای این مقرره لازم است سایر شرایط و مقررات عمومی استخدام از جمله شرط شرکت در آزمون رعایت گردد و علاوه بر تخصیص سهمیه استخدامی تنها اعمال معافیت از شرط کسب حداقل معدل، لزوم پایینتر بودن از حداکثر سن به موجب تبصره ۱ ماده پیشبینی شده است.
دیگر معافیتها از جمله معافیت از شرکت در آزمون به علت انقضا مدت برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران یا نسخ دیگر قوانین و مقررات به موجب ماده ۷۶ قانون جامع ایثارگران موضوعیت ندارد.
شرایط و مقررات عمومی حاکم از جمله ماده ۴۱ و ۴۴ قانون مدیریت خدمات کشوری ورود به خدمت در دستگاههای اجرایی را صرفاً بر اساس مجوزهای صادره، تشکیلات مصوب و رعایت مراتب شایستگی و برابری فرصتها و از طریق آزمون عمومی اجازه داده است که در اعمال سهمیه استخدامی بین مشمولین ماده ۲۱ مذکور لازم است رعایت شود.
منبع : خبرگزاری مهر
تشریح مفاد استفساریه مجلس در مورد تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: در صورت تایید استفساریه تبصره ۱ بند (ذ) ماده ۸۷ برنامه ششم توسعه توسط شورای نگهبان، وضعیت استخدامی تمامی مشمولان ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران حداکثر پس از سه ماه باید به رسمی قطعی یا ثابت و یا دائم تبدیل شود.
به گزارش ایسنا،مهدی ایزدی با اشاره به تصویب استفساریه تبصره ۱ بند (ذ) ماده ۸۷ برنامه ششم توسعه توسط مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که این استفساریه توسط شورای محترم نگهبان تایید شود، وضعیت استخدامی تمامی مشمولان ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اعم از اینکه از طریق سهمیه مقرر در ماده ۲۱ جذب شده باشند یا خارج از سهمیه جذب دستگاههای مشمول قانون شده باشند باید حداکثر پس از ۳ ماه به رسمی قطعی یا ثابت و یا دائم تبدیل شود.
وی افزود: بر این اساس نیروهای کارمند پیمانی به رسمی قطعی و نیروهای کارگری غیرثابت به دائم یا ثابت تبدیل وضعیت خواهند شد و برای تبدیل وضعیت استخدامی آنها نیاز به شرکت در آزمون استخدامی نیست.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره متن این استفساریه تصریح کرد: در این طرح سوال شده بود «آیا تبدیل وضعیت استخدامی مقرر در تبصره ۱ بند ذ ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه، شامل تمامی مشمولان ماده (۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران میشود» که پاسخ داده شده «بلی؛ تبدیل وضعیت استخدامی مقرر در تبصره ۱ بند (ذ) ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه، شامل کلیه مشمولان مندرج در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران میشود».
ایزدی خاطرنشان کرد: در صورت تایید این استفساریه خانواده شهدا، همسر و فرزندان شهدا، خواهر و برادر شهید، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان یک سال اسارت و بالای یک سال اسارت همسر و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد به بالا و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه و همسر و فرزندان آنان مشمول تبدیل وضعیت مقرر در تبصره ۱ بند ذ ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه خواهند شد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
امسال ۲۲۶ سهمیه اشتغال و فرصت شغلی در قم ایجاد شد
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم گفت: از ابتدای امسال تاکنون برای ۲۲۶ نفر از خانواده معظم شهدا و ایثارگران اشتغال و فرصت شغلی ایجاد شده است.
به گزارش بازارکار ایثار واحد استان قم، حجت الاسلام و المسلمین حسن هنرمند روز سه شنبه ۲۴ دی ماه در گفت و گو با ایثار افزود: در این راستا ۱۱۲ نفر جهت دریافت وام خود اشتغالی معرفی شده اند.
وی اضافه کرد: در این مدت با استفاده از قانون سهمیه ۲۵ درصد اشتغال دستگاههای اجرایی ۹۸ نفر از فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان جذب این دستگاهها خواهند شد.
وی ادامه داد: ارایه برنامه آموزشی و مهارت افزایی از اقدامات صورت گرفته بنیاد در جهت ایجاد فرصت شغلی برای جامعه هدف است که از ابتدای امسال این برنامه برای ۱۶ نفر اجرا شده و بنیاد این آمادگی را دارد که در صورت درخواست جامعه هدف برنامه های آموزشی را توسعه بخشد .
وی از دیگر برنامه های حوزه اشتغال را انجام مشاوره شغلی ذکرکرد و افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون ۶۵۰ نفر از مشاوره شغلی بهره مند شده اند.
منبع : بازار کار
مجلس با استفساریه تبدیل وضعیت استخدام ایثارگران موافقت کرد
نمایندگان با طرح استفساریه تبصره ۱ بند ذ ماده ۸۷ قانون برنامه ششم مبنی بر تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران و فرزندان آنها از شرکتی، قراردادی و پیمانی به رسمی موافقت کردند.
در ادامه جلسه علنی امروز- سه شنبه- مجلس شورای اسلامی تعدادی از نمایندگان تغییر دستور استفساریه تبصره ۱ بند (ذ) ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه در مورد تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران و فرزندان آنها از شرکتی، قراردادی و پیمانی به رسمی را درخواست کردند که مجلس با این استفساریه موافقت کرد.
سید جواد حسینی کیا نماینده سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده درخواست کنندگان تغییر دستور گفت: قانون در ارتباط با ایثارگران وجود دارد، اما چون دولت این قانون را اجرا نمیکند، ایثارگران با مشکلات متعددی روبرو هستند.
وی افزود: برخی از ایثارگران برای مشکلات خود به دیوان عدالت اداری شکایت کردهاند، چشم امید ایثارگران به ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی است، ایثارگران بسیاری برای تبدیل وضعیت استخدام به کمک ما نیاز دارند، وظیفه ما این است که مشکلات جامعه ایثارگری را حل کنیم.
در این طرح استفساریه آمده است: آیا منظور از تبدیل وضعیت استخدامی از شرکتی (پیمانکاری) به رسمی قطعی و قراردادی به رسمی قطعی و قرداد معین به رسمی قطعی و پیمانی به رسمی قطعی و رسمی به رسمی قطعی مقرر در تبصره ۱ بند ذ ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، تبدیل وضعیت استخدامی مشمولان حداکثر پس از سه ماه توسط دستگاه محل خدمت به رسمی قطعی، دائم، ثابت و سایر عناوین مشابه است که قبل و بعد از تصویب برنامه ششم خارج از سهمیه استخدامی بدون آزمون جذب دستگاه های مشمول ماده (۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران شده یا می شوند نیز شامل تمامی مشمولان ماده (۲) قانون ایثارگران (اعم از خانواده شهدا، همسر و فرزندان شهدا، خواهر و برادر شهید، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان یکسال اسارات و بالای یکسال اسارت همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) به بالا و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (۲۵%) و رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه و همسر و فرزندان آنان) می شود.
پاسخ استفساریه به این شرح است؛ بلی. تبدیل وضعیت استخدامی مقرر در تبصره ۱ بند(ذ) ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه، شامل مشمولان کلیه مشمولان مندرج در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می شود.
نمایندگان با ۱۵۲ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۴۱ نماینده حاضر در جلسه با این استفساریه موافقت کردند.
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی
معرفی ادارات متخلف در زمینه استخدام ایثارگران به سازمان بازرسی
ادارات متخلف کهگیلویه وبویراحمد در زمینه استخدام ایثارگران به سازمان بازرسی معرفی شده اند.
معرفی ادارات متخلف در زمینه استخدام ایثارگران به سازمان بازرسیبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مشاور امور ایثارگران استانداری این استان گفت: قبل از اجرای برنامه ششم توسعه، به کار گیری ایثارگران (ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران) به صورت نیروهای شرکتی، خدماتی، حجمی بود.
داربام افزود: از سال ۹۶ در شورای هماهنگی، امور ایثارگران استانداری مسئول پیگیری جذب ایثارگران در سازمانها و ادارات شد و تاکنون دستگاههای متخلف به سازمان بازرسی معرفی شدهاند و پیگیری قضایی آنها در حال انجام است.
مشاور امور ایثارگران استانداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: آقای کلانتری قول مساعد دادند که در جلسه با مسئولان سازمان بنیاد شهید کشور از ظرفیت شرکتهای زیر پوشش بنیاد شهید در سراسر کشور برای اشتغال جامعه ایثارگری استفاده شود.
داربام با بیان اینکه پیگیر استخدام خانوادههای شهید و ایثارگر هستیم ادامه داد: با اداره اشتغال عسلویه دو بار جلسه تشکیل دادیم ولی هنوز به نتیجه ای نرسیدیم.
وی بابیان اینکه شرکتهای تحت پوشش سازمان اقتصادی کوثر و شرکت سرمایه گذاری شاهد نمایندهای در این استان ندارند گفت: با مکاتباتی که با بنیادشهید و امور ایثارگران کشور انجام شده قرار است از ظرفیت این دو سازمان در استان استفاده شود.
داربام بیان کرد: هم اکنون حدود ۳ هزار بیکار در جامعه ایثارگری وجود دارد،که باوجود تلاش های انجام شده بیش از هزار ایثارگر مشغول به کار شدند.
منبع : خبرگزاری صدا وسیما
استخدام رسمی خانواده جانبازان بالای ۲۵ درصد دارای بورسیه تحصیلی در دانشگاه
نمایندگان مردم در خانه ملت، تکلیف استخدام رسمی خانوادههای جانبازان بالای ۲۵ درصد و آزادگان بالای یکسال سابقه اسارت دارنده بورسیه تحصیلی در دانشگاه تعیین شده را مشخص کردند.
به گزارش بازارکار به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی مواد الحاقی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور با ماده الحاقی ۶ این لایحه موافقت کردند. براساس ماده الحاقی ۶ لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور؛ والدین، همسران و فرزندان شهداء، جانبازان و آزادگان و همچنین همسران و فرزندان جانبازان بالای بیستوپنجدرصد(۲۵%) و بالاتر و آزادگان بالای یکسال سابقه اسارت، همسران و فرزندان آنان و رزمندگان دارای ششماه متوالی یا نهماه متناوب سابقه و بیشتر دارنده بورسیه تحصیلی، در محل دانشگاه تعیین شده استخدام رسمی و قطعی میشوند.
گفتنی است نمایندگان مردم در خانه ملت، با ارجاع ماده الحاقی ۵ لایحه مذکور به کمیسیون با ۱۳۶ رای موافق، ۲۲ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
ماده الحاقی ۵ این لایحه عبارت است از : دولت بهمنظور استمرار، توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، در جهت حفظ کرامت ایثارگران با اولویت عرضه منابع مالی، فرصتها، امکانات و تسهیلات و امتیازات به ایثارگران، پدر، مادر، همسر و فرزندان شهداء و همچنین جانبازان، آزادگان و افراد تحت تکفل آنان، اقدامات زیر را انجام میدهد:
الف- فرزندان شهداء از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز پنجاهدرصد(۵۰%) و بالاتر نیز بهاستثنای تسهیلات خودرو و حق پرستاری و کاهش ساعتکاری برخوردارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمیشود.
ب- تامین صددرصد(۱۰۰%) هزینه درمانی ایثارگران شاغل و افراد تحت تکفل آنان بر عهده دستگاه اجرائی مربوطه و هزینه درمانی ایثارگران غیرشاغل و افراد تحتتکفل آنان بر عهده بنیادشهید و امورایثارگران است.
پ- کلیه دستگاههای اجرائی موظفند بیستدرصد(۲۰%) اعتبارات فرهنگی خود را در چهارچوب موافقتنامه مبادله شده با معاونت، صرف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نمایند.
ت- بهمنظور کاهش هزینههای مهندسیساخت مسکن برای خانوادههای شهداء و ایثارگران، بنیاد شهید و امور ایثارگران مجاز است با رعایت قانون نظام مهندسی و مقررات ملی ساختمان، صددرصد(۱۰۰%) هزینههای خدمات مربوطه را برای یکبار و حداکثر برای یکصد متر مربع تامین نموده و هزینه آنرا در بودجه سنواتی پیشبینی نماید.
ث- بورس تحصیلی داخل و خارج کشور به جانبازان پنجاهدرصد(۵۰%) و بالاتر، آزادگان با حداقل پنجسال اسارت و فرزندان شهداء و درخصوص اعزام به خارج مشروط به شرایط علمی موضوع قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور اعطاء میشود.
ج- دستگاههای اجرائی موظفند حداقل بیستوپنجدرصد(۲۵%) نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان پنجاهدرصد(۵۰%) و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل پنجسال سابقه اسارت دارند بدون الزام به رعایت شرطسنی، تحصیلی و آزمونی تامین و از ابتداء آنان را بهصورت رسمی قطعی استخدام نمایند. پنجدرصد(۵%) سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازمالرعایه است.
چ- دانشگاهها و مراکز و موسسات آموزشی و پژوهشی و وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مکلفند حداقل دهدرصد(۱۰%) اعضای هیات علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل رزمندگان با بیش از ششماه حضور داوطلبانه درجبهه، جانبازان بالای بیستوپنجدرصد(۲۵%)، آزادگان بالای سهسال اسارت، فرزندان جانبازان بالای پنجاهدرصد(۵۰%)، فرزندان شهداء و فرزندان آزادگان با بیش از سهسال اسارت که دارای مدرک دکترای تخصصی مورد تایید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاهها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیات علمی تامین و از ابتداء آنان را بهصورت عضو هیات علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی، پژوهشی و اجرائی مرتبط و تاثیر آن در پایه و مرتبه علمی بدون الزام به رعایت شرط سنی و آزمون استخدام نمایند. مسوولیت اجرای این حکم بهطور مستقیم برعهده وزراء و روسای دستگاههای مذکور است. مقامات یادشده در این خصوص، خود مجاز به اتخاذ تصمیم میباشند. احکام و امتیازات این بند شامل اعضای هیات علمی فعلی دارای شرایط فق نیز میشود.
ح- دولت مکلفاست بهمنظور حفظ کرامت و منزلت ایثارگران و رزمندگان معسر نسبت به تامین معیشت و پوشش بیمهای آنان در قالب بودجه سنواتی اقدام نماید.
خ- دولت نسبت به ساماندهی و برقراری مستمری بسیجیان و رزمندگان معسر دوران دفاع مقدس اعم از بسیجیان تحت فرماندهی سپاهپاسداران انقلاب اسلامی، کمیتهانقلاباسلامی و جهادسازندگی اقدام نماید.
د- سند راهبردی خدماترسانی به رزمندگان توسط ستادکل نیروهای مسلح با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد.
ذ- آزادگانی که بهدلیل استفاده از دوبرابرشدن سابقه اسارت با سابقه خدمتی کمتر از سیسال بازنشسته شدهاند، میتوانند با بازگشت به خدمت، سیسال خدمت خود را تکمیل نموده و سپس با لحاظ سوابق اسارت به بازنشستگی نائل آیند.
ر- وزارت مسکن و شهرسازی موظف است تا پایان برنامه، مسکن جانبازان پنجاهدرصد(۵۰%) و بالاتر، جانبازان بیستوپنجدرصد(۲۵%) تا پنجاهدرصد(۵۰%) را که حداقل دوسال سابقه حضور در جبهه داشتهاند و همچنین آزادگان و فرزندان شهداء و جانبازان هفتاددرصد(۷۰%) و بالاتر فاقد مسکن را درصورتی که قبلاً از زمین یا مسکن دولتی استفاده نکردهاند تامین نماید.
ز- جانبازانی که صورت سانحه و مدارک بالینی ندارند ولی از نظر کمیسیون پزشکی جانبازی آنان مورد تایید میباشد متناسب با میزان جانبازیشان تحت پوشش بنیاد شهید قرار میگیرند.
همچنین ماده الحاقی ۴ این لایحه با توافق نمایندگان حذف شد.
اده الحاقی ۴ عبارت بود از: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجاز است نسبت به تغییر ساختار اداره بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی و هیات امنائی کردن آنها با داشتن اختیارات مالی، اداری و استخدامی و استقلال مالی اقدام کند. همه درآمدهای بیمارستان از محل منابع عمومی، بیمهها، پرداختیهای مردم در مقابل خدمات (درمانی، تشخیصی، آموزشی و پژوهشی)، کمکهای مردمی، وجوهات شرعیه (با نظر مراجع عظام تقلید) و سایر منابع مربوط به حساب درآمدی که توسط خزانهداری کلکشور برای هریک از بیمارستانها ایجاد میشود واریز میگردد و معادل آن به ردیف هزینهای بیمارستانها اختصاص مییابد.
منبع : خبرگزاری خانه ملت
اشتغال ۱۵ هزار ایثارگر با بهرهمندی از تسهیلات صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران
نماینده ولیفقیه، معاون رییسجمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جلسه هیئتامنای صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۷ تاکنون جمعاً بیش از ۴۳۸ میلیارد تومان فعالیت عملیاتی صورت پذیرفته که منجر به اشتغال ۱۵ هزار و ۷۹۱ ایثارگر بهصورت مستقیم شده است.
به گزارش ایسنا، جلسه هیئتامنای صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدعلی شهیدی نماینده ولیفقیه، معاون رییسجمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و با حضور اعضای هیئتامنا، هیئتمدیره و مدیرعامل این صندوق برگزار شد.
شهیدی در این جلسه با اشاره به اهمیت اشتغال ایثارگران گفت: اشتغال و درمان همواره از اولویتهای اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران است و فعالیتهای صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران یکی از راههای اصلی برای اشتغالزایی جامعه ایثارگری است.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران خطاب به اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، گفت: صندوق باید از تمامی راهها برای اعطای وامهای خوداشتغالی ایثارگران استفاده کند، همچنین ضرورت دارد فعالیت این صندوق با اولویت مناطق و استانهای محروم گسترش یابد.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر ضرورت کاهش زمان دریافت وام اشتغال ایثارگران ادامه داد: هیئتمدیره و مسئولان صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، سرعت در کار را سرلوحه فعالیتهای خود قرار دهند و از فرایندهای دستوپا گیر اداری بر حذر باشند. وام اشتغال باید در کمترین زمان ممکن به دست ایثارگران و خانوادههای آنها برسد.
معاون رییسجمهور با اشاره به گزارش مطلوب حسابرسی صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در سال ۱۳۹۷ گفت: از تمام متصدیان صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران، هیئتمدیره و مدیرعامل این صندوق تشکر میکنم. امیدوارم اطلاعرسانی از نحوه دریافت وامهای صندوق به شکل مطلوب انجام شود تا تمامی ایثارگران و خانوادههای آنها از جزییات و مراحل اداری وامها مطلع شوند.
رضا ریاحی مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران نیز در این جلسه با اشاره به بررسی حدود ۳۸ هزار درخواست وام در سال ۱۳۹۷ گفت: برای ۲۵ هزار پرونده، مجوز پرداخت صادر شده است.
وی همچنین به ارائه گزارشی از فعالیتها و برنامههای پیش روی این صندوق پرداخت.
در این جلسه همچنین گزارش حسابرسی صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران قرائت شد که بر اساس این گزارش، عملکرد صندوق در سال مالی گذشته مطلوب ارزیابی شد. همچنین برای یک سال دیگر موسسه حسابرسی مفید راهبر بهعنوان حسابرس صندوق انتخاب شد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
مهلت اجرای قانون کسر خدمت ایثارگری تنها تا سال ۱۴۰۱
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح به تشریح جزئیات قانون کسر خدمت سربازی و نحوه اعمال آن پرداخت.
سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در رابطه با سوالات مربوط به کسر خدمت ایثارگران اعلام میشود که به ازای هر ماه جبهه یا هر درصد جانبازی، ۱۲ روز از مدت خدمت هر سرباز کم میشود.
وی افزود: مهلت اجرای این قانون تا سال ۱۴۰۱ است و به احتمال زیاد، بعد از این سال، این قانون متوقف میشود.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح تصریح کرد: افرادی که از سال ۵۹ تا تاریخ ۲۷ مرداد ۶۷ در مناطق جنگی بودند صد در صد سابقه آنها برای کسر خدمت محاسبه می شود، اما آنهایی که از تاریخ ۲۷ مرداد ۶۷ یعنی پایان جنگ در برخی از شهرهای استانهای کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه همچنان در این مناطق حضور داشتند ۸۰ درصد سابقه یشان محاسبه می شود.
سردار کمالی تصریح کرد: این قانون تنها برای یک فرزند از یک خانواده است یعنی اگر برادر یک سرباز مدتی از این کسری استفاده کرده باشد، آن سرباز دیگر نمیتواند از این قانون برای کسر خدمتش استفاده کند.
سردار کمالی اظهار کرد: البته فرزندان دوقلو یا سهقلو میتوانند این قانون را بین خودشان تقسیم کنند، یعنی اگر یک برادر نصفی از مدت زمان کسر خدمت پدرش را استفاده کرده باشد، برادر دوقلوی دیگر می تواند نصف دیگر را برای کسر خدمت استفاده کند.
وی ادامه داد: ملاک برای اعمال کسر خدمت برای سربازان تنها حضور در جبهه آن هم در زمان جنگ و همچنین حضور در مناطق جنگی است.
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: البته سابقه حضور در بعضی مناطق کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه تا سال ۷۵ قابل قبول است ولی همان طور که گفته شد تنها ۸۰ درصد حضور محاسبه می شود و البته این مورد هم فقط در مورد یگانهای رزمی و امور رزمی است.
سردار کمالی در پایان خاطرنشان کرد: ذکر این نکته ضروری است که فقط جانبازی بنیاد شهید قابل محاسبه برای کسر خدمت است.
منبع: خبرگزاری مهر
ایجاد ۱۲ هزار فرصت شغلی کارآفرینی برای ایثارگران
مدیرعامل صندوق اشتغال و کار آفرینی ایثارگران گفت: در سال ۹۷، با توجه به تسهیلات مالی و خدمات بنیاد شهید، برای ۱۲ هزار نفر از ایثارگران، زمینه خود اشتغالی و کار آفرینی ایجاد شد.
رضا ریاحی مدیرعامل صندوق اشتغال و کار آفرینی ایثارگران در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص وامهای اعطایی بنیاد شهید به ایثارگران گفت: خوشبختانه با تصویب شورای پول و اعتبار، میزان وام قرضالحسنه ایثارگران برای طرحهای خوداشتغالی از ۲۰ میلیون به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافت و این موضوع به بانک مرکزی ابلاغ شده است.
وی افزود: پس از سپری شدن مراحل اداری، ایثارگران کار آفرین میتوانند با مراجعه به شعب بنیاد شهید، از این تسهیلات بهره مند شوند.
ریاحی با اشاره بر آمار وامهای اعطا شده به ایثارگران در سال ۹۷ اظهار داشت: در سال ۹۷، حدود ۷ هزار نفر از ایثارگران وام قرضالحسنه طرحهای خود اشتغالی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان دریافت کردند.
مدیرعامل صندوق اشتغال و کار آفرینی ایثارگران درباره وامهای روستایی نیز توضیح داد: در نیمه دوم سال ۹۷ نیز ۲۲۰۰ نفر از ایثارگران ساکن مناطق روستایی، وام روستایی کارآفرینی دریافت کردند که مبلغ آن نیز به ازای هر نفر ۵۰ میلیون با نرخ سود ۶ درصد گرفته اند. البته سقف این وامها ۱۵ میلیارد تومان است که با توجه به حرفه و درخواست متقاضیان پرداخت میشود.
وی در خصوص تعداد ایثارگران کارآفرین در سال ۹۷ نیز عنوان کرد: در سال ۹۷، با توجه به تسهیلات مالی و خدمات بنیاد شهید، برای ۱۲ هزار نفر از این عزیزان، زمینه خود اشتغالی و کار آفرینی ایجاد شد و امیدواریم افزایش سقف وامهای خود اشتغالی منجر به رشد این رقم در سال جاری شود.
منبع : خبرگزاری مهر
اشتغال بازنشستگان در بنیاد شهید و امور ایثارگران صحت ندارد
در پی تذکر یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر اشتغال ۲۷ بازنشسته در بنیاد شهید، این دستگاه طی اطلاعیه ای این موضوع را تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در پی تذکر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر اشتغال ۲۷ بازنشسته در بنیاد شهید و امور ایثارگران توضیحاتی از سوی اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران منتشر شد.
در این توضیحات آمده است: یکی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در تذکری در صحن علنی مجلس از اشتغال ۲۷ بازنشسته در بنیاد شهید و امور ایثارگران و در مشاغل مدیریتی خبر داده است که این موضوع به هیچ عنوان صحت ندارد.
بنیاد شهید و امور ایثارگران همانگونه که پیش از این اعلام شده است به محض ابلاغ قانون منع بکارگیری بازنشستگان از جمله نخستین دستگاههایی بود که آن را قبل از موعد قانونی اجرایی کرد و علاوه بر آن، این قانون در تمامی سازمانهای وابسته بنیاد نیز اجرا شده است و اکنون افرادی بر خلاف قانون منع بکارگیری بازنشستگان در بنیاد و سازمانهای وابسته مشغول خدمت نیستند و به نظر میرسد اطلاعات ارائه شده به نماینده محترم مجلس شورای اسلامی مقرون به صحت نیست ضمن اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران همواره آماده پاسخگویی به مراجع نظارتی و مسوول در مورد اجرای این قانون است و در صورت ارسال مستنداتی در این زمینه موارد بررسی و مورد پیگیری دقیق قرار خواهد گرفت.
منبع : خبرگزاری مهر
اشتغال فرزندان شاهد و جانبازان نیاز جامعه ایثارگری است
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد گفت: یکی از مهمترین دغدغههای خانوادههای زیر پوشش این نهاد موضوع اشتغال فرزندان جویای کار است که باید مسئولان برای حل آن اقدام کنند.
احمد ابراهیمی شامگاه یکشنبه در بررسی مسائل خانواده های شهدا و ایثارگران شهرستان مهریز افزود: موضوع مهم، اشتغال پایدار ضرورت اصلی جامعه است که خانوادهها را درگیر کرده و باید سعی شود با ارائه مشاورههای صحیح زمینه را برای تحقق این امر مهیا کنیم.
وی ادامه داد: خانواده بزرگ شهدا و ایثارگران حق بزرگی بر گردن ما دارند و باید تمام تلاش ها را به کار گیریم تا دین خود را به این عزیزان ادا کنیم و قطعاً اشتغال فرزندان باید در اولویت باشد.
این مسئول اظهار داشت: حل مشکل ایثارگران به خصوص در ارتباط با اشتغال یکی از اولویتهای اصلی بنیاد است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
ابراهیمی تصریح کرد: رسیدگی به مسائل و مشکلات خانواده های شهدا و ایثارگران نه تنها توسط این نهاد بلکه همه دستگاه های اجرایی و مردم باید همکاری داشته باشند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران مهریز هم گفت: ۲۷ نفر از فرزندان جانبازان در نوبت استخدام و اشتغال هستند که همکاری مسئولان و دستگاه های اجرایی منطقه را طلب می کند.
رضا خانجانخانی افزود: خدمت به خانواه شهیدان و رسیدگی به وضعیت آنها به خصوص اشتغال وظیفه مهمی است که باید همواره عنایت خاص به آن داشت.
مردم مهریز ۳۱۳ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کردهاند.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
منبع : خبرگزاری ایرنا
قانون بر استخدام دولتی فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد تاکید دارد
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران بر اجرای بند «ج» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر تاکید کرد و گفت: بر اساس این ماده قانونی دولت مکلف به استخدام این افراد در راستای اجرای برنامه ششم توسعه است.
به گزارش روز چهارشنبه بنیادشهید، سردار حسن زاده با اشاره به بند «ج» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه افزود: بر اساس این قانون دولت مکلف است علاوه بر اجرای ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تمام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر را نیز در طول اجرای قانون برنامه استخدام کند، بنابراین از زمان ابلاغ این قانون، معاونت تعاون بنیاد شهید با تشکیل جلسات متعدد با مسئولان سازمان اداری و استخدامی کشور و همچنین مکاتبات حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با رئیس سازمان اداری استخدامی، اجرای این قانون را که از مطالبات به حق و اساسی خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران بود، پیگیری کرد.
وی با بیان اینکه اخیراً سازمان اداری استخدامی کشور با اخذ آمار تعداد بیکاران مشمول این قانون از بنیادشهید، در تلاش برای استخدام این افراد طی سه سال باقی مانده از اجرای قانون ششم توسعه است، افزود: در حال حاضر تعداد ۹ هزار و ۵۰۰ نفر فرزند شهید و ۲ هزار و ۷۰۰ فرزند جانباز ۷۰ درصد در سیستم سجایا به عنوان جویای کار ثبت شدهاند که اولویت اول بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیری اجرای قوانین جهت تامین اشتغال این افراد است و سازمان اداری استخدامی مسئولیت اصلی این تکلیف دولت را عهدهدار است.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیادشهید افزود: به آمار ایثارگران جویای کار هر ساله تعدادی فارغالتحصیل دانشگاهی اضافه میشود که پیشبینی میشود تا پایان برنامه ششم هفت هزار فارغالتحصیل بیکار جدید دیگر نیز در سامانه سجایا ثبت وضعیت کنند که در مجموع تعهد استخدامی سازمان اداری استخدامی کشور برای این بند قانون شامل ۱۹ هزار نفر میشود.
وی افزود: در پی این پیگیری ها، اخیراً سازمان اداری استخدامی کشور آمار تعداد بیکاران مشمول این قانون را از بنیاد اخذ کرده است تا زمینه جذب و استخدام این افراد طی سه سال باقیمانده تا اتمام اجرای برنامه ششم توسعه را فراهم کند و از سوی این سازمان قول مساعد برای تعیین درصدی از مجوز استخدامی تمام دستگاهها برای مشمولان یادشده در سال جاری داده شده است، بنابراین با توجه به مراجعات مکرر جامعه ایثارگران مشمول و لزوم اجرای کامل قانون، منتظر اقدامات شایسته از طرف سازمان اداری و استخدامی کشور هستیم.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیادشهید خاطرنشان کرد: بر اساس قانون یادشده، سال گذشته برای استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر مجوزی صادر شد تا بر اساس آن ۲۰۰ نفر در بنیاد شهید و امور ایثارگران استخدام شوند که آزمون آن به همراه دیگر سازمانها طی برگزاری ششمین آزمون فراگیر دستگاههای اجرایی انجام شد که در این زمینه از مسئولان مربوطه در سازمان اداری و استخدامی کشور قدردانی میکنیم.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی شهیدی معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران پیشتر اعلام کرده بود که نرخ بیکاری در میان خانواده های شهدا و ایثارگران حدود چهار درصد است و تمام تلاش بنیادشهید ایجاد اشتغال در بخش های دولتی بر اساس آزمون های استخدامی و اجرای طرح های خوداشتغالی است. حتی بنیاد شهید دو اولویت اشتغال و درمان را در برنامه های سال ۹۸ خود مدنظر دارد تا از این طریق بخش عمده ای از مشکلات ایثارگران حل شود.
منبع : خبرگزاری ایرنا
افزایش وام قرض الحسنه اشتغال ایثارگران از ۲۰ به ۵۰ میلیون تومان
مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران گفت: وام قرض الحسنه اشتغال ایثارگران از ۲۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
به گزارش بازارکار رضا ریاحی مدیر عامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری حیات اظهار کرد: بر اساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار، وام قرض الحسنه اشتغال ایثارگران از ۲۰ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان با نرخ کارمزد چهار درصد افزایش پیدا کرد.
وی افزود: برای پرداخت وام های جدید با افزایش ۳۰ میلیون تومانی، منتظر ابلاغ و طی شدن مراحل قانونی هستیم.وام های اشتغال به صورت قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد به جامعه ایثارگری پرداخت می شود.
منبع : بازار کار
دستگاههای دولتی ملزم به تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران هستند
مسوول هماهنگی امور ایثارگران وزارت کشور گفت: تمامی دستگاههای دولتی بر اساس قانون ملزم به تبدیل وضعیت کارکنان و کارمندان ایثارگر خود به استخدام رسمی هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حسین همراهی در جلسه شورای هماهنگی امور ایثارگران استان قم که ظهر امروز در سالن امام جواد (ع) استانداری برگزار شد خاطرنشان کرد: این روزها روزهای شادی برای مردم در سال ۶۱ بود، چهرههای اصلی این جریان شادی ایثارگران خانواده شهدا و ایثارگران هستند.
وی یادآور شد: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود، آمریکا و دیگر استعمارگران وقتی صادر شدن انقلاب اسلامی به دیگر کشورها را مشاهده کردند، چاره ای نیافتند جز اینکه کشورهای منطقه را به جنگ علیه ملت ایران تشویق کنند.
همراهی اظهار داشت: امام (ره) جنگ را که یک تهدید بود به یک فرصت تبدیل کرد سپس واژه دفاع مقدس را بر زبانها جاری ساخت و به این مسئله مشروعیت بخشید.
مشاور وزیر کشور تصریح کرد: امروزه ملت ما در مقابل هر تهدید داخلی و خارجی با هم متحد و یکپارچه هستند زمانی ما آسیب میبینیم که در درون ما تشتت و اختلاف وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید در مقابل اختلافات حزبی، جنایی و قومیتی هوشیار باشیم تاکید کرد: دشمن تلاش میکند از هر نقطه به کشور ضربه بزند آن زمانی که در میان ما اختلافاتی به وجود بیاورند آن روز زنگ خطری برای همه ما خواهد بود.
مسوول هماهنگی امور ایثارگران وزارت کشور عنوان کرد: در تمام دنیا برای مدافعین و کشتههای جنگی ارزش فراوانی قائل هستند و قوانینی را برای خانوادههای آنها تصویب میکنند ما نیز باید برای شهدای جنگ تحمیلی و خانوده آنها ارج و قرب خاصی را ترتیب دهیم.
همراهی بهترین خدمات به ایثارگران و خانواده آنها را قانون خدمات ایثارگران که در مجلس تصویب شده است عنوان کرد و گفت: طرح استفساریه در مجلس تصویب شد بنابراین همه دستگاهها باید بر اساس قانون، نسبت به تبدیل وضعیت کارکنان و کارمندان قراردادی و پیمانی خود (که از خانواده شهدا و ایثارگر هستند) به رسمی اقدام نمایند.
منبع : خبرگزاری فارس
30هزار فرصت شغلی امسال برای ایثارگران فراهم می شود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال گذشته بیش از ۲۴ هزار شغل برای ایثارگران ایجاد شد و با برنامهریزی انجام شده، در تلاش هستیم در سال جاری این میزان را به ۳۰ هزار فرصت شغلی افزایش دهیم.
به گزارش ایرنا از بنیاد شهید، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی روز سه شنبه در نشست شورای معاونان و مدیران بنیادشهید با بیان اینکه برای سال ۹۸ اشتغال ۳۰ هزار نفر از ایثارگران جویای کار، هدف گذاری شده است، گفت: هم اکنون بیش از ۹۰ هزار ایثارگر جویای کار در کشور وجود دارد.
وی تصریح کرد: در سال گذشته بیش از ۲۴ هزار شغل برای ایثارگران ایجاد شد و با برنامهریزی انجام شده، در تلاش هستیم در سال جاری این میزان را به ۳۰ هزار فرصت شغلی افزایش دهیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه هم اکنون نرخ بیکاری در کشور ۱۲ درصد است، گفت: این میزان در بین جامعه ایثارگری حدود چهار درصد است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ بیش از ۶۹ هزار ایثارگر جویای کار وجود داشت، افزود: با تلاش اداره کل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران اقدامات خوبی صورت گرفته است و روند افزایشی در ایجاد اشتغال جامعه ایثارگری حفظ شده است این در حالی است که هر ساله با تعداد بیشتری از فارغالتحصیلان ایثارگر مواجه هستیم.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: برقراری ارتباط بین انتخاب رشته تحصیلی و بازار کار و اشتغال، یکی از ضرورت هایی است که ایثارگران باید به آن توجه داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد در ادامه با تاکید بر اینکه مشاوره تحصیلی و شغلی باید به گونهای صورت گیرد که فارغالتحصیلان سریع تر جذب بازار کار شوند، اظهار داشت: فرهنگ سازی برای افزایش انگیزه افراد برای اشتغال در حوزههای بخش خصوصی و غیردولتی یک ضرورت است زیرا با توجه به سیاست کوچک سازی دولت و تقاضاهای زیاد برای استخدام در بخش دولتی، امکان اشتغال در بخش دولتی برای همه متقاضیان وجود ندارد.
وی افزود: با توجه به امضای تفاهمنامه با سازمان آموزش فنی و حرفهای و وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرصت خوبی برای ورود ایثارگران در حوزههای مختلف به خصوص بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد میشود.
شهیدی در ادامه تصریح کرد: از مجموع ۹۰ هزار ایثارگر جویای کار، بیش از ۹ هزار نفر فرزند شهید، ۲ هزار و ۶۰۰ نفر فرزند جانباز ۷۰ درصد و ۳ هزار و ۲۰۰ نفر جانباز هستند و مابقی هم شامل فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و هم خواهر و برادر شهید میشوند. از این تعداد، ۲۳ هزار نفر دارای تحصیلات دیپلم و زیردیپلم هستند که باید از طریق آموزشهای فنی و مشاورههای شغلی، برای توانمندسازی و اشتغال آنان اقدام شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات در ایجاد اشتغال مانند ایجاد استارت آپ ها در حوزههای مختلف، گفت: این ظرفیت سازی با استفاده از امکانات بنیاد و سازمانهای تابعه یک ضرورت است و باید به گونهای برنامهریزی کرد که ایثارگران هم از این فرصتها به خوبی جهت اشتغال و کارآفرینی استفاده کنند.
منبع : خبرگزاری ایرنا
ارائه وام اشتغال به ایثارگران خسارتدیده در سیلهای اخیر
معاون توسعه مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت:ایثارگرانی که قبلاً از صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران وام دریافت کردهاند و در سیل دچار خسارت شدهاند، می توانند مجددا وام دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار بازارکار به نقل ازمهر ، سید منصور میرمرادی امروز ستاد مدیریت بحران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به بهبود نسبی شرایط اولیه سیلزدگان در چند استان از جمله گلستان و مازندران، گفت: وضعیت در سایر استانها همچنان نیاز به رسیدگی ویژه دارد تا مشکلات هرچه سریعتر حل شوند.
معاون توسعه مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: در حال حاضر مذاکراتی با وزارت جهاد و کشاورزی برای جبران خسارت ایثارگران آسیبدیده در بخش کشاورزی انجام شده است. خوشبختانه در استان مازندران مبالغی که توسط بنیاد مسکن در نظر گرفته شده در آستانه پرداخت قرار دارد و البته در حوزه وزارت مسکن و شهرسازی باید از تمام ظرفیتهای موجود استفاده شود.
وی درباره تخصیص وام اشتغال به ایثارگران خسارتدیده گفت: ایثارگرانی که قبلاً از صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران وام دریافت کردهاند و در سیل اخیر دچار خسارت شدهاند برای راهاندازی مجدد کسبوکار خود میتوانند درخواست وام مجدد ارائه کنند و صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران برای این منظور مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان را برای استانهای سیلزده پیشبینی کرده است. همچنین ایثارگرانی که در سیل آسیب دیدهاند و قبلاً وام اشتغال از صندوق اشتغال و کار آفرینی ایثارگران دریافت نکردهاند نیز میتوانند طرحهای اشتغالی خود را ارائه و از وام صندوق مذکور استفاده کنند.
معاون توسعه مدیریت بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تخلیه ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در شهرهای پلدختر و چگنی گفت: اسناد ایثارگران در این ساختمانها نیز منتقل شده است و با بهکارگیری ساختمان استیجاری خدماترسانی به ایثارگران از سر گرفته میشود.
میرمرادی با اشاره به وجود روحیه بالای ایثار بین مردم و به خصوص ایثارگران گفت: خوشبختانه مانند همیشه مردم با همدلی در حال کمک به یکدیگر هستند و حتی در موردی مشاهده کردیم که جانباز ۵۰ درصد منزل خود را در اختیار نیروهای امدادی گذاشته بود.
محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با ارائه گزارشی از سفر خود در استان ایلام گفت: تاکنون حدود ۲۵۰ خانواده ایثارگر در این استان دچار آسیب شدهاند و سطح تخریب منازل مسکونی در استان ایلام زیاد نیست و با توجه به اینکه منازل ایثارگران تحت پوشش بیمه حوادث قرار دارد و پس از ارزیابی میزان خسارت وارد توسط شرکت بیمه کوثر تا سقف ۳۵ میلیون تومان خسارت پرداخت میشود. بخشی از این خسارتها به دلیل بالا آمدن آب سد سیمره به وجود آمده که جبران خسارت آن از طریق وزارت نیرو پیگیری میشود.
عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز ضمن ارائه گزارشی از سفر خود به استان کرمانشاه گفت: افزایش سقف جبران خسارت در بیمه ایثارگران اقدامی است که میتواند در آینده با جلب مشارکت ایثارگران انجام شود تا در اتفاقات بعدی امکان بهتری برای پوشش خسارت وجود داشته باشد.
عباسپور افزود: در کل استان کرمانشاه تاکنون ۹۸ منزل مسکونی خسارتدیده شناساییشده و با توجه به شرایط موجود احتمالاً تا ۲۰۰ منزل قابل افزایش است و خوشبختانه در اکثر مناطق آسیب و خسارت کلی بروز نکرده است. بخشی از گلزارهای این منطقه نیز دچار آسیب شدهاند که بازسازی آنها از طریق کارگروه گلزار شهدای استان و ستاد مرکزی بنیاد پیگیری میشود.
گفتنی است در این جلسه اعضای ستاد مدیریت بحران بنیاد شهید و امور ایثارگران ۳ روز از حقوق خود را برای کمک به سیلزدگان اختصاص دادند.
منبع: خبرگزاری مهر
ایثارگران جویای کار به طرح های خوداشتغالی هدایت می شوند
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران اعلام کرد: برای کاهش دغدغه خانواده های شهدا و ایثارگر و اشتغال آنان چندین برنامه داریم. یکی از این برنامه ها تشویق افراد جویای کار در میان خانواده های ایثارگران ایجاد طرح های خوداشتغالی و کارآفرینی است.
سردار حسن زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: به همین منظور برای ایجاد طرح های خوداشتغالی ویژه خانواده های شهدا و ایثارگر تسهیلاتی در نظر گرفته شده است که نمونه آن را می توان استفاده از مجوزهای شغلی در ماده ۷۹ نظام صنفی که پروانه کسب را با شرایط راحت تری به ایثارگران ارائه دهد.
وی انجام مشاوره های فردی و گروهی برای ایجاد اشتغال را از دیگر برنامه های بنیادشهید بیان کرد و افزود: این طرح ها در حال بازبینی است تا از بهترین مشاوران برای این موضوع استفاده کنیم. چون بیکاری در خانواده های شهدا و ایثارگر به عنوان دغدغه جدی است حتی در برخی از استان ها شرایط بیکاری جوانان بحرانی تر است.
حسن زاده خاطرنشان کرد: اکنون شرایط استخدامی در مناطق محروم بدتر است، استخدام های دستگاه های دولتی محدود و منابع اعتباری محدود است با توجه به این مشکلات نمی توان همه بیکاران را به این سمت هدایت کرد.
وی اضافه کرد: بنیادشهید در بحث تسهیلات خیلی به مشکل برنخورده است و مدیریت می کند و اگر کسی بخواهد در بحث خوداشتغالی و کارآفرینی کار کند، ما هیچ مشکلی برای اعطای تسهیلات آنها نداریم. البته چون منابع بانکی است تا حدودی شرایط سخت است، بانک ها تابع سیاست های پولی و اعتباری بانک مرکزی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که چه آینده ای برای بهبود وضعیت اشتغال ایثارگران پیش بینی می کنید، اظهار داشت: وضع اشتغال در کشور مناسب نیست که دلیل اصلی آن مناسب نبودن بسترهای اشتغال و فضای کسب و کار است. اگر این فضا به سمت مطلوب بودن پیش برود وضعیت ایثارگران هم بهتر خواهد شد.
حسن زاده اضافه کرد: اگر در همه بخش ها این اتفاق بیفتد شامل حال ایثارگران هم می شود، اکنون شرایط کشور از نظر اقتصادی و اشتغال خیلی عادی نیست و نمی شود برای آینده تصمیم خوبی گرفت. حتی نمی شود گفت که برای سال آینده همه ایثارگران را ساماندهی کنیم و برای همه اشتغال ایجاد خواهیم کرد.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیادشهید ادامه داد: به هر حال ما تلاش می کنیم در حد توان و بضاعت برای ایثارگران اشتغال ایجاد کنیم چون بنیادشهید دستگاه حمایتی است و در حوزه اشتغال نیز به صورت تخصصی نمی تواند فعالیت داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با استفاده از بسترهای تمام دستگاه های اجرایی بتوانیم بخشی از مشکلات اشتغال ایثارگران را حل کنیم، تلاش می شود شرایط بهتری برای ایثارگران فراهم کنیم.
وی با اشاره به وجود حدود ۸۳ هزار بیکار در جامعه هدف بنیاد شهید گفت: با توجه به تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها در سه تا چهار سال آینده شرایط سختی برای ایجاد اشتغال این افراد خواهیم داشت. که ممکن است بعد از این زمان شیب سختی کار به سمت پایین بیاید و تا حدودی به یک آمار خوب و شرایط نرمال و وضعیت عادی برسیم.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز پیشتر گفته بود که در حال حاضر ۸۳ هزار نفر از فرزندان و همسران شهدا و ایثارگران و جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان بیکار هستند که تلاش بنیاد شهید ایجاد فرصت های شغلی برای این افراد است.
به گفته وی، این افراد در سامانه جمع آوری و ثبت اطلاعات ایثارگران (سجایا) ثبت نام کرده اند که به صورت مرتب این سامانه بازنگری می شود، البته برای اینکه تناقضی در این زمینه ایجاد نشود، هر سال آمار جدید تعداد افراد بیکار این قشر از جامعه را اعلام می کنیم.
تعداد کل جانبازان در کشور ۵۷۴ هزار و ۱۰۱ نفر است که ۳۳۶ هزار و ۲۸۲ نفر معادل ۵۹ درصد جانبازان زیر ۲۵ درصد و ۲۳۷ هزار و ۸۱۹ نفر معادل ۴۱ درصد نیز جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر هستند. البته حدود هفت هزار جانبازان با تشخیص اعصاب و روان شدید در کشور هستند.
همچنین ۴۲ هزار آزاده در کشور هستند و مردم ایران بیش از ۲۳۰ هزار شهید را تقدیم انقلاب کرده اند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
آخرین مهلت استفاده از کسری خدمت سربازی برای فرزندان ایثارگر اعلام شد
مهلت استفاده از کسری خدمت سربازی برای فرزندان ایثارگر، ۱۲ فروردین به پایان میرسد.فرزندان ایثارگران برای استفاده از کسری خدمت سربازی تا چه زمانی مهلت دارند؟به گزارش خبرنگار حوزه نظام وظیفه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از مشمولان خدمت وظیفه عمومی در رابطه با کسر خدمت فرزندان ایثارگر سوالاتی دارند که در این گزارش به برخی از آنها پاسخ داده شده است.
مطابق قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی، در گذشته امکان استفاده از کسر خدمت ایثارگری برای فرزندان غایب ایثارگران وجود نداشت، اما در حال حاضر این تسهیلات به کارکنان وظیفه در حال خدمت تعلق میگیرد، لذا مشمولان غایب برای بهرهمندی از این تسهیلات فقط تا ۱۲ فروردین امسال مهلت دارند تا خود را برای انجام خدمت دوره ضرورت معرفی کنند.
همچنین به این گروه از مشمولان وظیفه که ثبت نام میکنند، پس از اعزام کسری خدمت تعلق میگیرد. همچنین باید مشمولان بدانند که این مهلت به هیچ عنوان تمدید نمیشود.
گفتنی است؛ افرادی میتوانند کسری خدمت بگیرند که در گذشته برادر یا یکی از برادرانشان از کسری خدمت استفاده نکرده باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
آخرین مهلت فرزندان ایثارگران برای استفاده از کسر خدمت سربازی
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح درباره شرایط بهرهمندی فرزندان ایثارگران از کسر خدمت سربازی توضیحاتی داد.
فرزندان ایثارگران برای استفاده از کسر خدمت سربازی تا کی فرصت دارند؟سردار کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در گفتگو با خبرنگار حوزه نظام وظیفه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کسر خدمت فرزندان ایثارگران اظهار کرد: در گذشته امکان استفاده از کسر خدمتهای ایثارگری برای فرزندان غایب وجود نداشت، اما هم اکنون این تسهیلات به کارکنان وظیفه در حال خدمت تعلق میگیرد و مشمولان غائب برای بهرهمندی از این تسهیلات تا ۱۲ فروردین سال ۹۸ مهلت دارند خود را برای انجام خدمت دوره ضرورت معرفی کنند.
رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح افزود: به این دسته از مشمولان که ثبت نام میکنند، پس از اعزام کسری خدمت تعلق میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه این مهلت به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد، گفت: کسانی میتوانند کسری خدمت بگیرند که قبلا برادرانشان از آن استفاده نکرده باشند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ایجاد ۲۰ هزار شغل برای جامعه ایثارگری
بنیاد شهید و امور ایثارگران که جامعه هدف سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری دارد، در سال ۹۷ نیز همچون سال های گذشته برنامه های متعددی برای ایجاد اشتغال ایثارگران، خدمات رسانی به خانواده های شهدا و جانبازان و اجرای طرح های مختلف درمانی آنها به انجام رساند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، در سال ۹۷ دو موضوع «اشتغال» و «درمان» به عنوان اولویت های بنیاد شهید و امور ایثارگران مطرح شد و تمام مسئولان این نهاد برای تحقق آن از هیچ کوششی دریغ نکردند؛ یکی از این اقدامات مهم ایجاد اشتغال برای ۲۰ هزار نفر از افراد جویای کار جامعه ایثارگری با استفاده از طرح های خوداشتغالی بود.
در طول پنج سال دولت های یازدهم و دوازدهم حدود ۹۵ هزار شغل در بنیاد شهید ایجاد شد که با این اقدامات تعداد قابل توجهی از ایثارگران صاحب شغل شدند اما از آنجایی که جامعه هدف بنیاد شهید بزرگ است، با وجود این میزان شغل ایجادشده، همچنان ۸۳ هزار بیکار در میان جامعه ایثارگری وجود دارد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تا سال ۹۷ به عنوان چهل سالگی این انقلاب، تلاش های زیادی در حوزه های مختلف به ویژه اشتغال ایثارگران و افراد جویای کار در این جامعه هدف انجام و ۶۴۸ هزار فرصت شغلی در طول این چهل سال برای جامعه ایثارگران فراهم شد.
در بحث اشتغال در سه زمینه استخدام در دستگاه های اجرایی، استخدام در بخش خصوصی و اشتغال آفرینی انفرادی و تجمیعی و واگذاری تسهیلات اشتغالزایی فعالیت می شود به همین منظور ۱۴ هزار فقره وام خوداشتغالی به ایثارگران داده شده است.
* برقراری بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل
از آنجا که یکی از دغدغه های جدی ایثارگران شاغل نبود بیمه تکمیلی بود، بنیاد شهید و امور ایثارگران در طول سال ۹۷ تلاش های زیادی را برای برقراری این بیمه انجام داد به گونه ای که این تلاش ها منجر به آن شد که ۱۸۳ دستگاه اجرایی بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل را برقرار کردند. سایر دستگاه ها نیز باید با سرعت و جدیت نسبت به برقراری بیمه تکمیلی ایثارگران دستگاه ها اقدام کنند.
بر اساس ماده ۱۳ قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران، بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل و بازنشسته برعهده دستگاه ها است و بنیاد شهید نیز وظیفه پرداخت بیمه ایثارگران غیرشاغل را که شامل یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر است، برعهده دارد. همچنین بنیاد شهید آماده استفاده از نظرات کارشناسی نمایندگان مجلس برای اجرای دقیق قوانین و مقررات است و پیشنهاد می کند مشکلات ایثارگران در مورد درمان و سایر مسائل به صورت اصولی با مصوبات دقیق و شفاف مجلس حل و فصل شود.
در سال ۱۳۹۳ به دلیل مشکلات ادارات و دستگاهها، دولت مصوب کرد از سرفصل بودجه دستگاهها کاسته شده و بنیاد شهید مکلف به پرداخت حق بیمه همه ایثارگران شود اما متاسفانه دستگاهها از سرفصل خود پولی به بنیاد پرداخت نکردند و این مساله مشکلاتی را در رابطه با بیمه ایثارگران به بنیاد شهید تحمیل کرد.
با توجه به عدم تعهد دستگاه ها در پرداخت سرفصل های اعتباری خود به بنیاد و افزایش بیش از ۵۰ درصدی هزینه های بیمه تکمیلی و اینکه امکان افزایش بودجه وجود نداشت، به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه، دوباره مسئولیت بیمه ایثارگران شاغل به دستگاهها محول شد.
البته پرداخت بیمه تکمیلی ایثارگران شاغل توسط دستگاهها مسبوق به سابقه است و از سال ۹۱ که قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب شد تا سال ۹۴ خدمت رسانی به ایثارگران شاغل در این حوزه توسط خود دستگاهها انجام می گرفت ولی چون سطح خدمات مشخص نبود و مشکلات اعتباری که برای بعضی از ادارات و دستگاهها به وجود آمد، دولت مصوب کرد خدمات رسانی یکپارچه و توسط بنیاد صورت گیرد.
* اعزام جانبازان به کنفرانس منع سلاحهای شیمیایی
در سال ۹۷ جمعی از جانبازان شیمیایی در قالب چهار انجمن مردم نهاد برای حضور در کنفرانس سالانه سازمان منع سلاح های شیمیایی عازم کشور هلند شدند. این کنفرانس از تاریخ ۱۹ تا ۳۰ نوامبر برابر با ۲۸ آبان تا ۹ آذر در شهر لاهه هلند برگزار شد.
یک نمایشگاه تصویری نیز در لاهه هلند از سوی سازمان های مردم نهاد مرتبط با حوزه جانبازان شیمیایی در حاشیه این کنفرانس برپا شد. همچنین متن اعتراضی از سوی جانبازان شیمیایی در خصوص اثرات تحریم دارو و تجهیزات در کشور جمع آوری شد که در کنفرانس در معرض دید عموم قرار گرفت.
* تسهیلات مسکن ایثارگران تصویب شد
در سال ۹۷ همچنین برای تامین مسکن ایثارگران اقدامات خوبی انجام شد، یکی از این برنامه ها تصویب تسهیلات مسکن ایثارگران پس از طرح و بررسی در کمیسیون های تخصصی دولت در جلسه هیات دولت بود. بر اساس آن، سقف تسهیلات مسکن ایثارگران در سال ۹۷ به ازای هر واحد مسکونی در شهرهایی با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، ۱۰۰ میلیون تومان، در مراکز استان ها ۷۷ میلیون تومان، سایر شهرها ۶۶ میلیون تومان و در روستاها ۳۸ میلیون تومان تعیین شد.
این رقم تسهیلات در شهرهای جدید معادل سقف تسهیلات همان استان و با نرخ چهار درصد با مدت بازپرداخت ۲۰ ساله بدون رعایت الگوی مصرف و نوساز بودن مسکن تعیین شده است.
* صدور کارت شناسایی هوشمند برای ایثارگران
یکی دیگر از اقدامات بنیاد شهید در سال ۹۷ صدور کارت شناسایی برای ایثارگران بود؛ به گونه ای که حدود ۳۰۰ هزار کارت شناسایی هوشمند ایثارگری با مراجعه به منزل آنان، تحویل شده است.
کارت شناسایی ایثارگری برای جانبازان زیر ۲۵ درصد در سراسر کشور صادر شد. بر اساس آمار بنیاد شهید حدود ۳۳۰ هزار جانباز زیر ۲۵ درصد در کشور هستند که با درنظرگرفتن جانبازان دارای سایر نسبت های ایثارگری، ۳۲۲ هزار نفر از این افراد واجد دریافت کارت شناسایی ایثارگری هستند.
* دیدار با ۴۰۰ هزار نفر از خانواده های شهدا و ایثارگران
یکی دیگر از برنامه های سال ۹۷ بنیاد شهید، انجام ۴۰۰ هزار بازدید از خانواده های شهدا و ایثارگران بود. در بخش مشاوره در ۸۸ مرکز مشاوره ای، ۲۱۰ خدمت فردی، ۲۵ هزار مشاوره گروهی و ۶۰ هزار نفر آموزش خانواده را فراگرفتند.
به همین منظور طرح سپاس از ابتدای سال برای دیدار با خانواده های شهدا و جانبازان به اجرا گذاشته شد که این دیدارها از خانواده های ایثارگران با همراهی رئیس جمهوری، رئیس بنیاد شهید، نمایندگان ولی فقیه در استان ها و ائمه جمعه و دیگر مسئولان دستگاه های اجرایی در طول سال اجرا می شود.
* اجرای طرح های توسعه ای در بیمارستان ساسان
همزمان با هفته دولت طرح های مختلف توسعه ای بیمارستان ساسان افتتاح و بخش های آنژیوگرافی و کلینیک تخصصی و فوق تخصصی این بیمارستان در مراسمی با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ارتقا یافت.
در زمینی به مساحت ۷۵۰ مترمربع در جنب بیمارستان که قبلاً کاربری پارکینگ داشت، ساختمانی هشت طبقه در حال ساخت است که اکنون سه طبقه از آن در مرحله بهره برداری است و ۲ طبقه از آن به کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی و همچنین قسمت های تشخیصی از جمله اکو، تست ورزش، نوار مغز، تست های ریوی، نوار عصب و عضله، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، تست یورودینامیک، عینک سازی و فیزیوتراپی اختصاص داده شده است.
همچنین یک طبقه از این فضا به عنوان مرکز تصویربرداری برای بیماران سرپایی درنظرگرفته شده که مجهز به دستگاه ام آر آی است. البته دستگاه های دیگری همچون ماموگرافی دیجیتال و سونوگرافی هم دارد. اعتبار هزینه شده برای این بخش ها بیش از یک میلیون و ۷۰۰ یورو و ۶ میلیارد تومان است.
یکسان سازی گلزار شهدا متوقف شد
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در سخنانی به طرح یکسان سازی قبور مطهر شهدا اشاره کردند و فرمودند که یکی از کارهای بدی که بعضی از مدیران گلزارهای شهدا انجام می دهند، این کار غلط یکسان سازی قبور شهدا است. این [جا] خوب است؛ همین درست است، بیایند صاحبان این شهدا، پدرانشان، مادرانشان، فرزندانشان، همسرانشان، علامتی داشته باشند، عکسی داشته باشند، این خوب است. این شکل، شکل طبیعی است. هیچ لزومی ندارد که ما این [علامتها] را صاف کنیم، به خیال اینکه می خواهیم زیباسازی کنیم. زیبایی هر جایی و هر چیزی به حَسَب خودش است؛ زیبایی انسان، زیبایی باغ، زیبایی قبرستان، زیبایی هر چیزی را باید به حَسَب خودش محاسبه کنیم.
به همین منظور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از پیگیری رهنمود رهبر معظم انقلاب در مورد عدم یکسان سازی مزار شهدا و حفظ هویت و شکل طبیعی گلزارهای مطهر شهدا خبر داد و گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری در خصوص حفظ هویت گلزار شهدا اجرایی می شود.
همچنین تاکید شد که رهنمود رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر جلوگیری از یکسانسازی و همچنین خارج کردن گلزار شهدا از وضعیت طبیعی به بهانه زیباسازی باید هر چه سریعتر اجرایی شود. حتی معاونان و مدیران کل بنیاد شهید در ستاد و سراسر کشور موظف شدند در کارگروه ساماندهی گلزار شهدا در استان ها بر اجرای آن نظارت کنند.
پس از جنگ تحمیلی ساماندهی گلزار شهدا شروع شد و از مجموع ۲۰ هزار و ۸۵ گلزار شهدا، ۱۴ هزار و ۷۴۵ مورد ساماندهی شده، ۵۶۴ مورد در دست اقدام و چهار هزار و ۸۰۰ گلزار هنوز ساماندهی نشده است. از مجموع ۲۲۳ هزار مزار شهدا، ۱۲۵ هزار مزار ساماندهی شده و مابقی یا در دست اقدام یا هنوز انجام نشده است.
اسناد بالادستی در ارتباط با ساماندهی گلزار شهدا وجود دارد که طبق اساسنامه بنیاد شهید، ماده ۱۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، بند «ت» برنامه ششم توسعه و همه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. به همین منظور کارگروهی برای این موضوع تشکیل شده و تا قبل از تصمیمات این کارگروه تمام موارد ساماندهی گلزار شهدا متوقف شده است، منویات رهبری برای عدم اجرای همسان سازی گلزار شهدا است و تلاش می شود که قبور شهدا حفظ و نگهداری شود.
البته تاکنون ۳۰ درصد مزار شهدا هنوز همسان سازی نشده است، به همین منظور از ابتدای سال تاکنون تنظیم سند نگهداری گلزار شهدا در دستور کار قرار گرفته و مطالعات اولیه آن انجام شده است و برنامه ریزی می شود تا توافق نامه آن تنظیم و تهیه شود.
در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران، ۴۳ هزار و ۱۷۳ نفر آزاده شدند. مردم ایران در جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس و دیگر حوادث تروریستی، ۲۳۰ هزار شهید را تقدیم انقلاب کرده اند.
شمار کل جانبازان کشور به ۵۷۴ هزار و ۱۰۱ نفر می رسد. ۳۳۶ هزار و ۲۸۲ نفر (۵۹ درصد) جانبازان زیر ۲۵ درصد و ۲۳۷ هزار و ۸۱۹ نفر (۴۱ درصد) بیش از این میزان جانبازی دارند.
منبع : خبرگزاری ایرنا
25درصد سهمیه اشتغال کشور برای فرزندان شاهد و ایثارگر است
مدیرکل کارآفرینی و اشتغال بنیاد شهید و امور ایثارگران بر ضرورت رعایت سهمیه استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر در ادارات سمنان تاکید کرد و گفت: ۲۵ درصد سهمیه اشتغال کشور برای این قشر است.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسنزاده صبح چهارشنبه در جلسه بررسی وضعیت استخدامی فرزندان شاهد و ایثارگر استان سمنان به میزبانی استانداری بابیان اینکه ۲۵ درصد سهمیههای اشتغال بر اساس قانون در کشور برای فرزندان شاهد و ایثارگر در نظر گرفتهشده است، ابراز کرد: دستگاههای اجرایی در سراسر کشور و همچنین استان سمنان باید به این مهم عمل کنند.
وی با اشاره بهضرورت رعایت سهمیه شاهد در استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر در سمنان، افزود: دستگاههای اجرایی استان در جذبهای قراردادی، شرکتی و روزمزد، به فرزندان شهدا و ایثارگران توجه جدی داشته باشند.
مدیرکل اشتغال بنیاد شهید کشور بیان کرد: هر کارفرمایی در استان سمنان که ایثارگران را در مجموعه خود بهکارگیری کند، از معافیتهای مالیاتی مطلوب برخوردار خواهد شد.
حسنزاده بیان کرد: مشاوره، آموزش توانمند سازی، کسب و کارمجازی و استارت آپها با توجه به کاهش استخدام و محدودیتهای موجود، در شمار برنامههای اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور قرار گرفته است.
در این نشست پیرامون موانع استخدام فرزندان شاهد و ایثارگران استان سمنان که جامعه هدف یک هزار و ۸۰۲ نفری را نیز شامل می شوند، بحث و تبادل نظر شد.
منبع : خبرگزاری مهر
روند استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر در ایلام بهبود می یابد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام گفت: روند استخدام فرزندان شاهد و ایثارگر در استان ایلام بهبود می یابد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد نوذری بعدازظهر دوشنبه در نشست با مسئولین شرکت ها و کارخانجات خصوصی و مدیران کل حوزه صنعت با تاکید بر بهبود وضعیت استخدام فرزندان شاهد و جانبازان در استان گفت: ما باید قدردان فداکاری و ایثارگری خانواده های معظم شهدا و جانبازان و ایثارگران باشیم.
وی با ابراز گلایه و نارضایتی از نحوه بکارگیری فرزندان شهدا و جانبازان افزود: قانون تمامی دستگاه های بخش خصوصی را برابر ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و در چارچوب سهمیه استخدامی و جایگزینی نیروهای خروجی خود موکلف نموده تا حداقل نسبت به بکارگیری ۲۵ درصد سهم استخدامی اقدام کنند.
وی ادامه داد: با بررسی به عمل آمده تاکنون کمتر از ۱۰ درصد از فرزندان شهدا و جانبازان در دستگاه های مختلف به کارگیری شده است.
معاون سیاسیامنیتی و اجتماعی در پایان خواستار تفاهم نامه فی مابین بنیاد شهید و امور ایثارگران با شرکت های خصوصی جهت جذب فرزندان شهدا و ایثارگران شد.
منبع: خبرگزاری مهر
بنیاد شهید سهم ۳۰ درصدی ایثارگران از استخدامهای را پیگیری میکند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان بهارستان گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای رفع این مشکل با رایزنیهایی انجام شده تلاش دارد سهم ۳۰ درصدی ایثارگران از استخدامها را پیگیری و به سرانجام برساند.
محمدعلی محمدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بهارستان، با اشاره به پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به خانوادههای ایثارگر در این شهرستان اظهار داشت: موضوع ایجاد اشتغال در فرزندان خانوادههای ایثارگر به جزیی از دغدغه فکری والدین آنها تبدیل شده است که بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای رفع این مشکل با رایزنیهایی انجام شده تلاش دارد سهم ۳۰ درصدی ایثارگران از استخدامها را پیگیری و به سرانجام برساند.
وی ادامه داد: برای تحقق این امر لازم است ایثارگران واجد شرایط در آزمونهای استخدامی اعلامی از سوی دستگاههای اجرایی شرکت و در صورت کسب امتیاز لازم علمی با ایثارگران دیگر به رقابت پرداخته و پس از طی مراحل مصاحبه و گزینش به استخدام دولت درآیند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بهارستان بیان کرد: برای ایثارگران هیچ جای نگرانی نیست چرا که آنها در بین خود که به هنگام ثبتنام عنوان ایثارگری را انتخاب کردهاند به رقابت پرداخته و با شرکتکنندگان آزاد یکسان بررسی و اعلام ضرائب نمیشوند.
محمدی سپس افزود: جامعه هدف بنیاد صرفاً نباید ورود به دستگاههای دولتی و پشت میزنشینی را برای اشتغال مدنظر قرار دهند بنابراین باید کارآفرینی را در برنامهریزیهای خود لحاظ کرده و علاوه بر اشتغال خودشان نسبت به بکارگیری و اشتغال دیگران نیز اقدام کنند.
وی تصریح کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان بهارستان در سال جاری از ۲ طرح تولیدی و صنعتی که توسط ایثارگران ارائه شده حمایت کرده و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به این طرحها پرداخت کرده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بهارستان همچنین با اشاره به پرداخت بیش از ۱۸ میلیارد ریال وام صندوق قرضالحسنه به بیش از ۱۳۱ خانواده ایثارگران گفت: به ۷۶ نفر از متقاضیان خانوادههای شاهد، جانبازان و ایثارگران وام خوداشتغالی ۱۰ میلیون تومانی در سال جاری پرداخت شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: بنیاد شهید از طرحهای توجیهی و طرحهای زودبازده اشتغالزایی حمایت میکند و در این راستا جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران میتواند از تسهیلات آن بهرهمند شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم