اخبار اشتغال و استخدام در خارج کشور
اخبار اشتغال و استخدام در خارج کشور
در این صفحه اخبار لحظه به لحظه اخبار اشتغال و استخدام در خارج کشور اعلام میشود
اخبار اشتغال و استخدام در خارج کشور موجود در این صفحه :
شیوهنامه اشتغال فرهنگیان مقیم در مدارس ایران در خارج از کشور برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰
مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور، شیوهنامه اشتغال فرهنگیان مقیم در مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را به سرپرستیهای مدارس خارج از کشور، ابلاغ کرد.
به گزارش بازارکار به نقل از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، این شیوهنامه برای استفاده از ظرفیت معلمان رسمی وزارت آموزشوپرورش که در خارج از کشور اقامت دارند و تمایل به اشتغال در مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور (با حقوق ریالی، واریز در ایران) دارند، ابلاغشده است تا مرکز امور بینالملل وزارت آموزشوپرورش، پیش از آغاز سال تحصیلی جدید و اعزام نیروهای خود، درباره حضور یا عدم حضور این دسته از همکاران تصمیمگیری نماید.
بر اساس این شیوهنامه، فرهنگیان مقیم داوطلب اشتغال به کار با حقوق ریالی واریز در ایران،باید دارای ویژگیهای زیر باشند:
نیروهایی به تبعیت از همسر غیرفرهنگی «مامور، کارگزار، نظامی، دانشجو یا شغل آزاد»
همکاران فرهنگی مقیم خارج از کشور و داوطلب خدمت در مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور
در شیوهنامه به سرپرستیهای مدارس خارج از کشور تاکید شده است؛ صرفاً درخواست متقاضیانی که دارای ویزا و مجوز اقامت در خارج از کشور (کشور متوقف فیه) از خرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۱ باشند و متعهد شوند از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا حداقل ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ با مدرسه در دوره تحصیلی و پایه و رشتهای که آموزشگاه نیاز دارد، همکاری نمایند را دریافت و به مرکز امور بینالملل ارسال کنند.
منبع : بازار کار
هدفگذاری اعزام ۵ هزار نیروی کار به خارج از کشور تا پایان سال
مدیرکل دفتر هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت کار، از هدفگذاری اعزام ۵ هزار نیروی کار جهت اشتغال در خارج از کشور برای سال آینده خبر داد.
به گزارش بازارکار محمد اکبرنیا در گفتگو با مهر، با اشاره به هدفگذاری اعزام نیروی کار به خارج از کشور، اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای بازار کار کشور و افراد جویای کار به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی، در سال آینده اعزام ۵ هزار نفر نیروی کار ایرانی جهت اشتغال به خارج از کشور، هدفگذاری شده است و در دستور کار قرار داد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۳۰ دفتر کاریابی خارجی، در کشور فعالیت دارند و سیاست وزارت کار این است که اعزام نیروی کار از طریق دفاتر کاریابی که مجوزهای لازم را دارند، انجام شود.
این مقام مسئول در وزارت کار افزود: کاریابیهای خارجی در کشورهایی که پذیرش نیروی کار دارند، فعالیت و با کشورهایی که متقاضی نیروی کار هستند، ارتباط برقرار میکنند.
مدیرکل هدایت نیروی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: تاسیس دفاتر هدایت و حمایت از نیروی کار در کشورهای هدف، یکی از برنامههای وزارت کار در حوزه اعزام نیروی کار به خارج از کشور و حمایت از نیروی کار در کشورهای هدف است و در حال حاضر ۷ دفتر از طریق کاریابیهای مجاز، تشکیل شده است.
اکبرنیا همچنین با اشاره به صدور گواهینامه شغلی برای ایرانیان شاغل در خارج از کشور، گفت: در سال ۹۴ سامانه بانک اطلاعات ایرانیان شاغل در خارج از کشور، راه اندازی شده که مشکل ایرانیان شاغل در خارج جهت تمدید و یا صدور گواهینامه شغلی برطرف میشود.
وی اضافه کرد: شرکتهای صادرکننده خدمات فنی – مهندسی و نیروهای کار ایرانی شاغل در خارج، با ثبت نام در این سامانه میتوانند پس از صدور گواهینامه شغلی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حمایتها و موارد تشویقی از جمله معافیت از عوارض خروج از کشور، برخی از معافیتهای گمرکی و مالیاتی بیمه تامین اجتماعی بهرهمند شوند.
منبع : خبرگزاری مهر
اعلام فراخوان مجدد جذب در دانشگاههای مناطق محروم
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت از افزایش تقاضای متقاضیان زن برای عضویت در هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: شرایط برای استخدام متقاضیان زن و مرد در فراخوان جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت کاملا “یکسان” است و طی سالهای اخیر تعداد متقاضیان زن افزایش یافته است.
به گزارش بازارکار، دکتر سید علی حسینی در گفت و گو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب با اشاره به تمدید مهلت ثبت نام در فراخوان استخدام ۲۰۰۰ عضو هیئت علمی در وزارت بهداشت تا ۳۰ دی ماه جاری، اظهار کرد: مهلت ثبت نام در فراخوان شانزدهمین دوره جذب اعضای هیات علمی وزارت بهداشت تا تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۸ تمدید شده و متقاضیان در این مهلت تمدید شده می توانند با مراجعه به سامانه الکترونیکی جذب اعضای هیات علمی وزارت بهداشت نسبت به ثبت نام خود اقدام کرده و کد رهگیری ثبت نام را دریافت کنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مهلت تمدید شده ثبت نام در فراخوان شانزدهمین دوره جذب اعضای هیات علمی وزارت بهداشت به هیچ عنوان مجدد تمدید نمی شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه تمامی دانشگاه های علوم پزشکی در این مرحله جذب نیرو دارند، بنابراین استقبال خوبی از این فراخوان در همه رشته های بالینی و علوم پایه صورت گرفته است.
دکتر حسینی از امکان اعلام فراخوان تکمیلی جذب در دانشگاههای علوم پزشکی مناطق محروم خبر داد و گفت: در صورتی که ظرفیت جذب نیرو در این دانشگاه ها تکمیل نشود مجدد فراخوان تکمیلی اعلام خواهیم کرد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت از افزایش تقاضای متقاضان زن برای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور طی سال های اخیر خبر داد و گفت: شرایط برای استخدام متقاضیان زن و مرد در فراخوان جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت کاملا یکسان است و طی سالهای اخیر تعداد متقاضیان زن افزایش یافته است و ظرفیت های اعلام برای جذب این متقاضیان نیز برابر است.
دکتر حسینی خاطر نشان کرد: در حال حاضر حدود ۱۳ هزار هیئت علمی رسمی و پیمانی در رشتههای مختلف به بیش از ۲۰۰ هزار نفر دانشجو آموزش میدهند و خوشبختانه با تلاشی که در وزارت بهداشت انجام شده است توانستیم مجوز جذب ۲۰۰۰ نفر عضو هیئت علمی برای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور دریافت کنیم.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت همچنین خاطر نشان کرد: در شرایط جذب اعضای هیئت علمی متقاضیان امکان انتخاب دو دانشگاه را دارند در واقع آنها میتوانند در انتخابهای خود یک دانشگاه کم برخودار و یک دانشگاه برخوردار را انتخاب کنند اما امکان انتخاب دو دانشگاه برخودار به طور همزمان وجود ندارد و افراد میتوانند دو دانشگاه کم تر برخوردار را همزمان انتخاب کنند.
وی اظهار کرد: با توجه به این که در سال ۹۷ فراخوان سراسری جذب نداشتیم، احتمال می دهیم تعداد متقاضیان این دوره بیش از حد معمول باشد. در دورههای قبل بیش از ۵ هزار نفر در این فراخوان ثبت نام میکردند که تصور ما این است که در این دوره این آمار بیشتر از دورههای قبل باشد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در فراخوان جذب امسال دانشگاههای مختلف با تنوعی از رشتهها و مقاطع مختلف تحصیلی رشتههای بالینی، پی اچ دی و غیره شرکت دارند و حتی ما در دانشگاههای کم برخوردار در رشتههای کارشناسی ارشد برای رشتههای مامایی، پرستاری و بهداشت و غیره جذب ماما خواهیم داشت.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت در خصوص شرایط ثبت نام در فرآیند فراخوان جذب اعضای هیئت علمی اظهار کرد: افرادی که در این فراخوان شرکت میکنند باید دارای دانشنامه پایان تحصیلات باشند یعنی الزاما کسانی که در علوم پایه و پی اچ دی شرکت میکنند باید زمان فارغ التحصیلی آنها قبل از ثبت نام در فراخوان اتفاق افتاده باشد و همچنین افرادی که در رشتههای علوم بالینی ثبت نام میکنند باید دورههای آموزشی و امتحانات تحصیلات این دوره را طی کنند.
حسینی همچنین به شرایط سنی ثبت نام در فراخوان جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: حداکثر شرایط سنی برای اعضای هیئت علمی استادیار ۴۵ سال و برای مربیان ۳۵ سال تعیین شده است.
دکتر حسینی با تاکید بر این که دانشگاهها بعد از اتمام مهلت جذب سه ماه فرصت دارند جمع بندی و ارزیابیهای خود از متقاضیان به وزارت بهداشت ارسال کنند گفت: وزارت بهداشت بعد از دریافت این اطلاعات حداکثر ۴۵ روز فرصت دارد نتیجه نهایی را اعلام کند اما به طور کلی تجربه سالهای گذشته نشان داده است که ما در بازه زمانی دو یا سه هفته این فرآیند را تعیین تکلیف کردهایم. بنابراین نتیجه نهایی فراخوان تا پایان سال اعلام خواهد شد و اعضای هیئت علمی جدید از سال آینده در دانشگاهها جذب خواهند شد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت بهداشت با تاکید بر این که فرآیند جذب این افراد تنها از طریق سامانه الکترونیکی انجام میشود، گفت: تمامی فرآیندها اعم از بررسی صلاحیتهای علمی و عمومی از طریق سامانه الکترونیکی مرکز اعضای هیئت علمی انجام میگیرد بنابراین ما پروندههای کاغذی و یا به شکل سنتی در این زمینه دریافت نخواهیم کرد چرا که وزارت بهداشت تلاش دارد تمامی مراحل بررسی استخدام در فضای شفاف و با رقابت عادلانه را به اتمام برسد.
منبع : خبرگزاری ایسنا
آخرین جزئیات از اعزام نیروی کار به خارج از کشور
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اعزام نیروی کار ایرانی به خارج از کشور توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی منصوری معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین گشایش دومین نمایشگاه بین المللی کار ایران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در موضوع اعزام نیروی کار به خارج از کشور باید به این نکته اشاره کرد که این اعزام صورت نمیپذیرد، مگر اینکه قراردادی رسمی بین بخش خصوصی و نیروی کار منعقد شود.
وی افزود: اقدامات بخش خصوصی تمام وقت زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود.
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در کشورهایی مانند ترکیه بیش از ۱۵۰۰ نیروی کار ایرانی وجود دارد که دفاتر اشتغال ما نیز همچنان در این کشورها در حال فعالیت هستند.
منصوری در خصوص اشتغال کارجویان ایرانی در خارج از کشور ادامه داد: بسیاری از افراد جویای کار در خارج از کشور نگران بحث امنیت و پایداری اشتغال خود هستند که در این رابطه نقش شرکتهای اشتغالزایی موجود در خارج از کشور بسیار پر رنگ است.
بیشتر بخوانید: آمادگی وزارت کار برای اعزام جوانان متقاضی کار به خارج از کشور
وی با اشاره به رکود اقتصادی ادامه داد: زمانی که کشور با رکود اقتصادی درگیر است، اولین قسمتهایی که ضربه میخورند، بخش بنگاههای کوچک تولیدی هستند.
معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حالی که کشور با رکود دست و پنجه نرم میکند، باید به دیگر مسائلی چون گردشگری و آی تی توجه شود که خوشبختانه در سالهای اخیر در این امر بسیار موفق بودهایم و مهر تایید حرفهای ما ۴۲۰ هزار اشتغال از ۴۶۴ هزار اشتغال خالصی است که در سال ۹۷ ایجاد شده است.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان
ثبتنام اعزام نیروی کار به آلمان آغاز شد
معاونت توسعه کار آفرینی و اشتغال وزارت کار با صدور اطلاعیهای از اعزام نیروی کار فارغ التحصیل دانشگاهی به کشور آلمان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر اساس این اطلاعیه، این وزارتخانه نسبت به ثبت نام از متقاضیان کار در کشور آلمان با اولویت رشتههای علوم کامپیوتر و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، مکانیک، الکترونیک و پرستاری اقدام میکند.
متقاضیان میتوانند برای آگاهی از شرایط و ضوابط مورد پذیرش و ثبت نام، به سامانه کاریابیهای خارجی به نشانی forec.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
بر اساس این اطلاعیه، ثبت نام متقاضیان به منزله پذیرش برای اعزام نیست.
شرایط و ضوابط افراد متقاضی کار در کشور آلمان
– حداکثر سن ۴۰ سال
– داشتن مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B۱
– داشتن حداقل مدرک کارشناسی در هر یک از رشتههای علوم کامپیوتر، مکانیک، الکترونیک و پرستاری
– موفقیت در مصاحبه و تطبیق مدارک تحصیلی
– انعقاد قرارداد با دفتر هدایت و حمایت نیروی کار ایرانی در آلمان پس از تائید نهایی مدارک تحصیلی و زبان
– پرداخت مبلغ ۵۰۰ یورو به دفتر هدایت و حمایت به صورت علی الحساب بابت تطبیق مدارک تحصیلی، اصلاح رزومه، مصاحبه زبان و مصاحبه با ۳ کارفرمای آلمانی به منظور عقد قرارداد کاری
– پرداخت مبلغ ۴.۰۰۰ یورو در رشتههای مهندسی و ۲۰۰۰ یورو در رشتههای پرستاری طبق قرارداد (با احتساب ۵۰۰ یورو پرداخت علی الحساب در صورت پذیرش کارفرما)
– پرداخت ۲۰۰۰ یورو به شرکت حقوقی آلمانی طرف قرارداد دفتر هدایت و حمایت بابت پیگیری و دریافت ویزای کار پس از انعقاد قرارداد کار
لازم به ذکر است متقاضی از زمان ثبت نام تا اشتغال به کار به غیر از مبالغ عنوان شده هیچگونه مبلغ دیگری پرداخت نخواهد کرد و دریافت هر وجه دیگری تحت هر عنوانی ممنوع است.
در صورتی که پس از معرفی متقاضی و انجام مصاحبه با ۳ کارفرمای آلمانی، متقاضی مورد پذیرش قرار نگرفت، ادامه فعالیت برای اشتغال نامبرده متوقف و پرونده وی مختومه خواهد شد. در این صورت مبلغ علی الحساب (۵۰۰ یورو) بابت هزینههای انجام شده محاسبه خواهد شد.
اولویتهای مهم شغلی آلمان برای پذیرش نیروی کار آلمان
۱- علوم کامپیوتر و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات
۲- مکانیک
۳- الکترونیک
۴- پرستاری و پی را پزشکی
منبع : بازار کار
تلاش برای پرداخت ۷ ماه حقوق معلمان اعزامی به خارج از کشور تا پایان سال
قائممقام وزیر و رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور گفت: در تلاش هستیم تا بتوانیم ۷ ماه حقوق معلمان اعزامی خارج از کشور را پرداخت کنیم که پرداخت حقوق معلمان اعزامی منقضی خدمت را در این موضوع لحاظ کردیم و امیدواریم تا پایان سال تسویه شود.
غلامرضا کریمی قائممقام وزیر و رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در واکنش به درخواست مخاطبان این خبرگزاری در سامانه در «فارس من» درباره «حقوق معلمان اعزام به خارج» و «معلمان اعزامی به مدارس خارج از کشور را دریابید»، اظهار کرد: کلاً ۴۰۱ معلم در سال تحصیلی جاری یعنی از ابتدای سال جاری(اول فروردین ۹۷) داشتیم که فوقالعاده ارزی دریافت میکردند حدود ۱۳۰ نفر از این افراد پایان تابستان برگشتند و ما الان در خارج از کشور چیزی حدود ۲۷۱ نفر معلم اعزامی دارای حقوق ارزی داریم.
وی ادامه داد: در ۶ ماهه اول سال به دلیل اینکه سازوکارهای لازم در بانک مرکزی برای تبدیل مبالغ ریالی ما به ارز وجود نداشت ما فقط ۲۰ روز از حقوق ماه اول معلمان اعزامی یعنی فروردین ماه را پرداخت کردیم.
کریمی با بیان اینکه ۱۳۰ معلمی که به کشور بازگشتند، فوق العاده ارزی ۶ ماهه اول سال خود را دریافت نکردند، گفت: برای ۲۷۱ معلمی که در خارج از کشور هستند، ۳ ماه از حقوقشان را علی الحساب پرداخت کردیم و همانطور که اشاره کردم ۲۰ روز از حقوق ماه اول را نیز به حسابشان واریز کردیم.
وی افزود: در حال تلاش هستیم حقوق معوقه نیروهای منقضی خدمت را پرداخت کنیم و معوقات ما تنها برای معلمان اعزامی در خارج از کشور باشد تا با سازوکارهایی که دولت برای نهادهایی که بودجه ارزی دارند، فراهم میکند بتوانیم معوقات را جبران کنیم.
قائممقام وزیر و رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور ادامه داد: حق مسکن سال ۹۵ معلمان اعزامی در کشورهای سرپرستی ترکیه و روسیه پرداخت نشده است که آن هم جزو معوقات است که به دنبال پرداخت آن هستیم.
وی گفت: امیدوارم با تخصیصی که صورت میگیرد و ۱۰ درصد اضافه بودجه که دریافت میکنیم بتوانیم ۷ ماه حقوق معلمان اعزامی خارج از کشور را پرداخت میکنیم که پرداخت حقوق معلمان اعزامی منقضی خدمت را در این موضوع لحاظ کردیم و امیدواریم تا پایان سال تسویه شود و ۷ ماه حقوق نیروهای اعزامی فعلی را بتوانیم پرداخت کنیم.
منبع: خبرگزاری فارس
پرداخت معوقات حقوق معلمان خارج از کشور تا آخر سال
رئیس مدارس خارج از کشور از پرداخت معوقات حقوق معلمان اعزامی تا آخر سال خبر داد. غلامرضا کریمی (قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین الملل و رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور) در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به پراخت حقوق عقب افتاده معلمان خارج از کشور گفت: حقوق عقب افتاده معلمان خارج از کشور تقریبا به اندازه سه ماه واریز شده و برای برخی دیگر هم در حال انجام است.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج در پاسخ به این سوال که حدود ۸ ماه حقوق معلمان عقب افتاده و تنها سه ماه آن پرداخت شده، مابقی حقوق ها چه زمانی میشود؟ گفت: برای پرداخت مابقی آن هم منتظر هستیم تا سازمان مدیریت تخصیصهای لازم در این زمینه انجام بدهد تا ما هم بتوانیم واریزها را انجام دهیم.البته بحث حق مسکن معلمان خارج از کشور که آن هم دیرکرد داشته شرایط مشابه واریز حقوقها دارد.
کریمی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به آنکه سال ۹۷ نیز رو به اتمام است و هنوز حدود ۴،۵ ماه از حقوق معلمان پرداخت نشده، آیا تا آخر سال حقوقها پرداخت خواهد شد یا نه گفت: بله همینطوراست و سعی میکنیم که انجام شود.
وی با بیان بودجه حداقلی آموزش و پرورش و مشکلاتی که در خصوص بودجه میتواند دامنگیر مدارس خارج از کشور شود، گفت: به شدت تحت تاثیر بودجه قرار گرفتهایم، زیرا بودجه ما تبدیل به ارز میشود و با توجه به بودجه آموزش و پرورش ما با یک کسری اساسی مواجه میشویم. بودجه سال آینده آموزش و پرورش افزایش ۱۵ درصدی داشته، اما در عین حال قیمت ارز نیز بالا رفته که با این حساب بودجه اصلا برای ما کفایت نمیکند، اما احتمالا دولت سازو کارهایی برای این منظور در نظر خواهد گرفت.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور ادامه داد: بودجهای که برای ما در نظر گرفته شده نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش داشته در حالی که قیمت دلار برای ما دو برابر در نظر گرفته شده است، لذا بودجه ما حداقل باید دو یا سه برابر افزایش می یافت تا امکان پوشش کامل مدارس خارج از کشور فراهم شود. امیدواریم با اصلاحاتی که در خصوص بودجه در مجلس صورت خواهد گرفت بودجه مدارس خارج از کشور افزایش پیدا کند. البته دولت خودش به دنبال ساز و کارهایی است تا نهادهایی که بودجه ارزی دارند در سال آینده بودجه خاص ارزی به آنها اختصاص پیدا کند.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در خصوص اعزام سال آینده معلمان به خارج از کشور گفت: به هر حال دوره کاری یک عدهای تمام میشود و میتوانیم افراد جدیدی را اعزام کنیم و در حد محدود اعزام خواهیم داشت. از کلیه فرهنگیانی که همسرشان در خارج از کشور هستند یا به هر دلیلی به خارج از کشور سفر میکنند، استقبال میکنیم تا بعد از اردیبهشت به مرکز ما مراجعه کنند و ما آنها را در مدارس خارج از کشور سازماندهی میکنیم تا بتوانند به وظایف شغلیشان برسند.
کریمی ادامه داد: سیاست وزارت آموزش و پرورش تداوم فعالیت مدارس خارج از کشور است. تلاش ما بر این است که مشکلات مالی را حل و فصل کنیم تا مدراس ما به عنوان پایگاههای فرهنگی خارج از کشور به فعالیت خودشان ادامه دهند. به هر حال من فکر میکنم مسائل ارزی به نوعی قابل حل است و دولت تمهیدات لازم را برای بودجههای سال آینده تدارک خواهد دید.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج در پاسخ به این سوال که معلمانی که مدت اعزامشان تمام شده حقوقهای عقب افتادهشان چه زمانی پرداخت خواهد شد؟ گفت: اکنون در حال پرداخت حقوقها هستیم، این افراد حدود ۶ ماه معوقه دارند و تا پایان سال تسویه خواهد شد.
منبع: خبرگزاری ایلنا
هدفگذاری اعزام ۵۰۰۰ نیرو به خارج کشور تا پایان سال
رئیس انجمن صنفی کاریابیهای بین المللی از تفاهم با دانشگاه تهران برای تعیین نقشه راه اعزام نیروی کار به خارج کشور خبر داد و بر لزوم معافیت مالیاتی دفاتر کاریابی تاکید کرد.
محمد احمدپور در گفتوگو با ایسنا، از برگزاری همایش کاریابیها در سال آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر دستورالعمل تبلیغات کاریابیها با تشکیل کارگروه و ارتباط با اداره کل تبلیغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی احیا شده است و با وزارت امور خارجه نیز رایزنی کردهایم که برای همایش سال آینده کاریابیها تعدادی از سفیران دعوت شوند.
وی حجم درآمد ارزی نیروی کار فیلیپین در خارج از کشور را دو درصد تولید ناخالص داخلی این کشور عنوان کرد و با اشاره به برنامه ژاپن برای جذب دو میلیون نیروی کار خارجی، گفت: هدفگذاری ما در سال ۹۷ برای اعزام نیروی کار به خارج ۵۰۰۰ نفر تا پایان سال بوده و در نیمه نخست امسال بیش از هزار نفر اعزام شدهاند در حالی که نقطه مطلوب و ایدهآل ما برای اعزام ۵۰ هزار نفر است و امیدواریم به این رقم دست پیدا کنیم.
رئیس انجمن صنفی کاریابیهای بینالمللی در ادامه از همکاری با دانشگاه تهران برای تعیین نقشه راه اعزام نیروی کار به خارج و توسعه قراردادهای بینالمللی کاریابیها خبر داد و گفت: در حال حاضر زمینه معرفی بستههای اعزام نیروی کار به خارج در انجمن صنفی کاریابیهای بین المللی فراهم شده وسازمان آموزش فنی و حرفهای نیز آموزشهای مهارتی لازم را به منظور کار در خارج ارائه میکند.
احمدپور درباره فعالیت سایتهای فاقد مجوز نیز، گفت: طی تفاهمی که با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران برای اجرای بند ج ماده ۱۱ آیین نامه کاریابیها صورت دادیم مقرر شد تا سایتهایی که بدون داشتن مجوز در حوزه کاریابی فعالیت میکنند، برخورد قانونی با آنها صورت گیرد.
وی در پایان با تاکید بر معافیت مالیاتی کاریابیها، خاطرنشان کرد: در برنامه پنجم توسعه، دفاتر کاریابی شامل معافیت مالیاتی بودند ولی این مساله در قانون برنامه ششم حذف شده و همین امر مشکلاتی را برای دفاتر کاریابی به وجود آورده که لازم است برای رفع آن چاره اندیشی شود.
به گزارش ایسنا، موضوع اعزام نیروی کار به خارج شیوهای مرسوم درتمام دنیاست و کشورها تلاش میکنند با برنامهریزی مناسب سهم خود از این بازار را افزایش دهند. در حال حاضر دفاتر کاریابی و موسسات مشاوره شغلی به عنوان بنگاههای جستوجوگر شغل در کشورهای مختلف فعالیت دارند. شناسایی بازارهای هدف شغلی و تسهیل اعزام نیروی کار ایرانی به خارج از جمله وظایف و ماموریتهای پیشبینی شده برای دفاتر کاریابی و حمایت از نیروی کار ایرانی در کشورهای خارجی است و در این راستا، انجمن صنفی کاریابیهای بین المللی طی ماههای اخیر قرارداد اعزام نیروی کار ایرانی به دو کشور آلمان و انگلستان را منعقد کرده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا
مزایای صدور گواهی شغلی برای شاغلان خارج از کشور
یک مقام مسئول در وزارت کار با تشریح مزایای صدور گواهینامه شغلی برای شاغلان خارج از کشور و کارفرمایان شرکتهای اعزام کننده، معافیت پرداخت عوارض خروج را یکی از این مزیتها عنوان کرد.
محمد اکبرنیا در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به صدور گواهینامه شغلی برای ایرانیان شاغل در خارج از کشور و مزایای آن گفت: این گواهینامه شغلی به دو صورت صادر می شود؛ یک گروه مشمول شرکتهای خدمات فنی و مهندسی اعزام کننده نیروی کار است که در خارج از کشور پروژه های اقتصاد دارند.
وی ادامه داد: کارکنان و کارگران اعزام شده از طرف شرکت های خدمات فنی و مهندسی، در صورت صدور گواهینامه شغلی از چند مزایا برخوردار می شوند که معافیت فرد شاغل از پرداخت عوارض خارج از کشور و معافیت کارفرما از پرداخت مالیات از مزایای این گواهینامه برای فرد کارکن و کارفرما است؛ ضمن اینکه اگر کارفرما برای اجرای پروژه خود در خارج از کشور نیازمند خرید تجهیزات در کشور مقصد باشد، تجهیزات خریداری شده برای ورود به کشور شامل تخفیفات گمرکی می شوند.
مدیر کل هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار افزود: گروه دیگری از شاغلان که مشمول مزایای صدور گواهینامه شغلی می شوند، کارگران و کارکنان حقوق بگیری هستند که به صورت مستقل به خارج از کشور اعزام شدند. طی هماهنگی با سفارت ایران در کشورهای مقصد، در صورت ثبت نام متقاضیان در سامانه اطلاعات شغلی ایرانیان خارج از کشور، در داخل برای آنها توسط وزارت کار گواهینامه شغلی صادر می شود.
اکبرنیا ادامه داد: این گروه از شاغلان علاوه بر معافیت از پرداخت عوارض خارج از کشور، می توانند در داخل کشور با پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی از مزایای دوران بازنشستگی برخوردار شوند، تا هر زمان که به کشور بازگشتند از مزایای درمانی و بازنشستگی بهره مند شوند.
این مقام مسئول در وزارت کار، درباره آمار شاغلان ایرانی شاغل خارج از کشور گفت: تا کنون برای بیش از ۱۵ هزار ایرانی شاغل در خارج از کشور گواهی نامه شغلی صادر شده است اما تعداد ایرانیان شاغل خارج از کشور بسیار بیش از این میزان است که دستگاه های مرجع آماری باید نسبت به سرشماری و ارائه آمار دقیق این گروه از افراد اقدام کنند.
مدیر کل هدایت نیروی کار و کاریابی های وزارت کار، همچنین درباره محل صدور گواهینامه شغلی و تحویل آن به ایرانیان شاغل در خارج گفت: در حال حاضر از طرف وزارت کار بین ایران و قطر وابستگی شغلی وجود دارد که از طریق سفارت ایران در قطر این گواهینامه شغلی برای ایرانیان شاغل در این کشور صادر می شود اما برای سایر کشورها در صورت ثبت نام متقاضی در سامانه مذکور، این گواهی نامه در داخل کشور صادر می شود و متقاضی در صورت بازگشت به ایران یا یکی از اعضای خانواده یا نماینده وی می توانند نسبت به دریافت آن اقدام کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
دارندگان دفترچه اشتغال در خارج از کشور از پرداخت عوارض معافند
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق با بیان اینکه هیچ ایرانی فعال در خارج از کشور از دریافت دفترچه شغلی مستثنی نیست، تاکید کرد: دارندگان دفترچه اشتغال در خارج از کشور از پرداخت عوارض معافند.
به گزارش ایلنا، مرتضی عبادی درخصوص دفترچه شغلی کارکنان ایرانی فعال در خارج از کشور گفت: دریافت دفترچه شغلی حقی قانونی برای تمام ایرانیانی است که در خارج از کشور اشتغال دارند و هیچ کس از دریافت دفترچه شغلی مستثنی نیست و قانونگذار معافیتهایی را برای آن دسته از شاغلان در نظر گرفت که معافیت از پرداخت عوارض خروج از جمله آن است.
وی در توضیح اینکه چه افرادی واجد شرایط برای دریافت دفترچه شغلی هستند، اظهار داشت: وزارت کار و امور اجتماعی جمهوری اسلامی ایران که برابر مقررات متولی اینگونه خدمات است و بر قوانین و مقررات مرتبط اشراف دارد، در جلسه این جانب همه شاغلان ایرانی فعال در مشاغل گوناگون در خارج از کشور را واجد شرایط دریافت دفترچه شغلی دانست.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در زمینه رویه دریافت دفترچه شغلی تصریح کرد: ایرانیان شاغل در خارج از کشور با ارائه مدارک معتبر دال بر اشتغال در خارج از کشور که به تایید نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورها رسیده باشد، میتوانند با مراجعه حضوری یا ثبت اینترنتی به بخشهای هدایت نیروی کار وزارت کار و امور اجتماعی دریافت دفترچه شغلی پیگیری کند.
عبادی در خصوص اخذ عوارض از ایرانیان شاغل در هنگام خروج از کشور خاطرنشان کرد: دارندگان دفترچه اشتغال در خارج از کشور از پرداخت عوارض معافند اما نظر به اظهارات کارشناسان در تفسیر این موضوع که آیا افراد تحت تکفل شاغلان نیز از پرداخت عوارض خروج معاف هستند یا نه و منظور قانونگذار از افراد مقیم، تفاوت تفسیر در بین وزارت کار و امور اجتماعی و نیروی انتظامی وجود دارد لذا در جلسه این جانب با مقامات وزارت بر ضرورت اتخاذ تفسیر واحد تاکید شد.
وی ادامه داد: دفترچه شغلی موضوع جدیدی نیست و شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی فعال در خارج از کشور از گذشته با توجه به آگاهی از محاسن دفترچه شغلی از آن استفاده میکردند ولی آگاهی عمومی از امتیازات دفترچه فراگیر نبود یا فعالان برای دریافت دفترچه احساس نیاز نداشتند اما با توجه به افزایش مبلغ عوارض خروجی، اخذ دفترچه بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
سرکنسول اسلامی ایران در اقلیم کردستان عراق درخصوص اینکه گفته میشود دفترچه شغلی تنها به کارگران تعلق میگیرد، ابراز داشت: قانون به تعلق دفترچه به همه مشاغل صراحت دارد لذا تمام مشاغل را شامل میشود.
عبادی درخصوص تسهیلات نمایندگی به آن دسته از هموطنانی که نیازمند به دریافت دفترچه شغلی هستند، بیان کرد: همکارانم در بخش کنسولی و ایرانیان سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل در ارائه مشاوره و اطلاعرسانی و همچنین راهنمایی و گواهی مدارک، در دو شیفت صبح (۸ تا ۱۲) و بعد از ظهر (۲ تا ۵) اقدام خواهند کرد.
وی افزود: ایرانیان پس از ثبت اینترنتی درخواست خود در سامانه وزارت کار و امور اجتماعی میتوانند پس از صدور دفترچه که به طریق پیامکی به آنها اطلاعرسانی میشود، نسبت به تحویل آن اقدام کنند.
سرکنسول ایران در اقلیم اضافه کرد: این جانب در جلسه ۲۸ خرداد با وزارت کار در جهت رفاه حال هموطنان آمادگی نمایندگی را برای صدور نیابتی دفترچه شغلی برابر مقررات اعلام کردم که در صورت موافقت علیرغم سختی آن، نسبت به صدور آن در محل نمایندگی اقدام خواهد شد.
عبادی ضمن رد شایعات مبنی بر اینکه از دارندگان دفترچه شغلی مالیات اخذ خواهد شد، یادآور شد: فعالیت ایرانیان در خارج از کشور از جمله ردیفهای ارزآوری کشور محسوب میشود و مورد قدردانی است و ارتباطی با موضوع مالیات ندارد و بر این اساس مقررات داخلی در جهت حفظ مشاغل ایرانیان در خارج از کشور امتیازاتی در نظر گرفت که معافیت مالیاتی برای شرکتهای خدمات فنی و مهندسی ایرانی فعال در خارج از کشور و معافیت از پرداخت عوارض خروج از جمله این امتیازات است. از اینرو، به هموطنا توصیه میشود بدون توجه به شایعات نسبت به پیگیری حق قانونی خود اقدام کنند.
منبع: خبرگزاری ایلنا
اعزام نیروی کارایران به ایرلند
در دیدار علی ربیعی وزیرتعاون ، کارورفاه اجتماعی با «پت برین تد» وزیر کار ایرلند بر همکاری بیشتر در حوزه اعزام نیروی کار از ایران به ایرلند تاکید شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه یکصد و هفتمین اجلاس سازمان جهانی کار (ILO) در ژنو سوئیس با «پت برین تد» همتای ایرلندی خود دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست بر همکاریهای اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ایرلند، مباحث مرتبط با آموزش های فنی و حرفه ای، اعزام نیروی کار ماهر و به ویژه آشپز و سرآشپز به ایرلند تاکید شد.
ربیعی به ثبات و امنیت و سرمایه های اجتماعی فراوان در ایران اشاره کرد و گفت: نیروی انسانی اصلی ترین سرمایه ایران به شمار می رود و به زودی درکشورمان شاهد جهش اقتصادی بسیار خوبی خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه زمینه های مختلف همکاری میان ایران و ایرلند وجود دارد، ادامه داد: نمایندگان سازمان بهزیستی کشورمان درحوزه حمایت های اجتماعی به کشور شما سفر و یادداشت تفاهم امضا ء کرده اند. همچنین معاون بنده رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای نیز در زمینه توسعه آموزش های فنی و حرفه ای در سفر به ایرلند با شرکت های کاریابی شما تفاهم امضا ء کرده است.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی، مسائل تجاری و بازرگانی را از دیگر موضوعات مورد علاقه ایرلندی ها برای همکاری با ایران دانست و خطاب به وزیر کار ایرلند گفت: شما می توانید برای آشنایی بیشتر با مباحث مربوط به حمایتهای اجتماعی، آموزش های فنی و حرفه ای، تامین اجتماعی، اشتغال، فعالیت شرکتهای تولیدی، بخش های کشاورزی، تولید مواد غذایی، صنعت فناوری اطلاعات (IT) و سایر زمینه های مورد توافق طرفین به ایران سفر کنید تا از ظرفیت های کشور برخوردار شوید چرا که ما درصدد افزایش صادرات خود به ایرلند هستیم.
ربیعی از آمادگی وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی برای همکاری با ایرلند در حوزه شرکت های زیر مجموعه به ویژه در زمینه صادرات لبنیات، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و …خبرداد.
وی به یادداشت های تفاهم امضا ء شده ایران و ایرلند در خصوص اعزام آشپز و سرآشپز ماهر به ایرلند اشاره کرد و گفت: ایران دارای نیروی کار ماهر فراوانی است و علاقه مند به اعزام این نیروهای کار هستیم.
در ادامه این نشست همچنین وزیرکار ایرلند نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: کشور ایران همواره برای ایرلند، کشور مهمی بوده و نقش ایران در مقابله با تروریسم قابل تحسین است. مایل هستم به ایران سفرداشته باشم و شهر تاریخی اصفهان را نیز ببینم.
وی تاکید کرد: امیدواریم تحریم ها از ایران برداشته شود چرا که ایران کشوری بزرگ با زیرساخت های مهم و سزاوار پیشرفت هر چه بیشتر است.
«پت برین تد» همچنین با بیان اینکه اقتصاد ایرلند رو به تکامل است و برای جبران کمبود نیروی کار مایل به همکاری با ایران هستیم، به تعهد کشورش در برابر برجام اشاره کرد و گفت: وزیرخارجه ایرلند و خانم موگرینی متعهد به برجام هستند.
ربیعی در بخش دیگری از اظهاراتش در خصوص برجام گفت: مردم در سراسر دنیا حق دارند که راحت زندگی کنند اما متاسفانه با تصمیم های ترامپ مردم دنیا با فقر دست و پنجه نرم میکنند و عده ای کشته می شوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین افزود: در داخل آمریکا نیز عده زیادی با تصمیمات ترامپ مخالفت جدی دارند. اگر در سوریه، افغانستان و عراق سیاستهای ایران نبود امروز خطر داعش و طالبان تمام اروپا را تهدید میکرد اما متاسف هستم که آمریکا درک درستی از این موضوع ندارد. به عنوان یک کنشگر اجتماعی معتقد هستم که افراطی گری، نتیجه سیاست های آمریکا در منطقه بوده است.
منبع : خبرگزاری مهر
جزییات اعزام نیروی انسانی به مدارس خارج از کشور
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش جزئیات اعزام نیروی انسانی به خارج از کشور را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، غلامرضا کریمی با حضور در استودیو الفبا وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این مرکز سلسله وظایفی دارد که اداره مدارس خارج از کشور بخشی از آن است و کار دوم فعالیت های بین المللی وزارتخانه را پوشش می دهد گفت: مسوولیت دبیرکلی کمیسیون ملی ایسسکو نیز برعهده ماست.
وی افزود: ارزیابی مدارک دانش آموزانی که خارج از کشور درس خواندهاند نیز بر عهده ماست.
کریمی با بیان اینکه ۹ مدرسه سفارتخانهای و ۴۸ مدرسه اتباع و ۱۰ مدرسه بین المللی داریم که بر آنها نظارت میکنیم گفت: ۴۶۸ هزار و ۱۳۰ دانش آموز اتباع داریم که ۴۳۴ هزار نفر از آنها افغانستانی هستند.
رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سه نوع نیروی انسانی داریم عنوان کرد: نخست نیروهای اعزامی هستند و افراد حائز شرایط طی رقابت در آزمونی انتخاب میشوند. گروه دوم نیروهای تبعیت از همسرند که در مدارس خارج از کشور مامور میشوند و گروه سوم نیروهای محلی هستند.
کریمی ادامه داد: آخرین آزمون اعزام نیرو به خارج از کشور سال ۹۱ بوده و اکنون بعد از گذشت شش سال دوباره آزمون برگزار میکنیم. علت این فاصله زمانی این است که حجم نیروهای جذب شده در سال ۹۱ بیش از نیاز دو سال بود و ازسوی دیگر جذب در برخی کشورها کاهش یافته است. هنور ۱۲۰ نیروی اعزامی از سال ۹۱ داریم که در حال برنامه ریزی هستیم تا اعزام شوند.
کریمی با بیان اینکه وظیفه ما پوشش تحصیلی تمامی فرزندان کارگزاران در خارج از کشور و اتباع ایرانی و علاقه مندان به تحصیل در مدارس ایرانی است، در پاسخ به اینکه آیا وضعیت والدین تاثیری در پذیرش فرزندان دارد یا خیر؟ اظهار کرد: تلاش میکنیم فضای لازم را برای تحصیل همه علاقه مندان فراهم کنیم. هیچ سوالی از اولیاء درباره وضعیت شان در خارج نمیکنیم و هرشخصی علاقه مند باشد فرزندش در مدارس ایرانی درس بخواند مراجعه کرده و ثبت نام می کنند. فضای مدارس خارج از کشور اعم از حجاب در دختران و… همانند مدارس ایران است.
وی با تاکید بر اینکه معلمان مدارس خارج از کشور ما کارگزاران دیپلماسی آموزشی ایران اند، بنابراین باید دقت زیادی در جذب نیروهای اعزامی داشته باشیم اظهار کرد: به همین علت تلاش میکنیم حرفهایترین افراد انتخاب و اعزام شوند. آزمون اعزامی امسال را در ۱۱ رشته و در دو مقطع ابتدایی و متوسطه برگزار می کنیم و معلم ابتدایی باید توان آموزش در کلاس چند پایه را داشته باشد. برای هفت رشته اداری، اجرایی نیز آزمون جداگانه ای برگزار میشود.
منبع : خبرگزاری ایسنا
اعلام ضوابط ثبتنام فرهنگیان برای اعزام به مدارس ایرانی خارج از کشور
ضوابط ثبتنام فرهنگیان و انتخاب برای اعزام به مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ به بعد، اعلام شد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در این بخشنامه با اشاره به اینکه فرهنگیان اعزامی به مدارس ایرانی خارج از کشور، «سفیران آموزش و فرهنگ» هستند، از منشور «سفیران آموزش و فرهنگ» نام میبرد.
در این منشور بر « پایبندی به اصول و ارزشهای انقلاب اسلامی و حفظ و گسترش آنها»٬«مهرورزی و ایجاد آرامش خاطر در دانشآموزان، اولیا و همکاران»٬ « تلقی مأموریت خارج از کشور به عنوان امانت ملی و رسالت فرهنگی»٬«آمادگی انجام مأموریت محوله به نحو شایسته، کامل و اثربخش»٬«حفظ شئون اسلامی و منزلت فرهنگی خود و خانواده به طور کامل و به احسن وجه»٬«اهتمام جدی در ارتقای بیش از پیش و کیفی آموزش و پرورش دانشآموزان»٬«رعایت ضوابط و مقررات مربوط و اجرای برنامهها و سیاستهای وزارت متبوع» و «کسب تجربههای علمی و عملی مفید و انتقال آن به حوزههای آموزشی در داخل کشور» تأکید شده است.
نیروهای مورد نیاز مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در بخش آموزشی شامل آموزگار چند پایه، آموزگار استثنایی، دبیر دوره متوسطه اول و دوم، علوم پایه: فیزیک –ریاضی – شیمی- زیست شناسی و زمین شناسی – کامپیوتر؛ علوم انسانی: ادبیات فارسی-عربی- دین و زندگی- زبان انگلیسی – مطالعات اجتماعی در بخش اجرایی و اداری شامل مدیر آموزشگاه، معاون آموزشی، معاون اجرایی، مشاور تحصیلی و تربیتی، مربی امور تربیتی،کارشناس آموزش و امتحانات و کارشناس امور مالی (عمومی، اداری) است.
شرایط عمومی:
۱- استخدام رسمی یا پیمانی در وزارت آموزش و پرورش.
۲- داشتن حداقل ۱۰ و حداکثر ۲۵ سال سابقه خدمت برای دارندگان مدرک تحصیلی لیسانس و ۲۷ سال سابقه برای دارندگان مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر تا پایان شهریور ۱۳۹۷ (بر اساس آخرین حکم کارگزینی)
۳- داشتن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی (لیسانس) مندرج در حکم کارگزینی برای داوطلبان همه رشتهها و مشاغل در زمان ثبت نام.
۴- برخورداری از سلامت جسمانی، بینایی، شنوایی، رفتاری و روانی در زمان آزمون و اعزام با تأیید پزشک معتمد وزارت آموزش و پرورش.
تبصره: ثبت نام جانبازان عزیزی که نقص عضو آنان مانع از انجام وظایف سازمانی و محوله نمیشود، بلامانع است.
۵- تأهل
تذکر: خواهران فرهنگی که همسرشان جزو شاغلین رسمی وزارت آموزش و پرورش نیستند، نمیتوانند در آزمون شرکت کنند.
۶- احراز صلاحیت لازم گزینش و حراست با توجه به قرار گرفتن جایگاه معلمان اعزامی به عنوان مأمورین دولت در ردیف مشاغل حساس در مهلت زمانی قانونی
۷- داوطلبان نباید بیش از ۳ فرزند تحت تکفل (حداکثر ۱۶سال برای فرزندان ذکور) داشته باشند و هزینه سه فرزند تحت تکفل اعم از هزینه اولیه اخذ روادید، عوارض خروج از کشور و بلیت ابتدا و انتهای مأموریت از منابع دولتی پرداخت و در صورت قبولی نهایی و داشتن فرزند بیشتر، پرداخت همه هزینههای مربوطه بر عهده سرپرست ایشان است.
ضمناً فرزند دختر تا زمانی که تحت تکفل مأمور اعزامی باشند، هزینههای مربوطه با رعایت ۳ فرزند تحت تکفل از سوی آموزش و پرورش پرداخت خواهد شد، لکن هزینه فرزندان پسر بالای ۱۸سال به علت مشمول بودن خدمت وظیفه عمومی از سوی آموزش و پرورش پرداخت نمیشود.
تبصره: رؤیت اصل شناسنامه و مدارک هویتی متقاضی در زمان سنجش و ارزیابی حضوری (مصاحبه) انجام میشود.
تذکر: زوج فرهنگی نباید در زمان اعزام و در طول مدت ماموریت فرزند زیر ۳سال داشته باشند.
تذکر: داشتن فرزند زیر ۳ سال و یا تولد فرزند در صورت قبولی در تمام مراحل قبل از اعزام و در طول مدت مأموریت برای زوجه فرهنگی پذیرفته شده به منزله انصراف قطعی و ادامه مأموریت آنان کان لم یکن تلقی می شود.
۸- نداشتن سابقه ماموریت ثابت بیش از شش ماه در خارج از کشور
تبصره: زوجهای فرهنگی چنانچه زوج یا زوجه سابقه بیش از شش ماه مأموریت ثابت را در خارج از کشور داشته باشند، هیچ کدام از آنها حق شرکت در آزمون را ندارند و در هر مرحله از آزمون خلاف آن ثابت گردد، ادامه مأموریت کأن لم یکن و تبعات و پرداخت خسارات وارده برعهده ایشان خواهد بود.
تذکر: ارائه تاییدیه بند (۸) از اداره آموزش و پرورش محل خدمت در زمان سنجش و ارزیابی حضوری الزامی است.
تذکر: مرد متقاضی شرکت در آزمون که همسرش شاغل در سایر نهادها و ارگانها است، زوجه وی نباید منع قانونی برای خروج از کشور را داشته باشد و ارائه گواهی تأیید شده از محل اشتغال به کار ایشان و موافق با مرخصی وی در زمان مصاحبه الزامی است.
ضمناً مرکز امور بینالملل ومدارس خارج از کشور در خصوص جذب همسران مأمور غیرفرهنگی و شاغل در سایر دستگاهها هیچ مسؤلیتی نخواهد داشت.
۹- داشتن گواهی پایان خدمت و یا معافیت و نیز گذرنامه عادی (شخصی) در زمان اعزام و نداشتن منع قانونی برای خروج از کشور
۱۰- تسلط کامل به روخوانی و روانخوانی قرآن کریم
۱۱- توانایی انجام کار با رایانه
۱۲- داشتن گواهینامه رانندگی پایه دوم در زمان اعزام
۱۳- ارائه گواهی عدم سابقه کیفری و عدم سوء پیشینه در زمان مصاحبه و اعزام الزامی است.
۱۴- چنانچه متقاضیان در آزمونهای قبلی اعزام به مدارس جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور شرکت کرده و به عنوان پذیرفته شده نهایی اعلام شدهاند و تاکنون به هر دلیلی اعزام نشدهاند، حق شرکت مجدد در آزمون را ندارند.
۱۵- همه پذیرفته شدگان آزمون اعزام به خارج فرهنگیان سنوات ۹۱ و قبل از آن که تا تاریخ صدور این دستورالعمل، تأیید نهایی گزینش، حراست و یا هر دو برای آنها صادر نشدر باشد، پذیرش آنان کان لم یکن تلقی میشود و در صورت داوطلب و واجد شرایط بودن می توانند در آزمون شرکت کنند.
منبع : خبرگزاری فارس
آخرین آمار اعزام نیروی کار به خارج از ایران